RUNNING TO NYC: XIII Ready or not?

Photobucket

Op de vraag of ik het gevoel er klaar voor te zijn over vier dagen een halve marathon te lopen.. Daar kan ik HEEL duidelijk over zijn. Nee. Ik liep maandag voor het eerst in twaalf dagen en het was een regelrechte hel. Al na twee kilometer deed alles pijn. Vooral ademhalen ging moeilijk. Het zal vast iets te maken hebben gehad met 1. Geen astmapuffer gebruikt, 2. Vochtig weer, 3. Stormachtige wind, maar OH die 15 kilometer waren van begin tot eind een regelrechte ramp.

Het was de laatste lange afstand die ik voor zondag ga lopen. Nu is het tijd om mijn benen rust te geven. Vrijdag zal ik nog een rustige tien kilometer lopen en daar moet ik het dan maar gewoon mee doen. Ondertussen ben ik spastisch het weerbericht aan het bijhouden. Op het moment dat ik dit schrijf (maandag) geven ze aan dat het zo’n elf graden zal worden met een half zonnetje. De wind komt uit het oosten en zal met windkracht 4 blazen. Hmm. Ik teken ervoor. Het liefst zou ik die wind terugbrengen naar windkracht 2, maar het risico dat het als ik die eis ga stellen gaat regenen is mij iets te groot.

Of ik zenuwachtig ben? Vorig jaar was ik dat wel, maar dat was ook mijn allereerste wedstrijd en ik wist écht niet wat ik kon verwachten. Maar nu… Ik weet het niet. Stiekem heb ik nog steeds een hoog doel in mijn hoofd, maar het is niet zo realistisch. Ik ben er in de afgelopen twee maanden twee weken tussenuit geweest door een blessure, daarna moest ik gedwongen langzamer lopen omdat Nederland twee weken lang was veranderd in een winterwonderland en toen ging ik tien dagen op wintersport. Niet bepaald de ideale voorbereiding. Iets wat ik eigenlijk NU pas besef. Toch heb ik in zowel januari als februari 100 kilometer getraind, dus erg veel minder heb ik niet gelopen. Maar het was toch anders. Ik heb niet getraind op vooruit gaan, maar op mijn conditie behouden.

Misschien moet ik er maar geen al te grote wetenschap van maken, deze laatste dagen gewoon lekker gezond leven en dan zondag maar gewoon gaan rennen. Er zijn ergere dingen dat je doel niet halen, het is niet dat ik m’n brood er mee verdien of zo.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

16 Reacties

 1. maart 7, 2012 / 17:43

  Nou je doet het goed hoor! Succes!

 2. maart 7, 2012 / 18:25

  Ik vind het al hartstikke gaaf dat je mee doet, dat maakt je al een winnaar!

 3. maart 7, 2012 / 18:31

  heel veel succes, je kan het!

 4. maart 7, 2012 / 19:03

  Ik vind het sowieso dapper dat je het gaat doen! Meer dan je best kun je ook niet doen. Succes met de laatste voorbereidingen!

 5. maart 7, 2012 / 19:35

  Ik doe het je niet na hoor, veel succes!

 6. Lianne
  maart 7, 2012 / 19:37

  Die reactie van Dina vind ik superlief! En ze heb nog gelijk ook. Kom op Annemerel het lukt je vast. :D

 7. maart 7, 2012 / 19:49

  Genoeg slapen, gezond eten, vrijdag voorzichtig aan lopen, bananen inslaan, powerplaylist op en gaan en vooral genieten. Genieten dat je dit gewoon al voor de tweede keer gaat doen, terwijl je super druk bent met veel dingen, you’re gonna ROCK!

 8. maart 7, 2012 / 20:01

  Echt super veel succes in ieder geval. Het belangrijkste is blijven geloven en dan komt het allemaal goed^^

 9. maart 7, 2012 / 20:35

  Het gaat je vast goed af! Heel erg veel succes in elk geval!!

 10. Paula
  maart 7, 2012 / 20:35

  Joh komt goed! En volgens mij ben je heerlijk bruin!

 11. maart 7, 2012 / 20:45

  Sucses en komt goed Zondag.

 12. Nina
  maart 7, 2012 / 21:05

  Hoi Annemerel!!

  Heel veel succes met de halve marathon. Je hebt mij in iedergeval geinspireerd om ook te gaan hardlopen en hier ben ik dan ook sinds deze week mee begonnen. Bedankt hiervoor!
  X

 13. maart 7, 2012 / 21:48

  Ik vond het ook maar moeilijk met die sneeuw enzo… maar ik vind dat je het heel knap doet hoor! En idd, nu ff rust nemen, dan kun je gaan knallen… Heeeel veel succes!

 14. maart 8, 2012 / 08:33

  Veel succes! Geloof in jezelf en geniet! You can do it!

 15. maart 8, 2012 / 08:56

  succes!! ik ben echt heel benieuwd:D

  xoxo Nadine
  myclassicwardrobe.blogspot.com

 16. Felicia
  maart 9, 2012 / 15:20

  Leef gezond, ontspan en begin ontspannen aan de race. Je kan het, bijt op je tanden en zet door! De man met de hamer zal zeker langskomen, je mag niet opgeven. We geloven in je :)