THE LIST: Reasons why I should go back on holiday

 photo Desktop1206.jpg

Ik mag niet klagen, na drie weken Italië.. maar ik doe het lekker toch.

– Ik ben heftig aan het vervellen en dat mooie bruine kleurtje zie ik iedere dag verder vervagen. Niet OK.

– Het is hier in Nederland nou niet het allerbeste zomerweer. Sterker nog.. toen ik zondagochtend om 8.00u ging hardlopen was het 14 graden. Twee dagen eerder was het nog 38 graden. Nu was dat 38 ook best wel heftig, maar die 14… Kom op zeg!

– Nu ik thuis ben lijkt iedereen ineens op vakantie te gaan/zijn. Het spijt me wat ik jullie heb aangedaan met mijn vakantiefoto’s. Het vervelende is… ik heb nu dus ook geen vakantie meer om naar uit te kijken, ik heb het al gehad. Arme ik.. mijn leven is uitzichtloos (grapje natuurlijk, volgende week de Fjällräven Classic lopen in Zweeds-Lapland).

– Mijn studio is in de tussentijd in beslag genomen door een muis. Een MUIS.

– Op vakantie had ik super veel goede ideeën en inspiratie. En hoewel het internet een beetje tegenwerkte, was ik toch nog best wel productief.

– Ik ben gewoon een kilo afgevallen! WOW. Wie valt er in Italië, op vakantie, nou een kilo af? Zo’n vakantie doet mijn lijf goed. Ik heb onwijs lekker gegeten en gedronken en ik ben afgevallen. Dat gebeurt in Nederland nou nooit. Niet dat ik echt gewicht hoef te verliezen, maar een kilootje minder was best welkom.

– Broeken. Ugh. Wie heeft spijkerbroeken überhaupt verzonnen. Na alle jurkjes en bikinibroekjes vind ik het heel heftig om weer in jeans te moeten. Mijn (nieuwe) boyfriend jeans gaat nog enigszins (komt waarschijnlijk omdat hij veel te wijd is), maar een skinny jeans. Hou op met me.

– Mijn Instagram-game was in Italië een stuk sterker dan hier… There are only so many pictures you can make of your new Apple Watch….

– Ik mis zelfs de dodelijk saaie hardloopbaan van 330 meter waar ik eindeloos rondjes liep.

– In Italië werd er iedere dag voor me gekookt, nu moet ik ineens zelf weer na gaan denken en boodschappen doen en….

– Iedere dag Aperol Spritz is op vakantie heel normaal, als ik dat hier doe ben ik een alcoholist. Ik mis Aperol Spritz. En iedere dag chips. Ik mis chips. Ik ga nooit meer chips eten bij mij thuis (MUIS!) (en in Italië kwam het er niet aan, hier wel…)

– Geen make-up was in Italië gewoon geoorloofd. Hier heeft mijn gezicht ineens toch dat likje mascara en wenkbrauwpoeder nodig.

– Heb ik al iets over het weer gezegd?

– En over mijn vervagende kleurtje op mijn lichaam?

– Op vakantie leken alle deadlines vaak ver weg. Natuurlijk heb ik paniekmomenten gekend, maar hier thuis komen ze veel vaker voorbij.

– Ik mis de gezelligheid van mijn familie (daarom heb ik het grootste gedeelte van dat ik thuis was bij mijn ouders gezeten, en ook omdat er in mijn huis een muis zat).

– Pasta, pizza, zelfs vlees van de barbecue smaakt beter in de Italiaanse zon en gemaakt van Italiaanse producten. Ik bedoel, een tomaat smaakt in Italië vaak een stuk anders dan een tomaat uit de Nederlandse supermarkt.

– Ik mis ciao en grazie en gelato gewoon heel erg. Klinkt toch een stuk mooier dan dag en dankje en ijs?

– Is het Nederlandse weer niet eigenlijk gewoon al genoeg reden om naar Italië terug te moeten?

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. augustus 1, 2015 / 12:04

  Ik voel me precies hetzelfde!! Woensdag teruggekomen van twee weken Italië en ugh, waren we maar een week langer gegaan haha. Het enige is dat ik volgens mij geen kilo ben afgevallen – volgens mij, want ik heb nog niet op de weegschaal durven staan :’D

 2. augustus 1, 2015 / 12:14

  Ik zit nog voor drie dagen in Italië, en ik ben bang dat ik in precies zo’n mood kom.
  Heb ik zo mijn best gedaan voor die mooie bruine kleur, is ‘i in een week alweer weg…
  Ik blijf hier!

 3. Ilse
  augustus 1, 2015 / 12:34

  Als je terug gaat neem mij dan ook even mee in je koffer want ik ben na al dat werken ook wel toe aan vakantie. Lekker nagenieten en uitkijken naar volgende week natuurlijk!

 4. augustus 1, 2015 / 12:34

  Ik zou meteen op het vliegtuig stappen en teruggaan, want je hebt helemaal gelijk haha.. Gelukkig komt er mooi weer aan!

 5. augustus 1, 2015 / 12:34

  Punt 3 is wel heel herkenbaar! En afvallen op vakantie! Zou willen dat dat mij overkwam met al dat lekkere eten en drinken!

 6. augustus 1, 2015 / 12:34

  Ik zal voor je duimen dat er nog een tof pers tripje voorbij komt! Ik moet helaas nog 2,5e maand wachten voordat ik op vakantie ga, maar dan ga ik wel mijn droomreis maken: met de auto door Californië! Het is inderdaad leuker om dat nog in het vooruitzicht te hebben dan het al achter de rug te hebben…

 7. augustus 1, 2015 / 13:03

  Ik weet dat je andere verplichtingen hebt, maar anders zou ik je in staat zien om in de auto te stappen en terug te rijden!

 8. augustus 1, 2015 / 13:37

  Ja ik snap goed dat je Italië mist hoor. Het weer hier is niet al te best geweest de laatste tijd. Gelukkig wordt het wel weer beter. Zo is het vandaag lekker zonnig en zijn de voorspellingen best goed. Ik ga nog een klein weekje op vakantie, in eigen land, Zeeland. Erg veel zin in!

 9. augustus 1, 2015 / 13:40

  Ik wil naar huuuuis :’D

 10. augustus 1, 2015 / 14:00

  Ik herken heel veel dingen haha! Jammer dat het weer voorbij is :(

 11. augustus 1, 2015 / 14:31

  Whaaaa zo herkenbaar. Ik ben sinds donderdagavond weer terug uit Italië. Toen we aankwamen was het hier gewoon 11 graden. Bluuuuuuuuhh

 12. marije
  augustus 1, 2015 / 15:06

  Ik ben de hele zomer in Nederland dus al die mensen die klagen dat ze hun vakantie zo missen, grrrrr… ;)

 13. augustus 1, 2015 / 15:15

  Heel herkenbaar! Ik wil ook dolgraag weer even op het strand bakken, haha.

 14. augustus 1, 2015 / 16:58

  Haha, dit lijken me genoeg redenen om terug te gaan inderdaad..

 15. augustus 1, 2015 / 19:56

  Haha, same here! Ik ben ook wel weer een beetje blij om thuis te zijn, maar de dagen die ik vorige week nog volledig aan het zwembad spendeerde waren écht perfect…

 16. augustus 1, 2015 / 19:57

  Haha eens! Net terug van vijf weken weg, en ik ben nu alweer aan vakantie toe. Oké soort van dan.

 17. Suuz
  augustus 1, 2015 / 20:54

  hahahahahaa heeeeel herkenbaar! Gelukkig heb ik nog een fantastische reis naar een tropisch oord te goed dit jaar :-)
  En een kilo afgevallen met al dat lekkers! Wooooww doe je goed!

 18. augustus 1, 2015 / 21:52

  Ik vind deze klachten geheel terecht. Ik ben nu iets langer als een maand terug van Turkije en baal nog steeds als een stekker.

 19. Patty
  augustus 2, 2015 / 00:24

  Gewoon doen elke dag een Aperol! Kan jou het schelen en zo houd je het vakantiegevoel nog even vast ;)

 20. augustus 2, 2015 / 08:59

  Haha, vakantie is gewoon altijd leuker dan thuis zitten!:-)

 21. augustus 2, 2015 / 12:00

  Ik herken mij heel erg in dit artikel!
  Als je Italië vervangt door Amerika dan had ik het zo kunnen hebben geschreven ;)