TAG: SUMMER!

 photo Desktop2784.jpg

Een van mijn favoriete Nederlandse bloggers is Ashley. Ik ken Ashley al bijna zo lang als ik blog en dat is dus al behoorlijk lang. De laatste tijd heeft ze het bloggen weer écht opgepakt, als in: ze blogt weer een paar keer per week. Vind ik leuk, want Ashley’s blog leest als een scrapbook en je ziet echt dat ze in al haar blogs ontzettend veel liefde en aandacht stopt. Een paar weken geleden maakte ze een zomerlijstje en riep ze haar lezers op om hetzelfde te doen. Nou Ashley bij deze!

Je favoriete zomernummer
Op dit moment is mijn favoriete zomernummer Can’t Stop The Feeling van Justin Timberlake. Na bijna twee maanden word ik nog steeds zo vrolijk van dat nummer. Sinds de concerten van Coldplay word ik ook ontzettend vrolijk van hun openingsnummer A Head Full of Dreams. Als ik een zomernummer van een eerdere zomer zou moeten noemen dan is dat sowieso I Gotta Feeling van The Black Eyed Peas. En als ik aan de zomer van 2015 denk dan denk ik aan Don’t Look Down van Martin Garrix en Dare You van Hardwell, die luisterde ik namelijk op repeat aan het zwembad in Italië.

Je vijf favoriete zomerherinneringen
Lastig, ik heb zoveel mooie herinneringen. Maar ik ga een poging wagen!
– Als we vroeger thuis kwamen van het strand en we op onze tenen door het huis renden omdat mijn moeder niet wilde dat er zand door de kamer lag en dat mijn vader dan de tuinsproeier aanzette en wij (mijn broertje en later ook mijn zusje) en ik daar doorheen liepen. ’s Avonds aten we van de barbecue en we kregen een ijsje toe.
– Toen ik tijdens mijn studie in een strandrestaurant werkte en de hele dag keihard gerend had omdat het een mooie zomerse dag was en dat we dan om half drie ’s nachts eindelijk klaar waren en met zijn allen nog een glas wijn dronken in het zand. De ontlading.
– Zomers in Italië met mijn ouders, broertje en zusje (deze herinnering is iedere zomer gelukkig weer realiteit).
– De zomer dat ik zeventien was en iedere week drie feestjes had. Oh en net begonnen was met hardlopen.
– Met mijn iPod Shuffle aan mijn bikini geklemd op de rand van het zwembad. Mijn favoriete activiteit in de zomer.

Ga je deze zomer nog op vakantie?
Ik ga dit weekend met mijn ouders en zusje naar Italië. Hoe lang we precies gaan weten we nog niet, iets meer dan twee weken waarschijnlijk. We gaan naar dezelfde plek als vorig jaar (Sarteano, in de buurt van Montepulciano). Verder heb ik vage plannen om samen met Carlissa naar New York te gaan, maar tickets zijn op dit moment nog veel te duur en we hebben helaas geen geld op onze rug groeien. Ook ben ik nog nooit op Ibiza geweest en het lijkt me super gaaf om dat een keer mee te maken. Gewoon een weekendje, een feestje, een dagje strand. Maar nogmaals: geen geld op mijn rug groeien.

Noem vier dingen die je leuk vindt aan de zomer
– Dat de dagen langer zijn en de kans op mooi weer iets groter is.
– Dat ik er niet uit zie als een spook. Ik voel me zoveel mooier als mijn lichaam gewoon iets meer zon gezien heeft. Niet te veel, want bruin worden = huidbeschadiging. Ook al kan ik me hier niet altijd aan houden. Ik hou gewoon heel veel van de zon.
– Dat iedereen op een mooie zomerse dag zoveel vrolijker lijkt en de wereld een stukje mooier.
– Dat je als het goed is niet zoveel kleding aan hoeft. Geen dikke jassen en sjaals. Voel me zoveel lichter als ik naar buiten kan in sneakers en een zomerjurkje.

Is er een boek dat je doet denken aan de zomer
Ik lees de meeste boeken in de zomer, dus de meeste boeken die ik gelezen heb, hebben wel een link met de zomer. Maar als ik nu moet kiezen… de boeken uit de Gossip Girl serie. Het was 2003 of 2004 toen ik daaraan begon tijdens een zomervakantie in Italië, er waren toen nog maar net twee boeken uit. Het was ook nog een tijd waardoor we nog niet zo overspoeld werden door (social) media en ik las boeken toen ook nog gewoon twee, drie keer. Gewoon omdat ik dat leuk vond. Kan ik me nu weinig meer bij voorstellen.

 photo FullSizeRender.jpg

Een TV-serie die je een echt zomergevoel geeft
The OC! Oh en Laguna Beach! Heeft dat nog uitleg nodig? De series stralen gewoon zomer uit.

Jouw zomerdrankje
Aperol Spritz natuurlijk! Maar eerlijk, een kinderhand is snel gevuld, die van mij nog veel sneller. Een ijskoud glas witte wijn, of juist een licht gekoelde pinot noir. Gin Tonic’s! Mojito’s! Je maakt me trouwens ook ontzettend gelukkig met lekker koud water met citroen. Er hoeft heus niet altijd alcohol in te zitten ;-). En als ik even een ‘pick-me-up’ nodig heb dan kies ik voor Coca Cola met een schijfje limoen.

 photo IMG_7539.jpg

Wat is volgens jou echt een zomerse film
Is het heel raar dat ik hier gewoon echt geen antwoord op heb? Films kijken is iets dat ik veel meer in de winter doe dan in de zomer. Oh wacht, ik heb er een! Sisterhood of the Traveling Pants! Duhhhh! (ik heb net even al mijn blogs over films doorgespit en kwam deze tegen).

Wat draag je het liefst als het buiten heel erg warm is
Een jurkje en sneakers. Als ik niet veel hoef te lopen een paar teenslippers of sandaaltjes. Maar als ik van plan om de hele dag in een stad rond te banjeren, dan graag een paar sneakers waar ik goed op kan lopen. Oh en als het een kan.. een bikini natuurlijk!

 photo IMG_9652_1.jpg

Favoriete zomeractiviteiten
– Aperitivo met lieve, gezellige mensen in de zon
– Aan de rand van het zwembad zitten met mijn iPod Shuffle op mijn bikini geklemd
– Heel vroeg (5.00u) opstaan voor een lange duurloop die ik dan om zes uur begin en dan om half negen al klaar zijn met dertig kilometer
– Hardlopen met zonsondergang
– Spontaan naar het strand fietsen met mijn MacBook en mijn kantoor gewoon even verplaatsen (moet ik vaker doen)
– IJsjes eten

 photo IMG_7778.jpg

Verder nog plannen deze zomer?
Lekker vroeg opstaan en zo productief mogelijk werken, zodat ik genoeg tijd over hou om al mijn favoriete zomeractiviteiten te doen.

En nu roep ik jullie natuurlijk op om OOK zo’n fijn lijstje te maken!

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. juni 30, 2016 / 12:05

  Klinkt als een mooie zomer die komen gaat. Veel plezier in Italië.

 2. N
  juni 30, 2016 / 12:46

  Draag je dan sokken in je sneakers? Want dat vind ik zo warmmm

  • Annemerel
   Auteur
   juni 30, 2016 / 12:55

   alleen van die voetjes!

 3. juni 30, 2016 / 12:52

  Leuke tag en leuk ingevuld.

  Aangezien het hier gewoon herfst is momenteel hoop ik dit weekend ergens op de bank te knallen en Sisterhood of the Traveling Pants te kijken ;-)

  Fijne vakantie alvast!

 4. juni 30, 2016 / 13:21

  Ann, wat leuk dat je het ook hebt ingevuld!!! :) En bedankt voor de lieve woorden! :D

 5. Ilse
  juni 30, 2016 / 13:48

  Fijn lijstje!

 6. juni 30, 2016 / 14:29

  Leuk lijstje weer! En dat je je mooier voelt wanneer je wat bruiner bent, klinkt heel herkenbaar hoor ;) Alvast een fijne vakantie in Italië gewenst!

 7. juni 30, 2016 / 16:21

  Dat nummer van Justin Timberlake vind ik inderdaad ook heel erg leuk!

 8. Inneke
  juni 30, 2016 / 16:36

  Oh, mag ik niet mee naar Italië? Met vies weer hier…

 9. juni 30, 2016 / 18:57

  Super leuke tag! The O.C, jaaa! Dat geeft echt het ultieme zomergevoel <3

 10. juni 30, 2016 / 19:13

  Wat een leuke tag is dit! Leuk ingevuld ook! Misschien dat ik ook nog zo’n lijstje op mijn blog ga maken!

 11. Eva
  juni 30, 2016 / 20:25

  Leuk lijstje! En Ibiza is ECHT een aanrader mocht je op zoek zijn naar zon, mooie natuur en gezelligheid (3 weken geleden zelf geweest)