TUNE TUESDAY: Best of 2014

 photo IMG_5040.png

Hoe lastig is het om een playlist te maken van je favoriete nummers van het afgelopen jaar?! Redelijk lastig. Eerst dacht ik… laat ik Spotify raadplegen, maar ja ik luister niet alleen naar Spotify, ik luister ook veel naar muziek in mijn iTunes bibliotheek, de Spotify Year in Review was dan ook niet helemaal nauwkeurig. Uiteindelijk ben ik dus maar al mijn afspeellijsten af gaan struinen in zowel Spotify als op iTunes en heb ik een mooi lijstje kunnen maken.

Mijn absolute nummer één van 2014? A Sky Full of Stars van Coldplay. Dit nummer luisterde ik bijvoorbeeld een uur lang tijdens mijn 10 kilometer wedstrijd in Londen afgelopen mei. Een nummer dat ik bijna een uur lang op repeat kan horen en dan nog steeds niet zat ben.. Dat is een winnaar! Vorig jaar stond Coldplay trouwens ook al op nummer één in mijn top 10 van favoriete nummers. Coldplay fan? Ik?

De rest van mijn lijst staat op nummer twee, daar heb ik geen onderverdeling in kunnen maken. Na Sia, Tove Lo en Maroon 5 luisterde ik afgelopen zomer heel veel. The Boxer Rebellion stond deze winter op repeat en stofte ik een paar weken geleden ook weer af. Het album van Lea Michele vond ik een beetje tegenvallen, maar You’re Mine hoort zeker in dit rijtje thuis. Chasing The Sun van Sara Bareilles en Strong van London Grammar kan ik uren naar luisteren als ik aan het werk ben. Lorde en Ella Henderson zijn perfect voor tijdens het hardlopen.

Aan alle nummers uit deze lijst heb ik alleen maar mooie herinneringen. En ik heb zo’n vermoeden dat ik ze in 2015 ook nog wel zal luisteren.

Wat waren jouw favoriete nummers van het afgelopen jaar?

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. Ingrid
  december 30, 2014 / 17:46

  Mijn favoriete nummer wat als eerst in mijn hoofd op komt is Damien Rice met I don’t want to change you. London Grammar heb ik ook dit jaar ontdekt en vind ik prachtig.

 2. december 30, 2014 / 17:54

  Ik vind het nieuwe album van Taylor Swift heel erg leuk… Het laatste jaar heb ik niet heel erg veel muziek geluisterd, waarom weet ik ook niet haha. Laatst kwam You’ll be in my heart van Phill Collins op de radio en nu ik afgelopen november moeder ben geworden heeft dat liedje ineens zoveel meer betekenis dan voorheen… Misschien niet uitgekomen in 2014, maar wel mijn lievelingsliedje op dit moment!

 3. december 30, 2014 / 18:21

  Bij mij was alles Ben Howard, hahaha. Verder luisterde ik wel veel naar Ed Sheeran

 4. december 30, 2014 / 18:21

  Goed lijstje! Ella Henderson is misschien wel de grootste ontdekking van 2014. Voor mij dan. Maroon 5 met Animal, MS MR met Hurricane en Ed Sheeran met Thinking Out Loud, das mijn top 3.

 5. december 30, 2014 / 18:55

  Lastig lastig. Mijn favorieten zijn Chef’Special, Jacqueline Govaert, Jett Rebel, en nog zoveel meer!

 6. Ilse
  december 30, 2014 / 19:57

  Daar zitten echt fijne nummers tussen en A sky full of stars blijft fijn. Ed Sheeran, Taylor Swift, Marco Borsato, Coldplay, The Script en Birdy zijn bij mij dit jaar vaak gedraaid! :)

 7. Michelle
  december 30, 2014 / 20:16

  Bij mij was het sowieso de hele cd van Ed Sheeran, zijn concert was ook echt 1 van mijn hoogtepunten! En ik heb ook Chef’Special helemaal grijs gedraaid!

 8. december 30, 2014 / 20:39

  Ed Sheeran staat sowieso in mijn top 10! Ook ben ik in 2014 erg fan geworden van Shawn Mendes :)

 9. december 30, 2014 / 20:46

  Mooi lijstje! Sky full of stars doet me altijd terug denken aan Tomorrowland! Ik heb echt een hele hoop als favoriet voor dit jaar :)

 10. december 30, 2014 / 20:50

  Bij mij is Ella Henderson favoriet! En niet te vergeten Shawn Mendes haha<3 A sky full of stars is zo'n mooi nummer!
  X Emma

 11. Stephanie
  december 31, 2014 / 09:27

  Op nummer 1 staat voor mij zowiezo Dotan met home. Dat raak ik maar niet beu :-D
  Verder heb ik Dangerous van David Guetta vaak op repeat gezet op het werk en momenteel luister ik Hanging Tree (uit Hunger Games) constant!
  Ook nog op mijn lijstje staan All about that bass en Blanc Space (Taylor Swift)

  • Stephanie
   december 31, 2014 / 09:28

   All about that bass v Mrghan Trainor off course! :-D

 12. januari 1, 2015 / 19:45

  haha Sky full of stars komt toevallig net voorbij op spotify als ik dit lees!