THE LIST: Dingen die ik mis uit New York

De jetlag heb ik dan misschien overgeslagen, de heimwee heeft me niet gepasseerd. Op maandag liep ik al door New York met het idee van ‘oh shit, morgenavond moet ik naar huis, ik wil hier blijven’ en het is er niet beter op geworden. Maar wat vond ik dan zo fijn in New York? Een lijstje met alle random dingen die ik mis.

 • Gewoon wandelen, zonder specifiek doel. En tegelijkertijd ontzettend hard genieten van alles om me heen.
 • Om vier uur ’s ochtends uitgeslapen wakker worden en bedenken hoe lang mijn dag nog gaat zijn.
 • Even snel in de metro springen en naar de andere kant van de stad reizen.
 • Cupcakes van Sprinkles.
 • Eten halen bij Whole Foods. Even snel boodschappen doen bij de supermarkt is in Nederland niet mijn aller grootste hobby, maar in New York bij Whole Foods is het een uitje.
 • De koffie bij vrijwel ieder ‘hip’ tentje die gewoon mega goed is.
 • Thee halen bij Starbucks en dan een uur met mijn handen om zo’n warme beker heen lopen en af en toe een klein slokje nemen.
 • Met mijn muziek in mijn oren wandelen langs de West Side Highway, over de Highline of door Central Park. Vrijheid.
 • Dat echt iedere straathoek een Instagram foto is.
 • Wanneer je in je eentje aan de bar zit in een restaurant of café je altijd aanspraak hebt, want de mensen om je heen zijn ook meestal alleen.
 • Lopen over de Brooklyn Bridge en de zon die de skyline van Manhattan langzaam oranje doet kleuren.
 • Alleen zijn en je nooit alleen voelen.
 • Dat er op iedere straathoek wel een restaurant te vinden is waar je avocado toast kunt krijgen.
 • De lucht die in New York op mooie dagen blauwer lijkt dan op een mooie wintersportdag.
 • De winkels die je niet in Nederland hebt zoals Glossier (beauty) en Anthropologie (vooral de keuken en serviesafdeling).
 • Het niet in woorden te vatten gevoel dat New York me geeft.
 • Dat mensen je altijd complimentjes geven, gemeend of niet, maar ik kreeg zelfs complimenten toen ik in mijn ski-jas, zonder make-up, in mijn hardlooplegging en op hardloopschoenen even snel eten ging halen bij de Deli op de hoek. Die positieve energie is fijn. Ook al is waarschijnlijk de helft gewoon bullshit, die positieve energie zorgt voor een positievere instelling wat dan weer een hele kettingreactie aan positieve dingen veroorzaakt. Note to self: vaker zomaar complimenten uitdelen.
 • Dat er op straat altijd leven is.
 • Dat je in vier dagen (zaterdag – dinsdag) 98,22 kilometer kunt lopen en 113,813 kunt stappen kunt zetten en nog steeds niet het gevoel hebt dat je bent uitgekeken (alhoewel je voeten er op dat moment waarschijnlijk wel anders over denken, ik had de laatste dag zoveel last van blaren!).

Ik wil terug :)

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. maart 23, 2018 / 12:12

  Ik snap je gevoel, ik zag vanochtend je vlog (ik probeer altijd tijdens het ontbijt te kijken) en ik voelde gewoon de energie die je krijgt als je met je koffer omhoog loop bij de metro! Ik had echt het gevoel van! Dat wil ik weer! Ik hoop dit jaar dat gevoel te krijgen :)

  • Annemerel
   Auteur
   maart 23, 2018 / 12:36

   Haha ja precies dat, dat je naar boven loopt met je koffer, freaking zwaar, maar dat HET GEVOEL je gewoon overvalt.

 2. Ilse
  maart 23, 2018 / 12:30

  Ik wil echt graag nog een keer naar New York toe.

 3. Thirza
  maart 23, 2018 / 12:53

  Ik heb je vlog ook net zitten kijken en kan niet wachten op je volgende vlog! Als ik alles weer zie wil ik ook terug!!! Kan mij goed voorstellen dat jij dat nu helemaal hebt.

 4. Marieke
  maart 23, 2018 / 13:02

  Leuke blog! Ik vind het zo leuk dat steden zó persoonlijk zijn! Ik kan me jouw gevoel helemaal voorstellen, maar zelf heb ik dat in New York geen moment gehad. Ik ben wel hoteldebotel van Berlijn en met díe stad heb ik dit herkenbare gevoel dus ook! :-)

 5. maart 23, 2018 / 17:11

  Ik vind je enthousiasme echt zo leuk om te zien! Waarom ga je niet een keer voor langere tijd naar NY? Bijv een aantal weken of maand? Airbnb boeken, lekker je werk vanuit NY doen. Schrijven en filmen vanaf hier, vind iedereen leuk om te zien en te lezen! Dan leer je je stad pas echt goed kennen!

  • Marieke
   maart 24, 2018 / 12:05

   Ja, dat zou te gek zijn heh?
   Alleen wel jammer dat NY zo gruwelijk duur is (ook airbnb), daar valt zowat niet tegenop te werken ;-)

   • maart 24, 2018 / 14:54

    goed zoeken :) airbnb in brooklyn scheelt al een hoop. goedkoop ticket scoren. alles is mogelijk

 6. maart 23, 2018 / 21:05

  Ben 1 keer in NY geweest, super gaaf. Wil nog wel een keer. Maar wat jij hebt met NY heb ik met Florida.
  Net terug, en zo’n heimwee al… en moet nog wachten tot mei 2019 tot ik weer terug mag. Boehoe!!
  En zei vanmiddag nog tegen een collega: ik heb liever de (volgens sommigen wat fake overkomende) vriendelijkheid van de Amerikanen dan de botheid van veel Nederlanders…

  En mis de cheesefries van Shake Shack

 7. Marije
  maart 23, 2018 / 21:18

  Haha ja, ik wil ook weer terug :(