RECEPT: Risotto met parelgort en paddenstoelen en truffel

Parelgort Risotto

Iedere week heb ik vrijwel hetzelfde boodschappenlijstje wanneer ik naar de supermarkt ga. Inmiddels heb ik niet eens meer een lijstje nodig, weet ik precies wat ik nodig heb. Lekker makkelijk, maar soms ook wel een beetje saai. Dus besloot ik afgelopen maandag om voordat ik boodschappen ging doen wat inspiratie voor recepten op te doen in mijn nieuwe favoriete boek ‘De Detox Kitchen Bible’. Het zijn 200 recepten zonder vlees, vis, tarwe, zuivel en geraffineerde suiker. Klinkt heel erg saai en totaal niet Annemerel, maar geloof me, ik krijg echt trek als ik deze recepten bekijk.

Voor mijn eerste experiment besloot ik een paar recepten te combineren en een risotto te maken van parelgort, paddestoelen en truffel. Super lekker. Parelgort wordt heel romig als je hem kookt, waardoor je geen boter of room nodig hebt om je risotto lekker smeuïg te maken. Ideaal als je wat minder dierlijke producten probeert te eten dus. Dit recept ga ik sowieso nog een keer maken, want het was heel erg goed gelukt.

Benodigdheden (voor 2 personen)
– 120 gram parelgort
– 600 milliliter bouillon
– 150 gram paddenstoelen melange
– 250 gram kastanjezwam
– 3 sjalotjes fijn gesneden
– 3 teentjes knoflook fijn gesneden
– Een paar takjes rozemarijn
– Een paar blaadjes salie
– Peper
– Zout
– Koolzaadolie
– Truffelolie

 1. Verwarm een beetje olie in een pan en gooi hier de knoflook en sjalotjes in, laat even aanfruiten.
 2. Bak in een koekenpan de paddenstoelen in een beetje olie.
 3. Als de knoflook en sjalotjes een klein beetje goud van kleur zijn geworden gooi je de parelgort erbij in de pan, schep een aantal keer goed om en gooi er vervolgens de helft van de bouillon bij. Blijf roeren.
 4. Als de paddestoelen zijn aangebakken gooi je de paddenstoelen in de pan met de parelgort en roer je dit goed door.
 5. Voeg de blaadjes van de rozemarijn en salie toe, blijf goed roeren en als je denkt dat het te droog wordt, voeg je wat bouillon toe.
 6. Blijf dit net zo lang herhalen totdat de parelgort gaar is. Hoe je weet dat hij gaar is? Hij moet zacht genoeg zijn om lekker te kunnen eten. Dat kun je zelf denk ik wel bepalen.
 7. Breng tot slot op smaak met peper, zout en wat truffelolie.
 8. Enjoy!

Liefs,
Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. nettelie
  december 27, 2016 / 17:04

  Lijkt me heerlijk! Ik ga het zo snel mogelijk maken. Maar wat is kastanjezwam? Bedoel je misschien kastanjechampignons?

 2. Ilse
  december 27, 2016 / 17:59

  Risotto met paddestoelen, altijd goed!

 3. Charlotte
  december 28, 2016 / 08:13

  Gisteren gemaakt! Voelde goed zo na het geschrans met kerst ? Was heerlijk en ik vond de parelgort heel verrassend! Duurde wel een tijd voordat ie lekker zacht was, dus ik heb iets meer bouillon gebruikt. Thanks voor dit heerlijke recept!!

  • Annemerel
   Auteur
   december 28, 2016 / 09:12

   Wat goed om te horen!!!!

 4. december 28, 2016 / 11:03

  Ik vraag me af waar ik parelgort kan kopen? Het klinkt in ieder geval super lekker! :) Lekker na al dat geschrans met kerst inderdaad haha!

  Liefs!

  • Annemerel
   Auteur
   december 28, 2016 / 21:37

   Ik heb gewoon Parelgort van Lassie, staat naast de rijst ;-)

 5. Tessa
  december 28, 2016 / 13:15

  Omg, deze ga ik opslaan! Klinkt zo lekker, risotto met paddenstoelen en truffel <3

 6. Sarah
  januari 18, 2017 / 21:11

  mmm. lekker geen foto want mijn kom is leeg. Het was dus superlekker. ;)