SNAPSHOT DIARY: 16/11

 photo Desktop1672.jpg


 photo Desktop1672.jpg

Maandag, nieuwe week, nieuwe kansen… Een week die ik graag hardlopend wil beginnen, want dat heb ik vorige week veel te weinig gedaan.

Ik ontbijt met een wrap, want het is het enige wat ik in huis heb waar koolhydraten in zitten en zonder koolhydraten kan ik mijn missie van 30 kilometer niet volbrengen. In de wrap zit zalm, ik weet niet hoe goed dat voor mijn lichaam is voor het hardlopen, waarschijnlijk is het iets te vet.. maar alleen een wrap is ook zo saai. Note to self: snel boodschappen doen.

 photo Desktop1672.jpg

Het is te warm om in een lange broek te lopen (voor mij) maar de wind die me te wachten staat is niet mis en als ik mijn hals niet bescherm tijdens het lopen, slaat die wind op mijn longen en dan ben ik weg. Ik draag dus een longsleeve met hoge kraag.

Bijna vijftien kilometer onderweg en vijftien kilometer met wind tegen gelopen. Heftig.

 photo Desktop1672.jpg

Dit is het betere werk, vijftien kilometer meewerk op de terugweg. Ik word naar huis geblazen.

Of nou ja niet naar huis, maar naar Starbucks waar ik een Gingerbread Latte haal.

 photo Desktop1672.jpg

Done! Nog even snel een plankje en dan vind ik dat ik wel klaar ben met de sportieve activiteiten voor vandaag.

Twee tassen vol met Elle’s en Vogue’s van het afgelopen jaar. Ik heb mijn abonnementen nog steeds niet omgezet van het adres waar ik samenwoonde met mijn vriend, inmiddels dus al (heel lang) ex. Oh en daar lagen ook nog twee paar skistokken, hij kwam ze vandaag even afgeven. Note to self: abonnementen deze week nog omzetten.

 photo Desktop1672.jpg

Tijd voor thee, heel veel thee… en gekookte eitjes en een Nakd reep. Ugh, ik moet echt boodschappen doen.

 photo Desktop1672.jpg

Maar in plaats van boodschappen doen duik ik om half twee mijn bed in, ik heb voor de honderdduizendste keer hoofdpijn. Migraine. Ik neem een pil, zet mijn telefoon op vliegtuigstand en probeer even te slapen. Twee uur later voel ik me gelukkig iets beter, maar de pijn in mijn schouders verraadt dat het nog niet gedaan is met de ellende.

Ik bestel een ParcSlope, dat is een standaard voor je MacBook die nogal populair is. Misschien gaat dit ding mij en mijn nek ook helpen. Het zou fijn zijn, want ik ben dit gezeur een beetje zat. Als het goed is wordt hij morgen al bezorgd!

 photo Desktop1672.jpg

Aangezien ik dus geen tijd gehad heb voor boodschappen, bestel ik mijn avondeten via Thuisbezorgd. Ik ga voor een Chinese Tomatensoep.

#FITGIRLCODE

 photo Desktop1672.jpg

Natuurlijk kun je op alleen een soepje niet leven, althans.. ik niet. Dus ik heb ook nog een salade met kip en geroosterde sesamdressing besteld. Lekker!

Tijdens het eten kijk ik de nieuwste vlog van mijn favoriete vlogger Casey.

 photo Recently Updated118.jpg

Natuurlijk moet er ook nog wel een beetje gewerkt worden. Ik schrijf twee blogs, maak een begin aan mijn Snapshot Diary en begin met het opstellen van mijn to-do-list voor volgende week en de week daarna. Kun je maar alvast mee begonnen zijn, toch?

Had ik al gezegd dat ik morgen een fotoshoot heb? Om de een of andere reden denk ik dat het zin heeft om nu wat bilspieroefeningen te doen, alsof je in 10 minuten kunt redden wat je de afgelopen twee maanden niet gedaan hebt, oeps.

 photo Desktop1672.jpg

Om acht uur staat Esther voor mijn deur, ze komt theedrinken en bijkletsen, want het was natuurlijk alweer veel te lang geleden dat we elkaar gesproken hebben. We eten mijn Gingerbread Cake die ik een dag eerder gebakken heb. Hij is lekker!

Als Esther om kwart over tien mijn huis verlaat duik ik nog even achter mijn MacBook (nu dus) om mijn Snapshot Diary af te maken. Daar heb ik morgenochtend weinig tijd voor, of ik moet mijn wekker nog een half uurtje eerder zetten en daar heb ik natuurlijk weinig zin in.

Liefs,
Annemerel

Delen:

23 Reacties

 1. ilse
  november 17, 2015 / 12:06

  Hi Annemerel ik maak me een beetje zorgen, ik snap dat je heel druk bent met alles. Maar zoveel hoofdpijn is een teken om op tijd rust te pakken. Tuurlijk een pil tegen de pijn helpt. Trust me ik ben ook een migraine klant, maar een beetje rust helpt uiteindelijk ook. Wil echt niet zeuren op je blog, je bent veel te leuk om tegen te mopperen :) maar denk af en toe aan jezelf!

  • Esther
   november 17, 2015 / 13:38

   Hi Annemerel, ik heb al een tijdje precies hetzelfde. Wilde ook niet zeuren, maar ik bedoel het uiteraard goed. Je stopt zoveel rotzooi in je lijf en zoveel van die bestelde meuk. Dit is lang niet zo vers en gezond als wanneer je het zelf zou bereiden. Ik denk echt dat als je wat gezonder en vooral ook gevarieerder gaat eten je gezondheid/ migraine vooruit gaat, om nog maar niet over je huidproblemen te spreken. Pas goed op jezelf meid, helemaal met zo’n druk/ sportief schema wat je hebt.

   • nettelie
    november 17, 2015 / 14:15

    Ik vind het ook nooit leuk om belerend over te komen, dus ik hoop dat je dit opvat als oprechte bezorgdheid en geen bemoeizucht, maar…deze snapshot is echt exemplarisch voor waar ik denk dat het ‘fout’ gaat met je gezondheid. Je kruipt in bed met ernstige migraine, om daarna niet-zo-voedzaam eten online te bestellen, omdat je geen tijd had om boodschappen te doen: veel stress/nooit tijd hebben voor iets + ongezond eten = gezondheidsklachten. Dat is zo klaar als een klontje. En een vicieuze cirkel ook nog! En ik vind dat zo verdrietig om te zien bij zo’n leuke, jonge vrouw als jij. Zorg wat beter voor jezelf, oké? Je bent het echt waard hoor, lieve Annemerel. (PS ik heb jarenlang gezond gekookt in een keukentje van 1 m2. Kom op, het KAN dus echt wel ;-))

    • Dalia
     november 17, 2015 / 15:43

     Sorry hoor, maar jullie doen dit dus wél om belerend over te komen. Zo’n zogenaamd inlevend toontje, maar ondertussen vooral even vertellen hoe geweldig gezond je zelf leefde in je kleine keukentje etc. etc. Dit is zulk typisch vrouwengedrag: lekker iemand op z’n plek zetten terwijl je je meest bezorgde toontje uit de kast haalt.

     Annemerel: doe waar je zin in hebt. Je leeft hartstikke gezond. Sterker nog: de meeste vrouwen van jouw leeftijd drinken veel meer, slapen veel minder en denken minder na over hun eten. Je bent hartstikke sportief en je lééft ook steeds meer. Komt allemaal goed!

     • Dalia
      november 17, 2015 / 15:46

      Plus dan ook nog eens dat vervelende kuddegedrag. 1 Iemand zegt zogenaamd bezorgd iets, dan nog 1 en dan nog 1. Ze zeggen allemaal hetzelfde en daarnaast is t gewoon naar groepsgedrag om (stiekem) jou een rotgevoel te geven. Nogmaals: top bezig, Annemerel!

     • nettelie
      november 17, 2015 / 16:06

      Een paar minuten nadat ik mijn comment plaatste dacht ik: jezas, doe even normaaaaal. Sorry Annemerel, blijf please je eigen leven leven. U know I love u xxxxx

     • ilse
      november 17, 2015 / 16:40

      Tuurlijk moet ze doen waar ze zin in heeft. Maar liever een oprecht eerlijke mening dan een kudde klapvee zou ik zeggen.

     • Esther
      november 18, 2015 / 11:47

      Wow Dalia, relaxt een beetje! Ben je soms zelf een beetje achter de ellebogen dat je zo negatief denkt? In alle drie de comments wordt een punt gemaakt, maar tegelijkertijd genoeg positieve dingen geschreven om Annemerel een hart onder de riem te steken. Volgende keer maar niet meer in m’n hoofd halen om zoiets te typen. Beter de schijn ophouden en nep doen… want daar zit iedereen op te wachten!

 2. november 17, 2015 / 12:06

  Woeiiii 30 km!! Top.

  Toch snel bilspieroefeningen doen, sterk hoor ;-) ik zou de boel dan toch laten hangen daar op het laatste moment.

 3. november 17, 2015 / 12:44

  Knap hoor 30km, planken en bilspieroefeningen… ik zou het na een van die drie wel al voldoende vinden haha :’) so not a #fitgirl

 4. november 17, 2015 / 12:46

  Heftig dat je zoveel last van migraine hebt de laatste tijd! Wat doe je alsnog veel op een dag. Ik ben benieuwd naar de standaard voor je laptop. Ik hoop dat het je een beetje helpt met die pijn in je schouders en nek!

 5. qqqq
  november 17, 2015 / 12:53

  Je kan ook eens manuele therapie proberen. Ik loop zelf ook al ruim 15 jaar met hoofdpijn en de laatste 7 jaar ook met nek en schouderpijn. Heb werkelijk van alles geprobeerd en dat hielp soms een beetje maar nooit heel goed. Sinds een paar weken ga ik langs een goede manuele therapeut en dat helpt me tot nu toe erg goed. Wordt vergoed als je een fysio verzekering hebt.

 6. november 17, 2015 / 13:35

  Oh die standaars voor de macbook MOET ik hebben! Zit altijd heel gebogen in mijn laptop, waardoor ik last krijg van mijn net/rug. Ben alleen wel benieuwd of dat makkelijk typen is, als de laptop zo scheef staat..

 7. november 17, 2015 / 13:53

  Altijd goed om nog wat extra bilspieren te trainen :)

 8. november 17, 2015 / 13:53

  Hi Annemerel, leuke snapshot. Vond het grappig om te lezen want ik had een hele vergelijkbare dag gisteren, alleen dan 12 km ipv 30 km gelopen (ach verschil moet er zijn he :P) Ik had daarna ook supererge hoofdpijn (en last van mijn nek/schouder) en ben gaan slapen ondanks dat ik nog 10000 dingen op het programma had staan. Ik ga even googlen naar die ParcSlope, had daar nog nooit van gehoord!

  Veel plezier met je fotoshoot! Al heb je die misschien al gehad natuurlijk hehe ;-) Hopelijk voel je je vandaag wat beter! X

 9. november 17, 2015 / 14:39

  Ai, alweer migraine, nooo :-( Ik heb de laatste tijd ook heel vaak enorme hoofdpijn, soms dagenlang, en ook geen idee waar ’t vandaag komt!

 10. november 17, 2015 / 14:42

  Abonnementen stopzetten is iets wat je gelijk moet doen op het moment dat je er aan denkt haha. Wel goed voor jezelf zorgen hè, dus boodschappen doen ;). En succes met de fotoshoot!

 11. Ilse
  november 17, 2015 / 15:46

  Zo hè, wat een sportieve dag zo! En wel goed voor jezelf zorgen en boodschappen blijven doen en zelf koken! En ik blijf bewondering houden voor die 30 km.

 12. Nadia
  november 17, 2015 / 16:58

  Leuk leuk!

 13. november 17, 2015 / 17:05

  ‘Even’ 30 kilometer, knaaap! Met wind mee rennen lijkt me écht heel erg lekker, op de fiets is dat al fijn. Alleen jammer van je migraine, ik hoop echt dat je dat een beetje onder controle kan houden!

 14. november 17, 2015 / 21:20

  Telkens verbaas ik me weer over jou hardloopkunsten! Meaaaaan

 15. Irene
  november 18, 2015 / 11:21

  ik vind het leuk om je dairy te lezen. Jammer alleen van je migraine.
  Valt het je op dat je het vaker krijgt bij bepaalde momenten? Bijvoorbeeld bij stress of meer hardlopen ofzo? Het is maar een suggestie, maar zou het kunnen zijn dat je tijdens het hardlopen enigszins verkrampt loopt, waardoor het doortrekt naar hoofdpijn?

  In tegenstellig tot wat sommige anderen zeggen, vind ik juist dat je gezond eet, Je besteld een salade en soep en geen frieten met kroketten, zonder groente. Daarbij, af en toe snack je wel, en daar is ook niets mis mee, zolang je maat weet te houden en het overgrote deel gezond eten is.