THE LIST: Dingen die je nooit meer op mijn blog zal zien

 photo Desktop2439.jpg

In een poging om geïnspireerd te raken voor nieuwe blogs, besloot ik mijn voorjaarsblogs uit 2011 en 2012 nog eens te bekijken. Waar schreef ik toen eigenlijk over? Waar vulde ik mijn blog mee? Was dat dan zoveel leuker, origineler en meer afwisselend dan de afgelopen maanden? Wat ik vond was niet altijd even fraai. Regelmatig dacht ik… what was I thinking? Vijf jaar geleden vond ik het namelijk nog leuk om te experimenteren met kleding. Dat vind ik nog steeds wel leuk, alleen het mooie van ouder worden is dat je op een gegeven moment wel een klein beetje weet waar wel en waar niet mee te experimenteren, zodat het – hopelijk – iets minder pijnlijk is om over vijf jaar te bekijken. Maar ik hield niet alleen van experimenteren met kleding, ik knalde ook overal het Earlybird filter van Instagram overheen, of een nog veel lelijker filter van mijn iPhone. En ik was een ster in eten ontzettend onsmakelijk op de foto zetten. Benieuwd? Ik zet de pareltjes uit mijn verleden graag voor je op een rijtje en ik beloof je, dit ga je niet meer op mijn blog terugvinden.

 photo glitter2.jpg

Dit ‘Peter Pan’ kraagje was een DIY op mijn blog. Ik weet nog dat ik hier serieus uren mee bezig ben geweest. Het is bijna aandoenlijk, want halleluja wat is dit lelijk. Ik heb het dan ook nooit – behalve voor de foto dan – gedragen. Dat vestje en die pailletenclutch maken het geheel wel compleet. Roos vond dit vijf jaar geleden al een grote misser, iets waar ik toen heel pissig over was want ik vond het cool en zij snapte het gewoon niet. Nu denk ik… OK Roos, ik was klaarblijkelijk degene die het niet helemaal snapte.

 photo bestsaladever.jpg

Dit was (en is nog steeds wel een klein beetje), mijn lievelingssalade. Hij is met avocado, komkommer, tomaat, rivierkreeftjes en ijsbergsla en dit is dus de foto die bij het recept staat. Krijg jij hier trek van? Ik niet. Hoe ik het voor elkaar kreeg om zo’n lelijke foto met mijn Nikon D7000 spiegelreflex camera te maken is me nog steeds een raadsel. Met mijn iPhone maak ik tegenwoordig 100x betere foto’s (en een beetje licht, dat wil ook nog wel eens helpen).

 photo nudecolours04.jpg

Een paar jaar geleden was ik ook ontzettend fan van donkere nagellak in combinatie met een pols vol armbanden. Iedere dag versierde ik mijn pols weer. Niet OK.

 photo projectdipdye.jpg

Nog meer DIY’s, een roze Dip-dye shirt. Hoe vaak denken jullie dat ik dit gedragen heb? Inderdaad nooit, zelfs als slaapshirt was dit shirt afgekeurd, want geloof me, roze is gewoon niet mijn kleur en dit zag er gewoon niet uit. Sorry dat ik jullie probeerde mee te slepen in deze ellende.

 photo bananenmuffins.jpg
In het kader van lelijke eetfoto’s, wat denken jullie dat dit zijn? Het zijn bananenmuffins. Ik weet niet of ze verbrand waren of dat ze gewoon echt zo lelijk horen te zijn, maar hier krijgt niemand trek van denk ik.

 photo Onlangsbijgewerkt5.jpg

Van januari 2012 tot en met maart 2014 gooide ik over iedere Instagramfoto het Earlybird filter. Het was soms gunstig voor mijn selfies, als ik een heel onrustige huid had bijvoorbeeld. Maar het was alles behalve gunstig voor mijn eten, een mooie zonsondergang, of sneeuwfoto’s. Ergste was dat ik het filter niet alleen op Instagram gebruikte, maar ook voor de snapshots op mijn blog. Zonde.

 photo madladybikini.jpg
Op zich niet heel veel mis met deze bikinifoto’s, maar help me wel even herinneren dat ik nooit meer zo ontzettend ga staan poseren in de achtertuin van mijn ouders. In ieder geval niet met deze achtergrond (wellicht kan het in hun nieuwe achtertuin bij hun nieuwe huis wel… maar eh… nee, volgende keer toch gewoon even naar het strand rijden, dat is twee kilometer verderop).

 photo DSC_1652.jpg

Deze afschuwelijke bril gaan jullie ook niet meer terugzien op mijn blog. Ik denk eerlijk gezegd ook dat ‘ie inmiddels bij het grofvuil ligt. Ik weet nog dat mijn moeder niet snapte dat ik continu dat plastic geval droeg terwijl ik prachtige brillen van Ray Ban en Carrera had liggen. Ik snap het ook niet mam, maar toen vond ik dit blijkbaar mooi.

 photo DSC_2080.jpg

Oooooh dit is zo’n lekker koekje, echt waar… maar kom op An, die nagels in combinatie met die afschuwelijke lippen en dan die lijnen rond je ogen. Fotografeer in het vervolg maar gewoon weer het koekje.

Zo, dan weet ik nu hoe het niet moet, ga ik nu eens kijken of ik betere content kan maken. Wellicht kijk ik over vijf jaar terug op de dingen die ik vandaag maak en denk ik alsnog ‘what was I thinking’. Die kans is vrij groot eigenlijk. Wie herkent een of meerdere foto’s uit deze blog?

Liefs,
Annemerel

Delen:

66 Reacties

 1. april 6, 2016 / 12:03

  Haha, leuk artikel! Ik herken sommige dingen ook wel uit m’n eigen bloggeschiedenis, maar ik herken ook vooral alle foto’s die je hebt geplaatst, ik volg je al een tijdje haha.

 2. Frances
  april 6, 2016 / 12:03

  Super grappig om terug te zien, haha!

 3. Ilse
  april 6, 2016 / 12:05

  Dit vind ik echt heel leuk om te zien haha! Ik herinner me het meeste nog!

 4. april 6, 2016 / 12:09

  Haha leuk geschreven.. Ik had ooit zo’n zelfde zonnebril. Ach ja! Ik ben altijd benieuwd hoe ik over een aantal jaar weer terug op de dingen die ik nu doe en leuk vind.

 5. april 6, 2016 / 12:10

  Hahaha dit is zo’n leuk artikel, vooral om die muffins heb ik zo hard moeten lachen… Stiekem is het ook gewoon heel erg herkenbaar..

 6. april 6, 2016 / 12:10

  Hahaha, ik heb smakelijk zitten lachen om deze blog. Ik volg je echt al jaaaaaren dus ik ken al deze blogjes nog wel. Leuk om toch terug te blikken op deze manier!

 7. Manon
  april 6, 2016 / 12:14

  Haha heerlijke blog dit! Ik weet vooral het Peter Pan kraagje nog, toen vond ik het echt réte cool, maar veel te veel werk. Al die filters zijn inderdaad ook vreselijk op Insta!

 8. april 6, 2016 / 12:14

  Hartstikke leuk zo een duik in het archief. Het earlybird filter is inderdaad u g l y ;-)

 9. nettelie
  april 6, 2016 / 12:19

  hahahahaha An, zo leuk geschreven en ik herinner me alles nog! Maar niet alle foto’s zijn om je voor te schamen, hoor. De bikinifoto, bijvoorbeeld. Meid, als je zo’n lijf hebt let niemand op de achtergrond, geloof me. En dat lijntje rond je ogen! Ik was dat helemaal vergeten, maar dat vond ik je juist altijd heel mooi staan <3 Ik kan me nog een mooie foto van jou herinneren waarop je echt een beauty bent met die oogmake-up op, een wit T-shirt aan en een vlindersjaal o.i.d. om? Wauw. Maar die eetfoto's… hahahaha ja die zijn wel een beetje lelijk, ja. En het kraagje en de dip dye OMG :')))

 10. Janine
  april 6, 2016 / 12:26

  Super leuk artikel dit! Grappig om te zien :)

 11. april 6, 2016 / 12:27

  Fantastisch om te zien! Ik denk dat iedereen zichzelf van vijf jaar geleden niet kan begrijpen… Maar dat komt ook gewoon omdat toen de mode en de ‘standaard’ heel anders was. Als ik bijvoorbeeld oude TV series kijk denk ik ook van wat dragen ze dáár nou weer??? Wel echt rot trouwens dat je zo weinig inspiratie hebt de laatste tijd. Ik ga voor je duimen dat het snel weer terug komt :)

 12. april 6, 2016 / 12:29

  Haha, super leuk om terug te lezen!

 13. Amber
  april 6, 2016 / 12:31

  Leuk om te zien! Vooral omdat ik sommige artikelen ook nog wel kan herinneren :)

  Komt er ook een artikel met dingen die we zeker nog vaker terug gaan zien op je blog? (Iets in de trant van FitForSummer??)

 14. april 6, 2016 / 12:31

  :’D heerlijke zelfspot

 15. Jet
  april 6, 2016 / 12:39

  Haha leuk stukje! Kan mooi bewaard worden voor het nageslacht :)
  Ik ben ook echt blij dat wij (ergens midden in Friesland) pas internet kregen toen ik 16 was (ik ben iets ouder dan jij) en dat er gelukkig nergens online fotos te vinden zijn van m’n 15 jarige zelf

  • Sarah
   april 6, 2016 / 12:53

   Ik heb ook pas internet gekregen toen ik 16 was!! Dit maakt me helemaal enthousiast, ik ben dus toch niet de enige die er net niet mee opgegroeid is.

 16. april 6, 2016 / 12:39

  Ik heb jouw blog heel lang niet meer bezocht en toen ik las dat je een boek uit had gegeven over hardlopen trok het me nog minder.
  Nu kom ik toch weer eens binnenvallen en wat zie ik?
  Iets wat ik enorm waardeer: Zelfspot! Lekker om jezelf kunnen lachen.
  Die foto van die bananenmuffins… Hahaha. Ik dacht echt dat het wat anders was ;-)
  Je gaat mij vaker terugzien op je blog!

 17. april 6, 2016 / 12:50

  Heerlijk! Ik herinner me ook nog heel veel foto’s.

 18. Ilse
  april 6, 2016 / 12:52

  Wat leuk om hier naar terug te kijken en naar welke dingen je hebt gedaan. Ik herken sommige dingen nog wel terug, heel leuk!

 19. april 6, 2016 / 12:59

  Haha wat een leuk artikel!

 20. april 6, 2016 / 13:10

  Ik denk vooral: WOW, waarom weet ik dit allemaal nog? Haha!

 21. Heleen
  april 6, 2016 / 13:19

  Die foto met het koekje vind ik leuk, hoor!
  Maar inderdaad, die salade was niet echt mooi om naar te kijken.

 22. Olga
  april 6, 2016 / 13:20

  Haha heel leuk! Ik herken ook heel veel foto’s! En ik vond je oude blogposts altijd heel leuk en spontaan, dus no worries :)

 23. april 6, 2016 / 13:25

  Hahah ohhh dat kraagje! En dat je er ook nog eens uuuuuren aan hebt gewerkt ;) Ik ben benieuwd hoeveel mensen naar aanleiding van die DIY hetzelfde kraagje hebben gemaakt! :D

 24. Janey
  april 6, 2016 / 13:25

  Door deze post realiseer ik me dat ik je al best lang volg! Veel foto’s kan ik me namelijk nog herinneren :-) En ik ben ook schuldig aan overmatig gebruik van het Earlybird filter…

 25. Sonja
  april 6, 2016 / 13:27

  Ik herken ze ook allemaal, maar ik lees je blog al zeker een aantal jaar, volgens mij nog toen je (en ik ook ;-) ) in de 5e of 6e klas van de middelbare school zat is het “verste” wat ik me kan herinneren.

 26. Yvonne
  april 6, 2016 / 13:38

  Hahahaha dit heb ik ook altijd als ik naar foto’s van vroeger kijk!

 27. Yvonne
  april 6, 2016 / 13:40

  Over voorjaarsinspiratie gesproken… kun je blogs over daten gaan schrijven? En dan nog beter blinddates!! Wij weten allemaal wel een leuke broer/vriend etc die geweldig bij jou past. Maken we er een wedstrijd van en wie hem het beste omschrijft wint en daar ga je dan mee op (blind)date.

  XX

 28. Vanhove kimberly
  april 6, 2016 / 14:12

  Haha dit is echt te leuk! Ik moest hier enorm mee lachen en herinner mij het meerste nog wel. Ik ben je nog geen dag uit het oog verloren. Niet alles vind ik even interessant maar je schrijfstijl is zo leuk dat ik toch echt alles lees wat je post. Dat is ook wat me in de eerste plaats aantrok ik je blog want ik heb ook helemaal niks met hardlopen.. Echt Annemerel ik vind je top!

 29. april 6, 2016 / 14:12

  Hahaha, heerlijk dit. Zelfspot kan ik altijd erg waarderen. :-)

 30. april 6, 2016 / 14:19

  Heerlijk artikel dit! ha -ha. Sommige foto’s herken ik nog van toen. De salade zat nog in mijn geheugen!

 31. april 6, 2016 / 14:32

  Haha, dan is het maar goed dat deze foto’s alweer een tijd geleden zijn en niet van nu. En sowieso, 5 jaar geleden was iets ‘in’ wat nu ‘uit’ is, en vice versa. Over 5 jaar denk je weer iets anders, van jezus waarom moest ik dát aan!

 32. Lila
  april 6, 2016 / 14:33

  Haha leuk artikel! Ik heb jouw bananenbrood gemaakt deze week, artikel uit 2013!

 33. april 6, 2016 / 14:35

  hahahahahahaha :p
  Ik kwam er vorige week ook achter dat Mike toen ik op reis was mijn blog heeft lopen doorspitten… of ik daar nou zo blij mee ben? ;)

 34. april 6, 2016 / 14:45

  Een dosis zelfspot kan nooit kwaad, haha. Ik denk dat veel bloggers ed dit soort gedachten wel hebben bij het teruglezen van oude artikelen.

 35. april 6, 2016 / 15:10

  Haha, wat een leuk artikel dit! Zo grappig om allemaal terug te zien :’) X

 36. april 6, 2016 / 15:34

  Leuk om te zien! En ik vind het allemaal eigenlijk nog wel meevallen. :-)

 37. april 6, 2016 / 15:46

  Famous people and their image affiliations go far. They change quickly yet in some cases they get to be synonymous to the brand and prompt long haul brand reliability.

 38. Charley
  april 6, 2016 / 16:10

  Krijg er echt een nostalgisch gevoel van, ik herinner het me ook nog allemaal. Maar die laatste foto is leuk en jeetje, met zo’n lijf let niemand inderdaad meer op de achtergrond. Leuk om alles weer terug te zien.

 39. Anouk
  april 6, 2016 / 16:14

  Hilarisch, heb hardop gelachen en dat gebeurt niet snel als ik iets lees!

 40. april 6, 2016 / 16:19

  Haha, ik vind voornamelijk jouw eigen commentaar bij de onderwerpen ontzettend grappig!

 41. april 6, 2016 / 16:22

  OOOH maar die pailletten was toen helemaal in weet ik nog! Alle fashionbloggers hadden dat. Ik heb ook nog zo’n vest + rokje gekocht omdat het ‘in’ was haha!

 42. Marieke
  april 6, 2016 / 16:25

  Hahahaha leuke blogpost!
  En aaj wat volg ik je al lang!

  • mei 2, 2016 / 19:21

   Wo8;sw230&#o forget input from students, teachers and parents and leave the BOE in the dark, too and then lie and scheme. So is this the new play book on how to secretly set up a charter without any input from the public?Do you know what happened? Do they now have charters in Pottstown? When will the tipping point finally arrive?

 43. Lien
  april 6, 2016 / 16:34

  Haha! Leuke blog. Ik vind het ook leuk om weer over verschillende onderwerpen op je blog te lezen (ook al zeg je zelf niet veel inspiratie te hebben – ik merk er weinig van ;-)). Lekker afwisselend weer!

 44. april 6, 2016 / 16:40

  Haha die USA-bikini’s zelf vond ik al wel heel fout, moet ik zeggen. Dat kraagje en sowieso het Early Bird-filter herinner ik me nog wel, maar één geruststelling: die kraagjes waren toen echt een ding en niet alleen een bevlieging van jou (ik heb er ook tijden eentje in mijn kast gehad, nu misschien nog steeds wel, thank the universe nooit gedragen). En die zonnebril… Tja haha, gevalletje modehypes. Dat je niet meer al die armbandjes draagt en je ogen zo omlijnt zijn volgens mij in het algemeen wel positieve dingen en een vooruitgang, haha.

 45. Yvette
  april 6, 2016 / 16:54

  Ik dacht dat die bananen muffins oliebollen waren

  • Tessa
   april 6, 2016 / 21:49

   Dacht ik ook! hahahhaha

 46. Caro
  april 6, 2016 / 17:17

  Ik lig in een deuk van het lachen, niet zozeer om die foto’s, maar wel om de commentaar die je erbij verzint. De grappigste post die ik in tijden gelezen heb.

 47. Irene
  april 6, 2016 / 17:28

  Haha leuk artikel!

  Dat van die earlybird filter herken ik. Achteraf gezien was het zooo zonder van mijn foto’s.

  Verder vind ik de foto van jou met het koekje juist wel heel leuk! De enige opmerking die ik erover zou kunnen maken is dat de nagellak en lippenstift niet bij elkaar passen.
  Maar eigg vind ik het wel wat hebben juist

 48. Marjolein
  april 6, 2016 / 18:37

  Het leuk is ook dat je lezers blijkbaar met je meegroeien! Ik kan al die artikelen herinneren, maar indertijd vond ik ze ook allemaal leuk! Behalve de bananenmuffins haha. Waarom zijn die zo donker!

 49. april 6, 2016 / 19:01

  Ik heb laatst allemaal oude artikelen verwijderd, omdat ik het echt niet meer aan kon zien. Leuk om te zien hoe je bent gegroeid. Het earlybird filter zou ik inderdaad afraden haha. Sowieso elk geel filter…

 50. april 6, 2016 / 19:11

  Haha hilarisch! Super leuk om te zien want toen kende ik je blog nog niet! Ook leuk om te zien hoeveel je gegroeid bent :)

 51. Suuz
  april 6, 2016 / 19:49

  Hilarisch! Heerlijk om te lezen, ik herken ook nog veel foto’s!

 52. Myrte
  april 6, 2016 / 20:17

  hahaha, ik dacht eerst dat die muffins gehaktballen waren :’)

  • nettelie
   april 6, 2016 / 22:53

   :’)))

 53. april 6, 2016 / 21:20

  Grappig dat je over dingen na 5 jaar zo anders kunt denken! Wel heel leuk om herinneringen op te halen haha! En soms is eten ook gewoon niet smakelijk om op de foto te zetten ;)

 54. Julia
  april 6, 2016 / 21:36

  Haha leuk om te zien! Ik volg je blijkbaar al langer dan ik dacht, want ik kan ze me allemaal nog herinneren! Ik dacht net trouwens dat die bananenmuffins chocolademuffins waren :’)

 55. Anita
  april 6, 2016 / 21:47

  Wat een leuke blogpost.
  Geeft toch ook wel aan dat je enorm gegroeit bent met je blog, ik vind je zelfspot heerlijk.
  Toch vind ik wel met die eet foto’s het is hoe het is.
  Zo ziet het er ” echt” uit, soms kan het er ook te stylisch uit zien.

 56. Celine
  april 7, 2016 / 10:53

  Super leuke blog!!

 57. Ben
  april 7, 2016 / 10:53

  Doe maar wel die bikini foto’s nog…

 58. april 7, 2016 / 10:53

  Haha! Oh geweldig!
  Ik herken me zo in bepaalde dingen, die zonnebril bijvoorbeeld…
  Ik had ook altijd zo’n model op waarvan ik nu denk ; Kom op Peet, HOE DAN?

 59. rosa
  april 7, 2016 / 20:59

  Wat grappig! Ik kan alleen nog de Early bird effect herinneren, wat is dat lelijk zeg!

  • mei 2, 2016 / 20:17

   That’s a subtle way of thiinkng about it.

 60. april 7, 2016 / 21:14

  Super leuke blog! Ik herken zeker wel een paar blogposts! Komt er een deel 2? ;-)

 61. april 9, 2016 / 21:06

  Vooral dat Earlybird filter kan ik me nog wel herinneren ja, haha!