TUNE TUESDAY: Battle of the Teenage Heartthrobs

 photo Desktop1670.jpg

Vrijdag de dertiende stond al een tijdje omcirkelt in mijn agenda. Niet omdat ik een belangrijke afspraak had, maar omdat het de dag was dat zowel Justin Bieber als One Direction hun nieuwe album uit zouden brengen. Wat een toeval, JB en 1D een nieuw album op precies dezelfde dag. Voor Justin Bieber is het – na drie albums – zijn eerste echte volwassen album, voor One Direction is het het vijfde en misschien wel laatste album. Afgelopen weekend luisterde ik beide albums uitvoerig (geen straf) en THE BATTLE IS ON!

 photo justin bieber purpose.jpg

Mijn verwachtingen waren hooggespannen nadat ik er plots achterkwam dat ik het fijn vond om naar Justin Bieber te luisteren. En dan niet op de manier waarop ik naar ‘Baby’ en ‘Someone To Love’ luister (guilty pleasure-momenten). What Do You Mean stond een hele autoreis naar Oostenrijk op repeat. Sorry kan ik van voor naar achteren en van achteren naar voren en hetzelfde geldt voor ‘I’ll Show You’. Maar wat vind ik van de rest van het album…

Titel: Purpose
Aantal nummers:
19 op de Deluxe versie die je vindt op Spotify (1 uur en 9 minuten)
Grootste verrassing van het album:  
De akoestische versie van What Do You Mean 
Favoriete nummers:
What Do You Mean + Sorry
Fijne nummers: I’ll Show You + Love Yourself (met Ed Sheeran) + Company + The Feeling (met Halsey) + Where Are U Now (met Skrillex & Diplo) + Been You + All In It
Aantal nummers die ik niet skip tegenover aantal nummers dat ik wel skip: 10 fijne tegenover 9 (voor mij) nietszeggende.
Overall feeling: Door de promo-singles van Purpose had ik misschien iets hogere verwachtingen van dit album. What Do You Mean en Sorry blijven mijn favoriete nummers, ook al heb ik die al zo vaak geluisterd, ik ben ze nog steeds niet zat. Het album bevat vrij veel nummers en ik heb bij veel nummers geen gevoel, ook niet nadat ik het album vijf keer geluisterd heb. Maar ja.. er zijn ook veel bands die een album uitbrengen met slechts 10 nummers, dus wat dat betreft valt het nog wel mee. Tip voor mezelf, maak een afspeellijst met alleen de tien nummer die je wel leuk vindt.
Hartjes: ?????????? 7/10

 photo one-direction-album.jpg

In tegenstelling tot Justin Bieber, had ik al iets langer door dat ik best vrolijk word van One Direction. Het vorige album Four heb ik weinig van meegekregen, maar het album uit 2013 ‘Memories’ heb ik toch regelmatig geluisterd. ‘Don’t Forget Where You Belong’ is mijn absolute favoriet. Maar ook Midnight Memories en Best Song Ever kan ik meezingen. Mega hoge verwachtingen van Made In The A.M. had ik niet en dat terwijl ik Perfect echt FANTASTISCH vind. Maar de overige promo-singles vond ik iets minder geslaagd. Infinity vond ik op het moment van uitkomen wel heel mooi, maar ben ik inmiddels helemaal zat.

Titel: Made In The A.M.
Aantal nummers: 
17 op de Deluxe versie die je vindt op Spotify (58 minuten)
Grootste verrassing van het album:
Het eerste nummer Hey Angel was een grote verrassing en ik was meteen enthousiast. Mijn verwachtingen voor de rest van het album waren meteen een stuk hoger.
Favoriete nummers:
 Perfect + Hey Angel
Fijne nummers: Eigenlijk zijn alle nummers wel fijn.
Aantal nummers die ik niet skip tegenover aantal nummers dat ik wel skip: Geen.
Overall feeling: Het album van One Direction is fijn, maar er zijn eigenlijk maar twee nummers die er voor mij uitknallen; dat zijn Hey Angel en Perfect. De rest van de album luister ik ook wel, maar gewoon als ik bezig ben met het schrijven van een blogje bijvoorbeeld. Ik word er niet heel warm en niet heel koud van, ze zijn er gewoon en dat is OK.
Hartjes: ?????????? 7/10

Ja, wie heeft er nou gewonnen… Ik zou het niet kunnen zeggen. Justin heeft het gewonnen wat betreft hoeveelheid topnummers, maar One Direction heeft een album gemaakt waarop ik geen nummers hoef te skippen. Dus ja.. Ik denk dat ik maar een afspeellijstje ga maken met mijn favoriete nummers van Purpose en Made In The A.M., samen vormt het een mooi album.

Heb jij beide albums al geluisterd? Wat is jouw favoriet? Wat zijn jouw favoriete nummers?

Liefs,
Annemerel

Delen:

11 Reacties

 1. Laura
  november 17, 2015 / 18:10

  One Direction heeft een vet nummer op het album staan: Drag me Down, maar ook Justin Bieber met I´ll show you!
  Dus ik kan ook niet goed kiezen! Maar ik ben wel echt superbenieuwd naar je mening over het album van Ellie Goulding, want die luister ik CONSTANT ALLEMAAL. En het is zo anders dan haar eerdere albums! & ga je naar haar concert in NL?

 2. Marlinde
  november 17, 2015 / 19:27

  Ik ben echt benieuwd wat je vind van de get weird album van little mix !!

 3. Ilse
  november 17, 2015 / 20:12

  Ik heb allebei de albums niet gehoord dus voor mij geen mening maar qua promo nummers vind ik die van 1D leuker.

 4. Rosanne
  november 17, 2015 / 20:26

  omcirkeld*

  Ken je trouwens de muziek van lianne la havas? Ik denk dat je het mooi zou vinden. Luister voor een impressie ‘Unstoppable’, ‘Green&Gold’ of ‘Elusive’.

 5. Frances
  november 17, 2015 / 20:55

  Leuk deze blogpost! Ik vind het album van JB het best, maar dan eigenlijk vooral I’ll Show You en verder What Do You Mean, Sorry en Love Myself. Van 1D vond ik Drag Me Down leuk (nu wel zat) en Perfect en History. Echt leuke review, kun je vaker doen :)

 6. november 17, 2015 / 21:23

  Tot mijn grote verbazing kon ook ik beide albums goed waarderen. En Justin z’n muziek is inderdaad volwassen geworden. One Direction is fijne achtergrond muziek zonder uitspatters en tijdens Justin kan ik de hele tijd wel blijven dansen. Dus… ik heb geen idee welke ik leuker vind. En nu ben ik nog onwijs benieuwd naar Adele haar nieuwe album, jaaaa!

 7. november 18, 2015 / 09:51

  Ik heb de albums nog niet geluisterd. Ik vind de nieuwe muziek van Justin heel goed en ook 1D vind ik prettig om naar te luisteren. Ik ben dus heel benieuwd.

 8. november 18, 2015 / 15:11

  Ik vind van One Direction de nummers Oliva, Long way down, What a feeling en I want to write you a song goed. Zijn mijn favorieten op het moment!

 9. november 18, 2015 / 22:48

  Bij mij stond deze datum ook omcirkeld in mijn agenda om dezelfde reden en ik heb beide albums ook uitvoerig beluisterd in het weekend. Voor mij persoonlijk was Justin Bieber persoonlijk de winnaar. Daar staan voor mij de meeste favorieten op en er is maar 1 song die ik skip. Bij 1D zijn er meer liedjes die ik niet leuk vind en dus skip.

 10. november 19, 2015 / 18:54

  Justin Bieber (OMG zeg ik dit nu echt?), Vooral Sorry, What Do You Mean en Love Yourself vind ik erg lekker om te luisteren!

 11. november 19, 2015 / 23:13

  One Direction! Dat is echt zo’n album dat ik steeds fijner begin te vinden nu ik het iets langer hoor. What a Feeling is mijn favoriet denk ik, al vind ik Drag Me Down ook heel tof. Oh, en Temporary Fix!