THE LIST: 5 Things I suck at

 photo thingsisuckat.jpg

Weten wat je zwakke punten zijn is volgens mij een van de belangrijkste dingen om gelukkig en succesvol te kunnen zijn. Een beetje zelfkennis dus. In de afgelopen 27 jaar heb ik van aardig wat zaken ondervonden dat daar mijn talent niet ligt. En omdat mijn motto ‘no shame in my game’ is, deel ik graag mijn zwakke punten.

1. Ik kan dus helemaal niets met ballen (ha ha ha). Geen balgevoel. Nee ik heb niet ineens mijn Annemerel.com-policy omgegooid en praat over seks. Ik heb het hier over balSPORT. Ik heb echt goed mijn best gedaan met tennis en ik heb het ruim acht jaar volgehouden, maar ik moet gewoon bekennen dat daar mijn talent niet ligt. Evenals bij voetbal, basketbal, volleybal of wat voor andere balsport dan ook. Ik vind het wel erg leuk om te doen, maar als ik dit soort spelletjes speel kan ik beter met kinderen spelen, aangezien volwassenen vaak niet echt een partij aan mij hebben.

2. Administratie is mijn slechtste punt ooit. Zodra ik geld genoeg verdien om dit volledig uit te besteden doe ik dit meteen. Ik geef vaak ruimte-gebrek hier in mijn studio/huis/kantoor/slaapkamer de schuld, want ik ben gewoon een beetje chaotisch. Maar ik vind het maken van facturen gewoon echt niet leuk om te doen. Of het controleren of die facturen al zijn overgemaakt. Wat dat betreft ben ik niet echt een Dagobert Duck. Wellicht moet ik dit iets meer gaan worden, want als ik zo door ga kan ik nooit iemand voor mijn administratie aannemen.

3. Printers. Geef me een product van Apple en ik heb het al uitgevonden voordat ik het in mijn handen heb, maar zodra ik iets moet met een printer gaat het fout. Dat hebben jullie gisteren in mijn vlog wel kunnen zien. Uiteindelijk lukt het vaak wel, maar niet voordat ik de nodige stress gehad heb. De oplossing voor dit probleem? Gewoon je vader bellen die wat telefonische assistentie kan verlenen en verder doorzetten net zo lang totdat het gelukt is.

4. Make-up. Bij mezelf gaat het redelijk. Ik weet hoe ik BB cream moet aanbrengen, mascara, oogschaduw (een kleur tegelijk), concealer en wenkbrauwpotlood, maar laat me alsjeblieft niets anders proberen. Contouren moet ik niet aan beginnen bijvoorbeeld. Rode lipstick zit ook vaker naast dan op mijn lippen en een smokey eye ziet er bij mij gewoon uit alsof ik een hele nacht gefeest heb en daarna met mijn hoofd onder een kussen ben gaan slapen zonder mijn make-up er af te halen. De oplossing? Het gewoon bij natuurlijke make-up houden en als ik iets meer op mijn gezicht wil mijn zusje bellen of iemand anders die capabel genoeg is om make-up goed aan te brengen.

5. WhatsApp. iMessage. Mail. Hierbij biedt ik mijn oprechte excuses aan iedereen die mij berichtjes stuurt via wat voor medium dan ook. Negen van de tien keer antwoord ik niet, of veel te laat. Ik schaam me diep. Er zijn momenten dat ik meteen antwoord, dat zijn de momenten waarop ik meteen een antwoord klaar heb. Maar als ik even over het antwoord na moet denken, dan vergeet ik het gewoon. Ik probeer mijn leven te beteren en niet zomaar te accepteren dat ik slecht ben in het beantwoorden van berichten. Maar ik moet hier toch toegeven dat het me tot op heden niet gelukt is om iedereen netjes op tijd te antwoorden. Dus sorry voor iedereen die ik in het verleden al teleurgesteld heb en sorry aan iedereen die ik waarschijnlijk in de toekomst nog teleur ga stellen. Weet dat het niet aan jou ligt ;-).

Waar ligt jouw talent niet? Ben ik de enige die moeite heeft met deze dingen?

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

18 Reacties

 1. Mieke
  augustus 23, 2016 / 17:29

  Over die printers. Erg herkenbaar. Ik moest ook erg lachen om die zin in je vlog, waarin je iets zegt als dat printers een soort verbond hebben om niet met jou samen te werken. Precies dat. Zo herkenbaar!!

 2. augustus 23, 2016 / 17:39

  Haha mijn allerslechtste punt is ook administratie. Ik zeg elke keer dat ik mijn leven ga beteren, en elke keer maak ik er weer een boeltje van. Er staat al elke dag op mijn to do lijst dat ik ‘mijn betalingen moet controleren’, maar ik stel het steeds uit. Slechtste gewoonte ooit.

  Dat brengt me dus bij hetgeen ik heel goed in ben: uitstellen. En ik ben er niet fier op.

  En ik heb ook geen balgevoel. Ik word er al jaren mee uitgelachen, maar ondertussen heb ik ermee leren leven ;-)

  Whatsappjes beantwoorden daarentegen doe ik als de beste. Toch 1 punt van dit artikel waarin ik mezelf niét herken :)

 3. augustus 23, 2016 / 17:49

  Al eens van MoneyBird gehoord? Superhandig om factureren te maken en herinneringen te sturen!

 4. Marije
  augustus 23, 2016 / 17:49

  Nummer 5 heb ik ook, en ik voel me er vaak zo’n slecht mens door… :s

 5. Ilse
  augustus 23, 2016 / 17:58

  De printer en de administratie is een herkenbaar punt voor mij! En ik ben niet goed in wiskunde en dat soort vakken en ik ben vaak heel chaotisch!

 6. Stefanie
  augustus 23, 2016 / 18:35

  Hahah dit is zó herkenbaar! Ik ben ook een drama met ballen, voetballen kan ik niet want de bal gaat overal heen maar niet de goede kant op. Een bal vangen? Nee lukt niet.. En ja dan die administratie: ik gooi altijd alles op 1 hoop om vervolgens na een giga stapel alles in 1x te ordenen, dan is ook meteen mijn voornemen om het bij te houden maar als de eerste brief op de mat valt is dat voornemen alweer vergeten haha! Nieuwe printers (of andere elektronica) laat ik altijd over aan mijn vriend want mij lukt het ook nooit haha dus jou printer struggle was zo herkenbaar! Make-up lukt mij bij een ander heel goed maar bij mezelf ziet het eruit alsof ik in het leger zit :p En mijn 5de zwakke punt is dat ik te lui ben :$ Was opvouwen? Badkamer poetsen? Sporten? Naah kan morgen wel! Heel slecht…

 7. augustus 23, 2016 / 19:30

  Ik vrees dat ‘k hier sport in het algemeen moet antwoorden. Ik heb nog nooit kunnen sporten, niet op school en ook niet buitenschools. Ik heb ’t wel geprobeert, maar ik hou het niet lang vol. Het is alsof ik er geen energie genoeg voor heb. Ik ben snel uitgeput na een sport inspanning, waar door ik het zelfs al niet meer probeer om iets te ondernemen.

 8. Marianne
  augustus 23, 2016 / 19:30

  Hahaha ik moest hardop lachen bij dat stukje over die smokey eye, love deze blogpost!!

 9. augustus 23, 2016 / 22:05

  Je bent hierin zeker niet de enige! Printers zijn gewoon gemaakt om mensen hun ochtend of middag te verpesten, daarvan ben ik overtuigd. En de rest is ook zeer herkenbaar :-)

 10. augustus 23, 2016 / 23:03

  Haha, bedenk me spontaan dat ik nog wat mensen berichtjes terug moet sturen op Whatsapp ;-)

  Ik heb ook geen balgevoel. Ik vind tennissen alleen zó leuk dat ik het toch blijf doen. Voordeel is dat ik bijna in de leeftijd val van sherry drinkende moeders met tijd teveel die het doen voor gezelligheid en er ook niks van bakken.

 11. augustus 24, 2016 / 07:25

  Haha, toen ik deze opende dacht ik al.. Die gaat vast printers zeggen!

 12. nettelie
  augustus 24, 2016 / 13:42

  hahaha, ik heb juist dat ik alle appjes, mailtjes en berichtjes METEEN beantwoord, omdat ik weet hoe fijn ik het zelf vind als iemand snel op mijn berichten reageert :’D

  dat van die printers is écht waar, ja. ik weet zeker dat mijn printer eropuit is om mij het leven zuur te maken, rotding.

 13. augustus 24, 2016 / 18:06

  Printers… Is iemand daar wel goed mee…? Hier is dat ook écht een probleem.

 14. Marjon
  augustus 26, 2016 / 08:26

  AAaaah dat met Whatsapp berichtjes heb ik ook… En mail trouwens ook. Vreselijk slecht, ik probeer me er ook bewust van te zijn, maar het lukt me soms echt niet. Maargoed, ik ga er dan vanuit dat mensen me nu al genoeg kennen om die late antwoorden te verwachten ;-)

 15. augustus 26, 2016 / 15:20

  Haha die printers zijn heel herkenbaar! Leuke post :)

 16. augustus 26, 2016 / 18:42

  Ik hou van administratie. (doe niet voor niks fiscaal)
  ben belachelijk slecht in balspellen, printers oh en mensen beantwoorden dus die hebben we gemeen ;)

  make up ben ik dan wel weer goed in maar doe nooit haha

 17. Celine
  augustus 26, 2016 / 22:20

  Ik was/ben met het antwoorden van berichtjes net zo erg.. Nu ik ‘ontdekt’ heb dat je ze op whatsapp ongelezen zet als je degene naar rechts swiped gaat het al een stuk beter! Een soort herinnering dat ik nog moet antwoorden

 18. augustus 27, 2016 / 10:03

  het probleem met printers heb ik ook haha ik begrijp je volkomen, als ik vroeger wat moest uitprinten voor school om in te leveren was of de toner leeg, het papier liep vast.. ga zo maar door! wat een gemieter altijd met dat ding! hehe leuk artikel en balsport XD foei daar ben ik ook rete slecht in.. durfde op keep nooit te duiken op de bal, of ik kreeg een bal op mijn hoofd, in mijn buik of ik wilde de bal trappen en dan kwam mijn voet erop.. en daar lag ik weer