LA BELLA VITA: 17/7

 photo 17701.jpg


 photo 17702.jpg

Als je op praktisch 20 kilometer van Florence gestationeerd bent voor twee weken, is het niet meer dan logisch dat je meerdere keren een bezoekje aan de stad brengt. Toch? En dus stapten we gisterochtend weer in de Fiat 500 naar Firenze.

Maar niet voordat ik eerst twee blogjes geschreven had, zeven kilometer had hardgelopen en vervolgens (natuurlijk) gedoucht had. Yes, voor negen uur ’s ochtends had ik al die dingen gedaan. Die productiviteit, daar kan ik wel aan wennen. Daarna zakte het, zoals gewoonlijk wel weer helemaal in, dus ik weet niet waar ik nu goed aan doe ;-).

In Florence was het warm. Voor mijn gevoel was het zelfs warmer dan in Rome een week geleden. Toen we ’s middags terug kwamen op de parkeerplaats, een groot plein boven op een berg, was het in de auto 49 graden. Halleluja. In de tussentijd hebben we koekjes gegeten, cappuccino’s gedronken en langs winkels geslenterd. Ik heb geen euro uitgegeven. Knap hè? Eigenlijk helemaal geen kunst.. Want bij ZARA was er amper sale, Italiaanse kleding vind ik niet zo mooi, er zit geen Nike, Adidas of andere sportwinkel, en Céline, Dior en Prada gaat zelfs mij te ver.

Terug op La Campeggio wist ik niet hoe snel ik mijn bikini aan moest trekken en voor de airconditioning in de caravan moest gaan staan. Dat was wel even nodig. Volgende stap, water, water, water… een liter water. Ook hoognodig. En dan tot slot… eten. Niet omdat ik trek had (ik heb geen honger/trek met warm weer), maar omdat het nu eenmaal moet.

Met de Tour de France op de achtergrond heb ik vervolgens van de zon genoten en aan het eind van de middag zijn we, op verzoek van mijn vriend, nog even gaan shoppen. Ja, dat ik dat ooit nog mocht meemaken… Ik had het niet verwacht. We reden naar The Mall, het outletcentrum van Toscane. Maar niet voordat we een bezoekje brachten aan Fashion Valley, een super nieuw outletcentrum tegenover The Mall. Nog niet zo bekend als The Mall, want er was vrijwel niemand.

Maar er was genoeg moois te vinden van onder andere Marc Jacobs, Miu Miu, Viktor & Rolf en Maison Martin Margiela.. Maar ik hield wederom mijn hand op de knip (mijn pinpas was nog steeds bij mijn moeder, mijn creditcard werd hostage gehouden door mijn vriend, erg veel keus had ik dus ook niet). Mijn vriend slaagde overigens wel, voor een paar mooie Dior schoenen in de outlet in The Mall.

Na dit kleine, enerverende shoptripje was het al weer etenstijd. Dit keer stond er een pasta bolo op het menu. Niet mijn favoriet, maar ik ben de rotste niet, zeker niet als ik honger heb. Als ik honger heb sta ik niet voor mezelf in. Van de week bijvoorbeeld, viel er bloed uit een (ongebakken) biefstuk op mijn hand. Ik besefte… dit is echt vlees dat van een voorheen levend dier afkomstig is.. Waarom eet ik dit eigenlijk.. Misschien moet ik stoppen met vlees eten. Een kwartier later heb ik honger, staat het vlees op tafel en herinner ik me absoluut niet meer wat ik een kwartier geleden nog dacht. En dat is nog een onschuldig voorbeeld. Ik maak gerust ruzie over de snelheid waarmee het eten op tafel komt.. Maar dat ben ik niet, dat is mijn honger.

Natuurlijk sloten we de dag weer af voor de avondetappe. Wielrennen, mijn nieuwe favoriete (kijk)sport.

Weer: Zon & zweetheet, maar ook: Onweer.
Liedje: Simple Minds – Don’t You (Forget About Me). Mijn favo eighties nummer!
Work-out: 7K hardlopen en meerdere plank-offs (die ik allemaal verloor, maar hal-lo de concurrentie is gewoon moordend).
IJsjes: Een citroen waterijsje.. Deze vakantie gaat zeker in de boeken als vakantie met de minste ijsjes.. Seriously, op wintersport eet ik nog meer ijs.
Idee van de dag: Fransen staan er misschien om bekend niet altijd even aardig te zijn, Italianen kunnen er ook wat van.. Vooral Italianen in restaurants en in winkels kunnen heel zuur kijken. Ik durf te zeggen dat ik me in Parijs meer welkom voel in een winkel dan in Italië. Ik ben de afgelopen twee weken in Verona, Milaan, Rome en Florence geweest en ik heb welgeteld twee aardige verkopers gespot (en het tienvoudige aantal bitches!).

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. juli 18, 2013 / 12:07

  Inderdaad behoorlijk productief al voor 9 uur! Ik ben al blij met mezelf dat ik vandaag voor twaalf uur de sportschool heb bezocht… Mijn productiviteit voor vandaag moet nog beginnen.

 2. juli 18, 2013 / 12:32

  Ik eet elke dag (meerdere) ijsjes als ik op vakantie ben :)

 3. juli 18, 2013 / 12:35

  Wow wat een hete dag dan! Goed dat je voor 9uur al klaar bent met alles. Fijn begin van de dag;). Geniet van de laatste daagjes!

 4. juli 18, 2013 / 12:46

  Dat van het niet honger hebben met warm weer is heel herkenbaar!

 5. juli 18, 2013 / 12:48

  Zo, haal je toch heel wat nog uit je campingdag!

 6. juli 18, 2013 / 13:01

  Wow, enorm productief op de vroege ochtend inderdaad. Ik lag toen nog fijn weg te smelten in mijn bedje volgensmij. :)

 7. juli 18, 2013 / 13:08

  Het lijkt me daar erg geweldig om te zijn!

 8. juli 18, 2013 / 13:36

  Hahaha dat laatste stukje over vlees :’) als meer mensen daar nou eens echt bij stil stonden haha.

 9. juli 18, 2013 / 13:49

  Je nikes staan leuk! De verkopers zullen wel wel geen zin hebben in werk met dat weer ;)

 10. juli 18, 2013 / 14:02

  Ik eet eigenlijk ook nooit ijs, vind het heel lekker hoor, maar ik koop het bewust niet :p En als ik ijs eet is het meestal een waterijsje, of magnum creme brulee. Mijn god, die zijn hemels.

 11. Floor
  juli 18, 2013 / 14:13

  Ik zie spieren in je benen!! :)

 12. juli 18, 2013 / 14:13

  Als ik dit allemaal lees krijg ik zooo veel zin om naar Italië te gaan.
  x

 13. juli 18, 2013 / 14:37

  Klinkt als een heel leuk shop tripje (ondanks dat je niks gekocht hebt dan). IK vind sowieso verkopers in het buitenland vaak heel stug. In nederland mogen we dan van het kijken, kijken, niet kopen zijn. Vaak zijn ze toch wel een stuk vriendelijker! xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 14. juli 18, 2013 / 15:49

  Aaah ik krijg zoveel zin in vakantie nu :)

 15. Eef
  juli 18, 2013 / 16:40

  Ik ben fan van je schoenen, superleuk kleurtje in combinatie met je bruine kleurtje :)

 16. juli 18, 2013 / 17:19

  Oeh wat wordt je haar mooi licht door de vele zon Annemerel! <3 En je vriend die shopt in plaats van jou? Volgens mij vinden zulke scenarios enkel plaats op vakantie. Waar ik braaf maar één jurkje afrekende bij de Portugese Primark, ging Sebas er met een hele stapel nieuwe tshirts vandoor. Ahum?

 17. juli 18, 2013 / 17:26

  Leuk verslag! Poeh, als het zo warm is, kan ik echt niet productief zijn, haha :)

 18. juli 18, 2013 / 18:37

  Wat zie je er weer mooi uit! En volgens mij word jij winkelen ook echt nooit zat, haha. Moest wel lachen om dat stukje over het biefstuk… Zo ben ik ook ongeveer. ;) Maar inderdaad, met dit warme weer ‘vergeet’ ik ook vaak te eten. Heb gewoon amper honger (maar af en toe wel lekkere trek, of course. En als ik eenmaal aan het eten ben, ben ik alweer vergeten dat ik geen honger had – ‘ik heb vandaag nog niks op!’). En wow, 49 graden? Holy moly!

 19. juli 18, 2013 / 19:25

  Oh heerlijk zo productief zijn. Ik ben ook een vroege vogel aan het worden, tegenwoordig ben ik om 6 uur al klaar wakker. Ik moet alleen echt eerst gegeten hebben voordat ik productief kan zijn. Oh en van die biefstuk, dat herken ik wel :P Maar mijn honger maakt van mij een monster haha

 20. Ilse
  juli 18, 2013 / 23:43

  Klinkt echt heerlijk en honger kan mij tegenwoordig ook veranderen.

 21. Nadia
  juli 19, 2013 / 10:20

  Ja, ik vind die Italianen ook echt geen vriendelijk volk!