TUNE TUESDAY: Chicago Marathon

Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik de marathon in Berlijn liep. Een jaar geleden dat ik in 3 uur 26 minuten en 43 seconden 42 kilometer en 195 meter aflegde. Ik vraag me nog steeds af of een marathon ooit zo goed gaat voelen als op 27 september 2015, toen alles klopte. Van het weer, tot hoe ik me voelde, tot het publiek en tot mijn afspeellijst, alles was gewoon perfect. Het weer, hoe ik me op 9 oktober precies voel en het publiek heb ik tijdens de Chicago Marathon niet echt in de hand, waar ik naar luister wel.

Mijn Berlijn Marathon Afspeellijst wordt op dit moment door meer dan 331 mensen gevolgd op Spotify. Snap ik, het is ook gewoon een hele fijne lijst om mee hard te lopen, ik loop er zelfs ook nog regelmatig op. Maar inmiddels zijn we een jaar verder en het afgelopen jaar zijn er weer heel wat nummers uitgekomen waar ik heel erg veel energie van krijg en gelukkig van wordt. Daarbij komt dat ik niet alle nummers uit de Berlijn lijst op dit moment nog even goed kan waarderen. Het werd dus tijd voor een nieuwe lijst richting Chicago.

Met trots presenteer ik dan ook… mijn Chicago Marathon Playlist. Met ‘gouden oude’ zoals Kanye West’s Stronger, Calvin Harris’ Feels So Close en mijn favoriet uit Berlijn Animals van Martin Garrix. Maar ook Sia’s Unstoppable, Rise van Katy Perry en The Chainsmokers met Don’t Let Me Down, Roses én Closer.

Is er alleen nog een grote vraag… ga ik tijdens de marathon naar deze playlist luisteren, of ga ik toch voor de muziek die ik gebruikte tijdens mijn lange duurlopen én de muziek die me naar een PR op de halve marathon hielpen in mei. Dat was geen afspeellijst zoals deze, maar een paar Martin Garrix sets van Ultra Music Festival en Amsterdam Music Festival. Het is een vraag die ik binnen twaalf dagen beantwoord moet hebben, want dan sta ik dus echt aan de start. Het voordeel van heel veel verschillende nummers is dat het nooit saai wordt, het voordeel van een live set is dat er super veel energie in zit en dat je jezelf er compleet in kunt verliezen. Wat zouden jullie doen?

Wat denken jullie, is deze mix goed genoeg om me ruim 42 kilometer te vermaken, of zal ik toch kiezen voor hetgeen waarmee ik getraind heb, de live sets van Martin Garrix waarbij ik alle teksten mee kan spreken. ‘What’s up AMSTERDAMMMM’ wordt ‘What’s up ANNEMERELLLLLL’ en ‘For the last time if you guys have some energy left let me hear you make some noise’ wordt ‘For the last time if you have guys have some energy left RUN ANNEMEREL RUN!!!!!!”. God lastig hoor, want Sia’s nummers kunnen me ook heel veel energie geven, evenals de rest eigenlijk.

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. september 27, 2016 / 18:32

  Ik merk met rennen dat ik me aan sommige muziek opeens zo enorm kan irriteren. Nummers die ik dan al honderd keer geluisterd heb zijn opeens stom en brengen me helemaal uit mn vibe. Dus ik denk dan meer aan zo’n set van Martin Garrix idd. Maar wie ben ik;-)

 2. Marloes
  september 27, 2016 / 18:34

  Lastig! Zelf loop ik eigenlijk nooit met muziek.. Nooit gedaan en oortjes die elke keer uitvallen.. Nee lijkt me niks (ook al heb je tegenwoordig alles veel beter, luxer etc..)! Succes met het maken van je keuze!

 3. Ilse
  september 27, 2016 / 22:50

  Klinkt als een mooie playlist! Ik zou zelf voor deze gaan maar dat komt omdat ik niet zo van die concerten en shows nog eens te luisteren!

 4. september 28, 2016 / 01:27

  Even heel iets anders – wat zie je er goed uit Annemerel!

 5. Margaretha
  september 28, 2016 / 07:55

  Je onderschat jezelf… Het was 42 km en 195 meter…. Of was het parcours stiekem 2 km tekort? ?

  • Annemerel
   Auteur
   september 28, 2016 / 08:47

   Haha shit foutje

 6. september 28, 2016 / 08:51

  Whaa lastig! En zo spannend, sorry je zal zelf inmiddels wel gek worden ;-P
  Ik moet zeggen dat die laatste zinnen van Garrix me nu zelfs een energie boost geven haha, grappig!
  Maar waarschijnlijk weet je zelf, misschien onbewust, wat je wilt.

  Ik bedoel; je maakt een nieuwe playlist maar je neigt toch naar o.a. Garrix, misschien zegt dat genoeg? Just saying and thanks for sharing! :)

 7. Patty
  september 28, 2016 / 08:55

  Hi Annemerel, je liep toch echt 2 km binnen die tijd in Berlijn ;)! Een waanzinnige prestatie. Qua muziek is het lastig. Je kunt altijd nog een combinatie van die twee playlists maken? Of is dat een no-go? Ik zou zelf niet op al deze nummers kunnen lopen, sommige hebben voor mijn gevoel een wat te sloom ritme ofzo waarbij ik dan wellicht niet lekker op de beat loop. Katy Perry – Rise is wel een van m’n favo’s! Mijn playlist is helemaal een combinatie van old skool versus nieuwe nummers, maar op een heel andere manier. En toch ga je zelf rocken en is die playlist echt maar bijzaak in Chicago ;)

 8. Vera
  september 28, 2016 / 13:24

  Sorry hier kan ik je echt niet mee helpen. Ik twijfelde bij de Dam tot Dam namelijk zelf ook enorm tussen mijn favoriete hardlooplijstje én de livestream van het Coldplay concert van afgelopen zomer. Inderdaad afwisseling van leuke liedjes vs een set waar je helemaal in kunt verdwijnen. Voor de verandering is het misschien eens leuk om voor Martin Garrix te gaan :)

 9. Lisa
  september 30, 2016 / 15:33

  Ik denk dat de oude vertrouwde mix jou verder brengt! Als ik op een playlist / mix loop tijdens eens wedstrijd waar ik ook op getraind heb krijg ik het gevoel terug hoe lekker ik mij voelde tijdens sommige trainingen en dat geeft mij dan echt een boost! Maar thanks voor de playlist, ik heb ook zo ook weer wat aanvullingen voor mijn eigen running-list! En succes met de laatste voorbereidingen :)