FEED YOUR FACE: Let the games begin

Photobucket

Na een wintersport waarop ik vrijwel alles gegeten heb wat God verboden heeft, was het niet al te makkelijk om maandag gelijk maar weer terug te gaan mijn ‘Skin Diet’. Ik had al heimwee naar de wintersport, dan helpt het niet kunnen eten van een pak Oreo koekjes (Oreo bestond afgelopen dinsdag precies 100 jaar!) niet echt bij het verlichten van de pijn.

Goed, omdat dit eigenlijk het begin van een LANGE weg is heb ik nog niet echt recepten voor jullie die ik zelf heb uitgeprobeerd. Maar ik kan je wel vertellen hoe mijn eetschema er zo ongeveer uit ziet

6.30u Glas citroenwater + halve grapefruit
7.00u Gebakken ei met volkorenboterham en grote mok thee
10.00u Volkoren crackers met zelfgemaakte Hummus
12.00u Smoothie met soja- of amandelmelk, een banaan, verschillende besjes en spinazie
14.00u Ongezouten ongebrande noten
16.00u Banaan
19.00u Avondeten, een rijk gevulde salade met een volkoren broodje, volkorenpasta, grote kom erwtensoep met volkorenbrood..
20.00u Stuk 85% pure chocolade
21.30u Warme appel met kaneel

Ik heb geen honger, maar ik vind het wel EXTREEM lastig om cupcakes en taart af te slaan en ik vraag me af of dat ooit gaat wennen.

Nou ja we zullen het zien.. Op de foto’s kun je zien wat mijn GROOTSTE faal is, korstjes krabben. Erg veel last van een onrustige huid heb ik (zoals voorspeld, door de wintersport) niet, maar wel littekens en korstjes die ik er dan het liefste gelijk weer vanaf krab. Mijn doel voor deze week? Met mijn vingers van mijn gezicht afblijven. Wens me succes.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

22 Reacties

 1. Leonie
  maart 8, 2012 / 17:53

  Hoi!
  Ik ken het probleem korstjes en puistjes krabben!
  Tip: neem acryl nagels!
  Je kan niet eens meer krabben dan!
  Mijn huid ziet er een stuk rustiger uit
  sinds ik mijn acrylnagels heb nu 6 weken!
  Groetjes,
  Leonie

 2. Brenda
  maart 8, 2012 / 18:20

  Heel veel succes gewenst!! Wat ontzettend goed dat je dit gaat proberen..
  Heb een verzoekje betreft je oogmake-up: zou je eens het zwarte lijntje op je waterlijn weg kunnen laten en op de wimperlijn aan kunnen brengen? Dan lijken je mooie ogen veel groter :D
  Ben benieuwd wat je ervan denkt :)
  Veel liefs en nogmaals succes!

 3. karlijn
  maart 8, 2012 / 18:34

  Wauw, sta je elke dag zo vroeg op? :-O Het ziet er uit als een gezond schema! Je vertelde laatst dat je vriendje met liefde allerlei gezonde hapjes en maaltjes maakt voor je, ook als hij zelf niet thuis eet, daar bof je echt mee!! Het is zoveel makkelijker om gezond te eten als het niet teveel moeite kost om het klaar te maken. Koken is leuk, maar niet 6 x per dag (vind ik tenminste..)

  Ik wens je heeel erg veel succes met je nieuwe dieet/’lifestyle’, ik hoop van harte dat het het gewenste resultaat heeft, en dat je dat al snel gaat zien! (beter voor de motivatie). Hoelang ga je het in ieder geval de kans geven? (iets van: als ik na 3 maanden nog geen resultaat zie, werkt het niet, punt.?)

  Succes, en maak het jezelf niet al te zwaar he! Je bent dol op eten, en dat plezier moet je wel blijven houden vind ik :) Maar met die prive kok moet dat vast wel lukken om lekker en gevarieerd te eten zonder ‘forbidden food’.

  Toi Toi Toi! liefs

  liefs!

 4. maart 8, 2012 / 19:05

  Opzich ziet het er uit als een gezond schema! Het lijkt me inderdaad echt heel lastig om me er aan te houden, ik heb dat nu ook. Ik eet gewoon brood maar tussendoor heb ik vaak zoveel trek, bleh!

 5. maart 8, 2012 / 19:08

  Maar gezond eten kan ook zo yummy zijn. Succes!

 6. maart 8, 2012 / 19:15

  Ugh. I feel you. Op dit moment zit mijn gezicht ook onder de korstjes, en maar blijven krabben.. -_-

 7. maart 8, 2012 / 19:45

  Pfoe het lijkt me echt moeilijk! Ik ben nu koeienmelk aan het vermijden in de hoop dat het helpt.. Alleen sojamelk is niet te drinken hahah! Succes met je schema, hopelijk werkt het :)

 8. Esther
  maart 8, 2012 / 20:09

  Ik denk eerlijk gezegd dat je een middenweg moet zoekeen..
  Jij eet nu alles wat los en vast zit en het andere moment doe je een streng dieet. Dat werkt toch niet?
  En daarbij komt, in alle dermatologie boeken staat dat eten geen invloed heeft op acné. Dusja.

  • Sophie
   maart 9, 2012 / 08:01

   En dat is dus bs! Je huid is een orgaan, voeding heeft invloed op alle organen in je lichaam dus waarom zou dat niet op je huid kunnen?

   Leuk schema Annemerel! Lijkt wel redelijk op wat ik dagelijks zo’n beetje eet, succes!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 9, 2012 / 08:10

   Dat klopt. Maar er is ook nog nooit bewezen dat het GEEN invloed heeft. Het is qua onderzoek doen erg lastig om aan te tonen dat bepaalde voedingsmiddelen invloed hebben op het lichaam, omdat er zoveel andere factoren ook een rol spelen.

 9. maart 8, 2012 / 20:21

  Dit lijkt me anders echt niet zo erg om te eten!

 10. maart 8, 2012 / 20:37

  Succes! Zoiets is moeilijk om af te leren omdat je het vaak onbewust doet.. lekker kleurtje heb je gekregen!

 11. maart 8, 2012 / 20:42

  ok annn!!!! haha hoi uitroeptekens. maaarr ik doe met je mee met het korste krabben en aan mn puistjes zitten. mijn voorhoofd zit ‘letterlijk!’ onder de littekens, en ik wil het weg hebben, ook op mijn rug zitten heeel veel littekens, hebjij dat ook? nu doe ik met je mee. vanaf NU kom ik er niet meer aan.. deze week.. en als ik een knoert heb dan kom ik er wel aan maar dat lijkt me logisch ok? ik zal niet meer aan kortstjes komen.. hoop dat het me nu eindelijk zal lukken. haha succes! :D

 12. maart 8, 2012 / 20:52

  heel erg veel succes! lijkt me heel erg lastig, maar het komt vast goed!

 13. Renske
  maart 8, 2012 / 22:20

  Heel veel succes! Maar je hebt er wel een heerlijk menu bij gedaan, dus met de nodige afwisseling in je eten, waardoor het gemakkelijker blijft om vol te houden, gaat het je lukken! I am sure

 14. maart 9, 2012 / 00:26

  Je huid ziet er op de foto’s echt vrij rustig uit, had het erger verwacht haha! Misschien een hele stomme vraag, maar eet je savonds salade met volkorenbroodje, volkorenpasta en dan ook nog eens erwtensoep met volkorenbrood? Of is het of een salade of volkorenpasta of erwtensoep? Vind het wel erg veel anders.

 15. Jolanda
  maart 9, 2012 / 09:02

  Succes!

  Ik kwam je trouwens net tegen op een ze.nl, leuk:D

  http://www.ze.nl/p/71934/ze…_is_trots_om_vrouw_te_zijn!

 16. maart 9, 2012 / 09:18

  Succes meid! En inderdaad: niet krabben he?! Ik weet hoe makkelijk dat klinkt haha, maar probeer het!

 17. Charley
  maart 9, 2012 / 09:46

  Dat menu klinkt echt heerlijk, behalve die spinazie in die smoothie… Succes!

 18. maart 9, 2012 / 09:52

  Hi, succes Anne Merel, ik vind dat je goed bezig bent! Straf jezelf niet te hard als je een keertje een Oreootje pakt hoor, moet wel gezellig blijven ;-)

 19. maart 9, 2012 / 13:13

  Doe ik ook altijd, korstjes pulken en alles wat eruit gedrukt kan er proberen uit te drukken, wat vervolgens er niet te makkelijk uit gaat en dan komt het nog wel eens voor dat ik daar een litteken aan over hou ;p
  Succes met je dieet, ik kan dat echt niet hoor. Maar moet je elke dag hetzelfde of is er variatie?

 20. maart 10, 2012 / 17:45

  Oei das niet fijn om terug te komen met zo een huid. Succes ik hoop dat je snel weer van de plekjes af bent..