TUNE TUESDAY: Best of 2016

 photo Recently Updated358.jpg

Van alle eindejaarslijstjes vind ik het lijstje van mijn meest geluisterde muziek zelf altijd het interessantst. Zonder muziek zou ik mijn leven een stuk minder leuk vinden. Ik luister de hele dag muziek; in de auto, tijdens het hardlopen, als ik aan het werk ben. Zelfs als ik in mijn eentje in een stad bent vind ik het heerlijk om muziek te luisteren, beetje asociaal misschien, maar muziek geeft me zo’n fijn gevoel. Ik kan niet zonder. Maar wat was nu mijn favoriete muziek van het afgelopen jaar?

Gelukkig hebben we Spotify die dit allemaal bijhoudt. Op een paar uitzonderingen van dingen die ik via iTunes beluister na dan. Via iTunes luister ik (meestal) naar Coldplay en (altijd) naar Taylor Swift (die doet helaas nog steeds niet aan Spotify). Ook luister ik via iTunes naar mijn favoriete live sets van Martin Garrix, maar daar zie je dus niets van terug in mijn Spotify-jaarlijstje. Opvallend is het dan toch wel dat Martin Garrix mijn meest beluisterde artiest was via Spotify. Kun je nagaan als je daar de minuten die ik via iTunes luisterde nog bij optelt. Ik kan dan ook met volle overtuiging zeggen dat Martin Garrix mijn artiest van 2016 was.

Maar wat was mijn nummer van 2016? Deze had ik wel een klein beetje verwacht hoor… Het is Closer van The Chainsmokers. Vorig jaar had ik nog nooit van ze gehoord, begin dit jaar zei ik nog tegen Roos ‘wat is dit voor teringherrie’ toen ik Roses hoorde (staat uiteindelijk ook in mijn top 100) en nu hebben ze dus mijn meest beluisterde nummer van 2016 gemaakt.

Op nummer 2 staat Faded van Alan Walker, dit nummer luisterde ik afgelopen winter non-stop van en naar mijn wintersportlocaties, Unstoppable van Sia staat op 3, dat nummer voegde ik in januari toe aan mijn ‘favorieten lijst’ dus heeft erg veel speeltijd gehad. Keep Me Close van The Boxer Rebellion staat op 4 en ook dat nummer luisterde ik veel tijdens wintersportvakantie. Stay van Kygo (5) voegde ik in januari aan mijn playlist toe toen ik in Noorwegen was. LIKE I WOULD van Zayn stamt ook uit die tijd. Lieder van Adel Tawil is een vreemde eend in de bijt, een Duits liedje dat ik in april toevoegde en dat Roos en ik veelvuldig luidkeels hebben meegezongen in de auto. Het is gewoon zo vrolijk. Op nummer 8 vinden we een nummer van Martin Garrix, Now That I Found You, die heb ik veel vaker in een live versie gehoord dus die zou veel hoger moeten staan. Op nummer 9 vinden we Justin Bieber, Major Lazer en MØ met Cold Water en Ellie Goulding sluit de top 10 af met haar soundtrack voor Bridget Jones, Still Falling For You.

Maar als je me nu mijn top 5 voor 2016 zou vragen dan zou hij er net iets uit anders uit zien.

 1. The Chainsmokers – Closer
 2. Martin Garrix – Together
 3. Alan Walker – Faded
 4. Coldplay – A Head Full of Dreams
 5. Major Lazor, Justin Bieber & MØ – Cold Water

Nog meer leuke weetjes van Spotify:

 • Ik luisterde 53.246 minuten naar Spotify dit jaar
 • Ik luisterde in totaal naar 449 verschillende artiesten
 • En naar 806 verschillende nummers
 • Ik hoor bij de top 1% fans van Martin Garrix
 • Ik luisterde het meeste naar Pop, EDM en Dance Pop
 • En op maandag luister ik het meest muziek, op zondag het minste.

Ben je benieuwd naar je eigen statistieken van 2016? Als jij hebt aangegeven dat je mail wil ontvangen van Spotify, dan heb je hier twee weken geleden een mail over ontvangen (bij mij stond hij in mijn SPAM, had er totaal overheen gekeken, ik heb hem op 12 december al ontvangen). Je afspeellijst vind je als je Spotify gaat bij Browse, Genres & Moods en dan staat jouw 2016 afspeellijst daar als het goed is tussen.

Ik ben ontzettend benieuwd wat jouw meest beluisterde nummers van 2016 zijn. PLEASE SHARE!

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

9 Reacties

 1. Ilse
  december 27, 2016 / 18:14

  Leuk overzicht, helaas niet ontvangen want had overzicht uitstaan!
  Maar in zo’n lijstje staat wel veel Martin Garrix, Marco Borsato, Coldplay, Acda en de Munnik, Adele en de nummers van songs of life.

 2. december 27, 2016 / 18:24

  Daar ga jij niet vrolijk van worden, maar dat is zeker weten de boerenrock van Normaal, haha!

 3. Bella
  december 27, 2016 / 18:54

  Ik heb geen spotfiy, maar in mijn itunes zijn mijn top 5 beluisterde liedjes:
  1) Don’t be so shy—-Imani
  2) Cake by the ocean— DNCE
  3) One last time— Ariana Grande
  4)All Night Long—- Rochelle
  5) Stressed out—-twentyone pilots.

  Er zijn meer….ik kan bv niet geloven dat “This girl” er niet in staat, of “This is what you came for” van Calvin Harris en Rihanna….haha!!
  Ik moet overigens nieuwe muziek, want dit zat allemaal in mijn Bruggenloop soundtrack en die kan ik niet meer horen LOL!

  • Annemerel
   Auteur
   december 28, 2016 / 09:13

   Hahahaha! Ja ik had verwacht dat This Is What You Came For bij mij ook hoger zou staan!

 4. december 27, 2016 / 19:27

  Ik vind het echt leuk om die statistieken te zien! Zelf luisterde ik zo’n 16000 minuten. Mijn meest beluisterde nummers zijn Beautiful Life (Lost Frequencies), Living (Bakermat), Queen of Peace (F+TM), What do you mean en Up&Up. Ik weet niet of dit ook helemaal mijn faves zijn, maar ze staan iig in mijn meest beluisterde afspeellijst :)

 5. december 27, 2016 / 19:27

  Wat tof om te zien! Ik wist helemaal niet dat je dat kon zien in Spotify eigenlijk, dus ik heb gelijk gekeken hoe mijn top eruit ziet :) Fijn lijstje is het geworden.
  Met als top 5:
  1. Treur niet (ode aan het leven) – Diggy Dex & JW Roy
  2. Volkomen Kut – Veldhuis & Kemper (ideaal nummer als je je even rot voelt haha)
  3. Can’t stop the feeling – Justin Timberlake (had ik op 1 verwacht)
  4. Warrior – Demi Lovato
  5. Conqueror – Aurora

  Ben ik best tevreden mee (:

 6. Anouk
  december 28, 2016 / 12:07

  Ik luister alleen maar naar musicals op Spotify, dus liedjes uit de soundtracks van Hamilton, The Hunchback of Notre Dame en The Waitress staan bovenaan haha. Op mijn iTunes luister ik veel naar Taylor Swift.
  De Franse zangeres Louane staat trouwens ook in mijn top 10, misschien wel een aanrader?

  • Annemerel
   Auteur
   december 28, 2016 / 21:37

   Ga eens luisteren thanks voor de tip!

 7. december 28, 2016 / 20:16

  Ik zag mijn afspeellijst toevallig gisteren ook, leuk iets!