THE LIST: Going home in 3 days won’t be the end of the world…


Terwijl mijn laatste vakantiedagen zijn aangebroken en de klok sneller lijkt te tikken dan ooit te voren probeer ik een lijstje te verzinnen met redenen waarom thuis ook best fijn is. Om het leed een beetje te verzachten, zeg maar.

– Mijn bed in Nederland is een stuk fijner dan het luchtbed waar ik nu op slaap. Iedere keer als mijn vriend zich omdraait schiet ik 20 centimeter de lucht in en iedere keer als ik me omdraai word ik wakker van het geluid dat ik produceer. Als je je bedenkt dat ik de meest onrustige persoon op aarde ben als ik ‘slaap’ begrijp je hoeveel ik op dit moment slaap.

– Kinderen. Ik zeg (semi-) voor de grap wel eens dat ik een baby wil, maar dat betekent niet dat ik vrolijk word van kinderen in het algemeen. Huilen kan ik nog wel aan, gillen trek ik absoluut niet. En laat het zwembad daar nu altijd vol mee zitten.. Straks heb ik weer rust en kan ik weer fantaseren over baby’s zonder met m’n neus op de feiten gedrukt te worden.. Kinderen gillen.

– Het is leuk hoor, bloggen vanaf een terrasje.. Maar de werkelijkheid is, ik ben verplicht op dat terrasje te zitten als ik internet wil. Ik heb geen keus. Ik mis mijn keukentafel wel een beetje, daar werk ik zoveel sneller!

– Zonnen is ook niet alles.. Het is keihard werken! Iedere zoveel minuten draaien, zorgen dat je geen tan-lines op je buik en rug krijgt.. Zweten, zweten, zweten. Ik ben zo zielig.

– MUGGEN! Ik weet zeker dat ik door dit te schrijven geteisterd ga worden met een kolonie muggen ik mijn slaapkamer thuis, maar dat risico neem ik dan maar. Ik verpak iedere avond elke centimeter van mijn lichaam in handdoeken, kleding en sjaals, maar die krengen weten mijn huid alsnog te vinden.

– Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik mis mijn havermout. De witte broodjes met boter, de chocolade croissants, pannenkoeken en scrambled eggs zijn heerlijk, maar ik verlang stiekem wel een beetje naar mijn appel/kaneel havermout met amandelmelk.

– De toiletten hier zijn niet mijn favoriet. Ik sta soms serieus in een rij die buiten begint.. Als ik naar het toilet ga, dan heb ik het meestal al een half uur uitgesteld. Als ik dan bij het toilet aankom, wil ik ook naar het toilet en wil ik niet eerst nog tien minuten wachten om vervolgens op een toilet zonder toiletpapier en de sporen van mijn voorgangers te belanden.

– Ik heb zin om me weer eens aan te kleden. ‘Goh Annemerel, wat wil je daarmee zeggen, dat je al drie wekenlang als naturist door het leven gaat?’ Neeeeee, natuurlijk niet.. Maar het is hier zo warm dat twee kledingstukken per keer aan mijn lijf eigenlijk al te veel is. Nu weet ik dat het weer in Nederland ook niet slecht is, maar de temperaturen staan het iets meer toe om mezelf aan te kleden.. Alhoewel… Ik lees net dat er volgende week een hittegolf in Nederland voorspeld is? Waar gaat DAT nu weer over?

– Ik heb zin om een super lange afstand hard te lopen zonder dat ik geteisterd word door natuurverschijnselen zoals bergen en woestijntemperaturen.

– Niet meer afwassen……

Maar eh, stiekem zijn bovengenoemde tien punten helemaal zo erg nog niet, vanaf punt vijf heb ik ook aardig diep moeten graven.. Maar ja, je moet toch wat om de deprimerende gedachte van naar huis gaan iets te verzachten..

Liefs,
Annemerel

Delen:

23 Reacties

 1. juli 18, 2013 / 17:25

  Leuk lijstje! Makes me feel good dat ik hier gewoon thuis in Nederland in het zonnetje zit :-)

 2. juli 18, 2013 / 17:31

  Goed idee om zo’n lijstje te maken!

 3. juli 18, 2013 / 17:50

  Haha leuk lijstje! Zelf lig ik hier in nederland gewoon nog steeds in m’n bikini te zonnen met een termometer die zegt dat het 33graden is. Hier heb je dus ook gewoon genoeg aan maar twee kledingstukken haha

 4. juli 18, 2013 / 18:02

  Op de een of andere manier heb ik dit jaar nog geen mug gezien. Heel fijn :) en wat dat weer betreft: meer dan 2 kledingstukken wil je op dit moment in Nederland ook niet aan hebben!

 5. juli 18, 2013 / 18:14

  Haha, nu ben ik wel blij dat ik lekker thuis zit met ook heel lekkere temperaturen, maar wel gewoon een wc, normaal bed en router binnen handbereik ^^ Niet om je vakantie af te kraken hoor, maar the camping life is gewoon… niet zo mijn ding, I guess. Geniet er nog even van!

 6. juli 18, 2013 / 18:17

  Ik gilde als kind nooit, kwestie van opvoeden ;) Ik loop in die hittegolf door Londen, dat wordt nog wat, ik kan niet zo goed tegen warmte ;)

 7. juli 18, 2013 / 18:33

  Oh brrrr An, je liet me gruwelen met de gedachte aan de campingtoiletten! Dan zal je eigen badkamer met heerlijke douchespulletjes toch wel weer een hele opluchting zijn! :D (Zie je, helpt het al?)

 8. juli 18, 2013 / 18:36

  Ha ha kamperen is ook niets voor mij ;)

 9. juli 18, 2013 / 19:03

  Haha nouuuu hier kun je met een bikini de komende weken ook wel door!

 10. juli 18, 2013 / 19:17

  Haha leuk lijstje! Kamperen is voor mijn niet echt weggelegd, maar na elke vakantie weer thuis komen in je eigen plekje is sowieso fijn :) geniet nog ven van de laatste dagen!

 11. juli 18, 2013 / 19:21

  Hihi nou het was een heerlijke dag vandaag in het ‘koude’ Nederland. Gelukkig maar want ik ga niet weg.

 12. juli 18, 2013 / 19:45

  Hihi, leuk lijstje. Geniet nog maar even van Italie, voor je het weet is het voorbij!

 13. juli 18, 2013 / 22:28

  Het toilet-probleem. Komt me bekend voor.. douchen op een camping vind ik ook verschrikkelijk. (Ik heb altijd wel een keer in de vakantie dat ik mijn handdoek ben vergeten)

 14. juli 19, 2013 / 08:00

  Haha wat heb je toch een leuke schrijfstijl!

 15. juli 19, 2013 / 08:32

  Vakanties zijn zooooo zwaar! ;-) Geniet er nog even van.

 16. juli 19, 2013 / 09:33

  Heel leuk idee!! Geniet er nog even van :)

 17. juli 19, 2013 / 10:25

  Haha, ja sommige dingen zijn echt herkenbaar van een vakantie. Zoals je eigen bed en eigen spullen en alles. Na een week heb ik ook wel echt genoeg vakantie gehad :)

 18. juli 19, 2013 / 11:32

  Heerlijke luxeproblemen!

 19. juli 19, 2013 / 17:43

  Haha ik herken de meeste dingen wel aan het eind van de vakantie. Ik ben dan ook altijd wel klaar met die broodjes. Ik wil dan gewoon normaal, bruin brood met hagelslag ;)

 20. juli 19, 2013 / 19:06

  Nou… je weet het in elk geval leuk te brengen! ;-) En leuk op te schrijven. Vakantie is gewoon heerlijk…en vooral omdat je weet dat het een uitzondering is. Dat helpt vast niet, he?

 21. juli 26, 2013 / 09:20

  Hahaha altijd leuk om jezelf moed in te praten als je weer naar huis gaat :P