TUNE TUESDAY: April

 photo IMG_2881.jpg

Het voorjaar is aangebroken en dat is blijkbaar een teken voor heel voor artiesten om fijne muziek uit te brengen. Afgelopen maand had ik – in tegenstelling tot de afgelopen maanden – op vrijdag niets te klagen. Op vrijdag? Ja, New Music Friday, de dag dat wereldwijd de meeste nieuwe muziek wordt uitgebracht en de dag die op Spotify wekelijks gevierd wordt met een spiksplinternieuwe afspeellijst.

Afgelopen maand raakte ik in de ban van Alessia Cara. Ik kende haar niet, maar dit negentienjarige meisje uit Canada heeft een heel leuk pop-album gemaakt. Het heeft niet ontzettend veel substantie, maar dat hoeft ook niet bij een lekker lente-pop-album, vind ik. Die komen en die gaan. Volgens mij is dit zo’n album dat ik over een paar maanden weer vergeten ben, maar dat maakt niet uit, want nu is het fijn om te luisteren.

Nog een album dat ik veelvuldig luisterde afgelopen maand? Het album van ZAYN! Ik ben inmiddels aan het idee gewend geraakt dat ik zijn muziek daadwerkelijk fijn vind om te luisteren. Favorieten van het album zijn (op volgorde waarop ze op ZAYN’s album verschijnen) Pillowtalk, Befour, She, Drunk, Rearview en Like I Would. Ja, op ZAYN’s album zijn ze geschreven in MSN-taal, maar daar doe ik niet aan. Aan Justin’s album kan ‘ie wat mij betreft voorlopig nog niet tippen, maar wat niet is kan nog komen. Justin heeft zich de afgelopen maand niet van zijn – voor mij – beste kant laten zien. Ik bedoel dreads en een neuspiercing? Ohh boy. Heeft gelukkig niets met zijn muziek te maken, dus ik hoop nog steeds dat zijn concert op 5 oktober (OVER PRECIES EEN HALF JAAR) heel erg leuk wordt. Ik heb er in ieder geval genoeg geld voor betaald ;-).

Nog twee toppers uit de lijst zijn Now That I’ve Found You van Martin Garrix en Here’s To Us van Ellie Goulding. Dat laatste nummer struikelde ik gisteren pas over, toen ik hem op YouTube voorbij zag komen. Hoe kan ik die gemist hebben? Het nummer staat niet op Ellie’s nieuwe CD, maar is speciaal opgenomen voor de soundtrack van de serie Girls. Zoals mijn zusje al zo mooi omschreef: “Ik heb nog niet eens het refrein gehoord en ik weet nu al dat ik dit nummer leuker vind dan alles op Ellie’s nieuwste album bij elkaar”. Daar ben ik het niet 100% mee eens, want ik vind dat er zeker fijne nummers op Ellie’s nieuwe CD staan, maar dit nummer is wel heel erg ‘old school Ellie’ en dat betekent dan ook ‘old school fijn’.

Wat waren jouw favoriete nummers afgelopen maand? Wat vinden jullie van ZAYN eigenlijk?

Liefs,
Annemerel

Liefs,
Annemerel

Oh trouwens… zien jullie de fout op de foto? Ik zit heel stoer met mijn oortjes in mijn oren, maar als jullie goed kijken zien jullie onderin mijn scherm staan dat Spotify op dat moment afspeelt vanaf mijn MacBook Pro. Hahaha, busted! Maar het was een leuk idee ;-)

Delen:

13 Reacties

 1. april 5, 2016 / 17:05

  Ik ken Zayn niet en luister eigenlijk naar muziek die de rest van de wereld hoogstwaarschijnlijk twee jaar (of langer geleden) tof vond.

  Misschien moet ik toch maar een keer hardlopen op een lijst die jij hebt samengesteld.

  Haha ik had het foutje niet gespot ;-)

 2. april 5, 2016 / 17:27

  Het nieuwe nummer van Birdy is prachtig!

 3. Lisa
  april 5, 2016 / 17:57

  Haha, als je het foutje niet had gezegd had ik ’t niet eens gezien!
  Ga de lijst volgen en luisteren, maar denk niet dat het heel erg aansluit bij mijn muziekvoorkeuren..

 4. april 5, 2016 / 18:07

  Hahaha het foutje was me niet opgevallen hoor. Thanks voor de fijne muziek <3

 5. april 5, 2016 / 18:07

  Hahaha het foutje was me niet opgevallen hoor. Thanks voor de fijne muziek <3

 6. april 5, 2016 / 18:36

  Super leuk deze afspeellijst! Ik heb ‘m meteen opgezet in de hoop dat het me wat hernieuwde energie geeft om nog even een uurtje flink aan de studie te gaan voor m’n tentamen. Let’s go!

 7. april 5, 2016 / 19:02

  Vanavond twee uur in de auto, dus dit lijstje komt precies op tijd! Dankjewel weer!

 8. april 5, 2016 / 21:58

  Zayn vind ik echt top! Heb zijn album op repeat staan!

 9. april 5, 2016 / 21:58

  De Seeb Remix van Moments heb ik ook grijsgedraaid! En Cake By The Ocean van DNCE is op dit moment favoriet <3

 10. Ilse
  april 5, 2016 / 22:25

  Wat een fijne playlist, ik heb hem vandaag gebruikt tijdens het hardlopen en dat beviel heel goed! Dat nummer van Ellie is fijn, die komt zeker op repeat! En ik vind het nieuwe album van Birdy ook erg tof!

 11. april 6, 2016 / 08:53

  Het nieuwe nummer van Birdy is zó mooi! Ik ga je playlist direct luisteren, hoef ik zelf in ieder geval niet meer na te denken welke muziek ik vandaag wil horen, haha! ^^

 12. april 6, 2016 / 15:37

  Die Alessia Cara is leuk, he! Ik kende het nummer ‘Here’ van haar al, maar wist eigenlijk niet wie het zong. Ik ga eens meer naar haar beginnen luisteren. Dank je voor de tip! :-)

 13. april 8, 2016 / 07:40

  Oeh, ik wist helemaal dat Ellie een nieuw nummer heeft. Ik ga NU luisteren :)