THE LIST: Waarom ik het gelukkigst ben in de lente

Ik schrijf deze blog terwijl de zon achter een dik wolkenpak zitten en de straten nat zijn van de regen. Maar we hebben afgelopen weekend (en de dagen ervoor) genoeg zon gehad voor de rest van de maand. Althans, ik denk dat ik het nu wel weer even een weekje met Nederlands-weer kan doen. Natuurlijk zou ik liever in een wereld wonen waar de zon altijd schijnt, maar dan zou ik mijn koffers moeten pakken en moeten verhuizen, want dat gaat in Nederland gewoon niet gebeuren. Die week zon, ik kan me niet herinneren wanneer we voor het laatst zo’n lange periode zon hebben gehad, voor mijn gevoel is dat afgelopen zomer niet voorgekomen.

Maar goed, daar ging deze blog niet over. Deze blog gaat over waarom ik zo hou van het voorjaar.

♡ Alle bomen en bloemen staan in bloei, ik vind dat zo mooi. Afgelopen zondag tijdens mijn rustige lange duurloop keek ik alleen maar omhoog, naar alle bloesem waar ik onder liep. Tijdens een intervaltraining heb ik daar geen energie voor, maar zo’n lange rustige loop is het uitgelezen moment om van mijn omgeving te genieten.

♡ Als in de zomer een periode de zon schijnt denken we ‘Ok, zo hoort het’. Schijnt in het voorjaar langere tijd de zon dan denken we ‘yes, wat een cadeautje’.

♡ Sowieso zijn de eerste zonnestralen na een lange herfst en winter natuurlijk altijd extra welkom. Je hebt maandenlang niet geweten wat het is om (zonder dood te vriezen) in een jurkje met blote benen, of gewoon überhaupt zonder jas, naar buiten te kunnen. En dan is het eindelijk weer zover en dan denk je… ja, dit is het leven.

♡ Doordat het zo vroeg licht is word ik automatisch ook vroeg wakker. Er zijn weinig dagen waarop ik niet voor mijn wekker (7.00u) wakker word. Meestal is het rond zes uur. En dat vind ik dus helemaal niet erg, want dan hoef ik me niet schuldig te voelen als ik nog even in bed blijf liggen en met mijn telefoon speel.

♡ In de lente heb je de belofte aan de zomer, de dagen worden steeds langer, je weet dat er nog drie maanden zomer op je te wachten staan. Vanaf de eerste zomerdag worden de dagen juist steeds weer een klein beetje korter. Ik vind dit altijd een beetje een deprimerende gedachte. En dat terwijl de herfst ook echt zijn charme heeft en ik ook kan genieten van de korte donkere dagen in de winter. Maar ik ben gewoon het gelukkigst wanneer het buiten licht is en de zon schijnt en dat komt nu eenmaal vaker voor in het voorjaar en in de zomer.

♡ Ik ben niet de enige die vrolijk word van een paar zonnestralen, het lijkt wel alsof iedereen om me heen opleeft. En daar word ik dan uiteindelijk ook weer heel gelukkig van. Al die lachende mensen.

♡ In de zomer ligt de wereld vaak een beetje op zijn gat. Van half juli tot half augustus is mijn mailbox vaak angstvallig leeg. Nu gaat dat deze zomer niet zo’n probleem zijn, want mijn helemaal zomer zit al volgepland, maar andere jaren vind ik dat dus reuze saai. In het voorjaar draait de wereld gewoon lekker door. Je merkt wel dat er op een mooie dag minder mails worden verstuurd (zeker later in de middag) dan wanneer het regent, maar het is niet zo muisstil als in de zomer.

♡ Mijn kledingkast lijkt ineens twee keer zo groot. Mijn winterjurkjes kan ik nog steeds aan, ik laat gewoon de zwarte maillot weg. Mijn voorjaarsjurkjes kan ik ook weer aan. En een spijkerbroek met een simpel wit shirt kan gewoon ineens weer een outfit zijn.

♡ Het is een periode vol feestjes. De verjaardagen van mijn moeder en mijn zusje in april. Mijn eigen verjaardag en die van mijn beste vriendinnetje Laura in mei. Hemelvaart, Pinksteren. Bevrijdingsdag. Moederdag.

♡ Een barbecue smaakt nog lekker en bijzonder. In de zomer heb je er inmiddels zoveel gehad dat het een beetje normaal geworden is.

♡ Mijn haar wordt blonder (ik dacht eerst dat ik ineens mega veel grijze haren erbij had), mijn gezicht krijgt weer wat kleur. Ik voel me ‘knapper’, wat ik uitstraal, waardoor ik er een stuk gelukkiger uit zie, waardoor ik me dan weer een stuk gelukkiger voel en… nou ja, vicieuze cirkel. Een positieve vicieuze cirkel. Er valt op dit moment weinig over mijn ‘love life’ te vertellen, maar al mijn relaties begonnen in het voorjaar. Allemaal. Dat zegt wel iets, toch?

Is het voorjaar ook jouw favoriete seizoen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. april 24, 2018 / 12:18

  Ik herken je laatste puntje. Het enige nadeel voor mij, doordat ik nu zonnenbrand smeert denkt mijn gezicht heel hard Nee! En krijg ik er dikke uitslag van, dus opzoek naar een nieuwe niet zo vette zonnenbrand :( Maar verder hou ik wel van het voorjaar :)

 2. Fred
  april 24, 2018 / 13:18

  Zo superherkenbaar wat je in je blog schrijft. Ben ook in april jarig en het voorjaar is absoluut mijn favo seizoen!!

 3. Ilse
  april 24, 2018 / 13:43

  Heerlijk lijstje en heel erg herkenbaar!