THE LIST: Why we kinda like the cold

Photobucket

1. De klappen die de schaatsen uitdelen aan het ijs zijn pure nostalgie.. Het liefst hoor ik het van een afstandje aan. Dan hoor je dat geroezemoes vermengd met het geluid van de schaatsen op het ijs.

2. Ik vind het onwijs jammer dat ik mijn laarsjes en hakken niet kan dragen. Of nou ja, wil ik het bewandelen van de straten heelhuids overleven. Maar het is natuurlijk wel het perfecte excuus voor UGGS.

3. Als je van buiten net binnen komt is het zo heerlijk warm!

4. Erwtensoep, kaiserschmarrn, warme chocolademelk ik eet en drink mezelf wel warm.

5. Het RUIKT zo lekker buiten. Dit is wat ze met frisse lucht bedoelen.

6. Na deze temperaturen overleefd te hebben kunnen we alles aan, toch?

7. Het is een prima excuus om onder afspraken uit te komen.. Sorry mijn trein rijdt niet, ik durf geen auto te rijden (dat is in mijn geval echt zo), mijn fietsslot is bevroren..

8. Het is ook een geweldig excuus om te laat te komen. Denk jij hè gatver, ik wil nog een half uur langer blijven liggen? Geef je toch gewoon de vertragingen van de NS de schuld!

9. Prima excuus om de hele dag onder een dekentje te blijven liggen. Potje thee, favoriete series, of gewoon je laptop op je schoot (ikzelf heb zowel maandag als dinsdag gewerkt onder een dekentje op de bank, geheel niet vervelend…)

10. Wist je dat je in de kou meer calorieën verbrand? Heeft te maken met dat je lichaam harder moet werken om je lichaam op temperatuur te houden. Ik zeg, nog meer warme chocolademelk met slagroom!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

16 Reacties

 1. marleen
  februari 10, 2012 / 12:21

  haha ik zou niet eens ns vertragingen durven gebruiken als excuus als het geen geldig excuus is omdat ik geen vertraging had, ben altijd bang dat het te controleren valt ofzo :P

 2. februari 10, 2012 / 12:23

  Jammer dat het zo weinig gesneeuwd heeft, want wat ik altijd heerlijk vind aan de kou is sneeuw, en in het bijzonder dat dan al het geluid op straat zo gedempt klinkt. Als een soort isolerend deken zorgt sneeuw ervoor dat er van die heerlijke stilte heerst!

 3. Dominique
  februari 10, 2012 / 13:01

  Ik vind de kou heerlijk, als ik binnen voor de openhaard zit! Annemerel, gebruik je instagram effecten voor je foto’s of gebruik je er een bepaald programma voor?

  • Annemerel
   Auteur
   februari 10, 2012 / 14:20

   Instagram!!

 4. februari 10, 2012 / 13:58

  Vroeger hield ik echt enorm van de sneeuw, maar tegenwoordig ben ik geen fan meer.
  Hoevaak ik al leuke afspraken heb moeten missen doordat de treinen van de NS niet meer normaal reden.. Daarnaast vind ik ’t niet heel erg als het koud is, als er maar geen regen bij komt!

 5. februari 10, 2012 / 14:18

  Dit weer is echt heerlijk, maar wel als je binnen zit. Op je fietsje naar school is dan iets minder leuk..

 6. Nathalie
  februari 10, 2012 / 14:47

  Ik geniet er met dit weer altijd van om de hele tuin vol te hangen met vetbollen en graantjes/brood in het voederhuisje te strooien… Dan ga ik heel stilletjes een tijdschrift lezen en kan ik volledig zen worden van al die vogeltjes die hun buikje rond komen eten.

 7. februari 10, 2012 / 15:12

  Inderdaad! Ik kan ook echt genieten van dit heerlijke weer. Lekker op de schaatsen een rondje doen, en daarna uitgeput een bezoekje brengen aan Koek&Zopie voor een bloedhete chocolademelk met een dikke laag slagroom. Yum!

 8. februari 10, 2012 / 15:19

  Ik heb liever dertig graden, bleh!

 9. februari 10, 2012 / 15:39

  Haha, leuk! Ik vind sneeuw wel leuk, maar voor eventjes. Van mij mag het snel weer smelten en daarbij mag de kou ook verdwijnen!

 10. Petra
  februari 10, 2012 / 16:18

  Ja laat de sneeuw maar weer verdwijnen ! ik ben het nu wel een beetje zat.
  Maar wel erg leuk om mensen de zien schaatsen op de grachten en meren :)

 11. februari 10, 2012 / 17:28

  Haha, ik ben deze week één dag niet naar school geweest met als reden ‘de trein reed niet’ en drie keer te laat gekomen met als reden ‘vertraging’. Hoewel mijn trein volgens mij de enige is die wel normaal rijdt! Handugg :)

 12. februari 10, 2012 / 18:37

  Hopen dat je werkgever dit niet leest… ;)

  • Annemerel
   Auteur
   februari 10, 2012 / 19:54

   Hahaha ik ben altijd ruimmmmm op tijd :-)

 13. februari 10, 2012 / 20:14

  Vooral die laatste is fijn. ;)

 14. februari 10, 2012 / 21:47

  ik hou van de winter! schaatsen is echt favoriet!