TRAVEL: My 3 favourite cities for a citytrip

 photo Citytrip.jpg

Ik heb in Europa al aardig wat mooie steden gezien. Alle steden hebben wel iets waarvan ik gelukkig word, maar sommige steden maken me net iets gelukkiger dan anderen. Mijn favoriete steden om een citytrip te maken.


 photo Citytrip Parijs.jpg

Parijs
Leuk want:
– Het eten is heerlijk. Steak Tartaar bij La Coupole, een rozen-frambozen taartje bij Ladurée, een pizza en cocktail bij Grazia.
– De architectuur! Ik houd van de kleine straatjes in Parijs, maar ook de prachtige gebouwen zoals het Louvre en het Place Vendôme. En natuurlijk de Eiffeltoren, overdag of ’s avonds, allebei helemaal goed.
– Hardlopen langs de Seine.
– Parijs is op de fiets het aller leukst, niet geheel ongevaarlijk (zeker als je over rotondes moet), maar je ziet de hele stad en als je niet op je kaart hoeft te kijken waar je naartoe moet, heb je even het gevoel dat je een echte Parisienne bent.
– Maje, Sandro, Iro, ze zitten op iedere straathoek.

Praktische tips:
– Je bent er met de auto in een halve dag, met de trein in 2,5 uur.. Als je slim boekt heb je al een retourtje met de trein voor 70 euro. Je zou ook een dagje heen en weer kunnen gaan. Om een uurtje of vijf in de auto stappen, dan ben je er als het goed is rond een uurtje of 10.00u. Parkeren doe je gewoon op de Rue de Rivoli (kost je 25-30 euro voor een dag) en dan rij je ’s avonds gewoon weer terug. Best vermoeiend, maar dan ben je wel een heel dag in Parijs geweest!
– Slapen doe ik het liefst bij Mama Shelter, vaak heb ik daar al een kamer voor maar 79 euro per nacht!
 photo Citytrip Milaan.jpg

Milaan
Leuk want:
– Italië is altijd leuk. Punt.
– IJsjes! Ze proberen het overal, maar in Italië is het ijs toch het aller lekkerste.
– Het eten is er minder duur dan in steden als Londen en Parijs. En het is minstens zo lekker. En voor een Aperol Spritz betaal je ook niet zo belachelijk veel als in andere wereldsteden.
– De wijk Brera is een beetje het Le Marais van Milaan, mijn favoriete wijk in de stad.
– Milaan is heel mooi, als de dom een keer niet in de stijgers staat is ‘ie helemaal prachtig.
– De sfeer in Milaan is een stuk relaxter dan in Parijs, mensen zijn over het algemeen vriendelijker.

Praktische tips:
– Als je met Ryan Air vliegt van Eindhoven naar Bergamo kun je soms al voor 50 euro retour! Via Easyjet kun je ook voor minder dan 100 euro naar Milaan vliegen, als je op het juiste moment boekt dan.
– Ben je aan het roadtrippen / kamperen, er is een camping in de buurt van San Siro (het stadion in Milaan).
– Zelf heb ik nooit een hotel in Milaan uitgeprobeerd, maar ik heb wel in een hele fijne AirBNB geslapen. Helaas is deze niet meer te huur, maar er staan genoeg andere mooie appartementen voor mooie prijzen te huur in Milaan!

 photo Citytrip Londen_1.jpg

Londen
Leuk want:
– Super veel hippe (en vaak ook gezonde) eettentjes, van The Good Life Eatery tot The National Kitchen.
– Victoria’s Secret! (ook al heb ik er nog nooit wat gekocht) en Nike Town (je hebt wel Nike winkels in Parijs en Milaan, maar dit zijn geen Nike Town’s!).
– Mensen zijn écht heel erg aardig. En de Engelse taal vind ik ook leuk om te spreken.
– Selfridges, Harvey Nichols en Liberty London. Topshop!!! Londen is een echt shopwalhalla, als de Britse Pond wat beter zou staan dan (het is er nu best wel duur!).
– De prachtige parken, Hyde Park, Green Park, Regent’s Park.. ze vragen om in hardgelopen te worden!
– In Londen heb ik altijd een super werelds gevoel.

Praktische tips:
– Met Easyjet vlieg je voor zo’n 70/80 euro naar London Gatwick als je een beetje slim boekt, je moet hierna nog wel met een trein (rond de 35 pond, is zo’n 50 euro) naar het centrum. Je kunt ook met de bus, dat is een stuk goedkoper, zeker als je die van te voren boekt. Maar dan zit je dus wel in een bus.
– Tickets vanaf London City zijn iets duurder (retourtje zit je al snel aan de 200 euro), maar je kunt wel met de Metro naar het centrum en dat is een stuk goedkoper en makkelijker.
– In Londen zijn hotels redelijk aan de prijs, maar Motel One is redelijk goed te doen! Je hebt daar een kamer voor 98 pond (dat is zo’n 150 euro) en dat is voor Londense begrippen echt heel goed. Locatie is ook fijn, Tower Hill!

Wat zijn jouw favoriete steden voor een citytrip in Europa?

Liefs,
Annemerel

Delen:

48 Reacties

 1. mei 7, 2015 / 17:09

  Jaaaa, deze steden staan alle drie hoog op mijn ’te bezoeken’ lijstje. Milaan ben ik nog nooit geweest, Londen 1 keer, en Parijs twee keer, zulke fijne steden!

 2. mei 7, 2015 / 17:11

  Londen!!! Mijn favoriete stad ever, samen met New York. Parijs vond ik nooit zoveel aan, tot ik vorige zomer ging en het echt fantastisch leuk vond! Milaan ben ik nog nooit geweest, maar staat hoog op het lijstje samen met Rome, Wenen, Kopenhagen, Dublin, Boedapest… Zoveel steden die ik nog wil bezoeken. Een andere favoriete Europese stad van me is Stockholm, echt een aanrader! Heel leuk artikel, vooral heerlijke foto’s er bij :)

 3. Mieke
  mei 7, 2015 / 17:12

  Praag en Barcelona staan bij mij in het lijstje favorieten, samen met Oslo, maar dat laatste komt vooral omdat ik er nu woon (een hele lange stedentrip, ha!)

  • Kirsten
   mei 8, 2015 / 23:12

   Ah jaloers, vond Oslo prachtig! :)

 4. mei 7, 2015 / 17:17

  Heel fijn dat je dit in één artikel zet. Annemerel in Parijs vind ik het leukst!

 5. mei 7, 2015 / 17:22

  Ik moet lachen, want voordat ik doorlas ging ik gokken welke 3 steden het zouden zijn en schijnbaar volg ik je blog al lang genoeg om je op dat gebied goed te kennen… Alle drie goed dus, zo leuk! :) Leuk en handig overzicht ook.

  Ik ben meer van de kleinere steden, dus raad altijd iedereen Ljubljana aan en Oslo natuurlijk, daar woon ik niet voor niks ;)

 6. Lisa
  mei 7, 2015 / 17:23

  Superfijne tips! Deze zomer ga ik eerst naar Stockholm, maar wil ik ook nog met de auto naar Parijs :-) Londen staat ook nog op de wishlist dit jaar, maar dan vlak voor kerst.

 7. mei 7, 2015 / 17:27

  Over twee weken ga ik met school een week naar Parijs, echt super veel zin in! Ook wil ik heel graag nog een keertje naar Londen!

 8. mei 7, 2015 / 17:31

  Leuk! :) Mijn favoriet is Londen, maar Parijs staat zeker op een mooie tweede plaats. Ik hoop eens naar Stockholm te gaan, of naar Rome. :-)

 9. mei 7, 2015 / 17:35

  Oeh leuk! Ik ga in juni naar Londen, eindelijk! En fijne tip dat je vanaf Eindhoven zo goedkoop richting Milaan kunt vliegen, ik woon in Eindhoven dus dat is lekker makkelijk om hier op het vliegtuig te stappen :)

 10. Suzanne
  mei 7, 2015 / 17:55

  Parijs! <3 Blijft bij mij toch wel op 1 staan, gevolgd door Praag op 2. Is ook zeker een aanrader! Bij mij staat Berlijn nog op mijn lijstje om een keer te bezoeken.

 11. mei 7, 2015 / 18:02

  Londen is toch wel mijn favoriet, maar Madrid en Lissabon vond ik ook erg fijne steden!

 12. mei 7, 2015 / 18:16

  Ooh ik kan er echt niet maar eentje kiezen. Ik vind Stockholm heel tof, en Copenhagen ook! Maar alle steden in Italie zijn een beetje mijn lievelings ;)

  Liefs,
  Yara

 13. mei 7, 2015 / 18:26

  Heerlijk artikel! Ik ben in alle drie de steden geweest die je noemt, fantastisch!

 14. mei 7, 2015 / 18:32

  Ouh Parijs en Milaan! Dat zijn ook twee steden waar ik zelf ook heel graag op citytrip ga. Naar Londen ben ik jammer genoeg nog nooit geweest. Barcelona is ook een ontzettend leuke stad!

 15. mei 7, 2015 / 18:56

  Alle drie fantastisch! Toen ik de titel las wist ik direct dat je deze steden zou noemen haha. Zelf vind ik Berlijn ook fantastisch & andere Italiaanse steden als Florence, Sienna, Verona en Venetië.

 16. mei 7, 2015 / 19:00

  Alledrie de steden zijn zo leuk! Wat zit je haar op de eerste foto in de collage mooi!

 17. mei 7, 2015 / 19:06

  Ik zou nog wel graag een keertje terug willen naar Londen, maar Milaan lijkt me ook super! Wat een geluk dat je al zoveel mooie steden hebt mogen zien :)

 18. Ilse
  mei 7, 2015 / 19:08

  Parijs, ik hou zo ontzettend veel van die stad!
  Antwerpen geniet ik trouwens ook elke keer weer van.
  Londen staat nog steeds op mijn lijstje om te bezoeken!

 19. mei 7, 2015 / 19:16

  Ik ben in Londen twee keer geweest en in Parijs één keer. Milaan lijkt me ook nog wel een keer leuk. Maar Barcelona vind ik ook een aanrader!

 20. mei 7, 2015 / 20:00

  Londen & Parijs zijn mijn favoriet in Europa! Alhoewel ik ook van Italiaanse steden kan genieten of Barcelona. Love! Binnenkort voor het eerst naar Stockholm. Ik ben heel erg benieuwd!

 21. mei 7, 2015 / 20:00

  Ik vind ze alledrie leuk! En Barcelona is ook heel leuk.

 22. Astrid
  mei 7, 2015 / 20:07

  Zou eigenlijk meer bijzonder zijn als je wat aparte steden had gegeven, Londen/Parijs/Milaan kan iedereen wel verzinnen.

 23. mei 7, 2015 / 20:12

  Alle 3 super toffe steden! Vooral je punt bij Milaan is geweldig “Italie is altijd leuk. Punt” I totally agree!!

 24. mei 7, 2015 / 20:50

  Londen is zo fijn! Ik wil Parijs heel graag nog een tweede kans geven, want toen ik er zes jaar geleden was vond ik het niet zo boeiend (maar ik was 13, oké?!). Leuk artikel is dit :D

 25. mei 7, 2015 / 21:01

  Londen staat nog steeds op nummer 1 van to-go ;)

 26. mei 7, 2015 / 21:15

  Cool! Ik ga met Pinksteren naar Londen (voor het eerst!) dus ik ga die restaurantjes zeker even bekijken :)

 27. Suuz
  mei 7, 2015 / 21:30

  Jaaaaaaaa love Paris! London vind ik ook een heerlijke stad inderdaad! Milaan staat nog op mijn bucketlist samen met Stockholm of Kopenhagen!! :-) Ik vond Barcelona, Madrid en Napels ook fantastisch! oooohh zoveel leuke steden in Europa!!

 28. Kirsten
  mei 7, 2015 / 21:56

  Ik hou ook echt van city trips! In Parijs ben ik eigenlijk, nog steeds, nooit geweest… Staat wel hoog op mijn to visit list ;). Milaan en Londen zijn zeker leuk! Berlijn vind ik ook een hele leuke stad :).

 29. mei 7, 2015 / 22:56

  Parijs en Londen vond ik ook geweldig, maar ook Berlijn vind ik echt een aanrader! Het leuke aan stedentripjes vind ik dat iedere stad zo eigen is! Milaan staat hoog op mijn lijstje, maar Rome staat toch echt bovenaan!!

 30. mei 7, 2015 / 23:10

  Heerlijk artikel, ik zou echt graag een keer naar Milaan en Parijs willen!

 31. mei 8, 2015 / 07:25

  Wat een leuk artikel! Ik kom toevallig net terug uit Londen en ik vond het echt geweldig :) Als ik uit deze drie steden mocht kiezen, zou ik toch voor Londen gaan denk ik.

 32. mei 8, 2015 / 08:47

  Parijs en Londen vind ik beide geweldig! In Parijs kwam ik als kind al vaak en het liefst zou ik daar een appartement kopen. Er hangt een heerlijke vibe.

 33. mei 8, 2015 / 08:56

  Londen, absoluut Londen. Ik vlieg meestal op Luton met Easyjet. Als je slim boekt kun je al voor 60 euro retour. Vanaf daar kun je met de bus al voor 10 pond naar het centrum, de bus heeft wifi aan bord. Ook is er een trein verbinding, maar die heb ik nog niet geprobeerd. Tot nu toe altijd de luxe gehad of opgehaald te worden of met die bus te kunnen.

  Parijs en Milaan staan overigens nog wel heel hoog op het wensenlijstje.

 34. mei 8, 2015 / 09:18

  Parijs is ook absoluut mijn nummer 1, dan Berlijn en dan Londen. Ik ben nog nooit in Milaan geweest, dus die staat nog op de wishlist. O en Praag is eigenlijk een gedeelde #3 met Londen, vanwege het eten en de architectuur

 35. mei 8, 2015 / 09:37

  als je op tijd boekt kun je voor 60/70 pond al kaartjes vinden bij British Airways of Indonesia Garuda. Bij BA mag je twee tassen mee en bij IG zelfs een extra tas inchecken. Handig als je van plan bent flink te shoppen.

 36. mei 8, 2015 / 10:38

  Persoonlijk vind ik Warschau ook een super stad om te bezoeken :)

  Over Milaan hoorde ik minder goede verhalen, dat het vrij saai is..Rome vond ik zelf juist weer helemaal super!

 37. mei 8, 2015 / 11:25

  Ik ben een London fan! Maar naar Milaan wil ik ook nog eens. En Wenen!

 38. Anneroos
  mei 8, 2015 / 13:15

  Barcelona is mijn favoriet! De stad heeft alles, een strand, je kunt er goed shoppen, lekker eten, mooie gebouwen en het is niet heel duur.

 39. mei 8, 2015 / 14:19

  Ik ben nog nooit in Milaan geweest (afgelopen april was mijn eerste keer in Italië überhaupt haha) maar ik wil er wel heel graag een keer heen. Parijs en Londen ben ik allebei een dagje geweest, maar daar heb ik eigenlijk nog veel te weinig van gezien dus ik wil er echt nog wel een keer langer heen. Parijs moet in de zomervakantie wel een keertje kunnen vind ik, is gewoon te doen met de auto :) Alleen Londen klinkt echt intens duur haha. Leuk lijstje, ook die praktische tips erbij!

 40. mei 8, 2015 / 15:58

  Ik vond Londen ook geweldig! En Barcelona (en andere Spaanse steden). En op nummer drie… Stockholm vond ik ook erg leuk! Er staan nog veel citytrips op mijn lijstje!

 41. Kirsten
  mei 8, 2015 / 23:11

  Leuk artikel! Goede tips ook voor mensen die 1 van deze drie steden willen bezoeken! :) Ben het helemaal met je eens wat betreft Londen, echt een wereldstad en vind de parken daar ook prachtig! Mag in juni weer ;)
  Milaan vond ik een beetje tegenvallen, het is leuk om gezien te hebben maar voor het echte Italiaanse gevoel vind ik Rome en Florence vele malen beter :)
  Mijn verdere favorieten: Stockholm(!), Barcelona, Sevilla, Boedepast, Berlijn, Praag en Oslo :)

 42. Kirsten
  mei 8, 2015 / 23:16

  Trouwens, die Parijs-foto van je linksboven met die vlecht is ZO MOOI! :)

 43. mei 9, 2015 / 11:52

  Londen staat bij mij absoluut nummer 1. De mensen zijn inderdaad erg vriendelijk, ik vind het leuk hoe je wordt aangesproken met ‘love’. Greenpark blijft een van mijn favo plekken daar :) Parijs is ook prachtig, maar het gehaaste en afstandelijke van de Fransen blijft echt een minpunt. Naast Londen zouden Berlijn en Praag daarom in m’n top drie staan.

 44. Bella
  mei 9, 2015 / 17:48

  Fantastische steden waar je mensen niet vaak over horen zijn Stockholm, Valencia en Hamburg.

 45. ....
  mei 10, 2015 / 19:53

  Als je met Ryanair naar Stansted vliegt kan je soms wel voor 40/50 euro er naar toe en dan een bus retourtje(wat overigens prima te doen is) kost 14 pond, hostel erbij voor 25 pond per dag. London hoeft niet duur te zijn ;)

 46. Danielle
  mei 11, 2015 / 21:12

  Ik ben vanmorgen teruggekomen van mijn 5e keer in Londen, heeerlijk.
  Het allerleukste vind ik: Camden Town! Doen, doen, doen.

  Verder is Qbic hotel echt een aanrader veel (Dutch) Design, heerlijk bed en geweldige douche. Maar vooral errrrruugg mooi!
  En dat maakt je trip toch net iets beter. Ik heb €80,- voor een nachtje betaald, dus echt een aanrader!