RUN BABY RUN: En dan is het nu tijd voor rust?

OK. Ik beloof jullie. Vanaf morgen gaan we weer terug naar de ‘normale’ programmering met een blog om 12.00u, vandaag loopt het nog even niet zo lekker als ik gehoopt had. Met de jetlag gaat het goed hoor, ik heb het gisteren tot half elf ’s avonds volgehouden en werd vanmorgen netjes om 6.50u wakker, tien minuten voor de wekker. Jetlag, welke jetlag?

Maar erg fris ben ik toch nog niet. Het toetsenbord van mijn spiksplinternieuwe MacBook doet niet wat ik zou willen, als in: mijn spatietoets werkt niet meer, dus het schrijven van een blog ging nogal lastig. Ik heb een half uur lang met de föhn boven mijn spatiebalk gehangen in de hoop het vlokje stof eruit te blazen, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk kwam ik er rond half één achter dat ik ook gewoon in het bezit ben van een los toetsenbord en dat ik ook op die manier mijn blog zou kunnen schrijven. Waarom ik daar niet eerder aan gedacht heb? Ik vind het makkelijk om de schuld toch op die jetlag af te schuiven. ANYWAY. Tijd voor een stukje hardloopreflectie. Want ik schreef een paar weken geleden dat ik een paar weken looprust zou nemen na de halve marathon in New York. Ga ik dat nog steeds doen?

Ik dacht even dat ik er onderuit zou kunnen komen. Mijn knie leek vorige week ineens door een mirakel genezen en ik dacht meteen, YES, ik kan straks gewoon lekker doortrainen. Toch heb ik deze week mijn hardloopschoenen nog niet aan gehad en ik denk ook niet dat dit op korte termijn zal gebeuren. Er zit sinds zondag een venijnige blaar onder mijn voet die er voor zorgt dat ik mijn voet niet normaal kan afwikkelen. Doordat ik gewoon doorgelopen ben in New York heb ik lekker lopen compenseren met als gevolg dat er nu weer vocht in mijn knie zit en de enkel van de voet waar de blaar op zit ‘vermoeid’ aan voelt (ik loop nu een beetje op de buitenkant van mijn voet om de pijnlijke plek te ontzien). Dit zijn allemaal absoluut geen grote rampen, maar het geeft volgens mij wel aan dat ik nu gewoon even een pas op de plaats moet maken. RUST. Ik heb geen zin meer om iedere keer maar weer een (figuurlijke) pleister te plakken en mezelf op te lappen om vervolgens weer na een paar weken ‘iets’ te hebben.

De komende maanden staat er toch geen mega belangrijke wedstrijd op het programma. Bij de Circuit Run op Zandvoort ben ik zondag wel aanwezig, maar ik ga niet zelf lopen. De 7 kilometer in Valencia half april, daar heb ik ook geen speciale training voor nodig. En de halve marathon op 27 mei in Leiden? Ik neem aan dat ik voor die tijd wel uitgerust ben, haha.

Het is ook niet dat ik nu echt wekenlang niks ga doen. Hopelijk kan ik volgende week wel weer de hardloopschoenen aantrekken. Maar in plaats van dat ik meteen weer 25 kilometer ga lopen met een pace van 5’10, ben ik van plan om rustig te beginnen. Kortere afstanden. Het zal even wennen zijn, want die 25 kilometer met 5’10, dat is dus mijn favoriete workout, maar ik moet nu gewoon even goed voor mezelf zorgen (zoals mijn fysio al weken roept, waarop ik reageer dat ik juist MEGA goed voor mezelf zorg, waarop hij dan weer reageert met de vraag waarom ik dan zoveel kleine kwaaltjes heb).

Zondag dus wel naar Zandvoort, maar zonder hardloopschoenen. Wie kan ik zondag allemaal aanmoedigen vanuit de Pitsstraat? 

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. Miny
  maart 22, 2018 / 13:13

  Ik loop zondag de 12km! Tot dan!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 22, 2018 / 13:21

   Leeeuk! Tot zondag!

 2. Marieke
  maart 22, 2018 / 13:17

  Succes met rust houden haha. Verschrikkelijk lastig. Het helpt mij dan wel om andere doelen te bedenken. Zoals om de dag ..x buikspieroefeningen of ..km per week wandelen. En juist nu lekker wat dingen plannen waar je anders geen tijd voor neemt, zoals een massage, pedicure, hmm klinkt eigenlijk zo slecht nog niet ;-)

  • Annemerel
   Auteur
   maart 22, 2018 / 13:22

   Jaa andere doelen heb ik zeker nodig. Nu ook wel even niet te veel wandelen, want dat gaat met die blaar ook niet zo lekker!

 3. maart 22, 2018 / 13:30

  Leuk!! Ik ben er zondag ook en loop zelf de 12, mijn vrienf fiets de omloop van Zandvoort dus ik ben lekker vroeg :) Ik hoop je tegen te komen (poging 2 om je boek te laten signeren) want bij de CPC lukte het niet :)

 4. Anneke
  maart 22, 2018 / 14:10

  ik loop de halve marathon

 5. Zorana
  maart 22, 2018 / 15:39

  Ik loop de 12 Km zondag!

 6. maart 22, 2018 / 16:05

  Succes met de rust! Ik weet dat het niet makkelijk is.
  Ik ben er niet bij in Zandvoort. Mijn eerste zal weer in Enschede zijn. Kom je daar weleens in de buurt?

 7. Ilse
  maart 22, 2018 / 16:44

  Verstandig idee, ik denk dat je lichaam daar ook van opknapt!

 8. Judith
  maart 22, 2018 / 19:14

  Moeilijk, rust houden, zeker! Maar misschien een goed moment om een routine in (meer) kracht en stabiliteitstraining op te bouwen. Daar profiteer je dan later weer van als alle kwaaltjes genezen zijn. En ook in de sportschool maak je endorfine en serotine aan (misschien minder dan met hardlopen, maar alle beetjes helpen, toch?!)

 9. Angela
  maart 22, 2018 / 22:05

  Het team van Annemerel Runs NYC 2018 natuurlijk ?!

 10. maart 23, 2018 / 14:35

  Rust is altijd moeilijk, maar je moet maar zo denken: je kan ook doorlopen en twee jaar (!) eruit liggen, zoals ik jaren geleden heb gedaan. Dan valt een weekje rust wel mee :). Succes op de 27e mei, ik loop dan mijn eerste marathon in Edinburgh!

 11. Erik
  maart 24, 2018 / 07:16

  Verstandig km even rustig aan te doen. Natuurlijk onwijs fijn dat je knie zich de afgelopen week zo goed gehouden heeft. In NY loop je inderdaad ontzettend veel km’s, soms zelfs onbewust (er zit altijd wel iets op het volgende blok of het blok daarna dus dat loop je wel even. En dat doe je dus de hele dag ?

  Net je blog van de Halve marathon gekeken, heerlijk! Wat een fantastische halve marathon lijkt me dat.

  Ik ben er zondag ook, wie weet tot dan

  – Erik