THE LIST: 10 things you might not know about me

 photo things.jpg

– Ik een pyjamabroek die ik al draag sinds mijn veertiende, al tien jaar dus en ik draag die pyjamabroek ook gewoon bijna ALLEEN MAAR. Wat de pyjamabroek zo bijzonder maakt? Hij zit gewoon heel erg lekker. Maar dan ook écht. Het is een broek uit de kerstcollectie van Hunkemöller uit 2003, hij is wit met roze kerstkransjes en ik draag hem zomer en winter en ik ben nog lang niet van plan er afstand van te doen.

– Van mijn 18e tot en met mijn 22ste heb ik in de horeca gewerkt en hoewel ik het werk dat ik nu doe heel erg leuk vind, mis ik het vaak. Zo erg dat ik er zelfs over twijfel om misschien weer twee dagen per week in de horeca te gaan werken. Vooral het contact met mensen en de gezelligheid mis ik. Natuurlijk is het op de redactie ook gezellig, maar anders. Goed, ik ben natuurlijk ook niet vergeten dat ik ook vaak genoeg heb moeten janken omdat het gewoon TE druk was en de gasten TE onaardig waren en dat alles fout ging. Mijn ergste ervaring? Op mijn negentiende verjaardag was ik vrij, maar het was super lekker weer en extreem druk in het strandrestaurant waar ik werkte. Ik was op het strand en toen ik langsliep zag ik dus dat ze mijn hulp wel konden gebruiken. Ik had een jeans aan en een top die wat bloot was, maar hé het bedekte alles dat het zou moeten bedekken. Ik ging helpen, maar mijn hulp alleen was nog niet genoeg en dus was er een tafel met gasten die erg CHAGRIJNIG waren. Wat gebeurt er? Eén van die gasten (een man van een jaar of 45 met dochters van mijn leeftijd) zei ‘En dan worden we ook nog bediend door die hoer’. Seriously. SERIOUSLY. Ik was daar op mijn vrije dag, mijn VERJAARDAG en dan dacht die man ook nog even dat hij mij voor hoer kon uitschelden. Needless to say, die tafel heb ik de rest van de avond geen aandacht meer geschonken.

– Ik ben bang voor honden en dat is knap lastig. Als ik in een ruimte ben waar een hond los loopt word ik super onrustig. Het is ook niet erg handig met hardlopen, want door een bos hardlopen vind ik dus echt niet fijn, ik ben continu bang dat er een hond naar me toe rent. Laatst was ik aan het hardlopen door de wijk toen er ineens twee honden achter me aan begonnen te rennen. Shit. Baasje was in geen velden of wegen te bekennen. Ze deden niks, maar ze bleven maar achter me aan rennen. Ze stonden alleen stil wanneer ik ook stil stond, wat doe je DAN? Schreeuwen was mijn oplossing, net zo lang tot iemand me kwam helpen.

– Ik ben niet alleen bang voor honden, ik ben ook bang voor prikken en niet zo’n klein beetje ook. De griepprik gaat nog niet ieder jaar, maar al het andere? Ugh. Ik moet al jarenlang bloedprikken maar ik ga gewoon niet omdat ik zo ontzettend BANG ben. Hoe suf is dat? Mijn oma zit aan de nierdialyse en heeft een buisje in haar arm waar ze iedere keer de naald in bevestigen (of zoiets, ik heb het verhaal nooit helemaal gehoord omdat ik iedere keer niet goed word als het hierover gaat) en ik kan gewoon niet naar die arm kijken zonder helemaal naar te worden. Dat wordt nog wat als ik een keertje écht ziek word.

– Voordat ik naar New York vloog eind oktober, was ik nog nooit buiten de grenzen van Europa geweest! Ik ga vaak op vakantie, maar meestal ga ik op wintersport, naar Parijs of naar Italië. Of ik niet eens wil backpacken door Azië? Of op safari in Afrika? Een paar weken Brazilië? Eigenlijk niet. Of nou ja, lijkt me best leuk hoor, maar niet als ik daar wintersport, Italië of een weekendje Parijs voor moet opgeven. Maar New York was fantastisch en ik zou wel willen sparen voor een paar weken rondtrekken door de VS.

– Ik ben voor heel veel dingen allergisch/overgevoelig en dat is knap lastig. Ik kan niet tegen katten(haren), zo erg dat wanneer iemand een kat heeft en ik diegene buitenshuis spreek ik nog steeds last van benauwdheid krijg. Daarnaast ben ik lactose intolerant, halfvolle melk in mijn cappuccino gaat één a twee keer per week prima, maar iets meer levert problemen op darmniveau op. Mijn vervelendste allergieën vind ik mijn allergieën voor bepaald fruit (zoals appels, druiven, ananas en groene kiwi’s) en noten (amandelen en hazelnoten vooral). Het zijn geen allergieën waar ik dood aan zal gaan (denk ik), maar wanneer ik ze eet krijg ik heel veel jeuk in en rondom mijn mond en soms krijg ik het ook benauwd. Warme appel en marsepein (wanneer de amandelen dus verwerkt zijn) gaat dan wel weer prima.

– Langzaam lopen is niet aan mij besteed, zelfs na de marathon kon ik niet slenteren. Dit overigens tot groot verdriet van iedereen waar ik mee ‘loop’. Ik loop standaard een pas verder en ik hoor vaak dat mensen moeite moeten doen om me bij te houden. Mijn vriend vindt dit het irritantst van iedereen, hij probeert me langzamer te laten lopen door expres heel erg langzaam te gaan lopen, zodat hij op een gegeven moment heel ver achter me loopt. Sorry.

– Ik begon op mijn zeventiende met hardlopen en binnen twee weken liep ik al vijf kilometer achter elkaar. Bizar, want daarvoor kon ik nog geen 100 meter achter elkaar lopen. Ik was dat meisje bij gym dat altijd klaagde over de steken in haar zij. Can you believe it?

– Voordat ik begon met bloggen had ik websites over Britney Spears, Shakira, Avril Lavigne en Bas Muijs(?!). Deze ‘websites’ had ik onder andere bij Kinderlines, Websitemaker & Clubs en ze waren dra-ma-tisch. OK, alleen die over Britney kon er mee door, want die had ik toen ik 11 was en ik was eigenlijk best trots op mezelf doordat ik had ‘uitgevonden’ hoe ik meerdere pagina’s kon maken op Kinderlines. De websites van Kinderlines bestonden namelijk uit slechts één pagina, alleen dat vond ik niet echt een ‘website’, dus maakte ik gewoon tien websites op Kinderlines en linkte ik op de eerste website naar de andere negen pagina’s, zodat het net leek alsof het een ‘echte’ website was. Oooooh wat een NERD-zilla was ik toen ;-).

– Ik heb er tot mijn zesde in geloofd dat de TV alleen tussen 18.00u en 19.00u wakker was en dat hij tussen 19.00u en 18.00u sliep. Goooood job papa en mama. Telekids heb ik dan ook volledig gemist. Wat ik niet helemaal begrijp is dat ik vroeger wel altijd in het weekend naar schaatsen Formule 1 kon kijken en dat ik dat niet vreemd vond, sliep de TV dan niet op dat tijdstip? Hmmm…. ik was op die leeftijd nog niet heel erg doortrapt zo blijkt..

Liefs,
Annemerel

Delen:

59 Reacties

 1. december 16, 2013 / 17:07

  Ik moest vooral lachen om het laatste punt over de slapende televisie. Dat was echt heel erg schattig. En die gasten waren inderdaad behoorlijk onbeschoft. Jeetje, dat mis ik ook echt niet aan de horeca.

 2. december 16, 2013 / 17:12

  Hahaha ik heb hardop moeten lachen bij het lezen van dit artikel. Good job! Wat een leuk stukje!

 3. december 16, 2013 / 17:13

  OMG hoe kan iemand zoiets tegen je zeggen.. Ongelofelijk, arme jij!
  Die laatste is echt ontzettend grappig hahaha.. Ooh mijn ouders hebben mij ook wel eens dingen wijs gemaakt waarvan ik nu denk ohmygod wat erg ;p!

 4. december 16, 2013 / 17:18

  Haha dat punt over de tv. Goed bedacht van je ouders inderdaad! En oh, op clubs heb ik inderdaad ook talloze comic-sans sites gehad!

 5. december 16, 2013 / 17:19

  Haha wat een ontzettend leuk stukje!

 6. december 16, 2013 / 17:21

  Hahaha, de slapende tv!

 7. december 16, 2013 / 17:27

  Super leuk! Ik heb echt dubbel gelegen om die laatste, geniaal!!

 8. EllaNola
  december 16, 2013 / 17:28

  Geinig om te lezen!

 9. december 16, 2013 / 17:29

  Ik ging een keer hardlopen in Thailand en toen werd ik ook achterna gezeten door honden. Ik geloof dat ik nog nooit aan één stuk door zo snel gelopen heb. Dat was overigens gewoon in een stad en er waren genoeg mensen op straat, maar die moesten alleen maar lachen. Bastards.

  Nee, ik deel dat gevoel voor honden helemaal. Super irritant.

 10. december 16, 2013 / 17:34

  Wat een superleuk artikel, zat met een big smile te lezen. Ik verslijt mijn pyjamabroeken ook en heb ook broeken van JAREN oud. En dat van die honden komt me bekend voor :’) laatst liep ik naar de brievenbus en toen wilde een vrouw een praatje met mij maken maar ze had drie wilde, blaffende honden bij zich.. Dus ik bleef met een afstandje voor die vrouw lopen, die zal wel gedacht hebben! Haha.

 11. december 16, 2013 / 17:40

  Superleuk zo persoonlijk! In de horeca werken lijkt mij ook altijd nog wel leuk, al werk je wel met mensen en kan dat af en toe inderdaad wat lullige situaties opleveren… Altijd vervelend.

 12. december 16, 2013 / 17:40

  Hahaha leuke lijst. Staan veel dingen in die ik nog niet van je wist. Zoals doodsbang voor prikken, is wel toevallig want ik heb precies hetzelfde. Ik ga gewoon niet bloedprikken, omdat ik dat gewoon niet durf. Wordt misselijk als iemand over een naald praat of ik een naald in een arm zie zitten. Vond het wel leuk om te lezen ook dat je zo snel al zo lang achter elkaar kon rennen, echt knap! Xx

 13. december 16, 2013 / 17:42

  Leuk om te lezen! Ik had ook een website bij Kinderlines en bij ImOnline en ik ben ook heel bang als iemand zijn hond niet aan de lijn heeft.

 14. december 16, 2013 / 17:44

  Leuke weetjes! De opmerking van de man in het restaurant, belachelijk!!

 15. december 16, 2013 / 17:46

  Jezus wat lullig dat die man je zo noemde. Zo naar :-(. Haha, ik heb ook een pyjamabroek die ik al superlang altijd draag <3 ook van Hunkemöller. Toeval?

 16. december 16, 2013 / 17:51

  Briljant weer! Vooral de snelle looppas is errrrg herkenbaar! Gelukkig loopt vriendlief nog sneller dan ik al doe, zijn golftempo is killing, en heeft mamma hetzelfde tempo (shopt zo lekker snel!) maar alle andere mensen worden gék van mijn gehaaste tred! ;D En andersom natuurlijk, slenteraars argh! Doe mij maar een fast-lane in elke stad hoor!

 17. december 16, 2013 / 18:02

  Wat een leuke weetjes! Ik leef mee met je allergieën, ik heb ook enorm veel allergieën. Enorm irritant, maar het is niet anders.

 18. december 16, 2013 / 18:06

  Ik zou echt jeukende handen krijgen van zo’n kerel als die op het terras, waar haalt ‘ie het lef vandaan?

 19. december 16, 2013 / 18:20

  Wat een leuke blog!
  Grappig om te lezen, en hele onhandige dingen voor jou zeg. Ik heb zelf ook een lactose intolerantie en dat kan soms knap lastig zijn wanneer het lichamelijk wat minder gaat. Over het algemeen red ik 1 à 2 cappuccino’s per dag.
  En honden vind ik zo leuk dat ik me haast niet kan voorstellen dat iemand er vang voor is ;-)

 20. december 16, 2013 / 18:23

  haha heerlijk dit!

  Ik ben ook bang voor honden, ben 1x besprongen (ik schreef eerst aangevallen, maar dat beest had echt geen kwaad in de zin haha) tijdens het rennen en ben sindsdien niet meer in het bos geweest..

  En voedselallergieën zijn verschrikkelijk! Ik heb er ook zo ontzettend veel..

 21. december 16, 2013 / 18:24

  Haha erg leuk om te lezen! Maar wat vervelend dat die man zo reageerde toen je op je vrije dag, je verjaardag zelfs, uit jezelf kwam helpen

 22. december 16, 2013 / 18:30

  Hahaha ohhh Kinderlines, daar ben ik ook ooit mee begonnen, in een ver verleden! :P Leuk lijstje om te lezen. Die laatste, haha, zo schattig! (Ik heb trouwens ook nooit Telekids gekeken)

 23. december 16, 2013 / 18:59

  Hahahaha cute een slapende televisie! Wat ontzettend grappig dat je ouders dat hebben bedacht. Ennnnn… ik heb een mede Bas-Muijs website-maker gevonden, ongelofelijk maar ik was toen helemaal fan van Stefano.

 24. december 16, 2013 / 19:00

  Oh mensen zijn soms zo asociaal. Ik werk ook al mijn hele leven in de horeca en het is echt onvoorstelbaar wat je soms naar je hoofd krijgt :p

  En ik had vroeger ook zo’n fan website iets, niet op kinderlines maar op iets anders waar ik de naam alweer van ben vergeten.

 25. december 16, 2013 / 19:17

  Leuk om te lezen! Vooral dat van die televisie, haha!

 26. december 16, 2013 / 19:31

  weer erg fijn geschreven annemerel!

 27. december 16, 2013 / 19:47

  Wauw fijn artikel. Dit vind ik de leukste soort artikelen! En wat een ontzettend herkenbare punten noem je! Bang voor honden, horeca-werk, snelle tred, allemaal heel herkenbaar voor mij!

 28. ilse
  december 16, 2013 / 19:59

  Er zaten dingen die ik niet wist maar ze zijn wel leuk om te weten! ^^

 29. Rianne
  december 16, 2013 / 20:24

  Oh Annemerel ik heb je blog nog maar een maandje geleden ontdekt maar hij is echt één van mijn favorieten, heel veel dingen die je schrijft vind ik zo herkenbaar! Vooral wat je allemaal schrijft over sporten en eten, dat mis ik eigenlijk een beetje bij blogs als Beautygloss en Beautylab. En wat je vertelde over kinderlines: toen ik ontdekte hoe je op kinderlines door kon linken voelde ik me ook echt zo pro haha. En 2 mei ben ik er ook bij in de Ziggo Dome ;D

 30. december 16, 2013 / 20:44

  Zo leuk om meer over je te lezen!

 31. december 16, 2013 / 20:51

  Wat bizar dat je zo’n gast had! Zei niemand hier wat van? Gast is koning kent zijn grenzen lijkt mij :)

  Wel weer een super leuk stuk!

 32. december 16, 2013 / 21:03

  Zo’n leuk artikel! Ik ben ook als de dood voor honden en wanneer ik tijdens het hardlopen een hond zie wandelen die niet aan de leiband hangt, begin ik meteen te panikeren. Dat verhaal van je 19e verjaardag vind ik trouwens super erg, wat een onbeleefde man was dat seg!

 33. december 16, 2013 / 21:27

  Hahaha wat leuk om te lezen! Ik moest echt heel hard giechelen om die slapende tv. Well played parents!

 34. december 16, 2013 / 21:56

  Haha, die laatste!! En bang voor honden, dat is toch nergens voor nodig :) Ooit een slechte ervaring gehad?

 35. december 16, 2013 / 22:15

  Hahahah heb enorm gelachen om de meeste stukjes! Geniaal! Behalve over dat stuk van die man op je werk, OMG! Wát een aso :’)

 36. december 16, 2013 / 23:07

  Haha geniaal allemaal. Lekker lullig van die man zeg. Jeetje.

  Liefs, Mariette

 37. december 17, 2013 / 05:54

  Ik werk ook in de horeca, dus kan me er heel goed in herkennen. Pas een jaartje hoor, dus dat is wel anders, maar wat kan ik balen van de onregelmatige uren! Om 12/17 uur beginnen en gewoon niet weten of je om 8 uur al klaar bent, of pas om 12 uur. Daarentegen is het ook echt geweldig werk, dus voorlopig stop ik er nog niet mee!

 38. Nadia
  december 17, 2013 / 07:34

  Haha, zitten leuke dingetjes tussen. Leuk om te lezen!

 39. Inez
  december 17, 2013 / 07:52

  Ik las je post niet helemaal aandachtig blijkbaar, want ik wilde schrijven: oh voedselallergieën, dat ken ik! En nadat ik bij een acupuncturist ben geweest, heb ik er nu al een jaar of 5 geen last meer van! Misschien een idee voor…..ow….nu zie ik je andere stukje…..over naalden en zo….ok, nvm :)
  Super leuk stukje weer en als je ooit over je angst voor naalden heen komt….nou ja, dan heb ik wel een adresje voor je :)

 40. december 17, 2013 / 08:55

  Wat leuk om te lezen en die laatste geweldig <3

 41. december 17, 2013 / 09:44

  Haha leuk stukje om te lezen! Wat vervelend dat je zo bang bent voor prikken, hopelijk zal je het niet snel nodig hebben. Om dat stukje met de slapende tv moest ik wel even lachen.. ga ik zeker onthouden voor mijn kinderen later ;)

 42. anoniem
  december 17, 2013 / 10:42

  Probeer eens een Santana appel. Ik heb zelf ook een allergie voor appels maar deze kan ik met een gerust hart eten. Daarnaast zijn ze ook nog eens superlekker!

 43. december 17, 2013 / 11:10

  Haha erg leuk artikel! Ik had vroeger ook ‘websites’ by clubs en kinderlines haha *schaam*
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.com)

 44. december 17, 2013 / 11:21

  Hahaha leuk!! Heb dat ook zo erg met honden, niet mijn beesten.

 45. Mies
  december 17, 2013 / 11:30

  Hey Annemerel; een tip tegen appel allergie: de appel heel even in de magnetron doen! ook al is het maar een seconden, je zal waarschijnlijk geen last hebben.
  Groetjes

 46. december 17, 2013 / 13:15

  OMG! Waar halen sommige mensen het lef vandaan. Gebrek aan normen en waarden. Balen van je voedselallergiën, wellicht helpt een nieuwe opbouw van je darmflora wel? Dat doe je met behulp van een 5 maanden durende kuur die je via een orthomoleculair arts kunt krijgen. Symbioflor. Succes! Leuk geschreven trouwens :)

 47. Margot
  december 17, 2013 / 14:25

  Ik heb ook een gigantische schrik van honden. Enkel honden die ik goed ken en waarvan ik weet dat ze heel braaf zijn daar heb ik geen schrik van. Ik heb al eens gedacht om zo een fluitje waar honden van weglopen te komen voor tijdens het rennen…

 48. december 17, 2013 / 14:33

  Ik heb zelf ook best wat allergieën dankzij mijn hooikoorts (het houdt daarmee verband) en ik heb ook lactose intolerantie. Kan soms best vervelend zijn!!! Ik heb ook last van appels, noten, kersen, meloen… (zomervruchten eigenlijk) en bijvoorbeeld ook voor soja. Ik heb een keer creperend op de bank gelegen van mijn allergie en mijn vriend stond op het punt mij naar de Eerste Hulp te brengen zo heftig zijn mijn aanvallen (opgezette en dicht geknepen keel etc) dus neem zo’n aanval in ieder geval serieus! Ik wil je niet bang maken, maar het is dus mogelijk dat je nogal heftig reageert en het is altijd fijner om zoiets te weten dan dat het je overkomt, zoals mij eens gebeurde.
  Best vervelend soms dus, die allergieën! Erg herkenbaar! En ook van die kat. Als ik op visite ben geweest bij iemand met een kat in het voorjaar (extreme hooikoorts en allergisch voor katten = BINGO) dan kan ik maar 20 minuten a 30 minuten daar zijn en dan biggelen de tranen over mijn wangen van allergie. Erna moet ik steevast kleding in de was gooien en onder de douche gaan staan om het ergste scherpe randje van de allergie af te halen om het maar zo te zeggen.

  En wat vervelend dat je zo naar bent behandeld door 1 of andere eikel die je op je verjaardag uitmaakt voor hoer. Sommige mensen hebben totaal geen fatsoen. En hij is er één van!

 49. december 17, 2013 / 16:48

  jaaa horeca! ik mis het stiekem ook wel. lekker actief baantje & leuk contact met mensen :)
  xo, cheyenne

 50. december 17, 2013 / 18:21

  Whahahaha, geweldige dingen, ik pas mijn pyjamabroek van zoveel jaar terug niet meer hoor (hoewel; ik ben pas 16 en heuuuuuuul erg gegroeid – lees 13 cm langer dan drie jaar terug – dus op zich niet heel vreemd, haha). En ik ben ook bang voor honden, sommige dan, zoals die van mijn oom en tante, zo’n hond die als hij op z’n achterpoten gaat staan, boven mij uittorent en me ondersteboven rent. Juist. Nee, dankje.

 51. december 17, 2013 / 20:35

  Super leuk om te lezen. Ik wil ook zo’n pyjamabroek. En als ik dan toch hebberige ga worden, geef me dan ook wat van jouw hardloopgenen. Ik moet er nog altijd goed mijn best voor doen. Al is het maar om de winter door te komen zodat ik na de kou kan starten waar ik was gebleven in plaats van weer helemaal opnieuw te beginnen. Tof blog. Heb net ook de zandloper gelezen. Ik denk er nog even over na. Hmmm interessant :) liefs

 52. december 17, 2013 / 22:01

  Heel leuk dit soort artikelen, vaak vind ik de kleine feitjes het leukst om over mensen te leren. Ik zou er trouwens voor goud meer aan moeten denken in de horeca te werken!

 53. december 17, 2013 / 22:14

  Die pyjama broek!! Geloof het of niet maar ik heb er eentje van mijn broertje (we schelen 6 jaar) van de C&A in maat 146 (Ik heb een gewone 36, afijn je hebt me gezien op de ss van Zoe Karssen ;) ) die hij droeg toen hij 10 was!!! Hij is nu 22 en ik 27… Ik heb hem een keer gepikt destijds en hij was zo onwijs uitgelubberd dat hij makkelijk paste. Het elastiek komt nu uit de tailleband (seriously) en ik moet hem dan ook bewaken voor mijn vriendje die hem dreigt weg te gooien haha

 54. Alexandra
  december 17, 2013 / 22:26

  Ah Clubs! Wat leuk. Ik ben daar jaren mee zoet geweest. En had er onder andere ook 1 over Britney, Shakira & Avril. Good times!

 55. december 18, 2013 / 19:07

  Super grappig artikel haha! Ik heb echt hardop moeten lachen.

 56. december 18, 2013 / 19:50

  Haha Kinderlines!!! Ik probeerde laatst nog op die naam te komen maar het kwam maar niet.. Thank you! Kinderlines was was toentertijd echt awesome, daar had ik op mijn 10e ook mijn eerste website haha. En op Clubs had ik ook tig pagina’s. Had je ook CU2? Daar begon het html schrijven haha

 57. Desiré
  december 19, 2013 / 11:44

  Haha heel leuk artikel! Thanks for sharing :)

 58. Michelle
  januari 3, 2014 / 19:59

  Haha geweldig,onze tv deed het ook alleen tussen die tijd :’)