THE LIST: Annoying tweeps

– Mensen die het eigenlijk altijd verschrikkelijk slecht hebben en negen van de tien keer ziek zijn. Ik dacht dat ik een zwak gestel had, maar als ik mijn timeline moet geloven…..

– Mensen die de hele zomer zeurden om zon, die nu ineens gaan klagen over dat ze het zo warm vinden voor de tijd van het jaar, dat ze liever temperaturen richting het vriespunt zouden willen zien. Ja hallo? Is het ooit goed?

– Mensen die hun vriend semi-schattige naampjes geven. Kijk dat is een paar keer leuk, maar dat hoef ik niet de hele dag te lezen.

– Mensen die ieder compliment dat ze via twitter ontvangen retweeten.

– Mensen met stopwoordjes. Sorry hoor ladies, maar ben ik de enige waarbij dat ‘nonnomnomnom’ een beetje tegen gaat staan?

– Mensen die ie-de-re avond melden dat ze gaan slapen (als ik nog minstens twee uur moet werken… ja-loers!)

– Mensen die alleen maar tweeten als ze wat te klagen hebben.

– Mensen die ALTIJD gelukkig zijn.

– Mensen die net als je op het punt staat ze te gaan unfollowen ineens iets interessants zeggen..

– Mensen die een sportieve uitspatting hebben op het moment dat jij eigenlijk een sportieve uitspatting zou willen hebben maar de bank nog niet kunt verlaten.

En wat vinden jullie de grootste no-go’s op twitter?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

49 Reacties

 1. september 27, 2011 / 15:39

  Ongegeneerd klagen over je werk! Wat als je collega’s of zelfs je baas het leest? Ik vind dat sommige dingen gewoon in je hoofd moeten blijven of vertel het thuis maar ga niet de hele wereld vertellen dat je baas een klootzak is en dan huilen als je geen werk meer hebt. :)

 2. september 27, 2011 / 15:39

  Ojee, heb je het nu over mij: ik zeg vaak nomnomnom :-) Ik vind het gewoon een heel leuk woord! :-)
  Maar als je het zo irritant vind, dan unfollow je irritante mensen toch gewoon? Net zo makkelijk :p

 3. september 27, 2011 / 15:40

  Wat ik een echte no go vindt: roddelen en gemene dingen zeggen over andere mensen, lekker veilig via Twitter (en dat diegene over wie ze het hebben nog het liefst in dezelfde ruimte zit)

  O en ik krijg ook de rillingen van dat nomnomnom. Wie heeft dat verzonnen??

 4. september 27, 2011 / 15:41

  Ik kan nooit zo goed tegen de “ik verveeel me zoooooo enorm”-tweets. Wat moet ik met die informatie? Ga iets met je leven doen ofzo zeg. :P

  En leuk dat mensen verliefd zijn (erg leuk zelfs!) maar zeg dan iig direct tegen je schatje/scheetje/poepie/lieverdje dat je zo veel van hem/haar houdt. Dat soort geslijm hoef ik niet te lezen.

  Maar voor de rest vind ik twitter een gezellig medium. Vooral als ik in de trein zit of erop moet wachten.

 5. Josianne
  september 27, 2011 / 15:46

  ik ken een stelletje die de hele dag door tweet dat ze zoveel van elkaar houden, ze vinden het verschrikkelijka als een van de twee net naar huis is, ze balen er enorm van dat ze niet bij elkaar kunnen slapen, ze dromen altijd over de ander, als een van hen bijvoorbeeld 1400 tweets heeft, dan gaat die speciaal naar de ander, oh, en had ik al gezegd dat ze ieder uur tweeten dat ze zoveel van elkaar houden?

 6. Mariët
  september 27, 2011 / 15:49

  Ik tweet bijna nooit, behalve als ik iets te klagen heb! Haha! Gelukkig volg je mij niet :-P Grappig dat ik ook in het lijstje sta :-D Echt leuk geschreven deze blog! Ik weet precies waar je het over hebt bij elk punt

 7. Eline
  september 27, 2011 / 16:01

  Dan erger je je vast vaak aan mij haha. Maar mijn motto is: zint het niet, dan lees je het niet ;)

 8. september 27, 2011 / 16:05

  Volledig eens met puntje 2; geniet verdorie van ’t mooie weer! Je moets straks weer voor minstens 5 maanden je laarzen dragen! (oeps…sorry…I just hate the winter!)

 9. september 27, 2011 / 16:10

  De hele tijd negatief tweeten! Ik vind het echt niet erg om ’s te horen dat je je niet lekker voelt, dat het even niet meezit of dat het weer kut is, maar niet in elke tweet die je plaatst.

 10. Sanne
  september 27, 2011 / 16:25

  Charley, nomnomnom is van koekiemonster ;) maar dat ben ik nu ook wel beu. Eeuwige klagers zijn ook vervelend en ik erger me aan belachelijke hashtags. Ik tweet zelf bijna nooit, maar als ik dat wel doe is het over leuke dingen dus ik val in de ‘altijd gelukkig’ categorie ;).

 11. Kim.
  september 27, 2011 / 16:26

  Hier ben ik het ZOO mee eens!

 12. Felicia
  september 27, 2011 / 16:27

  Ik vind het algemeen mensen dié twitteren een beetje triest.
  haha nee of misschien wel een beetje, wat is er mis met wat privacy!
  Ouderwetse jongedame haha

 13. september 27, 2011 / 16:34

  Het ergst vind ik als iemand iets zegt in de trant van ‘Sommige mensen kunnen ook écht helemaal niets’ of ‘Ik haat je’ of ‘Hou die grote bek eens een keer’ en dan zonder verdere uitleg. Dan ga ik me afvragen, op wie slaat dat? En als je dat van diegene vindt, zeg het dan tegen hem of haar in person in plaats van mijn nieuwsgierigheid wakker te maken.

 14. Lindsey
  september 27, 2011 / 16:52

  °pakt zonnebril° of °zet politiek filter aan° dat soort tweets.

 15. Manon
  september 27, 2011 / 16:59

  als ze een heeeeel verhaal lullen en dan pas @…. erachter zetten.

 16. Renske
  september 27, 2011 / 17:07

  Ik heb geen twitter, omdat ik precies bang ben voor al die irritaties hahahah. Nee, maar het lijkt me spuugirritant als er van dei mensen die iedere scheet menen te moeten delen. Of mensen die inderdaad een supergeweldig leven hebben (so it seems) en dat maar moeten delen. Voor zulke dingen heb ik al Facebook, dus al dat gedoe nog eens lezen op Twitter vind ik persoonlijk too much haha. Maar goed, aan social media zitten natuurlijk ook grote voordelen.

 17. Paula
  september 27, 2011 / 17:22

  In veel van deze kan ik me vinden:
  – nomnomnom > Hoe oud ben je? 4?
  – Mensen die altijd gelukkig zijn > Hou alstjeblieft een ander voor de gek
  – Complimentjes retweeten > jaja je bent fantastisch, het siert je veel meer als je het voor jezelfd houdt

  Nog 1 waar ik me aan irriteer; mensen afzeiken via Twitter of een punt proberen te maken over iemand. Vecht persoonlijke frustraties gewoon naar elkaar uit, doe dat niet via internet.

  • september 28, 2011 / 08:54

   wahahaha, zooo mee eens!

 18. september 27, 2011 / 17:23

  Slecht gebruik van hashtags en (persoonlijke dingen) tweeten als je ook iemands 06 hebt.

 19. september 27, 2011 / 17:27

  oh ik irriteer me ook zovaak maar ik zal vast ook wel mensen hebben die mij irritant vinden. Ik vind dat retweeten verschrikkelijk, bij elke compliment. En ik vind dat ‘ ik ga nu een appel pakken’ zo verdomd oninteressant. Maar toch volg ik ze, misschien omdat ik gewoon nieuwsgierig ben aangelegd haha

 20. september 27, 2011 / 17:30

  Mensen die gewoon teveel twitteren waardoor mijn timeline overspoeld wordt met hun problemen. Ik heb er een sport van gemaakt hun meteen te unfollowen als ik het zie, works like a charm! Verder ben ik het vollédig eens met jouw lijstje! Oh en, passief agressief gedrag! Iets tweeten, zogezegd niet op één persoon maar op een groep mensen gericht, terwijl je als lezer precies weet over wie het gaat. Belachelijk! Hou dan gewoon je mond haha.

  Maar ach, verder houden we allemaal heel erg van Twitter ;)

 21. september 27, 2011 / 17:42

  Ik twitter veel, vaak onnodig en ik moet ook van mezelf minderen, maar ja… als je op een kantoor werkt waar je al 4 maanden 8 uur per dag uit je neus kan zitten vreten, dan is twitteren toch nog best leuk (en nee, het mag niet. Dat weet ik).
  Ik zeur ook wel eens, maar de mensen die constant zeuren over alles, daar word ik doodmoe van. Net als van betweters, mensen die echt serieus teveel tweeten (“hee, mijn schoenveter zit los” “Zo, die zit weer vast” “Oh, he! de nagellak van mijn linkerpink is aan het chippen” en dat ongeveer in een halve minuut…

  Mijn eigen tweetgedrag is ook echt niet goed en ben dus zeker geen heilige. Maar zelfs ik die teveel tweet ergert zich aan mensen.

  • september 27, 2011 / 17:45

   Oh! Nog een die heel erg is: Mensen die 5 of 6 keer op een dag zichzelf retweeten dat ze een nieuwe blogpost hebben. Na 1x weet ik het wel. (ik volg jou niet op twitter, dus hoop ergens niet dat jij dat doet. Maar anders heb ik nu ruzie ;))

 22. martina
  september 27, 2011 / 17:54

  ik haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat het als mensen tienduizend keer per uur dingen RTweeten,,,… lkkr boeiend. anders zou ik diegene zelf wel volgen….

 23. september 27, 2011 / 17:57

  hahaha ik vind dat je al behoorlijk ver komt met dit lijstje!

 24. september 27, 2011 / 18:23

  Mensen die áltijd iets te klagen hebben over hun ouders. Tuurlijk, iedereen heeft wel eens ruzie met zn ouders, maar als je elke dag tweet dat je je ouders haat of kankersouders of iets in die richting is dat gewoon respectloos vind ik. Al helemaal als ze even daarna tweeten dat hun ouders iets liefs doet ofzo.

  En sowieso gewoon mensen die met kanker (of gewoon veel) schelden of zwelgen in zelfmedelijden..

 25. september 27, 2011 / 18:37

  Eerst en vooral: I love Twitter. Fantastisch medium waarbij je alles als eerste weet… Maar zeurtweets mijd ik, en ook 135 hypertweets na elkaar. Of superveel blog-spam. Ik hoef echt geen 5x per dag een linkje te krijgen van een post die al een dag online staat. :)
  Maar eh, als ik iemand vervelend vind, ga ik gewoon unfollowen. Is echt geen big deal voor mij. ;)

 26. september 27, 2011 / 18:38

  Ik ben het helemaal eens met je lijst. Vooral de nomnomnom kan ik niet meer zien!

 27. Lola
  september 27, 2011 / 18:59

  Mensen die hun hele leven + problemen met vriend/vriendin erop zetten, voor stomme dingen tweeten zoals ‘ nu ff bakje koffie drinken’
  Boeiend denk ik dan.
  Ook irritant vind ik mensen die net een baby hebben en dan de hele tijd tweeten de kleine dit en de kleine dat. Hallo, hou een beetje rekening met anderen die dat misschien niet willen horen de hele dag door. Maargoed, zulke mensen gooi ik er gewoon af.

 28. september 27, 2011 / 19:26

  Ik heb een keer in de klas gehad dat een klasgenoot over de klasgenoot voor haar tweette dat ze vet haar had en wel zou stinken. Dat was echt het laagste van het laagste van het laagste.

 29. september 27, 2011 / 19:56

  Mensen die de hele tijd zeuren! Natuurlijk, iedereen maakt wel eens een zeurtweet, maar echt de héle tijd wordt wel heel vervelend.

 30. september 27, 2011 / 19:58

  Het ergste vind ik dat ik van oud klasgenoten lees die VWO6 nog eens moeten doen moet lezen met wie en van wie ze les hebben. Ze mentionen de leraar dan ook gewoon, en redelijk veel leraren hebben twitter.

  “Les met @Jan, @Klaas, @Rick, @Jeroen, @Thomas en @Joost van @Leraarmetderareachternaam ”

  Yay, thanks for your information.

 31. september 27, 2011 / 20:35

  Klagende mensen zijn altijd vervelend! Gewoon op unfollow drukken ;)

 32. Dagmar
  september 27, 2011 / 21:10

  Hahaha dat nomnomnom vind ik ook echt heel erg vervelend! Klaag tweets snap ik ook nooit. Prima als je een keer iets te klagen hebt maar bijna elke dag?

 33. september 27, 2011 / 21:17

  Klaagtweets vind ik altijd verschrikkelijk! Of erger: Mensen die honderden keren een speciale tweet retweeten in de hoop dat hun idool het ziet!

 34. Tessa
  september 27, 2011 / 21:18

  Nog erger dan omnomnomnom. Ik ben aan het sushi/soep/brood NOMMEN. Dat heeft toch niks met taal te maken? En ik vind het heeeeeeeeeeeeeeeeeel dommig klinken.

 35. september 27, 2011 / 21:59

  Vooral het geklaag, hoewel ik me er zelf ook af en toe schuldig aan maak :P

 36. september 27, 2011 / 22:22

  Haha, die nomnomnom ben ik het heel erg mee eens! ;) En de rest ook wel eigenlijk, hoewel ik mij aan sommige punten ook wel eens schuldig heb gemaakt..

 37. september 27, 2011 / 23:03

  Noooooommmnomnomnom nommerdenom nommen.

 38. september 28, 2011 / 08:53

  owwww, ja zoveel. mensen die elke compliment RT-en zijn echt narsistisch!
  mensen die je volgen, maar als jij ze niet terugvolgen, jouw weer ontvolgen. ik vind het niet erg, maar ik heb wel zoiets van: huh, waarom volg je mij dan?
  zeikerds. ik kan er niet tegen. UNFOLLOW!
  mensen die stoer doen op twitter. ik heb meerdere beautybloggers erom ontvolgd.
  spammers. als mensen je stukjes echt willen lezen is 1x erover tweeten ook genoeg.
  mensen die ELKE STAP die ze nemen tweeten.

 39. september 28, 2011 / 12:35

  Haha, herkenbaar!!

 40. Simone
  september 28, 2011 / 13:54

  Ik irriteer me gelukkig niet heel snel, misschien heb ik de juiste mensen in mijn Timeline ;-) Meestal is het vooral erg gezellig en als ik iemand niet interessant genoeg vind, dan unfollow ik gewoon weer.
  En laten we niet vergeten, Twitter is natuurlijk gemaakt voor gezelligheid en snel dingen te weten te komen, dus ja…dan lees je soms ook dingen die je minder leuk vind.

 41. Ais
  september 28, 2011 / 14:48

  Ik weet niet of het hier al gezegd is maar het ergste allertwiijden is: spoilers van series en afleveringen op twitter geven. Houd. Je
  Mond!

 42. september 28, 2011 / 17:59

  Ik ben het zo eens met; Alleen maar klagen op twitter, hallo! Twitter is geen klaagmuur! Ook mensen die de hele zomer zeuren over zon en nu de zon er eindelijk is zeuren dat het te warm is. En waar ik me heel erg aan erger: UCS –> Under Cover Shots. Echt als je roddelt/iets te zeggen hebt over iemand, mention diegene of beter nog, zeg het tegen diegene zelf in zijn gezicht. Lijkt mij veel effectiever.

 43. september 28, 2011 / 18:02

  Mensen die CONSTANT over domme tv programma’s tweeten (“Wat een rare broek heeft die X aan!”)
  Mensen die klagen over ‘die is zwanger en die ook en ik niet’. Stop met de pil, gooi je condooms weg en maak zelf een baby dan he.
  Oerdomme woorden-tweets.
  Klagen over je werk.
  Beroemdheden RT-en. Bij elke scheet die ze laten…

  Aaarghh!!!! Voor al deze redenen heb ik al mensen unfollowed en ga ik nog mensen unfollowen.

 44. september 28, 2011 / 18:37

  Oh, ik herken het, haha. Of mensen die alleen maar dingen zoals Foursquare posten, is niet erg maar zorg daarnaast voor een toegevoegde waarde ;).

 45. Elise
  september 29, 2011 / 13:15

  Ik irriteer me echt als mensen lopen te klagen over dat ze van 9 tot 1 naar school moeten met mooi weer, want ja dan zitten ze 4 uur binnen.
  Nou, ik zit van 8 tot 6 binnen op stage, dus ik irriteer me er dood aan als ze dan zo gaan klagen!

  Ook irriteer ik me aan mensen die zichzelf zo leuk vinden, dat geslijm altijd!

 46. MindOfMine
  september 30, 2011 / 00:19

  Sohee dit onderwerp maakt blijkbaar veel los! :)
  Waar ik benieuwd naar ben: wie zijn juist interessant om te volgen? Hebben jullie mensen in jullie lijst waarvan jullie zeggen, die is echt te hilarisch/cool/interessant en móet je volgen?

 47. oktober 1, 2011 / 16:43

  Opvallend dat heel veel mensen hetzelfde denken als het om twitter frustraties en irritaties gaat en er toch nog zoveel mensen zijn die niet door hebben dat hun tweets dat veroorzaken bij andere.. :)

  Ik zal vast wel iets doen wat onder die irritaties valt, al kan ik mij zelf even niet heugen wat. Maarja dan moeten mensen mij niet volgen vind ik persoonlijk. Ik tweet wat ik tweeten wil. Maar ik doe niet aan nomnomnom, aan die stomme retweets met win acties, ik hou van jou tweets, altijd negatieve tweets en nooit eens iets positief vermelden tweets. (of te wel twitter alleen gebruiken als uitlaad klep als het niet goed gaat)