BEST OF 2014: Year in review

 photo Desktop623.jpg

Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat het vandaag 31 december is.. de laatste dag van 2014. Ik kan me de eerste dag van 2014 nog herinneringen als de dag van gisteren. Ik stond op met een beetje hoofdpijn, in mijn bedje in het ouderlijk huis (dat er nu dus niet meer staat, SNIK!). Liep voor tien uur al zes kilometer door de duinen en was daarna mijn hoofdpijn eigenlijk al kwijt. Ik ging nieuwjaarwensen bij mijn oma, at te veel oliebollen, begon het jaar met een evenwichtige maaltijd bestaande uit Unox Erwtensoep en knakworstjes in bladerdeeg (ik had niets in huis en alleen de avondwinkel was open) en ging daarna lekker op tijd naar bed. Een eerste dag van het jaar, zoals een eerste dag van het jaar hoort te zijn.

Doelen
Net las ik mijn doelen die ik voor 2014 had opgesteld en hoewel ik het eigenlijk niet verwacht had, heb ik al mijn doelen behaald! Ik had doelen voor mezelf gesteld op drie vlakken. Op professioneel, persoonlijk en sportief vlak.

Mijn professionele doel was om er een andere opdrachtgever bij te krijgen, dat is gelukt! Ik werk inmiddels voor DutchCowboys en heb iedere week twee pagina’s in Metro. Dat had ik op 1 januari echt niet verwacht! Girlscene zei ik ondertussen gedag.

Op persoonlijk vlak wilde ik graag een groter sociaal leven, ik zat in 2013 erg veel op de bank. Nog steeds ben ik geen party animal, maar als ik op een feestje ben heb ik het altijd naar mijn zin! Ik maak meer tijd voor vriendinnen en heb het idee dat mijn sociale leven de afgelopen 365 dagen erg gegroeid is.

Tot slot mijn sportieve doel, de marathon in Rotterdam onder de vier uur, dat is gelukt! Daarnaast een PR op de 10K, ook dat is gelukt, in september liep ik tijdens de Vredesloop zeer onverwachts een PR op de tien kilometer. Misschien moet ik voor 2015 de lat toch wat hoger leggen qua doelen ;-).

Mooie momenten
Hoewel 2014 niet altijd even leuk was (mijn relatie van ruim vijf jaar werd verbroken), heb ik toch het gevoel dat ik een heel mooi jaar gehad heb. Ik zet de mooiste momenten op een rijtje.

Eind januari ging ik op wintersport met mijn ouders, zusje, broertje (en inmiddels) ex, het weer zat niet altijd mee, maar kijk nou naar dit plaatje… Het was een hele fijne week!


Twee maanden later was ik weer in Serfaus, dit keer tijdens een persreis. Ik leerde er Marloes kennen. Wat ik toen nog niet wist, is dat ik er tijdens die persreis een goede vriendin en collega bij heb gekregen!


Mijn 25ste verjaardag vierde ik samen met mijn zusje en Athena in Londen. Ik liep er tegelijkertijd de We Own The Night Run met een mega blessure, maar hé, ik liep wel!


Een paar weken later vloog ik met de GirlsLove2Run Crew (en in het bijzonder Claartje, Esmée en Debbie) naar Milaan om daar ook de We Own The Night run te lopen!


In juni bezocht ik voor het eerst de Nederlandse Antillen, Curaçao om precies te zijn!


In juli bracht ik drie weken door in Italië met mijn ouders, zusje en later ook broertje..


Na mijn vakantie verhuisde ik eind juli naar mijn eerste eigen woning, een studio in Den Haag!

Eind oktober en begin november was ik in New York om daar de marathon te lopen. Die marathon ging ruk, maar ik heb het wel heel erg naar mijn zin gehad in New York!


Een maand later reed ik spontaan naar Parijs. Beste tip die ik je ooit kan geven! Niet twijfelen, gewoon die afslag missen en naar Parijs doorrijden!


Een paar dagen later zat ik in het vliegtuig naar Oostenrijk, voor een persreis. Ik had aanvankelijk weinig zin, maar dat veranderde na een schnappsproeverij al snel. Vijf weken na dato heb ik nog steeds heimwee.

En dit is nog maar een greep uit de vele mooie momenten die ik afgelopen jaar beleefd heb. Want die mooie momenten waren er bijna iedere dag wel. Zelfs op de dag dat mijn relatie op de klippen liep heb ik nog gelachen, samen met mijn vader na een paar glazen wijn, we deden wie er sterker was en waren zo druk bezig dat er een vaas met bloemen de lucht door vloog. Of die ene keer toen ik dertig kilometer liep en ongeveer 36 uur een runner’s high had omdat het zo lekker ging. Of tijdens één van de vele GirlsLove2Run Crew dates. Maar ook: met Taylor Swift meezingen in de auto, spontaan een paar veel te dure laarsjes kopen, een hele fijne opdracht binnenslepen, of gewoon een fles wijn drinken met vriendinnen..

2014 was mooi, daar heeft 2015 nog een hele kluif aan om daar aan te tippen. Maar het gaat me lukken, écht!

Rest mij alleen nog te zeggen… Hele fijne laatste dag van 2014 en geniet vanavond! Eet je vol aan oliebollen en andere troep, drink genoeg champagne en HAVE FUN! Aan goede voornemens doen we morgen wel weer!

Liefs,
Annemerel

Delen:

35 Reacties

 1. december 31, 2014 / 12:06

  Gelukkig nieuwjaar!! Heb je voor volgend jaar al doelen? Ik wil mijn master halen, een halve marathon lopen en minstens 3x in de week salade of soep eten als lunch. Veel plezier vanavond!

 2. december 31, 2014 / 12:16

  Ondanks de mindere momenten probeer ik ook terug te kijken naar de mooie momenten. Bedankt voor je positiviteit! Een hele fijne jaarwisseling toegewenst!

  Ik kijk uit naar al je blogs in het nieuwe jaar :-)

 3. Sarah
  december 31, 2014 / 12:19

  Ook een fijn oudjaar voor jou :)

 4. december 31, 2014 / 12:39

  Mooi overzicht, meid. Ik dacht eerst dat jouw blog niets voor mij was. Met dat hardlopen en andere dingen. Totdat ik nog een keer ging kijken en ik gewoon heel erg van jouw manier van schrijven bleek te houden. Ik vind het knap hoe je bent omgegaan met het hele marathonverhaal. Ik vind het fantastisch hoe je jezelf weer op de rit gekregen hebt. Je hebt je eigen stekkie en vliegt van hot naar her. Oude baan, nieuwe baan, bloggen. Je doet het allemaal maar. Ik wens je hele goede jaarwisseling en voor 2015 alles wat je hartje maar begeert. Nou, bijna alles. Anders is er in 2016 geen flikker meer aan. X

 5. Daphne
  december 31, 2014 / 12:50

  Best veel gezien en gedaan dit jaar als ik je overzicht lees!!Fijn dat je je leven back on track heb na je relatiecrisis!! Blijf schrijven in 2015! Ik lees je blog zo vaak mogelijk(dagelijks)Fijne jaarwisseling en challenge yourself ook in 2015:-)

 6. december 31, 2014 / 12:51

  Jeetje, jij reist echt de halve wereld over! Gaaaaf! Fijne jaarwisseling he! :)

 7. december 31, 2014 / 13:01

  Ondanks een paar minder leuke momenten (o.a. een verbroken relatie en de marathon van NY) heb je echt prachtige dingen meegemaakt en toch wel fijn om te horen dat je ook tijdens de dagen met de minder leuke momenten gewoon nog hebt kunnen lachen, want dat blijft belangrijk! Ik hoop heel erg voor je dat je een prachtig 2015 krijgt waarin je weer een heleboel mooie dingen gaat doen, alvast een gelukkig nieuw jaar!

 8. Aagje
  december 31, 2014 / 13:08

  Bedankt voor je mooie verhalen en foto’s!! je bent voor mij elke dag vaste prik en dat houd ik er ook in 2015 in! Fijne jaarwisseling en enjoy!! xx

 9. december 31, 2014 / 13:14

  Leuk om te zien zeg, gave foto’s ook! Hele fijne jaarwisseling en waarschijnlijk zie ik je de 5e wel, als je er bent natuurlijk :)

 10. december 31, 2014 / 13:15

  Jij ook alvast een fijne jaarwisseling!

 11. Nadia
  december 31, 2014 / 13:16

  Fijn jaar was 2014 voor je! Een heel mooi 2015! :D Liefs.

 12. december 31, 2014 / 13:42

  Jij ook een hele fijne jaarwisseling!

 13. Marlieke
  december 31, 2014 / 13:42

  Very happy new year!

 14. december 31, 2014 / 13:49

  Ik word helemaal blij van het lezen van je post. Het lijkt alsof je dit jaar nog beter hebt ontdekt wie je bent, en goed in jezelf en je geluk hebt geïnvesteerd. Wat een super toffe reizen! :D

 15. december 31, 2014 / 13:49

  Leuk om alles zo op een rijtje te zetten! Jij ook een heel mooi en gelukkig 2015!

 16. Femke
  december 31, 2014 / 13:52

  Wauw, wat vliegt de tijd toch.. Ik wens je een geweldige jaarwisseling toe, maak er wat moois van!!

 17. december 31, 2014 / 14:10

  Leuk overzicht om alles terug te zien. Goed ook dat je zelfs bij de mindere momenten, het positief hebt bekeken. Ik gel

 18. Agnes
  december 31, 2014 / 14:11

  Fijne jaarwisseling en bedankt voor weer een jaar met veel mooie blogs :)

 19. december 31, 2014 / 14:13

  Leuk overzicht om alles terug te zien. Goed ook dat je zelfs bij de mindere momenten het positief hebt bekeken. Ik geloof ook zeker dat je uit alles wel weer een les haalt, dus dat maakt zelfs de mindere momenten dragelijk :) Ik gun je een geweldig nieuw jaar!

 20. december 31, 2014 / 14:37

  Wow! Geografisch genot dit overzicht.

  Een hele fijne jaarwisseling en dat 2015 2014 in the ass gaat kicken!

 21. december 31, 2014 / 14:43

  Je hebt echt een prachtig 2014 gehad. Fijne jaarwisseling!

 22. december 31, 2014 / 14:56

  Elk jaar heeft zijn ups en downs, maar als ik je jaaroverzicht zo terug zie is het een verdomt goed jaar geweest. Mooi ook om te zien dat het gelukt is om alle(!) doelen te halen, petje af! Fijne jaarwisseling!

 23. Donna
  december 31, 2014 / 15:04

  Bedankt dat we dit jaar mee mochten genieten! Gelukkig nieuwjaar ?

 24. december 31, 2014 / 15:12

  Wat een fijne positieve blog weer! En mag ik in 2015 jouw haar kopen? Please.

 25. december 31, 2014 / 15:29

  Ik vind het zo enorm knap hoe positief je over het afgelopen jaar schrijft, ondanks dat je relatie na 5 jaar voorbij is gegaan. Echt respect daarvoor!
  Ik wens je een fantastisch 2015, nog beter/leuker/avontuurlijker dan 2014! X

 26. december 31, 2014 / 15:35

  Wat een mooi overzicht zo. En wat goed dat je al je doelen hebt kunnen behalen!
  Ik wens jou en je dierbaren een fantastisch 2015!!

 27. Inge
  december 31, 2014 / 15:42

  Ik wens je veel geluk in 2015 Annemerel!

 28. december 31, 2014 / 15:46

  Wauw wat een jaar heb jij er op zitten! Ik mag mijzelf ook heel erg rijk rekenen met alles wat ik afgelopen jaar heb meegemaakt, ik vond 2014 fantastisch. Je zou bijna niet zeggen dat het beter kan worden. Maarrrr you never know!

  Fijne jaarwisseling!

 29. december 31, 2014 / 15:52

  Heel jammer van je relatie, maar verder heb je zo te zien een fantastisch jaar gehad. Gelukkig Nieuwjaar en ik blijf je volgen in 2015!

 30. Brenda
  december 31, 2014 / 15:53

  Leuk jaar achter de rug! Veel geluk in 2015! x

 31. Janique
  december 31, 2014 / 17:19

  Zucht, wat een heerlijk jaar! Super leuk en goed om zo dit lijstje op te stellen en bewust te worden van je 2014.

  & Ik moet echt even kwijt wat een bewondering ik voor je heb als ik dit zo leuk, zo in de auto stappen naar Paris, die nieuwe baan, helemaal op jezelf gaan wonen, afscheid moeten nemen van je ouderlijk huis, je sociale leven uitbreiden..

  En natuurlijk op hardloopgebied, maar dat hoef ik niet uit te leggen, die discipline van jou..

  Ik ga heeel erg mijn best doen om ook zo aan mezelf te werken in 2015. Studie eindekijk afronden, vaste baan vinden, een eigen plekje in Nijmegen( of heel ergens anders, nog verder van huis) en die leuke vriend, daar wordt het ook wel eens tijd voor!

  Fijne avond en nacht! En blijf vooral zo leuk schrijven! xx

 32. december 31, 2014 / 19:16

  Mooi overzicht. Wat knap dat je al je doelen hebt behaald! Een super 2015 toegewenst!

 33. Suzanne
  december 31, 2014 / 20:10

  Wat een leuk en gaaf overzicht! Ik ben je dit jaar vanaf WOTN in Milaan gaan volgen, en ben sindsdien een grote fan! Gek idee om te bedenken dat je niet alleen in je eigen jaaroverzicht voor komt ;) Mijn voornemen is om volgend jaar meer hard te lopen, en wie weet zelfs aan een evenement mee te doen… Happy New Year :D

 34. januari 2, 2015 / 18:36

  Gelukkig nieuwjaar! En het spontaan een keer Parijs bezoeken staat bij deze op mijn bucket list :D