THE LIST: Irritations during a trip on public transport

– Ik heb het hier al vaker over gehad, maar een trein of tram die tergend langzaam gaat terwijl jij je verbinding MOET halen.. Verschrikkelijk!

– ’s Avonds om 18.00u met honger in de trein zitten en weten dat er pas twee uur later iets te eten voor jou in zit. De GEUR van Julia’s en patatjes pinda overal.

– Wie irriteert zich niet aan mensen die hun telefoon gebruiken als ghettoblaster? Hallo, muziek uit of oortjes in. Merci Beaucoup!

– Oh en als ik klaagzangen aan de telefoon zou willen aanhoren dan zou ik bepaalde mensen op twitter ook wel volgen. Niet in de Stilte Coupé SVP!

– Zit je in de trein wordt je verteld dat je trein naar Utrecht gaat, terwijl je naar Amsterdam moet. Uiteindelijk gaat ‘ie wel naar Amsterdam, maar dan ben jij natuurlijk al lang uitgestapt.

– Een telefoon die langzaam maar zeker leeg loopt…….

– Omgeven worden door mensen die het hoofdstuk persoonlijke hygiëne hebben overgeslagen.

– Lekker hoor die halve liters thee, maar een bezoekje aan het toilet in een NS trein staat niet bepaald hoog op mijn favorietenlijst.

– Misschien ben ik hierin de enige, maar als ik ’s ochtends in de trein zit heb ik niet altijd behoefte om mijn vierzitshoekje te delen met drie iets te knappe Italianen. WAAR moet ik dan kijken?

– Anderhalf uur in de trein zitten en in slaap vallen vijf minuten voordat je het station binnen rijdt.. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik wil dan echt niet uit mijn slaap ontwaken!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

19 Reacties

 1. maart 8, 2012 / 12:23

  Haha, wat een geklaag Annemerel! Ik kan er ook echt niet tegen als mensen gaan eten om 18:00 terwijl mijn maag knort als een gek.. Ook is het ontzettend irritant als mijn batterij snel leegloopt van mijn iPhone, maar er nog een uur reistijd op me te wachten staat!

 2. maart 8, 2012 / 12:28

  Super leuk lijstje, het laatste punt is heel herkenbaar dat had ik altijd toen ik nog op school zat zo vervelend

 3. sanne
  maart 8, 2012 / 12:43

  Stinkende mensen bleh. Of dat ze tegen je aan gaan hangen. Dat van die 3 Italianen is grappig!

 4. Malu
  maart 8, 2012 / 12:49

  HAHAA wat heb je dat leuk verwoord allemaal:)Ik herken t helaas ook allemaal, daarom probeer ik maar bewust te slapen in de trein… Zodat k van al die vervelende dingen geen last heb 2,5 uur lang:P
  xx
  Check out my STYLISH CONFESSIONS! ?

 5. maart 8, 2012 / 13:12

  Echt herkenbaar uit mijn studententijd. Ik werd helemaal gek van die vertragingen en het wachten op de koude perrons. Wat ik ook heel vervelend vond, was het staren van mensen via het raam. Vooral als het donker was, dan weerspiegeld alles zo lekker. ALs er nou allemaal leuke boys in de trein zaten ..dan was het allemaal niet zo erg geweest..

 6. maart 8, 2012 / 13:28

  Haha, die irritaties komen me bekend voor toen ik nog met het OV reisde. Gelukkig hoef ik dat al een aantal jaartjes niet meer!

 7. Nathalie
  maart 8, 2012 / 13:33

  Ik haat het vooral als de intercom zo stil staat dat je er niks van verstaat… Ineens hoor je een gebrabbel waarin je de woorden “utrecht”, “overstappen”, “vertraging”, lijkt op te vangen maar je hebt geen idee wat er nou precies gezegd wordt hoewel het dus wel erg belangrijk bleek te zijn.

 8. maart 8, 2012 / 13:43

  “Misschien ben ik hierin de enige, maar als ik ‘s ochtends in de trein zit heb ik niet altijd behoefte om mijn vierzitshoekje te delen met drie iets te knappe Italianen. WAAR moet ik dan kijken?”

  Hahaha duidelijk niet de enige, had ik vorige week nog.. Gelukkig stonken ze naar wiet en waren ze heel druk en aanwezig wat ze minder interessant maakte maar even goed knap;)

 9. maart 8, 2012 / 14:39

  Haha, heerlijk om af en toe zo’n klaaglijstje te maken. :) Heel herkenbaar, elk punt!

 10. maart 8, 2012 / 15:38

  stuk voor stuk heel herkenbaar!

 11. maart 8, 2012 / 17:42

  leuk zon klaaglijstje! Mijn grootste irritatie is vertraging van de treinen!

 12. maart 8, 2012 / 18:29

  Ooh, dit is zooo herkenbaar!

 13. maart 8, 2012 / 19:40

  Tranen in mijn ogen van het lachen. Héél herkenbaar!

 14. maart 8, 2012 / 20:25

  Haha altijd leuk zo’n klaaglijstje!

 15. Joanne
  maart 8, 2012 / 22:22

  Hihi, zó herkenbaar allemaal!
  Je sjaal lijkt me trouwens ook heel mooi, heb je daar misschien duidelijkere foto van?
  En waar heb je em gekocht? (A)

 16. Renske
  maart 8, 2012 / 22:22

  Haha geweldig. Ben het helemaal met je eens. Vooral als er dingen zijn waardoor je je aansluiting niet haalt. Na een lange dag op school/werk/stage/ed heeft niemand daar zin in toch?

 17. maart 8, 2012 / 23:57

  Herkenbaar. Oh man, ik was vandaag ook zo oncharmant aan het slapen in de trein. Maar het moest gebeuren. Ik was zo moe.

 18. D.
  maart 9, 2012 / 11:05

  Mensen die willen instappen en recht vóór de treindeuren gaan staan, zodat de mensen die eruit willen zich door de massa heen moeten dringen. Zwaar irritant. Je kunt echt niet sneller naar binnen als je de ingang blokkeert.

  Ook irritant: mensen die tijdens spitsuur hun tas op de lege stoel naast zich leggen, terwijl ze heus wel weten dat er mensen op dat plekje willen zitten. Natuurlijk kan je vragen om daar te zitten, maar negen van de tien keer krijg je dan een chagrijnige blik en wordt de tas met flinke tegenzin weggehaald. Als je uitgebreid je spullen kwijt wilt moet je maar lekker met de auto gaan.

  En stinkende mensen natuurlijk, bah. Of mensen die om de twee seconden hun neus ophalen.

 19. maart 10, 2012 / 17:54

  Oh ik herken je irritaties helemaal. Ik heb trouwens ook een hekel aan mensen die al gaan instappen terwijl jij er nog uit moet. Serieus wacht gewoon even tot iedereen er uit is of zo.