LET’S TALK ABOUT: Boodschappenlijstjes

 photo boodschappenlijstje.jpg

Mark Zuckerberg draagt iedere dag dezelfde kleding omdat hij geen tijd wil verdoen en geen energie wil verspillen aan hoe hij er uit ziet. Ik heb ook van die go-to-outfits die ik aan trek op het moment wanneer ik geen zin heb om na te denken, maar eh.. keuze heb ik wel. En genoeg ook. Maar deze manier van denken van Mark rechtvaardigt het voor mij wel dat mijn boodschappenlijstje vrijwel iedere week hetzelfde is.

Boodschappen doen was iets dat altijd meer dan een uur in beslag nam. In de supermarkt liep ik gerust twee kilometer, omdat ik nooit wist waar iets precies lag en ik had van te voren ook niet echt een heel goed beeld van wat ik wilde kopen. De oplossing voor dit probleem? Iedere week hetzelfde kopen, de handscanner van Albert Heijn gebruiken zodat je niet lang in de rij hoeft te staan en niet naar andere dingen in de supermarkt kijken (want voor je het weet ben je drie kwartier verder en ligt er voor honderd euro in je karretje).

Jup, dat betekent dus ook dat ik vrijwel iedere week hetzelfde eet. Maar dat maakt niet uit, want wat ik eet vind ik ontzettend lekker en mijn lichaam reageert goed op dit eten (wat niet van alles gezegd kan worden, helaas). Vaak haal ik hiernaast nog twee keer in de week eet en eet ik een of twee dagen bij mijn ouders. Benieuwd wat er iedere week op mijn lijstje staat (dat ik dus iedere week gewoon hergebruik, of nou ja, eigenlijk heb ik hem inmiddels al niet meer nodig…)

 • Avocado
 • Tomaat
 • Rucola
 • Bananen
 • Aardbeien
 • Blauwe bessen
 • Buffel mozzarella
 • Eieren
 • Alpro Mild & Creamy
 • Rijstwafels
 • Bevroren blauwe bessen
 • Nakd repen / Beond repen
 • Verse ravioli met porcini
 • Verse pastasaus
 • Sushi

Af en toe komt er ineens weer een nieuw gerecht in mijn ‘routine’ en komen er dus ook weer een paar ingrediënten bij. Op hetzelfde moment raak ik vaak iets anders weer zat en verwijder ik dat weer van mijn lijstje. Maar ik moet toegeven dat dat de laatste tijd niet heel vaak meer voorkomt.

Ben heel benieuwd hoe jullie dit doen. Halen jullie iedere week vrijwel dezelfde dingen, of zijn jullie iets spannender als het op koken en boodschappen doen aankomt? Hebben jullie trucjes voor jezelf om het boodschappen doen zo snel en pijnloos mogelijk te maken?

Liefs,
Annemerel

(Dit was GEEN gesponsord artikel voor Albert Heijn)

Delen:

26 Reacties

 1. M.
  augustus 2, 2016 / 17:07

  Haha, waar ik me in veel dingen van jou herken, ben ik hier compleet anders. Ik vind boodschappen doen geweldig. Het is uiteindelijk ook een vorm van shoppen, maar dan van eten. Heel soms maak ik een lijstje, maar meestal ga ik à l’improviste naar de winkel en kijk ik ter plaatse wat ik ga eten.
  Heel leuk en elke keer weer een feestje, maar het nadeel is dat ik steeds veel te veel koop en mijn frigo dan ook steeds uitpuilt van al het eten. Voordeel is dan weer dat ik àltijd eten in huis heb en wellicht een sneeuwstorm 3 weken zou kunnen overleven met mijn voorraad + dat ik vrienden die onverwachts op bezoek komen standaard iets kan aanbieden (glaasje wijn/guacamole met nachos/kaasblokjes/olijven enz). – keerzijde is dat ik standaard zelf elke keer na mijn werk voor mezelf ‘een aperitiefke maak omdat het kan’ (misschien moet ik dat laatste afleren? … nee, toch maar niet!)

 2. augustus 2, 2016 / 17:24

  Wij hebben een gedeeltelijk standaard lijstje en gedeeltelijk per week anders, wij eten in de avond wel verschillend maar ik denk dat ik om de drie weken wel hetzelfde lijstje voorbij komt ?

 3. Stefanie
  augustus 2, 2016 / 17:37

  Ik woon samen, als ik alleen zou wonen zou ik helemaal gelukkig worden van alleen maar groenten en fruit eten..oja en vis/sushi niet te vergeten, maar helaas lust mijn vriend geen vis & sushi (Hoe. Is. Dat. Mogelijk?) en houdt hij van aardappelen en vlees. Het enige wat ik elke week standaard koop is brood, kaas, vleeswaren, eieren, yoghurt, fruit ennn daar stopt het haha we zijn beide wel van het uitproberen van nieuwe recepten (Ode aan de allerhande site!) dus ik koop elke week andere dingetjes.. En omdat ik vrijwel altijd bij dezelfde supermarkt kom (60% AH, 30% Jumbo en 10% Aldi) weet ik precies waar alles ligt en in die volgorde maak ik ook mijn lijstje haha

 4. Ilse
  augustus 2, 2016 / 17:38

  Bij ons wisselt het elke week maar een aantal dingen voor ontbijt en lunch komen wel weer terug! Maar ik vind het dan ook helemaal niet erg om boodschappen te doen!

 5. augustus 2, 2016 / 17:50

  Haha ik vind het altijd leuk om te zien wat andere mensen kopen, in de supermarkt kijk ik daar ook altijd naar.
  Maar klein dingetje; volgens mij klopt de eerste zin niet helemaal. ‘Omdat hij meer tijd wil verdien’? Of ben ik nou heel dom? haha

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 2, 2016 / 18:23

   Oeps dat loopt inderdaad niet lekker, ga er even naar kijken!

 6. Amber
  augustus 2, 2016 / 18:04

  Super slim bedacht eigenlijk! Ik denk dat ik dit ook maar ga toepassen als aankomende student :)

 7. augustus 2, 2016 / 18:23

  Handig! Als je de gerechten die je eet lekker vindt, waarom zou je dan iedere keer andere dingen kopen? ;) Wij doen één keer in de week boodschappen voor de hele week (en wat ik dan vergeet of later nog nodig heb kan ik bij de – duurdere – buurtsupermarkt halen) en dan schrijf ik wat vaste dingen op die we nodig hebben (ik koop bijvoorbeeld altijd bananen en karnemelk, om zomaar wat te noemen) en qua eten noteer ik de aantallen. Bijvoorbeeld: 5x eten. En dan kijken we ter plekke in de supermarkt wat we die week meenemen om te gaan eten :) Net wat in de aanbieding is/wat we tegenkomen waar we zin in hebben.

 8. augustus 2, 2016 / 19:09

  Er zijn wel dingen die ik standaard koop: courgette, paprika, geraspte kaas, volkoren crackers. Ik probeer wel regelmatig andere dingen te eten, maar dat is niet altijd even makkelijk.

 9. augustus 2, 2016 / 21:21

  Oh hier ook! Nadeel is dat ik regelmatig Toos Inspiratieloos ben. Maar ik heb een hekel aan boodschappen doen.

 10. Sanne
  augustus 2, 2016 / 21:58

  Tip: je kan met de appie app ook de ingrediënten voor een recept meteen in je boodschappenlijstje zetten, en dan kan je zelfs nog de app een looproute voor je laten maken.

  Ik werk zelf bij de appie en ik hoor veel van veel klanten dat ze dat vaak gebruiken!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 09:14

   Ja dat heb ik inderdaad ook wel eens gezien. Maar dan moet ik eerst weer een recept uit gaan zoeken en dat vergt ook al weer energie ;-) (hahaha ik weet dat ik onmogelijk ben en ik zoek ook heus wel eens nieuwe recepten uit, maar niet wekelijks).

 11. augustus 3, 2016 / 08:42

  Hahaha, wat lachen. Ik zou dat denk ik niet kunnen, hoewel je altijd natuurlijk wel hebt dat je bepaalde dingen elke week haalt. Ik hou wel van variatie!

 12. augustus 3, 2016 / 09:48

  Ik maak eigenlijk ook altijd wel een lijstje, en 9 vd 10 keer vergeet ik dat lijstje. Ligt het op m’n keukentafel terwijl ik te stressen loop in de supermarkt. #faaaaaaal. Natuurlijk zijn er favorieten, maar ik maak eigenlijk iedere week 3x ‘iets van een recept’ uit koekboeken of foodblogs en dan de rest idd buiten de deur of bij m’n ouders of even wat snels zo uit de losse pols.

  Wat me wel opvalt aan jouw lijstje is dat er vrij dure dingen op staan?

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 10:52

   Het bedrag dat ik af moet rekenen is inderdaad vaak hoger dan ik zou willen, maar ik geniet echt van lekker eten en ik vind dat bijvoorbeeld belangrijker dan nieuwe kleding. Het is de afweging die je maakt.

   • augustus 3, 2016 / 15:30

    Groot gelijk! Zo doe ik het ook hoor! :d En je hebt ook al zulke leuke kleding altijd.. goed voor elkaar ;-) Binnenkort nog een event in Breda?

 13. augustus 3, 2016 / 09:49

  Lekker handig en snel hoe jij het doet!

 14. augustus 3, 2016 / 10:27

  Wij doen meestal boodschappen voor 2 dagen, want de supermarkt is om de hoek en we beslissen het liefst niet te lang vooruit :)
  Xxx

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 10:50

   Oooh dat is ook fijn! Ik moet ongeveer twee kilometer voor mijn ‘favoriete’ supermarkt en die supermarkt is altijd druk en rond die supermarkt is het ook altijd heel druk met auto’s, mensen… het maakt de supermarkt echt een ‘dingetje’

 15. augustus 3, 2016 / 10:46

  Wat grappig om te lezen, ik doe het echt precies zo. Mijn boodschappenlijstje is zelfs bijna identiek aan die van jou :’) X

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 10:49

   Hahaha wat grappig!!!!! Goede smaak ;-)

 16. augustus 3, 2016 / 11:23

  Ik heb een paar producten die ik altijd koop (en dat komt best wel overeen met jouw lijstje, haha), maar voor avondeten probeer ik nu juist wat meer af te wisselen. Maar ik kijk dan wel of ik de ingrediënten voor meerdere gerechten kan gebruiken, want anders blijft het allemaal maar liggen in de koelkast. En mijn boodschappenlijstje staat altijd op volgorde van de route die je aflegt in een supermarkt, zodat je nooit terug hoeft, haha. Maar zo ziet jouw lijstje er nu eigenlijk ook wel uit.

 17. augustus 3, 2016 / 15:12

  Ik probeer niet elke week hetzelfde te eten en wissel veel af met vlees vooral. Dus ik bedenkt om maandag wat ik wil eten haal gebakken aardappels en als het op is rijst en/of pasta en dan koop ik nog het vlees/vis dat ik wil eten. Met snijbonen of wortels want ik ben geen groente eter.

 18. augustus 3, 2016 / 16:57

  Ideaal zijn bij de AH (maar vast ook bij andere supermarkten) alle diepvries groentes en fruit: bevroren blauwe bessen, aardbeien, broccoli, spinazie, tuinerwtjes, sperziebonen en pompoenblokjes (allemaal zonder toevoegingen). Die hebben wij standaard in huis omdat je dan altijd wel iets kunt knutselen van smoothies tot soep (pompoensoep) en pasta (met zalm, broccoli en boursin cuisine)! Allemaal lekker makkelijk en snel klaar maar zo krijg je wel voldoende groente en fruit binnen. Misschien ook een tip voor jou om wat meer in te slaan? Dan hoef je niet zo vaak naar die drukke supermarkt + er kunnen geen muizen bij + je hebt altijd gezonde dingen in huis die niet snel bederven.

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 17:25

   Mijn vriesvak werkt helaas niet zo goed en is mega klein, niet heel handig. Misschien op zoek naar een huis met een keuken met groter vriesvak ;-)

 19. augustus 10, 2016 / 14:19

  Leuk om te lezen! Ik laat m’n boodschappen sinds kort bezorgen, dat is helemaal ideaal! Hier kost dat maar 1 pond, dus dat is ook de moeite niet :)
  Ik hou heel erg van koken en plannen haha dus ik maak altijd een weeklijstje voor doordeweeks en baseer daar mijn boodschappen op.