DIARY: 174

 photo Desktop570.jpg

Een hele week in Nederland en dat was me daar toch een partij fijn. Binnenkort heb ik wel weer zin om weg te gaan hoor, maar afgelopen week kon ik mijn eigen bed prima waarderen.

Maandag
Laten we maar weer gewoon bij het begin beginnen. Maandag. Voor maandag stonden er weer aardig wat activiteiten op mijn To Do List. Blogjes schrijven, artikelen voor Travelvalley over mijn reizen schrijven (de meeste wintersport-persreizen die ik afgelopen winter maakte, maakte ik voor Travelvalley) en van die klusjes zoals wassen, boodschappen en rekeningen betalen. Aan het eind van de middag kwam mijn zusje, maakten we foto’s voor een advertorial en liepen we hard. ’s Avonds keken we Maleficent, die Disneyfilm met Angelina Jolie. Leuke film en ik denk dat ik ein-de-lijk Angelina fan ben. Nog voor half elf lagen zowel Roos als ik te slapen.

Dinsdag
De volgende dag werd ik wakker met een ochtendhumeur. Dat gebeurt me vrijwel nooit, Roos is meestal degene die het eerste uur van de dag niet te pruimen is. Maar toen Roos haar mond opentrok om half acht kreunde ik alleen maar ‘stil zijn, nog niet, nu nog niet.. slapen’. Uiteindelijk heb ik haar het bed uitgestuurd en bananenpannenkoeken laten bakken, terwijl ik me nog een keer omdraaide. Leuke zus ben ik hè? De geur van bananenpannenkoeken kreeg me uiteindelijk het bed uit.

De rest van de dinsdag besteedde ik weer met schrijven, interviewen voor Metro, nog een stukje hardlopen en vervolgens kreeg ik om 17.00u de kriebels. Het was zo’n pestzooi in mijn studio en daar moest verandering inkomen. Noem het een spring cleaning.. Om 17.00u stond ik op om te beginnen aan de grote schoonmaak, om half elf was ik zo goed als klaar. Tussendoor heb ik alleen een soepje voor mezelf opgewarmd, er was geen tijd voor andere onzin. Ik ben érg blij met het resultaat en hoop dat ik het nu iets langer dan twee weken vol kan houden om alles op orde te houden.

Woensdag
Een dagje Amsterdam breekt de week zo lekker doormidden. Ik stapte om acht uur in mijn auto richting de Glamour hoofdredactie voor een ontbijtje met Glamour. Op 6 juni wordt het eerste Glamour Health Event gehouden in Amsterdam en ik ben daar – samen met een aantal andere fit  & healthbloggers – bij aanwezig. Waarschijnlijk ga ik zelfs de catwalk op.. Goed, mag ik de komende twee maanden wel lekker gezond door blijven gaan, want ik ben in goed buikspiergezelschap. Na Glamour had ik nog twee andere afspraken in Amsterdam, van die afspraken waarbij contracten in het spel zijn en waar ik nu dus nog niets over kan zeggen.

Aan het eind van de middag reed ik – net voor de spits – richting Den Haag, maar ik ging niet naar huis voordat ik een pitstop maakte bij mijn ouders. Eindelijk weer eens bij papa & mama eten, ze hebben ruim een maand zonder keuken gezeten, dus het was lang geleden dat ik iets van mijn ouders kreeg voorgeschoteld. De andijvieschotel smaakte prima.

Donderdag
Ook donderdag was wakker worden een probleempje. Ik weet niet waar het aan ligt, misschien ben ik wel gewoon écht moe. Maar om 9.00u moest ik er toch echt uit, werk aan de winkel. Naast de standaard activiteiten zoals blogjes schrijven en aan mijn Metro-pagina werken, stond er donderdag ook een interview-date met Jet van Amayzine op het programma. We combineerden het ‘interview’ met een lekkere lunch én taartjes van Philipe Galerne, want ik promoot mijn stad graag goed (en die taartjes zijn natuurlijk super lekker). Na de date ging ik weer aan het werk, om vervolgens om half acht de deur uit te lopen voor een 10 kilometer door de duinen. Ik had ’s ochtends al opgezocht hoe laat de zon onder zou gaan en ik wilde heel graag de zonsondergang weer eens zien, dat was toch alweer ruim een half jaar geleden dat ik dat voor het laatst gezien had. Om kwart over acht ging de zon onder en ik rende ondertussen met zicht op zee (en de zon) door de duinen. Heel fijn.

Vrijdag
Goede vrijdag of niet, ik werkte vrijdag op kantoor in Roosendaal. Ik had bedacht, als veel mensen vrij zijn, dan is er waarschijnlijk ook weinig verkeer op de weg richting Roosendaal. Ik kreeg gelijk, zonder files legde ik binnen een uur en vijf minuten de 90 kilometer naar kantoor af. Het was nationale vreetdag op kantoor. Het begon met kroketten, vervolgens een zak snoep van Jamin en het eindigde met twee stukken slagroomtaart van een tevreden klant. Die dagen heb ik ook, gelukkig.

Ook op de terugweg had ik weinig file en toen ik thuis kwam wilde ik een lekkere evenwichtige maaltijd voor mezelf maken bestaande uit zalm, spinazie en paddenstoelen. Maar wat blijkt? Mijn koelkast was op hol geslagen en ALLES in mijn koelkast was bevroren, van de zalm tot de spinazie. De komkommer was net zo hard als een honkbalknuppel geworden. Geen grap. Helaas. Ik heb alles netjes laten ontdooien in lauwwarm water en twee uur later kon ik eindelijk aan mijn eten beginnen. Het was dat ik het druk had met mijn Metro Mode deadline, anders had ik waarschijnlijk iets bij de snackbar besteld.

Zaterdag
Mijn missie van de dag? Alles voor Metro afhebben en mijn blog tot en met zondag hebben ingepland, zodat ik eerste paasdag écht vrij ben. Missie was om 15.00u ’s middags al geslaagd. TOP! Daarna nog lekker 15 kilometer hardgelopen en zelfs nog boodschappen gedaan. Om dat te vieren kocht ik sushi voor mezelf, héérlijk.

’s Avonds stond er iets heel bijzonders op het programma, in plaats van dat ik op Granny-tijdstip naar bed ging, ging ik zowaar de stad in met Carlissa. Er waren een aantal momenten dat ik het lastig had. Tussen 21.00u en 22.00u bijvoorbeeld, toen ik op Carlissa wachtte en het liefst mijn bed in dook. Of tussen half elf en elf, toen ik een glas wijn op had en de tranen over mijn wangen liepen van vermoeidheid (dat gebeurt dagelijks bij mij, dus dat is niet heel bijzonder en al helemaal niet een reden om thuis te blijven), maar uiteindelijk kwam het natuurlijk allemaal goed. We dronken een paar cocktails op het plein, waarna we het erg gezellig hadden bij een ander tentje. Je gelooft het misschien niet, maar ik kwam pas om half vijf thuis en ik heb me geen moment verveeld. Volgens Carlissa ben ik niet zo’n Granny als ik mezelf voordoe.

Zondag
Verrassend genoeg werd ik zondag, na vier uur slaap, zonder al te veel problemen wakker. Ik reed rond half elf naar mijn ouders voor het paasontbijt en bleef daar de hele dag. Mijn MacBook liet ik thuis, goed hè? (zowel mijn moeder als mijn zusje heeft een MacBook, dus in geval van nood zou ik altijd die kunnen gebruiken, maar ja wat voor nood?!). Ik spendeerde de dag met het lezen van een boek, viel af en toe in slaap (dat gebeurt als je in het zonnetje achter glas met een boek ligt en slechts vier uur geslapen hebt) en genoot ’s avonds van een uitgebreid paasmaal. Na het eten pakte ik mijn boek er weer bij en toen was het ineens half twaalf. Ik wilde eigenlijk naar huis rijden, maar toen ik van de bank af probeerde te komen, besefte ik al snel dat ik daar helemaal geen zin in had, dus plofte ik bij mijn zusje in bed en sliep ik daar mijn roes uit. Heerlijk.

Ook deze week staan er weer een aantal spannende dingen op de agenda. Zoals een interview met een topsporter in Monaco aanstaande vrijdag, ZO cool!

Liefs,
Annemerel

Zondag

Liefs,
Annemerel

Delen:

17 Reacties

 1. april 6, 2015 / 12:06

  Leuke week weer!! Benieuwd naar komende!! xxx

 2. april 6, 2015 / 12:07

  Zeker niet verkeerd voor de afwisseling: een weekje thuis! En wat goed dat je gisteren een dagje echt vrij was!

  Volgende week weer feestenbeesten of was dit genoeg voor de komende weken? ;)

 3. april 6, 2015 / 12:08

  Ohh Monaco voor een interview.. hoe cool! Lekkere week heb je weer gehad, ook wel eens lekker om in Nederland te zijn toch ;)

 4. april 6, 2015 / 12:21

  Volgens mij was het helemaal niet zo erg om een weekje thuis te blijven, want je had in ieder geval genoeg te doen! En volgens mij is het helemaal niet zo gek dat je na al die tripjes ietsje meer slaap nodig hebt, haha.

 5. april 6, 2015 / 12:47

  Oohh wat gaaf dat interview in Monaco! Ik ben nu wel erg benieuwd wie het is ;)

 6. april 6, 2015 / 12:55

  Ahhh heerlijke week!

 7. april 6, 2015 / 13:02

  Wat een heerlijke week, toch wel fijn om af en toe in ons kikkerlandje te zijn :-)

 8. Elvira
  april 6, 2015 / 13:18

  Lekker weekje weer! En wat gaaf dat je komende week naar Monaco mag :D

 9. april 6, 2015 / 15:23

  Goed buikspiergezelschap is een killer van een vooruitzicht net als Monaco trouwens ;-) leuke diary!

 10. april 6, 2015 / 15:41

  Klinkt als een erg geslaagd weekje!

 11. Ilse
  april 6, 2015 / 16:59

  Veel gelopen deze week zeg en ik wil ook zo dicht bij een strand wonen dat ik daar ook kan hardlopen.
  Die grannyheid valt ook wel wat mee en dan is zo’n zondag als die van jou helemaal fijn na het uitgaan!

 12. april 6, 2015 / 19:43

  Je schrijfstijl leest echt lekker weg! Leuke week had je. En wow, 15 km hardlopen? Applausje :) (ik bedoel eigenlijk: APPLAUS)

 13. april 6, 2015 / 20:48

  Aaah, die rose lemonade. Zo leuk <3

 14. april 7, 2015 / 08:17

  Ik vind het zo leuk om te lezen dat het gewoon lekker gaat met jouw carrière en je niet om werk verlegen zit, lijkt me heel fijn voor jou! Hoewel het buitenland altijd leuk is blijven dit soort diaries toch wel favoriet bij mij, want man wat doe je veel toffe dingen haha. En half vijf, toe maar! Mijn beste vriend zou trouwens echt onwijs jaloers worden als ‘ie zou weten dat je naar Monaco gaat, dat is echt HET autoparadijs (en al boeit het je misschien niets, kijk toch een paar keer extra want er rijden daar écht mooie wagens). Wat ik heb gezien van zijn foto’s is het ook echt prachtig daar, en perfect weer :)

 15. april 7, 2015 / 14:55

  Wat leuk dat je mee gaat doen met het Glamour Health Event :D Niet echt granny-style dat je tot diep in de nacht bent gaan partyen, maar wel heel leuk!

 16. april 7, 2015 / 15:01

  Leuke week weer! Echt heel goed dat je zo gemotiveerd bent om te blijven hardlopen, op dat gebied ben je echt een voorbeeld voor me.
  Ik woon zelf ook in Den Haag, maar ik vind het niet ideaal hardlopen. Maar goed, geen smoesjes!!!