THE LIST: 10 things I love about Snapchat

 photo Desktop566.jpg

Ik was een beetje laat met Snapchat. De app staat al sinds afgelopen zomer op mijn iPhone, maar wordt pas een aantal maanden gebruikt. En sinds twee weken ben ik niet alleen meer ‘exclusief’ voor mijn Snapchat-vrienden, ik plaats ook snaps in ‘My Story’. Wist ik veel dat een aantal van jullie me al lang gevonden hadden op Snapchat en hadden toegevoegd, dat merkte ik pas toen ik mijn eerste snaps in ‘My Story’ plaatste en ik zag dat deze gezien werden door mensen die niet in mijn contactpersonen lijst staan. Mijn Snapchatnaam is dan ook niet heel lastig te raden… ‘annemerelcom’.

En terwijl ik Snapchat écht leuk vind (nadat ik eerst de toegevoegde waarde echt niet begreep), hoor ik ook van veel mensen om mij heen ‘pffftttt, wat moet ik dan met Snapchat?’ Daarom vandaag… 10 redenen waarom ik van Snapchat hou!

1. Als je dingen stuurt, hoef je niet te wachten op een reactie. En als jij iets ontvangt, hoef je niet perse te reageren. Zoals dat met WhatsApp wel het geval is (en waar ik soms super zenuwachtig van wordt, want… waarom krijg ik geen berichtje terug? Of… SHIT, ik heb helemaal geen tijd om hier nu op te reageren!!!! maar het is ook zo onbeleefd als ik niks stuur…).

2. Ik vind het écht niet leuk om mijn stem te horen op film en ik maak daarom ook niet vaak filmpjes. Maar op Snapchat zijn de video’s toch maar één keer (of in het geval van ‘My Story’ 24 uur) beschikbaar, dus dat maakt het allemaal een stuk minder erg.

3. Op Instagram knal ik niet meer zomaar alles online. Ik probeer altijd wel een mooi plaatje te maken en denk vaak, niet altijd, ook na wat ik er bij schrijf. Snapchat is een beetje zoals ik Instagram drie jaar geleden gebruikte. Het is lekker ‘in the moment’ en er hoeft niet veel over nagedacht te worden.

4. Je kunt tekenen op Snapchat, met alle kleurtjes van de regenboog. Ik hou er van om op mijn foto’s te kliederen met pijlen, hartjes en wat niet.

5. Iemand feliciteren via Facebook, dat doet iedereen… ik feliciteer mensen regelmatig via Snapchat. Dan zing ik een liedje voor ze, of maak ik een selfie met slingers en ballonnen (als ik bij de persoon in kwestie nog iets van een reputatie heb hoog te houden en mijn Happy Birthday dus beter achterwege kan laten).

6. De camera van Snapchat is zo slecht dat je er zelfs als je net wakker wordt goed uitziet…

7. Je kunt op de foto of video die je plaatst ook je snelheid aangeven. Als ik aan het hardlopen ben, of aan het skiën, dan vind ik het maar wat leuk om die snelheid aan mijn foto toe te voegen. Dat kan overigens ook met temperatuur en tijd, dus als ik met -15 aan het hardlopen ben staat daar de temperatuur en als ik op zaterdagavond om half tien mijn bed in duik, dan staat daar de tijd…

8. Ik kan de hele dag lelijke selfies met onderkinnen en dikke babybuiken over en weer sturen met mijn zusje en ik weet zeker dat ze geen geheim mapje kan aanmaken die ze dan op mijn bruiloft ineens tevoorschijn tovert (ik heb nog niet eens een vent, maar ik maak me nu al zorgen over mijn bruiloft…).

9. Net als met Instagram, zit bijna ie-der-een tegenwoordig op Snapchat. Ik volg niet veel mensen (buiten mijn eigen vrienden natuurlijk), maar mijn favoriete blogger Garance Doré heeft Snapchat ook ontdekt en maakt iedere dag wel een aantal video’s en dat vind ik héél leuk om te volgen.

10. Je kunt mensen een foto sturen en deze maar één of twee seconden zichtbaar laten zijn. Ik stuurde laatst een contract via Snapchat, niemand die zag wat het precies was (wat ook de bedoeling was, want ik kan het nog niet delen), maar ik wilde het toch even delen… Mocht iemand er een screenshot van gemaakt hebben, dan ontvang ik daar een bericht van!

 photo IMG_2886.png

Mocht je mij nog niet volgen en wil je dat wel? Het enige dat je hoeft te doen is Snapchat openen en met je camera over onderstaande foto gaan. De afbeelding is een soort van QR-code waardoor je meteen mijn account vindt! Hoe cool is Snapchat? HEEL COOL!

Heb jij Snapchat al ontdekt? Ben je fan of heb je zoiets van… “Niet nog iets erbij, alsjeblieft….” ?

Liefs,
Annemerel

Delen:

31 Reacties

 1. april 6, 2015 / 17:14

  Ik ben pas sinds vorige week over op Instagram (over laatbloeiers gesproken ;)). Ik denk dus dat ik nog even 3 jaar wacht!

 2. april 6, 2015 / 17:17

  Ik ben obsessed met snapchat. Lelijke selfies maken met 52 onderkinnen, mensen jaloers maken met al het lekkere eten wat je op een dag naar binnen werkt, even snel een outfit mening aan iemand vragen en ga zo maar door. Mijn snapchat teller staat op 17.315 … ehm oeps?

 3. Suuz
  april 6, 2015 / 17:18

  Je kan heel snel een print screen maken… dus misschien heeft je zusje wel een mapje aan gemaakt;-)

  • Annemerel
   Auteur
   april 6, 2015 / 17:33

   Haha ja maar daar krijg ik een melding van ;-)

   • Suuz
    april 6, 2015 / 21:41

    Serieus? een melding? Hoe dan?! :-)

    • JW
     april 7, 2015 / 16:08

     Je hebt ook een appje, snapsave, waarmee je alle snapchats kan opslaan zonder dat degene die de snapchat gestuurd heeft een melding krijgt.. Misschien iets om rekening mee te houden, haha :-)

 4. Melissa
  april 6, 2015 / 17:23

  Ik heb snapchat echt al een paar jaar, dus mijn teller staat al op zo’n 75.000…. Loveeee Snapchat!

 5. april 6, 2015 / 17:28

  Ik heb snapchat maar gebruik het eigenlijk bijna niet.. heb je toch wel toegevoegd.. wie weet ga ik er dan toch nog van houden ;)

 6. april 6, 2015 / 17:29

  Ik snap het dus gewoon nog steeds niet! Haha.

 7. april 6, 2015 / 17:37

  Serieus ik weet dat ik officieel oud ben maar ik snap niks van Snapchat. Ben daarom ook bang om iets te plaatsen (als ik erachter kom) hoe dit moet….

  Toch maar weer een poging wagen.

 8. april 6, 2015 / 17:55

  Snapchat is leuk! Ik stuur vooral lelijke dingen over snapchat, lelijke selfies enzo hehe.
  Ik heb je meteen even toegevoegd, ben benieuwd naar al je kunstwerken ;)

 9. april 6, 2015 / 18:13

  Ik heb het ook toegevoegd, maar de app is superlangzaam op mijn telefoon, helaas. Misschien dat ik ‘m daardoor ook niet helemaal snap, maar ik zie inderdaad de toegevoegde waarde nog niet, haha.

 10. april 6, 2015 / 18:46

  Ik gebruikte het eerst wel, maar nu heb ik de app verwijderd. Ik vond het niet zo fijn meer. Misschien toch eens terug mee beginnen. ;)

 11. april 6, 2015 / 18:53

  Added you! Ik ben echt een regelrechte addict.

 12. Ilse
  april 6, 2015 / 19:58

  Ik snapchat ook wel aardig veel en vind het ook leuk om dingen van bekende bloggers of mensen te zien. ;)

 13. april 6, 2015 / 20:36

  Ik heb je toegevoegd hoor! Zelf plaats ik nog niet zoveel foto’s en filmpjes, maar des te leuker vind ik het om ze te bekijken!

 14. Femke
  april 6, 2015 / 21:18

  Ik vind snapchat leuk!! Ga je even toevoegen

 15. april 6, 2015 / 21:32

  Ah ik heb al zooo lang Snapchat, maar heb je meteen toegevoegd. Leuk!

 16. april 6, 2015 / 22:46

  Haha, ik was er ook laat mee hoor! Vooral omdat ik het eerst zeg maar van een iets te laag niveau vond om aan mee te doen, maar dat maakt het ook juist wel weer leuk. Ik kwam al op het idee je toe te voegen maar aangezien ik niet wist of je ‘m ook voor bloglezers openbaar wilde hebben had ik dat nog maar niet gedaan, nu wel uiteraard ;) Hoewel ik wel even moest wennen aan ‘nog een social medianetwerk erbij’ verbaas ik me erover hoe erg het al ingeburgerd is eigenlijk, een soort vervanging van Twitter denk ik – net zo random, maar dan met foto’s in plaats van tekst. En lekker simpel + een nieuwe invalshoek. Social media blijft interessant, haha :) Oh en de (front)camera is in tegenstelling tot je normale iPhonecamera gespiegeld en zo zie je jezelf ook in de spiegel, dus daardoor zie je er ook vaak gelijk een stuk beter uit haha.

  • april 6, 2015 / 22:47

   Ik kreeg precies toen ik op ‘beantwoorden’ drukte een snap binnen trouwens. Timing.

 17. Smilla
  april 6, 2015 / 23:01

  Snapchat is echt geweldig, volgensmij wordt iedereen altijd helemaal gek van mij want als ik me verveel, en dat is nogal vaak, iets met leren voor proefwerken ofzo, stuur ik dr nogal veel.

 18. april 7, 2015 / 09:22

  Haha wat een leuke post. Ik ga je volgen!

 19. Krista
  april 7, 2015 / 09:43

  Ik snap het niet geloof ik, ik maakte met de snapchatcamera een foto van dat plaatje maar nu staat het ingesteld bij mijn naam en dat krijg ik niet meer weg..

 20. april 7, 2015 / 10:05

  Leuke post, haha! Ik volg je nu ook op snapchat :)

 21. april 7, 2015 / 11:00

  Ik ben nog achter, ik heb nog geen Snapchat… Ik zit nog maar pas op Instagram, lol. Ik heb altijd een beetje meer tijd nodig denk ik. Maar als ik het zo lees klinkt het wel tof.

 22. Naomi
  april 7, 2015 / 13:36

  Snapchat is heel leuk! Ik ga je zo even toevoegen. Ik wil je/jullie er wel even op wijzen dat je nog een andere app hebt, ganaamd: snapsave. Die werkt hetzelfde als snapchat, alleen slaat deze wel al je geopende snapchats op en kun je er ook nog een screenshot van maken zonder dat iemand hier een melding van krijgt. Tried and tested! Dus pas wel op met wat voor snaps je stuurt, want voor je het weet heeft die ander snapsave…

  • Annemerel
   Auteur
   april 7, 2015 / 21:00

   Daar moet je mee uitkijken, vriendin van mij gebruikte dat en die werd geblokkeerd door snapchat!

 23. april 7, 2015 / 14:59

  Ik heb geen snapchat, haha. Ik heb net als jij aan het begin niet echt door wat de toegevoegde waarde kan zijn… Dus gebruik ik het gewoon lekker niet ;) Maar wie weet ga ik ooit toch overstag!

 24. john
  april 7, 2015 / 21:09

  En wat krijg je zoal van snapchap voor deze advertorial?

  • Karlijn
   april 9, 2015 / 19:27

   Misschien is ze er gewoon zelf echt enthousiast over? Annemerel is altijd heel transparant of iets een advertorial is dus waarom zo achterdochtig? (En onaardig)

   Ik ben dol op je list-artikeltjes Annemerel!

 25. Elvira
  april 9, 2015 / 20:41

  Ik snapte snapchat ook nooit maar ben nu ongeveer een maandje overtuigd. Doe het vooral om 1 vriendin waarmee ik make-up filmpjes na doe, we doen bijvoorbeeld ons haar dramatisch schudden en dan diep in de camera kijken met “because you’re worth it”.
  Enne, ik heb jou nu ook toegevoegd, ben benieuwd naar je story’s ;-)