SNAPSHOT DIARY: 23/8

 photo Recently Updated245.jpg


 photo Desktop2917.jpg

Goedemorgen! Ik begin mijn dag met een kort herstelloopje van 5 kilometer. Ik heb gisteren 30 kilometer gelopen dus nu is het tijd om de benen een beetje los te gooien. Dat gaat best makkelijk trouwens, ben veel minder stijf dan ik verwacht had.

Ik loop door het Westbroekpark en dat ligt er prachtig bij. De wereld is toch zoveel mooier als de zon schijnt. Als het regent of grauw grijs weer is vind ik het Westbroekpark echt niets bijzonders hebben. Maar zodra het zonlicht weerkaatst op het water…

 photo Desktop2917.jpg

Na vijf kilometer zet ik mijn App stop, toevallig is dit tien meter voor Starbucks (alsof ik het zo heb uitgekiend… oh wacht… haha). Hier word ik blij van, er staan allemaal stukjes brownietaart en cheesecake op de toonbank en aangezien ik net vijf kilometer heb hardgelopen…

Met mijn Espresso Frappuccino wandel ik de laatste kilometer naar huis. Echte en geluksmomentje, vooral omdat de zon schijnt.

 photo Desktop2917.jpg

Thuis doe ik nog een hele korte plank (1 minuut recht, 2x 30 seconde zijkant). Het enige waar ik op dit moment nog een klein beetje last van heb is mijn onderrug, maar dit heeft vooral te maken met het feit dat ik verkeerd zit en soms ingezakt loop. Ik moet dus beter opletten hoe ik achter mijn MacBook zit en dat ik mijn buikspieren aanspan tijdens het lopen.

Als ik gedoucht ben is het eerste dat ik doe, jullie reacties van de dag ervoor op mijn blog lezen (en goedkeuren). Vind ik zo leuk om te doen. Ik probeer ook zoveel mogelijk te beantwoorden, lukt helaas niet altijd. Maar weet dat ik alles lees!

 photo Desktop2917.jpg

Snel vlechtje gemaakt, deze foto maakte ik eigenlijk alleen om even te controleren hoe het er van achteren uitzag. Maar als we dan toch een Snapshot Diary maken.

Mijn ontbijt is wellicht een beetje apart, crackers met hummus (ik had er al twee op).

 photo Desktop2917.jpg

En twee gekookte eitjes die wel heel erg zacht waren. Voor het eerst in tijden dat ik hier thuis in Nederland geen Açaì Bowl eet, denk dat het tijdperk nog niet voorbij is hoor, maar had gewoon even trek in iets anders.

Zo leuk! Martin Garrix & Bebe Rexha bij Jimmy Fallon!

 photo Desktop2917.jpg

Nadat ik twee blogs geschreven heb verlaat ik mijn huis en rij ik naar TUI, waar ik een afspraak heb over de Chicago Marathon die ik met Holland Runner ga lopen (Holland Runner is onderdeel van TUI). Ik hoef een keertje niet naar Amsterdam, want TUI zit in Rijswijk (dat ligt dus tegen Den Haag aan).

Ik ben erg trots op mijn eigen inparkeer-kunsten, ik kom bijna mijn auto niet uit omdat ik zo dicht tegen de wand geparkeerd sta, maar ik sta wel netjes tussen de lijntjes. Moest even vastgelegd worden voor het nageslacht.

 photo Desktop2917.jpg

’s Middags ga ik naar het strand met Roos. Ik vraag haar eerst hardloopfoto’s te maken en daarna spenderen we een paar uurtjes op het strand zelf. Eerst duiken we in de zee, we spelen beach ball (hoewel ik slecht ben in balsporten vind ik het wel erg leuk en Roos is zo mogelijk nog slechter dus die neemt me niets kwalijk).

En omdat we eigenlijk nog kleuters zijn maken we een eiland van ons plekje voor wanneer de zee komt, dan hebben we een gracht waar het water eerst in kan stromen (!!!). We hebben de gracht gegraven met onze beach ball rackets. En nu mogen jullie heel hard gaan lachen, maar wij hadden het echt naar ons zin en waren ook nog eens super actief bezig, ik heb mijn arm-work-out wel gehad hoor.

 photo Desktop2917.jpg

Natuurlijk moeten ook op het strand de nodige foto’s gemaakt worden, want geen foto gemaakt, is niet gebeurd.

 photo Desktop2917.jpg

Het stond eigenlijk niet op de planning, maar ik had echt zo’n LAST WEEK OF SUMMER gevoel en dus bleven we op het strand voor het eten. Bij Strandtent Zuid aten we allebei een pizza (ze hebben daar een hele grote steenoven voor de pizza’s, dan weet je bijna al zeker dat het goed zit) en we deelden de cheesecake.

 photo Desktop2917.jpg

En terwijl de zon langzaam in de zee zakte..

Maakte ik nog een paar foto’s en video’s, waar Roos dan weer een Snapchat van maakte (en waar ik toen weer een screenshot van maakte). Ik lijk wel kleinduimpje met die rugtas.

 photo Desktop2917.jpg

Ik zette Roos af bij mijn ouders en dronk nog een cappuccino in de achtertuin en reed toen snel naar huis.

En stonden namelijk nog honderd pagina’s in mijn boek op me te wachten. Het nieuwe boek van Jonathan Safran Foer (van Extremely Loud & Incredibly Close). Het is het eerste boek van Jonathan sinds EL&IC, het eerste boek in elf jaar dus. Ik wil hier zo graag van genieten, maar het probleem is dat ik bang ben dat ik het niet voor zondag uit heb. Het is namelijk bijna zeshonderd pagina’s en dit is geen flut roman, als in… je moet je aandacht er goed bijhouden. Gisteravond heb ik slechts 25 pagina’s gelezen (ik viel al bij 20 in slaap, maar heb nog mijn best gedaan om er 5 extra te lezen), ik heb zo’n vermoeden he… dat zondag, mijn laatste Summer Reading, niet online komt… maar een week later. Want ik heb komende dagen ook nog andere dingen te doen dan lezen (helaas). Maar ja, ik ga in ieder geval mijn best doen.

Fijne (zonnige!!!) dag!

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. Lisanne
  augustus 24, 2016 / 12:13

  Oeh, ik ben heel benieuwd naar dat boek! Maar ik kan hem via Bol pas op 6 september krijgen, dus moet nog even wachten :( Is inderdaad geen boek dat je in een paar dagen uitleest.. Veel leesplezier :)

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 24, 2016 / 13:09

   Bij Paagman hebben ze hem al ;-)

 2. nettelie
  augustus 24, 2016 / 12:44

  HOE KOM JE AAN DE NIEUWE SAFRAN FOER IK TEL ECHT AL MAANDEN DE NACHTJES AF!!!!!!!!!!!!!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 24, 2016 / 13:08

   Ze hebben hem bij Paagman hier in Den Haag al liggen!!!!

   • nettelie
    augustus 24, 2016 / 13:10

    Dat is echt bizar, want er zit een embargo op, werd mij overal verteld. Ik ga NU Paagman bellen!!!

    • Annemerel
     Auteur
     augustus 24, 2016 / 13:41

     Haha ja ik heb heel vaak het idee dat boekenhandels niet echt heel nauw met dat embargo omgaan. Heb al zo vaak gehad ook bij American Book Center dat ik het boek een week of twee weken eerder had dan verschijningsdatum!

  • Kelly
   augustus 24, 2016 / 14:27

   aaah, ik wil echt op de like-knop drukken voor deze reactie ;)

   • Annemerel
    Auteur
    augustus 24, 2016 / 21:24

    Hahaha misschien vragen of mijn website-bouwer daar voor kan zorgen ;-)

 3. nettelie
  augustus 24, 2016 / 13:09

  Oké, ik heb letterlijk alles geprobeerd, alle winkels afgebeld, maar ze mogen hem nog niet verkopen, dus my guess is dat jij een recensie-exemplaar hebt? Ik ben in elk geval zoooooo jaloers! Foer is echt mijn aller-aller-allerlievelingsschrijver en ik kan niet wachten tot het 6 september is! Geniet ervan (dus niet in slaap vallen, stouterik! Anders stuur je hem maar naar mij en review ik hem wel voor je hehehehe) xo

  • augustus 24, 2016 / 13:53

   In Amsterdam is hij ook al bij Waterstones te koop!

   • nettelie
    augustus 24, 2016 / 18:52

    Tnx, ’t is uiteindelijk gelukt bij Paagman! YAY!

 4. augustus 24, 2016 / 13:47

  Ik heb nog geen zomer zo weinig boeken gelezen als deze. Ben een beetje mijn flow kwijt. Toch eens je summer readings doorspitten of een daarvan me eruit gaat trekken!

 5. Kelly
  augustus 24, 2016 / 14:26

  Oeh, Eating Animals niet vergeten! Gepubliceerd in 2009 geloof ik? Heb hem niet gelezen.
  Everything is illuminated is mijn lievelings tot nu toe.

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 24, 2016 / 21:23

   Ja Eating Animals heb ik ook in mijn boekenkast staan, volgens mij ben ik de enige die daarna niet vegan geworden is, maar was ook een goed boek. Ik vond EL&IC het bijzonderst, kan ook omdat het het eerste boek was dat ik las van Jonathan.

 6. augustus 24, 2016 / 14:41

  Ik ben wel benieuwd naar de boek review van Jonathan Safran Foer. Vond zijn andere boek zo goed! Het lijkt me heerlijk zo dicht bij het strand te wonen als jij <3 ik woon (in Berlijn) echt VER weg van een strand :-( Wel een beetje lifegoals om dat ooit te veranderen ;)

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 24, 2016 / 21:22

   Ah maar Berlijn is wel een hele fijne stad! Ik vond zijn eerste twee romans ook heel erg goed!

 7. augustus 24, 2016 / 15:05

  Valt mij inderdaad op dat je meer dan ‘vroeger’ op reacties antwoordt en ik vind het superleuk :D

  Ga je het erin houden? De reacties goedkeuren? Ik vind alleszins dat de algemene sfeer op je blog er wel door verbeterd is, maar het lijkt me nog veel extra werk?

  Ik ben zo jaloers op jouw zonnige dagen aan het strand. Zelf zit ik van 8u30 tot 18u30 vastgekluisterd op kantoor, gelukkig wel met één uur middagpauze dat ik ook aan het strand spendeer. Ik verlang zo naar de dag dat ik écht zelfstandige ben. Dan neem ik op zo’n namiddag voor mezelf vrij en werk ik gewoon ’s morgens wat vroeger en ’s avonds wat later: heerlijk, die flexibiliteit!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 24, 2016 / 21:21

   Yes ik ga het er voorlopig in houden, het is meer werk, maar het is het me wel waard! Vind het veel fijner op deze manier.

 8. Ilse
  augustus 24, 2016 / 17:22

  Heerlijke en gezellige dag zo! En blijkbaar lees ik in de reacties dat ik dat boek moet lezen!

 9. augustus 25, 2016 / 07:29

  Wat leuk dat je zo’n mooie vlecht bij jezelf kan maken. Kan ik echt niet. :-)

 10. augustus 26, 2016 / 11:36

  Dat was weer een heerlijk dagje zeg! Leuk dat je bij Holland Runner bent geweest , mocht je nog een keer op het kantoor van KRAS / Holland Runner bij Den Bosch moeten zijn kom ik wel hallo zeggen hoor! :)

 11. Rianne
  september 2, 2016 / 11:11

  Wat een heerlijke summer feeling foto’s van die pizza’ op het strand:)