WIN: Bridget Jones Pakket

 photo IMG_8222.jpg

Afgelopen week zag ik de derde Bridget Jones film in de bioscoop en man ik kan me niet herinneren dat ik de laatste jaren zo hard gelachen heb bij een film. Wat een heerlijke film! Op twee momentjes waarin ik mijn handen voor mijn ogen deed omdat ik het zo ‘awkward’ vond na, heb ik echt alleen maar hardop gelachen. Zo’n goede training voor mijn buikspieren.

De kans dat je de Bridget Jones films gezien hebt is volgens mij best groot (mocht je de films nooit gezien, laat even een reactie achter in de comments, ik ben namelijk écht heel benieuwd of er nog mensen over zijn die nog nooit een BJ film gezien hebben, met alle herhalingen op RTL4 kan dat toch bijna niet meer?). Maar heb jij alle boeken eigenlijk al gelezen? Bridget Jones begon eind jaren negentig namelijk met de dagboeken van Bridget Jones geschreven door Helen Fielding. Mocht je antwoord hierop ‘nee’ zijn, dan heb ik wellicht goed nieuws voor je. Ter gelegenheid van de derde Bridget Jones film is er een Bridget Jones omnibus uitgebracht met alle drie de boeken (Het dagboek van Bridget JonesBridget Jones. Het nieuwe dagboek en Bridget Jones. Mad about the Boy) van Helen Fielding. Dat is de 1024 pagina’s lachen om Bridget.

Het boek is sinds deze maand verkrijgbaar voor 15 euro bij de meeste boekhandels, dat is vijf euro per boek en dat is dus eigenlijk best wel een koopje. Ik bedoel, met meer dan 1000 pagina’s kom je oktober echt wel door. Kruidnoten, kop thee, geurkaarsen en je bent klaar, toch?

 photo IMG_8221.jpg

Omdat ik uitgeverij Prometheus een heel lief mailtje gestuurd heb, heb ik twee exemplaren van het boek gekregen en die wil ik graag aan twee van jullie geven. En omdat ik alleen een boek zo karig vond, heb ik er twee verwenpakketjes van gemaakt. Maskertje van L’Oréal, nagellak van Essie en een mooie knalrode lipstick van L’Oréal voor net dat beetje extra fabulousness.

Om mee te doen aan de prijsvraag moet je hier onder een reactie achter laten en mij vertellen wat jouw favoriete moment uit een van de drie Bridget Jones Films is. Mensen die de derde film nog niet gezien hebben en geen behoefte hebben aan spoilers wil ik aanraden om de comments niet te lezen voordat ze zelf hun antwoord geven, want eh.. waarschijnlijk wordt dit een groot spoiler alert.

Mijn favoriete moment komt trouwens uit de eerste film, het einde in de sneeuw met dat dagboek en OMG JA! Misschien wordt het wel weer eens tijd om die film te kijken… Eens kijken of ‘ie op Netflix staat…

Meedoen kan tot vrijdag (30 september), een dag later zal ik de winnaars een persoonlijk bericht sturen via de mail, zorg dus dat je een mailadres invult dat je regelmatig checkt. 

May the odds be ever in your favour!

Liefs,
Annemerel

Delen:

122 Reacties

 1. Marloes
  september 27, 2016 / 12:14

  Mijn leukste moment van Bridget Jones is uit film 2, waarbij de gaat skieen. Dan gaat ze met ski’s en al naar de apotheek om een zwangerschapstest te halen. Maar dat moet ze uitleggen in het Duits en dan krijg je dingen als “mit baby”. Dat vond ik het leukste moment.

 2. september 27, 2016 / 12:16

  Wat een heerlijk pakket heb je ervan gemaakt! Ik zie mezelf al helemaal in het weekend onder een dekentje deze omnibus lezen. Geurkaarsje aan, kop thee erbij, heerlijk! Alleen, om aan de wedstrijd mee te kunnen doen moet ik mijn favoriete moment uit een film delen en het feit is toch echt dat ik nog nooit een BJ film gezien heb! Nee, zelfs niet met alle herhalingen op rtl4. Dit tekort aan mijn leven zou ik heel erg graag opvullen door het verhaal eerst in boekvorm te lezen en daarna de films ergens vandaan te toveren.

 3. september 27, 2016 / 12:24

  Ik heb geen enkele Bridget Jones film gezien. Ik kan dus ook geen moment opnoemen ;-)

  Wat is leuker eerst de boeken lezen of maar meteen de films kijken?

 4. september 27, 2016 / 12:32

  AAH hier moet ik aan mee doen! :) Ik moet mij namelijk schamen ik heb de boeken nooit nooit nooit gelezen namelijk!! Terwijl ik nog wel over boeken schrijf (en films). Schandalig toch?

  Goed voor de mensen die de 3e film nog NIET hebben gezien een extra waarschuwing MEGA UBER SPOILER OVER HET EINDE!!! ;)

  Favoriete scene? Een van de laatste. Namelijk dat Bridget eindelijk haar happy einde heeft ze haar zoon overpakt en wegloopt van de kerk.. Eindelijk met Darcy, maar ook haar schattige zoontje en alles!! :)

 5. Mai
  september 27, 2016 / 12:36

  Ahh wat een moeilijke vraag hmm ik denk toch het eind! Dat ze na al die jaren bij de man terecht komt, waarmee ze toch mee zou eindigen! ❤️ Onlangs alle tegenslagen zijn ze voor elkaar gemaakt woohoo

 6. maaike
  september 27, 2016 / 12:45

  Ik heb de hele film (de nieuwste) dubbel gelegen van het lachen, maar ik zal toch een favoriet moment uitzoeken. Ik studeer geneeskunde en herken mezelf best wel in de gyneecoloog van bridget, mijn favoriete moment was dan ook toen Jack bij de bevalling allemaal zweverige dingen aan het zeggen was en de gynaecoloog stond daar bij met zo’n blik, ik lag helemaal dubbel

 7. Lotte
  september 27, 2016 / 12:52

  Wat een leuke actie! Ik ben zaterdag naar de nieuwe film geweest en heb erg gelachen, de andere films ook al meerdere keren gezien. Mijn favoriete moment is denk ik uit de eerste film, als Mark Darcy en Daniel Cleaver vechten om Bridget met het liedje ‘It’s raining men’ van Geri Halliwell op de achtergrond, inclusief door de ruit van een restaurant vliegen etc. :D

 8. Anita te Gussinklo
  september 27, 2016 / 12:55

  In deel 1: Wanneer ze probeert interessant over te komen door te vertellen dat ze pas nog contact heeft gehad met een beroemde schrijver die al jaren dood bleek te zijn
  En in deel 2 Edge of reason! Bridget belt Darcy op om te vertellen dat hij een ‘gorgeous ass ‘ heeft, maar dan staat ze op de speaker tijdens een belangrijke vergadering! Hilarisch!
  Toevallig ga ik vanavond met mijn zus naar de nieuwe film.

 9. Yvette
  september 27, 2016 / 13:02

  Favo moment komt absoluut uit de eerste film wanneer Darcy en Bridget elkaar treffen met DE Kersttruien aan. Oldskool momentje, maar geweldig!!

 10. september 27, 2016 / 13:04

  Ik ben dol op Bridget Jones, dus ik MOET hier wel aan meedoen! ;-)
  Mijn favoriete moment is wanneer Bridget en Mark Darcy buiten in de sneeuw staan en hij haar net een nieuw dagboek heeft gekocht en hij zijn mantel om haar heen slaat.

 11. Nynke
  september 27, 2016 / 13:05

  Poeh, lastig…haar algemene onhandigheid is natuurlijk heel leuk. Ik ga toch voor haar voorbereiding voor de date, waarbij ze probeert te beslissen welk ondergoed ze gaat dragen.

 12. Stephanie
  september 27, 2016 / 13:13

  Een bioscoopbezoekje voor de derde film staat nog steeds op de planning! Zeker na je review ben ik erg benieuwd! Zelf heb ik de boeken nog nooit gelezen (shame on me).. en met de koude herfst/winterdagen, komt dat goed van pas!

  Mijn favo scene is ook het einde van de eerste film.. zo lief (en koud, brr!) met het nieuwe dagboek!
  Een andere scene die ik me nog goed kan herinneren, is de scene dat ze verkleed als bunny naar een regular party gaat. Zo’n moment dat je zelf als kijker onder een kussen wilt kruipen.. ! (:

 13. Marie
  september 27, 2016 / 13:28

  De derde film heb ik nog niet gezien, die komt in België pas op 12 oktober uit. Kan niet wachten.
  Mijn favoriete moment is de gevangenisscène: Like a virgin… ?? hilarisch

 14. Ilse
  september 27, 2016 / 13:31

  Leuk! Mijn favoriete moment is het begin van de 3e film. Toen ze op de bank zat en begon te playbacken en dansen door de kamer. Wat een tof begin was dat. Ik zat er meteen helemaal in, zo leuk!

  Wat waren de momenten die jij heel awkward vond?

 15. september 27, 2016 / 13:40

  Heerlijke films en bekentenis.. nog geen een boek gelezen. Bridget Jones staat voor mij gelijk aan het moment uit de eerste film dat ze de telefoon opneemt met seksgodin maar blijkt dat ze haar moeder aan de lijn heeft. Geen ervaringen mee, maar toch zo heerlijk herkenbaar!

 16. Mandy
  september 27, 2016 / 13:48

  Mijn favoriete moment is er één uit de laatste film, waarbij zij op het festival Ed Sheeran niet lijken te herkennen en Bridget hem aanziet voor een Starbucks medewerker. Een combinatie van het prachtige accent, de verbaasde blik van Ed Sheeran en de heerlijke nuchtere (nouja..) Bridget en Miranda.

 17. september 27, 2016 / 13:59

  Mijn favoriete stuk is dat ze de telefoon opneemt en zeg: ‘met bridget Jones sexgodin met een onwijs lekkere man tussen de benen’ en vervolgens zegt ‘hoi mam’

 18. Hilde
  september 27, 2016 / 14:00

  Het Moment dat ze in een konijnenpakje aankomt op het feestje!

 19. Tessa
  september 27, 2016 / 14:01

  Wat een leuke actie de derde film moet ik nog kijken mijn favoriete gedeelte komt uit de eerste film. Het stuk dat Bridget charmant na beneden wil glijden via een brandweerpaal en ze bovenop een camera terecht komt.

  Nou wil ik het liefst deze week nog na de nieuwe film.

 20. Anniek
  september 27, 2016 / 14:02

  De fontein in de tweede film…. twee van de hotties die om je vechten….

 21. Aline
  september 27, 2016 / 14:04

  Oh wat leuk! Ik doe graag mee. Heb echt een heerlijk avondje gelachen vorige week bij de 3e film. (Nieuwe) favoriete moment: het einde van film 3. Daniel Cleaver levend gevonden… Dacht aan t begin van de film al ‘die is vast niet echt dood’ maar was dat moment door alle overige gekte in de film allang weer vergeten. Tot ineens die krantenkop in beeld kwam… Heerlijk open einde, kijk nu al uit naar film 4! :-)

  • Annemerel
   Auteur
   september 27, 2016 / 16:28

   OH JA DAT WAS OOK ZO GOED!!!

   • september 29, 2016 / 10:36

    Echt he! Ik heb ook hele film zitten wachten dat hij ineens terugkwam. Of dat hij dan ineens de vader van dat kind blijkt te zijn ofzo, je weet het nooit haha! Maar ik ben in voor een vierde film! <3

 22. september 27, 2016 / 14:29

  Haha nu MOET ik wel reageren! Ik heb serieus nog nooit een film gezien van Bridget Jones én ik heb nog nooit de boeken gelezen. Nu ben ik wel echt een boekenmeisje dus ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar de boeken. Misschien wil ik dan daarna ook nog wel de films een keer kijken als ik overtuigd ben, haha. Ik wil dus eigenlijk stiekem wel meedoen aan de winactie, maar ik kan natuurlijk niet mijn allerleukste BJ-moment achterlaten, haha!

 23. Alissa
  september 27, 2016 / 14:30

  Ik ben zo’n persoon dat nog nooit een bridget Jones film heeft gezien. Maar zou alsnog wel heel graag het pakket willen winnen! ? Dat zou namelijk de uitgelezen kans om de boeken nog te lezen voor de films te zien!

 24. Marielle
  september 27, 2016 / 14:36

  Omdat ik dan een van de weinigen ben die de films nog niet gezien heb, is het nogal moeilijk om een favoriet fragment te kiezen. Wil dan weer niet zeggen dat ik ontzettend veel van lezen hou en mijn Bridget Jones ontgroening graag wil beginnen met een van deze mooie pakketten! Nu maar duimen en mij heel erg schamen dat ik de enige ga zijn die geen fragment weet te beschrijven,,

 25. september 27, 2016 / 14:41

  OK, ik schaam me bijna nu ik dit typ, maar ik ben zo iemand die nog nooit een Bridget Jones film heeft gezien. En de boeken staan ook al tijden op mijn to-read lijstje… Ik kan dus geen antwoord geven op wat mijn favoriete moment uit de film is… Ik ben nog wel van plan om hem te gaan zien :) En wat die boeken betreft, ik zie het wel voor me om met een bak pepernoten alle boeken te verslinden!

 26. september 27, 2016 / 14:42

  Nee erg he, ik heb nog nooit een letter uit een van die boeken gelezen! Ben eigenlijk best wel benieuwd er naar.

  Ik heb alleen de eerste film gezien (maar wel gelijk een stuk of 5 keer), ik vind het toch ook wel een heel mooi moment als Mark Darcy zich omdraait en een ontiegelijk lelijke christmas jumper aan te hebben!

  Maar het alles leukste moment blijft natuurlijk de sneeuwscene die jij al beschrijft. Als hij een nieuw dagboek heeft gekocht en zij achter hem aan gaat!

 27. shanna
  september 27, 2016 / 14:43

  Bridget Jones: the edge of reason – als Mark en Daniel het letterlijk en figuurlijk uitvechten in de fontein :-) Heerlijk dat Mark zich plots van een heel andere kant laat zien!

 28. Niki
  september 27, 2016 / 14:47

  Oooooohhh heerlijk Bridget Jones! Hilarisch!! Er zijn zo veel leuke en awkward momenten!! Maar mijn alltime favourite is dat ze de telefoon opneemt tijdens ‘sexy time’ en het volgende zegt: ‘Bridget Jones, wanton sex goddess, with a very bad man between her thighs.’ en toen bleek het haar vader te zijn: ‘Dad…. Hi…’ hahah lachen gieren brullen nog elke keer dat ik het zie!

 29. Manon
  september 27, 2016 / 14:53

  De beste film vond ik deel 3! Echt fantastisch en super gelachen! De meest hilarische scène vond ik de twee mannen met zwangere Bridget die ze door de deur van het ziekenhuis probeerden te krijgen…de tranen liepen mij over de wangen ?

  • september 27, 2016 / 18:36

   Jaaaa deze vond ik ook het leukste.

 30. Ellen den Ouden
  september 27, 2016 / 14:58

  Wat een toffe winactie! De film heb ik gezien, maar de boeken helaas nooit gelezen. Mijn favoriete moment zit in de 3e film waar bridget in het restaurant aan haar twee hotties gaat vertellen dat ze beide de vader kunnen zijn. Ze doet dat op een hilarisch manier en hoe die ober erbij staat is echt geniaal! Al heb ik wel echt de hele film in een deuk gelegen!

 31. september 27, 2016 / 15:18

  Oh.. Bridget! Wat heb ik toch veel overeenkomsten met deze klunzige blondine. Ik klets ook altijd teveel en telang door in de buurt van knappe jongens/mannen (of ik klap juist totaal dicht en krijg het verwijt dat ik chagrijnig ben..), kan me ook helemaal druk maken om een dresscode en dit dan totaal verkeerd interpreteren (gelukkig niet zo erg dat ik in een bunny outfit op kom dagen..) én op alle gelegenheden waar het eigenlijk maar kan krijg ik die irritante vraag naar m’n hoofd geslingerd ‘heb je al een vriendje?’. Oefff.. confronterend dit! ;-)

  Maar.. een van de leukste momenten vind ik toch wel wanneer in film 2 (?) de mannen letterlijk om Bridget aan het vechten zijn. Ik hoop dat dat mij ook nog een keer mag overkomen.. tot dan, fingers crossed!

 32. september 27, 2016 / 15:40

  Ik vind de BJ-films echt briljant. Zo briljant dat ik vandaag voor de 2e x naar Bridget Jones’s Baby ga in de bioscoop :), al is het maar vanwege de onweerstaanbare Colin Firth. Mijn favo moment is inderdaad ook de ‘blote-billen-in-de-sneeuw-scene’, maar ook het moment waarop Mark zijn telefoon wegsmijt wanneer hij eindelijk doorheeft hoe belangrijk Bridget voor hem is.

 33. Marian
  september 27, 2016 / 15:47

  Me! Echt ik nog nooit de films gezien.
  Het is er ‘gewoon’ nog nooit van gekomen.
  Boeken ook nooit gelezen…misschien zou ik het toch eens moeten doen….

 34. Marit
  september 27, 2016 / 15:59

  Ik zou hem graag willen winnen! Misschien dat ik dan eindelijk eens begrijp waarom dat Bridget Jones toch zo geweldig is. Want ja (geen grapjes) ik ben zo’n iemand die nog nooit een film van Bridget Jones heeft gezien en nog nooit één van de boeken heeft gelezen. Na het lezen van dit artikel begrijp ik dat ik echt iets mis, dus ik denk dat ik er binnenkort maar verandering in moet gaan brengen!

 35. Milou
  september 27, 2016 / 16:03

  Hier iemand die ze nog nooit heeft gezien! Dus kan ook niet meedoen met de prijsvraag ;-) terwijl ik wel zou willen winnen want ben erg benieuwd waar iedereen nou zo lyrisch over is.

 36. september 27, 2016 / 16:04

  Mijn lievelingsmoment komt uit de derde film: Als Bridget voor Mark kiest, maar hem vraagt wat er gaat gebeuren als de baby niet van hem blijkt te zijn. Hij is dan ZO lief en romantisch. En toen hij zei – als een soort herhaling van de eerste film – dat hij altijd van haar heeft gehouden zoals ze is en dat ook altijd zal doen, kon ik m’n zakdoeken wel tevoorschijn halen hoor! Het cirkeltje was rond. Welke vrouw wil nou niet dat een man zoiets tegen haar zegt? Team Darcy <3

  • Annemerel
   Auteur
   september 27, 2016 / 16:27

   Oooooh ja dat was inderdaad ook een HEEL mooi moment…

 37. Denise Hennen
  september 27, 2016 / 16:11

  Wat een leuke winactie! Ook al heb ik een ereader, van de Bridget Jones boeken lijkt het mij juist erg leuk om deze in boekvorm te hebben. De leukste scene uit de eerste film vind ik dat Bridget gaat koken en de groente in een pannetje bij elkaar houdt met een blauw touwtje, waardoor het blauwe soep wordt… Erg gelachen om hoe Mark Darcy en Bridget haar vrienden dan daarop reageren en helemaal dubbel liggen van het lachen!!

 38. Anouk
  september 27, 2016 / 16:21

  SPOILER ALERT!

  De eerste twee films zitten niet echt meer vers in mijn geheugen, maar de laatste film heb ik vorige week gekeken en wat heb ik gelachen. Af en toe moest ik gewoon mijn hoofd wegdraaien omdat het zo akward was, heerlijk!! Mijn favoriete moment was toch wel het eind op de bruiloft met Jack als soort van ‘peetoom’ en eindelijk Mark aan haar zijde. Eind goed, al goed!

 39. Marianne
  september 27, 2016 / 16:28

  Wat leuk dit, ik doe graag mee! Mijn favoriete moment is eigenlijk het einde, dat mr. Darcy en Bridget uiteindelijk toch bij elkaar kwamen, heb wel een klein traantje gelaten hoor. Voor de rest de hele film dubbel gelegen, love bridget!

 40. Margaretha
  september 27, 2016 / 16:35

  Het super onhandige van Bridget vind ik echt geweldig (herkenbaar ook helaas)
  Maar het “all by myself” stukje vind ik echt Bridget Jones ten top!

  Oh en ik kan me nu al verheugen op zo’n druilerige zondag met thee, kruidnootjes, kaarsjes, een dekentje en een boek!

 41. Siel
  september 27, 2016 / 16:36

  Ik heb de derde nog niet gezien (bij deze hoog op de to do list gezet), maar mijn favo moment is eerder een “klein momentje”, namelijk wanneer Bridget kookt voor haar vrienden, en haar “soep” blauw wordt door dat ze er een blauw haar elastiekje in heeft gedaan. Ik moet abrupt lachen als ik hier aan denk omdat ik mezelf daar zo sterk in herken, oeps ;)
  En het mooie hieraan is dat haar vrienden toch nog een poging wagen om te proeven, échte vriendschap toch??

 42. Jolien
  september 27, 2016 / 16:46

  Ik heb de laatste film nog niet gezien, maar mijn favoriete scène uit de eerste film is toch wel dat Bridget in het bunny-pakje bij de keurige engelse garden party aankomt. Misschien omdat dit mij ook doet denken aan toen ik lang lang geleden een brugpieper was en ik, dol op verkleedfeestjes, het thema ‘proud to be fout’ van het eindfeest op de middelbare school heel serieus nam… als enige, zo ongeveer. Daar stond ik dan, niet zo heel proud, met de meest belachelijke outfit tussen de mooi opgetutte ouderejaars…

 43. september 27, 2016 / 16:48

  Mijn favoriete moment (en om eerlijk te zijn 1 van de weinige die ik me nog goed herinner want die films zitten zo ver weg inn geheugen ondertussen) is de vecht scène in de fontein. Oh en ik herinner me ook een scène waarbij ze een superlelijke kersttrui aan heeft. Sindsdien ben ik fan van lelijke kersstruien, dus way to go, Bridget!

 44. Merel
  september 27, 2016 / 16:56

  Wauw wat een leuke winactie! Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een film van Bridget Jones heb gezien oepss… Maaaar daar komt verandering in ! Ik ga namelijk naar de nieuwste film en daarvoor wil ik eigenlijk de andere 2 films nog kijken maar ik moet even een gaatje vinden om die te kijken hahah :) Maar als nog zou ik het boek super graag willen winnen, het lijken me namelijk echt hilarische boeken met ook goede realiteit erin. Ik ben super benieuwd naar de films en ga ze zeker kijken hihi.

  Liefs,

  Merel

 45. Bente
  september 27, 2016 / 17:16

  Het allerbeste Bridget Jones moment is natuurlijk uit Bridget Jones Diary wanneer ze geheel in sexy playboy bunny pak met bijpassende oren op een feestje verschijnt met een toch wel heel ander thema! ? hoop dat mij dat nooit zal overkomen, of misschien toch wel… (Zou ik behoorlijk om kunnen lachen) ?

 46. Charlotte
  september 27, 2016 / 17:17

  Haha hele leuke actie! Dol op Bridget. Heb een jaar in Londen gewoond/gestudeerd en woonde om de hoek van Borough Market, waar “Bridget woont”. Bridget Jones 3 was dan ook een en al nostalgie :)

  Favoriete scène. Moeilijk. De “draagscene” voor de bevalling was hilarisch, maar ik ga toch voor de girlpowerrrrrrr.
  Daniel, if staying here means working within ten yards of you, frankly I’d rather have a job wiping Saddam Hussein’s arse.

 47. Silvia
  september 27, 2016 / 17:36

  Leuke winactie!! Mijn favoriete moment is van volgens mij de eerste film waar Bridget als Darcy beide heerlijk foute kersttruien aanhebben en het weer ouderwets ongemakkelijk is. Kan soms dan niet naar het scherm kijken van plaats vervangende schaamte ;)

 48. Geertje
  september 27, 2016 / 17:41

  Mijn lievelingsmoment (uit de eerste film): de blauwe prei soep! Hier komt je toch niet meer van bij, en het is ZO herkenbaar. Wie staat er nou niet in de keuken en heeft op dat moment niet alle benodigde spullen bij de hand? En daarnaast moet Darcy wel echt van haar houden, want hij eet het nog op ook!

 49. Jamie
  september 27, 2016 / 18:06

  Mijn favoriete moment zit in de tweede Bridget Jones film: Bridget Jones the Edge of Reason.
  Mijn favoriete scene is de scene dat Bridget in de gevangenis zit en het erg gezellig heeft met de dames in de gevangenis. (Iets met bh’s en Madonna.. )

  Superleuke actie, ik maak graag kans!
  Vrijdag ga ik Bridget Jones’s baby zien in de bios.

 50. Marloes
  september 27, 2016 / 18:30

  Eerlijk? Ik heb dus nog nooit een Bridget Jones film gezien.. ? Maar… Misschien juist nu een goede reden om eerst het boek te lezen en daarna alle films terug te kijken? Heb namelijk vaker ervaren dat ik beter eerst het boek kan lezen en daarna de film kan kijken.. En, een portie humor en erg veel lachen, daar ben ik altijd voor is! Heerlijk bij de kachel, met een kop thee. En die kruidnoten niet te vergeten natuurlijk! Tussen het afstuderen door is ontspanning belangrijk en hoe kan dat beter door véél te lachen? :)

 51. Emilie
  september 27, 2016 / 18:46

  Wat een geweldige winactie! Ik ben helemaal fan van de films (ga dit weekend naar de bioscoop) maar ik heb de boeken nog nooit gelezen, daar moet verandering in gebracht worden :) Mijn favoriete scène is in de eerste film, wanneer Bridget in haar playboy pakje aankomt op het tuinfeest. Elke keer als ik dat zie ga ik helemaal stuk!!! Ik ga vanavond de films nog maar eens terugkijken :)

 52. Jalien
  september 27, 2016 / 18:57

  Mijn favoriete moment is het einde van de eerste film wanneer Bridget met mr. Darcy in de sneeuw staan en weer bij elkaar komen. Ik ben heel erg benieuwd naar de derde film!

 53. september 27, 2016 / 19:18

  Jaaa ik doe mee!! Ik heb eindeloos veel favorieten momenten maar de eerste die me te binnen schiet is als Bridget voor het eerst gaat skiën in Edge of Reason (overigens m’n minst favo film), omdat ik deze winter zelf voor het eerst geskied heb en het zo herkenbaar was :’D De scenes met Ed Sheeran uit de laatste film zijn trouwens ook favorietjes!!

 54. Stephanie
  september 27, 2016 / 19:22

  Ze staan niet geheel meer goed in m’n geheugen gegrift. Maar toch wel het moment uit een van de twee eerste films dat ze zonder gene mark achterna rent in de sneeuw. Heerlijk dat je zo zonder na te denken de deur uit durft te gaan. En hoe ze dan de mantel om zich heen geslagen krijgt!

  En ik ga voor het eerst de marathon lopen (die van Amsterdam) en kan nooit zo goed rustig aan doen. Maar met dit boek moet dat goedkomen!

 55. Peer
  september 27, 2016 / 19:42

  Ik houd van Bridget, en ik verkondig altijd heel trots dat ik PRECIES dezelfde kerst pyjama heb als Bridget Jones (of dat nou iets om trots op te zijn is weet ik eigenlijk niet..) mijn favoriete moment uit alle films * * * SPOILER ALERT * * *
  Is in de derde film, dat Mark Bridget optilt om haar naar het ziekenhuis te brengen. En dat het dan niet super cliché heel makkelijk is om een zwangere vrouw in je armen te dragen maar dat hij pauzes moest nemen, ik ging stuk! En dat ze haar dan in het ziekenhuis zo hoppa op die receptie balie neerleggen, geweldig. Tikkie over the top, maar het is lang geleden dat ik zo heb gelachen bij een film.

 56. Mannon
  september 27, 2016 / 19:52

  Ik heb nog nooit een Bridget Jones film gezien! Durf het bijna niet te zeggen want heb toch echt niet onder een steen gelegen. Ook nog nooit the hills oid gekeken en dat terwijl ik uit ’94 kom

 57. Jolanda
  september 27, 2016 / 20:26

  Twee favo momenten, een met de blauwe soep en de ander dat ze per ongeluk achter in de taxi oogschaduw op haarvwangen smeer ipv rouge en zo op een feestje aankomst, hilarisch!

 58. Dagmar
  september 27, 2016 / 20:31

  Derde film nog niet gezien – maar over 2 weken wel, LANG wachten -, dus snel naar onder gescrold. Mijn meest favoriete moment komt uit de eerste film, wanneer Bridget moederziel alleen wordt uitgenodigd voor een etentje met ALLEEN maar stelletjes. Wanneer ze vertrekt komt Mark naar beneden om haar te vertellen dat hij haar leuk vindt – ‘just as you are’. SMELT

  • Annemerel
   Auteur
   september 28, 2016 / 08:49

   oooooh dat moment is ook zo mooi!!!!

 59. Sanne
  september 27, 2016 / 21:00

  Mijn favoriete moment is uit Bridget Jones 3 op het allerlaatste dat als ze in de kerk zijn voor het trouwen en dat Jack de zoon vast heeft en er dan nog steeds – bij mij – een kleine onduidelijkheid is of het nou de zoon van Jack of Mark is. En dat ik toen bijna begon te geloven dat het de zoon van Jack was en ik dat helemaal niet eerlijk vond want dan zou het niet het ‘happy end’ zou zijn wat ik in gedachten had. Maaaaaaaar na van de zenuwen een bak popcorn te hebben weggewerkt bleek het dan toch de zoon van Mark te zijn!

 60. september 27, 2016 / 21:21

  Geloof het of niet, maar ik heb nog geen van de Bridget Jones films gezien, terwijl ik er zoveel goede verhalen over heb gehoord. Juist daarom zou ik dit pakketje heel graag winnen :)

 61. ilse
  september 27, 2016 / 22:19

  Ik ben dus zo iemand die nog nooit de films heeft gezien, omdat ik toch wel erg benieuwd ben naar de verhalen (en onwijs van lezen hou) lijkt het me leuk om alle boeken in een keer te kunnen lezen!
  Dus helaas geen favo moment van mij (nog niet, na het lezen en zien van de films komt die er direct aan hihi) hoop ik toch mee te mogen doen om kans te maken :)

 62. Leonie
  september 27, 2016 / 22:43

  Oh wat superleuk! Ik doe graag mee :).
  Mijn favoriete film moment is toch wel uit de nieuwste film, het moment waarop ze Ed Sheeran niet herkennen en hem later op het podium ook ‘de Starbucksjongen’ noemen. Geweldig!

 63. Ilse
  september 27, 2016 / 22:47

  Ik heb nog nooit een BJ film gezien en zelfs niet met alle herhalingen en dergelijke! Dus deze winactie gaat aan mij voorbij!

 64. september 28, 2016 / 00:13

  Leuke winactie Annemerel!!

  Mijn favoriete stuk/scène komt uit ‘Bridget Jones: The Edge Of Reason (2004)’. Het stuk waarbij ze uit bed stapt met het paarse deken over haar heen om zich terug aan te kleden. En dan vraagt Colin waarom ze dat doet en dat ze dan zegt dat ze niet wil dat hij haar wobbly bits ziet :D Hilarisch! En vooral omdat ze uiteindelijk het deken laat vallen en haar unieke Bridget-blozende-wangen-glimlachje opzet!!

 65. Rianne
  september 28, 2016 / 07:00

  Ik heb krom gelegen van het lachen op dat moment dat Jack en Mark samen met Bridget bij zwangerschapsgym zitten en Jack doet alsof ze een homostel zijn. Jack met z’n geniale grappen en Mark die het allemaal maar awkward vindt en daardoor echt grappig is.

  Wat een leuke winactie trouwens!

 66. Diana
  september 28, 2016 / 07:23

  Leuke winactie!! Ik heb de derde film nog niet gezien, maar hij lijkt me echt heel erg leuk. Mijn favo moment is in de tweede film dat ze dan al die meiden ‘Like a virgin’ gaat leren en ze allemaal haar wonder bra aan willen. Maar als ze in de eerste film haar make-up doet in de taxi en dan als soort van clown op het advocatengala aankomt is ook hilarisch. Dat zou mij ook nog wel kunnen overkomen…

 67. Anneroos
  september 28, 2016 / 07:47

  Leuke winactie! Het leukste moment vond ik dat Bridget op het dakraam lag om Mr. Darcy en zijn seceraresse te besprioneren en dat hij haar daarna betrapt en ze allemaal takken en bladeren in haar haren heeft.

 68. Patty
  september 28, 2016 / 09:00

  Ik moet echt die nieuwe film gaan zien! En ik kan niet wachten op de prijsvraag, ik MOET nu gewoon vermaak hebben dus ik ga HEEL lief m’n mams aankijken om langs de boekhandel te rijden en me dit te bezorgen voor de lange laaaaaaaaaaaaaange avonden :( niks doen en plat liggen is so not my thing. Mijn favo moment is toch echt de bitch fight tussen de twee mannen in part 1, hoor… hoppaaaaaaaaaaa die fontein in. Ghehe :). Maar er zijn zoveel andere leuke momenten. Het gebrekkige Duits… of die foute Kersttruien… Bridget Jones is gewoon HEERLIJK! Ik wil ook heel graag naar de film, maar dat wordt ‘m de komende tijd niet :P!

 69. Ysabel CGM
  september 28, 2016 / 11:16

  Super leuk!
  Mijn leukste moment van Bridget Jones is uit film 1. Het stuk waarbij ze zich aan het voorbereiden was voor de date en ze probeerde te beslissen welk ondergoed ze ging dragen.

  BEANTWOORDEN

 70. Angelique
  september 28, 2016 / 12:03

  Leuke actie!

  Bridget Jones is voor mij vooral ‘dat gevoel’ wat je dan als kijker hebt leuk bij de awkward situaties waar Bridget in terecht komt of in wordt gezet en hoe ze zich hier toch steeds weer uit weet te redden: bijna plaatsvervangende schaamte, maar ook de opluchting: ‘poeh dan valt mijn onhandigheid toch nog best mee’ ;-)

  Leukste moment: de onderbroekenreeks bij de date. Dan moet je toch (elke keer) weer hardop lachen.

 71. september 28, 2016 / 14:48

  Ik lag ook helemaal dubbel om de nieuwe film weer! Ik vind het zulke heerlijke films, kan echt genieten van de heerlijke awkward momenten van Bridget, zo fijn menselijk ;-)

  Natuurlijk zou ik natuurlijk graag winnen ook! Ik heb ontzettend veel favoriete momenten, maar opzich was het moment dat ze in de laatste film door 2 man met weeën en al door een draaideur van het ziekenhuis werd geduwd toch wel één van mijn nieuwe favoriete momenten. Al was het alleen al om de slappe lach van mijn zusje die zelf in de auto terug naar huis nog niet klaar was haha..

  Ik ben heel benieuwd!

  Liefs, Merel
  http://www.healthywanderlust.nl

 72. Sophie
  september 28, 2016 / 15:45

  Het moment dat Bridget naar de sportschool gaat en dat ze op een spinfiets gaat en dat de trappers op een gegeven moment ZO snel gaan dat ze eraf valt! HILARISCH!! Het moment dat ze met haar bips vol in beeld is op tv omdat ze van een brandweerpaal naar beneden gaat vind ik trouwens ook heel echt een heel leuk moment :’))

 73. Fien
  september 28, 2016 / 16:51

  Eén van de scènes (uit Bridget Jones’ Diary) die mij het meeste is bijgebleven is toch die van de “absolutely enormous panties” , waarna dan de reactie komt “Hello mummy” en “they’re to good to be true” :-) :-)

  Hilarisch, en tegelijk ook zo herkenbaar! Wie heeft nu niet zo’n shaping underwear in de kast liggen ;-)

 74. Bregje
  september 29, 2016 / 08:59

  Het leukste uit Bridget Jones’s Baby vond ik het moment dat Jack bij de nieuwsshow kwam, Miranda al die ongemakkelijke vragen stelde en Jack tijdens de show Bridget zag en zij zich probeerde te verstoppen. Zo ongemakkelijk en ik moest zo hard lachen

 75. Louise
  september 29, 2016 / 09:18

  Groot fan van de films, de boeken alleen nog nooit gelezen! Letterlijk en figuurlijk een uitgelezen kans dit ;)

  Mijn favoriete momentje is een compleet kick-ass line uit de eerste film waarin ze Daniel Cleaver terecht zet op haar werk nadat hij haar vraagt daar te blijven ;

  Thank you, Daniel, that is very good to know. But if staying here means working within 10 yards of you, frankly, I’d rather have a job wiping Saddam Hussein’s arse.

  En dat met Aretha Franklin op de achtergrond. Ik ben niet zo’n fan van het woord/begrip, maar dat is echt een powervrouw.

  • Annemerel
   Auteur
   september 29, 2016 / 10:26

   Hahahaha oh ja ik heb maandag de eerste film weer gezien en dat was inderdaad ZO goed. Ik ben zelf ook niet zo’n fan van dat hele gedoe rondom powervrouwen (we zeggen toch ook geen powermannen), maar dat was echt zo’n goede opmerking.

 76. Lilian
  september 29, 2016 / 11:11

  Gister naar de 3e film geweest dus ik durf eindelijk de reacties onder deze blog te lezen :p
  Eigenlijk is het moeilijk om maar 1 leuk stuk te kiezen uit 3 van deze grappige films.

  Iets wat ik totaal niet zag aankomen in de derde film, was dat Rebecca op Bridget viel en dus helemaal niet vreemd ging met Mark, daarom vind ik dat wel het leukste moment.

 77. Kelly
  september 29, 2016 / 11:43

  Wat een leuke pakketjes :) Wat ik het leukste fragment vind komt uit het laatste deel, Bridget Jones Baby. Dat is de scene waarbij Bridget door Darcy naar het ziekenhuis wordt gedragen. Ze is natuurlijk loodzwaar en dat stukje waarbij hij dan zegt, we gaan 10 seconden lopen en 10 seconden rusten. Je kon mij ook wegdragen! De tranen liepen over mijn wangen van het lachen! Natuurlijk gevolgd door die scene dat ze met z’n drieën door die draaideur moesten hahahaha. Geweldige film en actrice :)

 78. Demi
  september 29, 2016 / 12:32

  Wanneer brigit op het feest verschijnt met een knarood hoofd in haar mooie gele jurk. Gewoon omdat ik ook zo lomp en onhandig had kunnen zijn!

 79. Janca
  september 29, 2016 / 12:42

  Deel 1 en 2 heb ik nog nooit gekeken (shame on me), maar deel 3 heb ik wel in de bioscoop gezien! Ik heb sowieso de hele film door gelachen, maar het meest fantastisch vond ik toch wel meteen het begin: eerst zit ze zo zielig in haar uppie en dan ander muziekje aan, wijntje erbij en het feest is begonnen. Haha! Heerlijk! Ook om de gynaecoloog heb ik hartelijk gelachen, fantastisch :)
  Deel 1 en 2 staan niet op Netflix (toch?) dus het lijkt me leuk om dan de boeken eens te lezen!

 80. Elsemiek
  september 29, 2016 / 12:47

  Heee Annemerel! Het leukste moment van de film had jij al gefilmd in je blog; het moment dat ze all by myself zingt en he le maal opgaat in de muziek. Lekker jezelf zijn, ondanks alle gebeurtenissen, heerlijk!

 81. september 29, 2016 / 12:48

  Confession hier.. ik heb ook nog nooit een BJ film gezien… toch zou ik dit pakketje graag willen winnen, zo kan ik iig de boeken lezen :)

 82. Stevy-jane
  september 29, 2016 / 14:04

  Mijn leukste moment was in de laatste film, toen mr. Darcy en Jack hoogzwangere Bridget naar het ziekenhuis tilde en der vervolgens na veel geprop in de draaideur op de toonbank van de receptie gooide. Ik heb samen met mijn zus de ballen uit me broek gelachen. Ook is dit het leukste moment omdat ik het samen met mijn zus mee maakte en zij is echt een topper!

 83. Emma
  september 29, 2016 / 14:28

  Leuke winactie! Mijn favoriete Bridget Jones-moment komt uit de eerste film, waar ze gekleed als playboy bunny op een feest arriveert terwijl de rest normaal gekleed is. Ik moet altijd zó hard lachen als ik die scène zie, het zou mij ook kunnen overkomen!

 84. chune
  september 29, 2016 / 16:23

  Ik ken Bridget Jones niet, maar het schijnt heel leuk te zijn. Het lijkt me een grappig boek te lezen. :)

 85. Isa-Bo
  september 29, 2016 / 16:24

  hee! Ik ben zelf niet fan van Bridget Jones… ik wil mijn moeder er blij mee maken. Ze heeft het super druk op haar werk en is helemaal gek van BRIDGET JONES dus ik dacht laat ik het gewoon proberen. Ik gun iedereen het van harte. Maar toch hoop ik er stiekem toch ook wel op! Trouwens ik heb jou boek ik kijk je vlogs en je blogs. Wat ben jij een ontzettend leuk mens. xx Isa-Bo

 86. Marise
  september 29, 2016 / 17:15

  Ik denk dat ik alle momenten met Mr Darcy heerlijk vind om naar te kijken!

 87. Laura
  september 29, 2016 / 17:29

  In de tweede film, als ze op skivakantie is, en dan in haar roze outfit de apotheek binnenkomt skiën om daar heel discreet een zwangerschapstest te kopen. Die spreken daar natuurlijk geen Engels en proberen er achter te komen wat ze wil hebben :D

  of toen haar aspergesoep blauw werd van het lintje XD

 88. Ellen
  september 29, 2016 / 18:01

  Wat een leuke winactie! Ook de derde film vond ik geniaal en mijn mooiste moment komt uit die film: dat mark darcy als een echte held bridget in zijn armen naar het ziekenhuis draagt omdat er file is (slow motion, heftige muziek, helemaal mooi en dramatisch) en dat hij twee minuten later compleet gesloopt is! Ik houd wel van films met zo’n soort van zelfspot!

 89. Anke
  september 29, 2016 / 18:17

  By far de hele laatste film, maar zeker het “draaideur-momentje” waar Jack en Mark, Bridget het ziekenhuis in dragen om haar vervolgens op de toonbank te leggen.
  Ik ging stuk, net zoals de hele bioscoopzaal! Loved it!!

  • Annemerel
   Auteur
   september 30, 2016 / 12:44

   Hahaha ooooh dat was ook zo mooi he!

 90. Carlijn
  september 29, 2016 / 19:44

  Ik moet bekennen dat ik nog nooit een BJ film heb gezien of het boek heb gelezen. Maar na alle “commotie” rond om de film, ga ik de film zeker nog kijken! Of het boek lezen misschien als ik het win? hahah. Dan houd je mijn leukste moment uit de films nog tegoed!

 91. Milou Bennink
  september 29, 2016 / 20:08

  Mijn leukste moment uit de Bridget Jones dagboeken heb ik helaas nog niet :( Ik wil graag naar de nieuwe Bridget Jones film, ik hoor zo vaak dat hij super leuk is! Maar ik wil graag eerst de boeken lezen voordat ik de films ga kijken :) Dus hopelijk komen er na het lezen van de dagboeken super veel favoriete Bridget Jones momenten haha!

 92. Dinne
  september 29, 2016 / 20:55

  Oh alle drie de films zijn héééérlijk! Vorige week met mijn huisgenoten de derde film gezien. Weer ouderwets gelachen hahah.

  Mijn favoriete scène is dat Mark Darcy en Daniel Cleaver aan het vechten zijn in de fontein en dat Mark op een gegeven moment weg wil lopen en Daniel zegt ‘You know what, mate? If you are so obsessed with Bridget Jones, why don’t you just marry her?’ ….. ‘Cause then she’d definitely shag me.’ en vervolgens gaat Mark weer achter Daniel aan. ;’)

 93. Axelle
  september 29, 2016 / 21:17

  Mijn leukste moment uit de films; was dat moment dat ze met Hugh Grant “de liefde wou bedrijven” en
  hij haar sexy ondergoed zag… Niet dus! Ze had bomma ondergoed aan.
  I know the struggle girl! We kunnen niet altijd sexy ondergoed aandoen en zeker niet als we gaan sporten…

 94. Christine
  september 29, 2016 / 21:18

  Helppp! Kwam er dus gister achter dat Bridget gewoon NIET op Netflix staat… toen ik dit las moest ik namelijk gelijk denken aan het meest hilarische (en herkenbare) moment uit haar speech ”Mister Tits Pervert’ hahaha… heerlijk herkenbaar dat je iets hardop zegt wat je eigenlijk alleen maar mag denken! Zondag ga ik deel 3 bekijken, dat wordt vast weer gieren om haar genante momenten, gotta love Bridget!

 95. Britt
  september 29, 2016 / 22:03

  Leuk! Wat zou ik graag winnen. Mijn favoriete scène? Moeilijk kiezen. Ik moet de nieuwste film nog zien. Voor nu kies ik de ski scène in de tweede film. Heerlijk hoe Bridget met haar charmante skimuts zo tussen de wedstrijdskiërs door sjeest en doodleuk met ski’s en al de winkel in gaat voor een zwangerschapstest.

 96. Marinda
  september 29, 2016 / 22:16

  Okee ben ik de enige die nog nooit een boek of film van Bridget Jones heeft gekeken/gelezen #teerg #ikschaamme #hiermoetdusveranderinginkomen.

 97. Nina
  september 29, 2016 / 23:34

  Mijn favoriete moment is precies het stuk wat op jou vlog staat. Bridget in pyama op de bank die keihard ‘All by myself’ zingt. Hilarisch ! Derde film ga ik morgenavond heen dus wie weet komen er vele nieuwe favoriete momenten bij.

  Lijkt me een heerlijk pakket om de herfst mee door te komen ?♥️

 98. Nikki
  september 30, 2016 / 06:34

  Hallo Annemerel,

  Gek genoeg heb ik alle films nog niet gezien…! Ik heb er veel over gehoord en nu zeker de derde film in de bioscoop is ben ik wel heel erg nieuwsgierig geworden!!! Ik zou graag de boeken eerst willen gaan lezen om daarna de films te gaan kijken!

  Liefs,

  Nikki

 99. Laure
  september 30, 2016 / 06:47

  Ik heb de nieuwe film nog niet gezien, dus ik ben erg benieuwd! Mijn favoriete scène uit de films is de scène waarin bridget en Marc alletwee een heel erg foute kerstpull aanhebben, zo grappig!

 100. Sabine
  september 30, 2016 / 06:55

  als trouwe fan toch een moment uit het eerste deel. Net nadat je kennis hebtgemaakt met Bridget en de mannen hebt ontmoet en helemaal in de film en haar karakter zit…In de scene zit ze trots met een hollywood sjaal om haar kapsel te beschermen (en voor de looks natuurlijk) in de cabrio voor haar weekendje weg met mr. Cleaver incl. Bijpassend filmmuziekje.. De woorden “Suddenly feel like scream goddess and manner of Grace Kelly”.. en dan waait de sjaal weg met als gevolg een ontploft kapsel. Een herkenbaar moment die iedere vrouw zich wel kan voorstellen als je je net opgetut hebt en je goed voelt en dat er dan iets heel knulligs gebeurd. Ja dat is echt mijn favoriete BJ moment!

 101. Esther
  september 30, 2016 / 08:43

  Het kersttruien moment uit de eerste film!

 102. Charlotte
  september 30, 2016 / 08:45

  Ben ik net te laat, maar heb wel genoten van de films! Het leukste moment vind ik dat Bridget tegen Darcy zegt dat hij haar altijd als een idioot laat voelen & dat ze zich al zo voelt voor het grootste gedeelte van de tijd. Darcy zegt dat hij haar helemaal geen idioot vind. Noemt veel redenen op om haar niet te mogen inclusief een vreselijke moeder & geeft dan toe dat hij haar graag mag, heel graag zelfs… Swoon :) !!

 103. reiny
  september 30, 2016 / 08:49

  Super leuke film! Mijn favoriete moment… dat ze de echo ziet en daarna helemaal blij en verliefd op de baby is…
  Misschien wel extra favoriet omdat ik zelf zwanger ben ?

  • Annemerel
   Auteur
   september 30, 2016 / 12:42

   Gefeliciteerd met je zwangerschap!

 104. Anne Dore
  september 30, 2016 / 09:49

  Aah wat een leuke winactie! Mijn tripje naar de derde film staat al gepland en ik ben echt super benieuwd! Het leukste moment uit de films vind ik uit de 1e, wanneer Bridget de opname bij de brandweer maakt en ze van de paal afgaat met haar achterwerk compleet in de camera. Typisch Bridget! En zo grappig! Elke keer weer lig ik dubbel om dit stukje! En wat ook echt hilarisch is, is het stukje met de eerste keer seks met Daniel, met de oma onderbroek. Té grappig!

 105. Eline
  september 30, 2016 / 11:29

  Oeeeh wat een gave actie. Ik ben dus de persoon die onder een steen heeft geleefd qua Bridget Jones en dus afgelopen zondag voor het eerst een film heeft gezien van het Bridget Jones. Ik ben meteen verkocht!! Wat geweldig leuk en lachwekkende film. Het leukst vond ik de scène met de gynaecoloog en de twee vaders, heel grappig! Het lijkt me heel leuk om de boeken te gaan lezen en daarna de andere twee films te gaan kijken. Ik reageer niet zo vaak, voelt vreemd om de een of andere manier, dus alvast veel succes in Chicago!! xxx

 106. Tessa
  september 30, 2016 / 11:56

  Ik heb zelf de derde film helaas nog niet gezien. Maar een favoriete scene uit het tweede deel is absoluut ‘you’re on speaker phone’. Dat moment dat Bridget besluit Mark te bellen om hem te vertellen dat hij werklijk een ”gorgeous bottom” heeft, maar dat blijkt dat Mark in een vergadering zit en de telefoon op speaker staat! En dat -als klap op de vuurpijl- ook nog een collega van Bridget binnenkomt om te zeggen dat ze nog steeds aan het wachten op de tape van Tom the Happy Hamster. Uiteraard kunnen Mark en de leden van de vergadering ALLES horen..

  Jep, je kunt me opvegen tijdens de films van Bridget. Zou geweldig zijn om haar dagboeken nog eens haarfijn na te kunnen lezen ;-)

 107. Diede
  september 30, 2016 / 12:08

  Wat leuk!

  Ik heb nog niet alle Bridget Jones films gezien, maar wel een aantal. Welke precies weet ik dan niet meer. Maar wel altijd dat ik helemaal in een deuk lig om die grappige momenten.
  Was het niet ook Bridget Jones dat zij met een man naar zo’n feest of conferentie of iets gingen? Heel die film was in ieder geval zó leuk!

 108. Simone
  september 30, 2016 / 15:00

  Ik heb meerdere favoriete momenten uit de Bridget Jones films dus een absolute favoriet kiezen is moeilijk, maar ik kan wel opnoemen een favoriete Bridget Jones citaat uit de eerste film namelijk:
  “And that was it. Right there. Right there, that was the moment. I suddenly realised that unless something changed soon I was going to live a life where my major relationship was with a bottle of wine… and I’d finally die, fat and alone, and be found three weeks later half-eaten by alsatians. Or I was about to turn into Glenn Close in Fatal Attraction.”
  Dit grappig (en tegelijkertijd scary) stukje tekst hoor je Bridget zeggen na de scene waarin ze de nare opmerking overhoorde die Mark over haar maakte tijdens het kerst buffet.

 109. Simone
  september 30, 2016 / 15:07

  Ik heb meerdere favoriete momenten uit de Bridget Jones films dus een absolute favoriet kiezen is moeilijk, maar ik kan wel opnoemen een favoriete Bridget Jones citaat uit de eerste film namelijk:
  “And that was it. Right there. Right there, that was the moment. I suddenly realised that unless something changed soon I was going to live a life where my major relationship was with a bottle of wine… and I’d finally die, fat and alone, and be found three weeks later half-eaten by alsatians. Or I was about to turn into Glenn Close in Fatal Attraction.”
  Dit grappig (en tegelijkertijd scary) stukje tekst hoor je Bridget zeggen na de scene waarin ze de nare opmerking overhoorde die Mark over haar maakte tijdens het turkey curry buffet.

 110. Danielle
  september 30, 2016 / 17:22

  Mijn favoriete moment uit de film?
  Dat Colin en Huge letterlijk om BJ gaan vechten. Het stoerste jongentje van de klas tegen het sulletje van de klas en BJ die daar echt staat van help?!
  Eigenlijk zijn alle tweede BJ films gewoon favoriet, het zijn van die heerlijke feel good films waarin ook best herkenbare situaties in zitten. Ik moet nog naar de derde film dus ik ben heel benieuwd :D

  Persoonlijk vind ik het lezen van boeken toch leuker, ik weet niet waarom dus de omnibus zou ik graag willen winnen!

 111. Stephanie
  oktober 1, 2016 / 13:04

  Winnaar al bekend? ☺️?

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2016 / 16:22

   Ja! De winnaars (Linda en Louise) hebben zojuist persoonlijk bericht ontvangen.