LA BELLA VITA: 18/7

 photo DSC03932.jpg

Cliché maar waar, de tijd vliegt voorbij. Gisteren was al weer de laatste dag van mijn broertje, vriend en de Fiat 500. Die laatste dag moest natuurlijk super goed besteed worden. Uiteindelijk hebben we – spoiler waarschuwing – , het grootste gedeelte van de dag voor pampus in de zon gelegen.

Maar… maar… Ik heb ook zo’n anderhalf uur gefietst. Dat ik in die anderhalf uur slechts twintig kilometer reed wilde ik eigenlijk achterwege laten, maar goed, als ik dat gedaan had, had ik geen verhaal gehad.

Ik weet niet waar het idee vandaan kwam, maar ik heb dus al tijden de illusie dat fietsen door de bergen een eitje is. Of het nu komt doordat die Tour de France mannen het op TV zo nonchalant doen, of doordat ik zelf gewoon een verstoord beeld heb van mijn eigen verleden… Feit is: Ik beklim liever een berg te voet dan met de fiets.

En dat deed ik dus ook, met het snot voor mijn ogen en het bloed in mijn keel (lichtelijk overdreven, maar die termen gebruiken ze in het wielrennen) stapte ik na zo’n tien minuten ploeteren af, met de fiets aan mijn hand probeerde ik mijn vader achterna te rennen. Ik dacht dat ik invincable was omdat ik train voor een marathon, maar de fiets is toch wel weer een heel ander verhaal. Ik voelde me slechts lichtelijk verslagen.

Toen we eenmaal helemaal boven waren gingen we naar beneden. Mijn eerste gedachte? He lekker, hoef ik niet zoveel te doen.. Tien seconden in de daling dacht ik, oh shit niet alleen met hardlopen heb ik daalangst met de fiets ben ik ook geen held. En toen we ongeveer vijf minuten alleen maar aan het dalen waren werd ik zenuwachtig, zoveel was ik net toch niet op gefietst, betekent dat, dat ik straks weer omhoog moet?

Ja hoor, dat betekende het inderdaad. In de brandende zon heb ik op mijn pedalen gestaan, alles gegeven dat ik had (wat niet veel bleek te zijn) en meerdere keren heb ik mijn vader met de fiets aan de hand moet volgen. Misschien moet ik voor die triatlon toch nog net even wat meer trainen ;-).

Na dit enerverende tripje heb ik alleen nog maar als een doodvogeltje op een stoel gezeten. Zelfs 20 kilometer hardlopen over hetzelfde terrein is minder zwaar.

Ik kon helaas nog niet direct mijn bed induiken, want er stond nog een ‘afscheidsetentje’ op het programma bij de Nuovo Ranche. Het eten zorgde ervoor dat ik weer een klein beetje wakker werd, maar het was van korte duur, toen we thuis kwamen was ik klaar voor mijn bed. Meer dan klaar.

We staan nog twee dagen hier in Toscane, zondagochtend rijden we richting Nederland, waar we naar alle waarschijnlijkheid maandagmiddag zullen arriveren. Dinsdagochtend gaat mijn wekker weer om 5.45u voor Girlscene. Met andere woorden, de komende twee dagen moet (ga) ik van ieder moment genieten, want het is over voordat je er erg in hebt..

Weer: Super felle zon (en warmte) maar ook weer: ONWEER & regen.
Liedje: Get Lucky van Daft Punk & Pharell, hoorde ik vanmorgen toen ik op het toilet zat op de radio ;-). Meer informatie nodig?
Work-out: 20 kilometer fietsen door de bergen (wat voelde als minstens het dubbele).
IJsjes: Een ijskoffie van Nescafé.
Idee van de dag: Fietsen door de bergen. Het ziet er zo simpel uit op TV, maar schijn bedriegt. Echt. Ik heb me in lange tijd niet zo ‘verslagen’ gevoeld.

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. juli 19, 2013 / 12:17

  Fietsen in de bergen is een HEL joh :-) Ik wandel liever.

 2. sanne
  juli 19, 2013 / 12:24

  Annemerel: hoe bevalt de zonnecreme van Suncover van Jetske Ultee? Ben erg benieuwd want ik wil deze misschien ook aanschaffen.

 3. juli 19, 2013 / 12:27

  Leuk geschreven!

 4. juli 19, 2013 / 12:34

  Wow goed gedaan!

 5. juli 19, 2013 / 12:40

  Fietsen en hardlopen zijn toch echte andere dingen, dat heb ik andersom ervaren ;). Je schijnt er ’tegenovergestelde’ spieren voor te gebruiken. Maar je hebt je er wel mooi doorheen geslagen, haha. Geniet van je laatste vakantiedagen!

 6. juli 19, 2013 / 13:03

  Haha wow. Maar ik heb dat met lopen ook hoor, berg op krijg je daar gewoon bums of steel van. Daarom heb ik ook het idee dat mijn billen veel beter waren toen ik in Spanje woonde ;-). Maar djeez, met zo’n weer fietsen, wow! Ik vind buiten zitten al een hele taak op zich met dit weer!

 7. juli 19, 2013 / 13:08

  Leuk! Fietsend een berg op lijkt me echt vreselijk, dan nog liever hardlopen, inderdaad.

 8. Anne
  juli 19, 2013 / 13:37

  Fietsen door de bergen lijkt me heel gaaf!

 9. juli 19, 2013 / 13:47

  Oef lijkt me echt heftig bergopwaarts fietsen in de brandende zon….

 10. juli 19, 2013 / 14:04

  Haha lol, lijkt mij ook super zwaar! Vooral als het zo warm is.

 11. juli 19, 2013 / 14:54

  We’re up all night for good fun, We’re up all night to get lucky ;)
  Fietsen door de bergen lijkt me inderdaad niet héél easy, maar goed, je hebt het wel mooi geprobeerd wat me best een leuke ervaring lijkt.

 12. juli 19, 2013 / 15:52

  Haha, lijkt me erg zwaar.
  Wel goed dat je het hebt gedaan !
  x

 13. juli 19, 2013 / 16:52

  Respect voor jou! Halleluja, wat een hel lijkt me dat zeg:) Fijn dat je nog leeft! Welke triatlon wil je lopen? In Nederland? Dan is het natuurlijk niet zo warm, dat zou wel schelen denk ik. Geniet nog even van Italie en alvast een goede terugreis!

 14. juli 19, 2013 / 17:01

  haha herkenbaar. Ik dacht een goede conditie te hebben door al het zwemmen dus dan zou hardlopen ook een makkie moeten zijn. Niets bleek minder waar. Wel respect dat je er dan toch 20km uitgeperst hebt!

 15. juli 19, 2013 / 17:14

  In de bergen fietsen is inderdaad erg zwaar, vooral met dat weer! Knap gedaan :)

 16. juli 19, 2013 / 17:15

  Fietsen in de bergen vind ik heeerlijk! Alleen je moet echt zo onwijs rustig en kalm beginnen.

  Twee jaar terug reed ik twee weken in Frankrijk, onder andere 2x de Alpe d’huez.

  De eerste keer: Drama. Na twéé bochten tranen in me ogen en benen die absoluut niet meer wilde. Toch fietste ik wel door naar de top, gelukkig is het einde minder steil dan het begin.

  De tweede keer ging al een stuk beter. Ik begon onwijs rustig en zei ik mezelf: ‘Vandaag ga ik lekker fietsen en als ik te moe word stop ik bij een bocht en kan ik mooie uitzich-foto’s maken. Dat moment kwam niet! Ik reed heerlijk en aan het einde had ik zelf nog energie over.

  Het jaar erna reed ik in Italië en ook toen was de eerste dag weer wennen en ging het daarna stukken beter.

  Wat ik hiermee wil zeggen is dat de eerste keer nóóit leuk of makkelijk is, je moet echt even wennen aan de weerstand die de helling biedt, de warmte en voor jou het fietsen in de bergen überhaupt..

  Super knap dat je het wel gewoon hebt gedaan, en 20km is echt niet niks in de bergen! Toppertje! Geniet nog even van je vakantie meid;)

 17. juli 19, 2013 / 18:41

  Meedoen is belangrijker dan ‘winnen’ toch!? Geniet van je laatste vakantiedagen!

 18. juli 19, 2013 / 20:05

  Ik heb zelf ‘ooit’ aan wielrennen gedaan, maar ik heb echt een hekel aan fietsen gekregen. Ik get your point!

 19. juli 19, 2013 / 21:05

  Respect. Fietsen in bergen met een afdaling vind ik ook doodeng!

 20. juli 24, 2013 / 19:51

  Apart dat elke sport weer zo anders is, terwijl je conditie mega is! Maar fietsen in de bergen is dan ook onwijs killing!