THE LIST: Moving Update

 photo RecentlyUpdated206.jpg

Woon ik echt alweer ruim een maand in mijn studio? Aan de ene kant denk ik, waar blijft de tijd. Aan de andere kant heb ik het gevoel alsof ik nooit ergens gewoond heb. Afgelopen maand schreef ik over alles waar ik tegenaan liep met het verhuizen en alleen wonen, benieuwd hoe het er een maand later voor staat?

– Ik loop nog steeds een paar keer per week mijn deur straal voorbij.

– De tram en haar belletje hoor ik niet meer, de auto’s wel, zeker tussen 7.30u en 9.00u wanneer het hier echt spitsuur is.

– Ik ben inmiddels aan mijn vierde pak WC-rollen begonnen.

– Ook moet ik nog steeds leren dat je echt niet zo veel afwasmiddel nodig hebt voor een afwasje, inmiddels ben ik bezig aan mijn derde fles en het is iedere keer een hel om dat schuim uit mijn wasbak te krijgen.

– Ik heb een ondergrondse prullenbak in de buurt gevonden zodat ik niet een week met één vuilniszak hoef te doen. Wel zo fijn, want dat ding werd een bron van fruitvliegjes en bijzondere luchtjes.

– Ik kan nog steeds koken, ik moet het alleen wel doen.

– Boodschappen doen met een karretje is veel fijner dan met een mandje.

– Ik maak mijn bed nog steeds iedere ochtend meteen op.

– Maar het is echt niet altijd even opgeruimd. Vaak ruim ik het ’s ochtends voordat ik begin met werken wel op, want anders voel ik me onrustig en kan ik me niet concentreren. Halverwege de dag is het vaak alweer een puinhoop.

– Ik heb één van mijn ramen opengebroken, oftewel, ik heb de haken verwijderd zodat het raam nu helemaal open kan. Ik vind het heerlijk om ’s ochtends voordat ik achter mijn iMac kruip met een kopje thee in het raamkozijn te zitten. Lekker wakker worden.

– Nooit eerder had ik een bad en ik moet zeggen dat ik daar ook niet veel aan gemist heb. Ik heb nu twee keer in bad gezeten en na tien minuten werd ik al onrustig en dat terwijl ik tegelijkertijd naar Pretty Little Liars en Suits keek. Mis je niets aan, zo’n bad. Misschien als ik een keer meer rust krijg dat het me wel lukt om écht lekker te badderen.

– The strangest thing happened… Ik kan ineens best wel prima file-parkeren bij mij in de straat. Maar zodra ik ergens anders ben lukt het echt niet en file parkeren is in principe toch gewoon altijd hetzelfde?

– Mijn creditcardrekening is inmiddels afbetaald, hoe ik de rest van de maand ga overleven is nog even de vraag.

– Ik heb ontdekt dat ik helemaal niet met de tram of bus naar de stad hoef, met 20-25 minuten lopen ben ik er ook. En jullie weten hoeveel ik van lopen hou!

– Ik heb nu zo’n drie weken TV en ik heb hem nog geen één keer gebruikt. En dat terwijl ik HBO heb…. Ik heb alleen een keer een avondje The OC gekeken met mijn Apple TV en The Other Woman heeft een keer als achtergrondmuziek aangestaan toen ik aan het werk was.

– Ik weet inmiddels hoe mijn magnetron werkt, maar het schijnt ook een oven te zijn. Hoe dat dan werkt weet ik helaas niet en dus heb ik nog geen bananenbroden en havermoutkoekjes kunnen bakken.

– Alleen zijn vind ik heel erg fijn, maar ik dacht dat ik het nog veel maar dan ook veeeeel fijner zou vinden. Ik heb afgelopen maand geleerd dat ik ook best wel van gezelschap hou. Ik heb nog geen “Allllll by myselffffff” Bridget Jones moment gehad, maar soms heb ik dagen waarop ik met niemand praat (omdat ik thuis werk) en dan ga ik naar bed en dan denk ik… what the hell, ik heb vandaag helemaal niet gepraat?! En dat is best sneu. Daarom ga ik nu minimaal één keer per dag een wandeling maken en naar een winkel zodat ik in ieder geval met een winkelmeisje kan praten hahahaha.

– Ik kan mezelf heel snel ergens thuisvoelen.

– Alles komt goed.

Liefs,
Annemerel

Delen:

55 Reacties

 1. september 10, 2014 / 12:02

  Alles komt goed, en zo is het :-)

 2. Agnes
  september 10, 2014 / 12:08

  Aaaaaaah Annemerel dat stukje over alleen zijn! Haha! (je wordt echt een oud vrouwtje waarvan het uitje naar AH het hoogtepunt van de dag is ;-) ) Anders op dat soort dagen gewoon skype/belsessies inplannen, dan valt het vast mee! Ik geniet echt van je studio-verhalen!

 3. Michelle
  september 10, 2014 / 12:09

  Leuke post en mooie studio.
  Voordat puntje over die toiletrollen, genius!

 4. Mar
  september 10, 2014 / 12:15

  ik zou even checken of je bij die ondergrondse container niet moet betalen voor elke zak die je erin gooit…
  Als je een vast bedrag betaalt voor je afval is het geen probleem, maar bij sommige containers betaal je per keer dat je er iets ingooi.

 5. september 10, 2014 / 12:16

  Prachtig huisje heb je! Dik verdient, hard voor gewerkt en het resultaat is er.

 6. september 10, 2014 / 12:17

  Hihi dat van dat bad is zo herkenbaar! Ik kan me niet herinneren wanneer ik de laatste keer in het mijne zat… Ik denk mei, max nog 1 keer sinds mei denk ik…

 7. Nadia
  september 10, 2014 / 12:28

  Superleuk, zo’n studio-update!

 8. september 10, 2014 / 12:35

  Ik ben echt jaloers op je bad! Ik wil zooooo graag een bad maar nope, ik moet het doen met een douche. Vooral na een lange duurloop!

 9. september 10, 2014 / 12:46

  Fijn om te lezen dat alles zo leuk is in je studio! Wij wonen dichtbij de treinrails en wij hoorden na 2 maanden ook de treinen die voorbij rijden niet meer. Zelfs niet het belletje van de spoorwegovergang!

 10. september 10, 2014 / 12:55

  Hahaha oh, zo herkenbaar dat stukje over alleen zijn! Ik werk vandaag ook de hele dag vanuit mijn kamertje van 14 m2 en heb zo ook een tripje naar de supermarkt ingeroosterd. Beetje triest, maar ach, het is maar even niet anders. Zolang het maar niet iedere dag gebeurt, vind ik het best ;)

 11. september 10, 2014 / 13:00

  Oh heerlijk herkenbare dingen. Geniet lekker van je stekkie! x

 12. Felien
  september 10, 2014 / 13:18

  Heel Leuk stukje!! En idd alles komt goed!

 13. september 10, 2014 / 13:28

  Oh, een hele dag niet praten tegen iemand is zo herkenbaar :p Daarom bel ik meestal op dat soort dagen even mijn vader of vriendinnen. Of ik ga ook naar de winkel haha.

 14. september 10, 2014 / 13:38

  Haha leuk om te lezen! Dat gevoel van alleen zijn herken ik wel, gelukkig heb ik vier katten waar ik tegen aan kon lullen. Al moet ik zeggen dat samenwonen een stuk gezelliger is en je dan echt weer kunt genieten van de momentjes alleen!

 15. september 10, 2014 / 13:43

  Wat een leuk artikel. Je kamer ziet er heel gaaf uit!

 16. Anneli
  september 10, 2014 / 13:51

  3 flessen afwasmiddel?! :P Ik woon nu 3 jaar op mezelf en mijn tweede fles dreft is nu net leeg. Of je hebt heel veel af te wassen of je stopt er heeeel veel in :P

  • Annemerel
   Auteur
   september 10, 2014 / 15:24

   DAT KAN NIET. Hahaha hoe krijg je dat voor elkaar? Ik was wel 2 à 3 keer per dag af omdat ik geen beesten wil :P

   • Eef
    september 10, 2014 / 16:18

    Dreft is echt een wondermiddeltje, één druppeltje is voldoende voor een afwasje!

   • Anneli
    september 10, 2014 / 16:29

    Hahaha, wat Eef zegt, het is echt waar één/twee druppeltjes dreft doet al wonderen. Ik moet er wel bij zeggen dat ik niet elke dag de afwas doe. Als ik alleen thuis heb ontbeten kan dat bordje best mee met de afwas van de dag erna even afspoelen en de fruitvliegjes blijven wel weg ;-)

   • Suuz
    september 10, 2014 / 21:05

    dat red ik ook niet hoor!!! bij mij vliegen de flessen er ook door heen! oepsss!

 17. september 10, 2014 / 13:53

  Ach, ik kom je met heel veel liefde een keer gezelschap houden kind. Toevallig als er risotto op het menu staat? Alles komt goed, alles is goed x

 18. september 10, 2014 / 14:01

  Dat je om 16:15 uur de winkel inloopt en “hallo” wilt zeggen, maar dat je eerst je keel moet schrapen omdat je de hele dag nog niets gezegd hebt. Ja. Als je maar lang genoeg alleen woont gaat ook dat over. Er komt een moment dat je tegen jezelf gaat lullen. Ben benieuwd wanneer het zover is. Let us know oké!

 19. september 10, 2014 / 14:05

  Ik heb je blog nog niet zo lang geleden ontdekt, maar ik heb helemaal gek van je blog! Je schrijft op zo’n manier dat ik er blij van wordt en je heb een eerlijke schrijfstijl vind ik :)

 20. september 10, 2014 / 14:08

  Wat een super leuk lijstje!

 21. september 10, 2014 / 14:21

  Haha , all by yourself heb ik ook weleens maar ik praat dan met mijn hond of dochter van 1,5 jaar haha dus idd regelmatig naar buiten.

 22. september 10, 2014 / 14:21

  Time flies when you’re having fun!

 23. Romy
  september 10, 2014 / 14:26

  Haha, fileparkeren is niet overal hetzelfde hoor, in een smalle straat is het veel lastiger. Maar dat bedoelde je misschien niet.

 24. Suzanne
  september 10, 2014 / 14:29

  Dat van het praten herken ik, maar je kan ook even iemand bellen in plaats van appen! Haha dat vergeet ik vaak

 25. september 10, 2014 / 14:36

  Hahahahahaha lachkick om het winkelmeisje! Ik wil best met je FaceTimen op zo een dag hoor.

  Leuke post en I totally understand you als het gaat om de afwasmiddel kwestie.

 26. september 10, 2014 / 14:36

  Hahah die magnetron :p ik kijk er wel ff naar de volgende x! De meeste van die knopjes zijn op alle combimagnetrons hetzelfde dus daar moeten we wel uitkomen. Fijn dat je je al zo thuis voelt!

 27. september 10, 2014 / 14:46

  Haha wat een leuk stukje! Ik ben niet van een plan een tv te nemen, ik kijk er toch nooit naar en films en series kijk ik op m’n laptop. Misschien moet je wat leuke dingen bij Lush kopen dan is het namelijk wel leuk om in bad te gaan :-D

 28. september 10, 2014 / 14:48

  Ziet er goed uit

 29. september 10, 2014 / 15:44

  Wat een fijne blog :)

  Mijn favo quote uit P.S. I Love You: “If we’re all alone, then we are all together in that too.”

  Groetjes van een mede-alleenwoonster.

 30. september 10, 2014 / 16:03

  Wat goed dat je je bed nog steeds opmaakt! En heel slim om elke dag tenminste een ommetje te maken, zodat je met mensen praat!

 31. Mirjam
  september 10, 2014 / 16:09

  Whahaha, ja wc papier gaat hard hè! Ik verbaas me erover hoe vaak ik dat moet kopen!

 32. Lineke
  september 10, 2014 / 16:13

  Zo herkenbaar!! Ik woon nu vanaf zondagavond om precies te zijn op mezelf en bij bijna alle punten denk ik: DAT HEB IK OOK! hahaha.
  Leuk om te lezen!

 33. september 10, 2014 / 16:27

  Alles komt inderdaad goed, klaar er mee. Heel leuk artikel! Ik kan ook echt niet lang in bad zitten, dan heb ik eindelijk het water op de goede temperatuur en zit het vol, wil ik er eigenlijk alweer uit :P

 34. september 10, 2014 / 16:36

  Wat een superleuke opsomming van je maandje op jezelf wonen en weer zo lekker herkenbaar! Ik heb dat nu ook nu ik vaker thuis werk, de hele dag tegen niemand praten. Ik ga dan maar tegen de radio praten en lekker sporten elke dag, daar zijn altijd wel leuke mensen om mee te praten!

 35. september 10, 2014 / 20:16

  Uit huis gaan is wennen, herkenbare dingen in je stukje! Maar ach, alles komt uiteindelijk wel goed, gewoon even je draai vinden.

 36. Suuz
  september 10, 2014 / 21:06

  Ooh wat heerlijk om te lezen zeg! ook erg herkenbaar de meeste dingen :-) ALLES KOMT GOED! YES!

 37. september 10, 2014 / 22:07

  ik doe echt een jaar met een fles afwasmiddel, hoe krijg je het voor mekaar zeg :D

 38. september 10, 2014 / 22:10

  Super fijn toch dat je nu al zo snel je plekkie hebt gevonden? Daar gaat het om! En haha dat fileparkeren komt mij zo bekend voor. Hier, recht voor mijn deur ben ik een kei in fileparkeren. Maar oh wee als ik het ergens anders moet proberen. 3x steken en ik voel me weer eens een ei…

 39. Ilse
  september 10, 2014 / 22:19

  #herkenbaarheid! :)

 40. september 10, 2014 / 23:24

  Het vervelende van alleen wonen lijkt mij inderdaad ook wel dat je soms gewoon níemand spreekt. Dan voel je je volgens mij gelijk zo’n kluizenaar, terwijl dat eigenlijk best meevalt. Dan ga je tenminste wel weer met plezier naar kantoor denk ik, ook als dat een kippenhok is :P In elk geval fijn dat je je plekje een beetje hebt gevonden! En ik denk ook niet dat ik tv zou kijken als ik op mezelf zou wonen, ik kijk nu wel eens mee met mijn ouders maar eigenlijk ook altijd met mijn laptop op schoot of iPhone in mijn hand.

 41. september 10, 2014 / 23:45

  Mooi artikel en een nog mooier huisje.

 42. Valerie
  september 11, 2014 / 15:59

  Wow, hoe heten die té gave roze planten??? Fantastisch zijn ze!

 43. Carlijn
  september 11, 2014 / 16:23

  fijn! en dat badderen heb ik echt helemaal niks mee.

 44. september 11, 2014 / 16:37

  Echt leuk om te lezen en héél erg herkenbaar, haha! Net gaan samenwonen & kan bijna elk punt beamen vooral van het WC papier, afwasmiddel en de prullenbak. Één uitzondering: op mijn vuilniszak kwam (toen ik net met mijn vriend heerlijk een Modern Family marathon aan het kijken was op Netflix) een grijs muisje zitten! Schrokken ons dood haha.. Gelukkig niet meer gespot sinds ;-)

  XO
  Sipie
  adutchaffair.blogspot.com

 45. september 11, 2014 / 21:01

  Volgens mij red jij je prima daar all alone, maar het lijkt me inderdaad wel wennen als je zo lang altijd mensen om je heen hebt gehad! Gelukkig weet je nu hoe de magnetron werkt, en er is vast wel iemand die je ook kan helpen met de oven, haha.

 46. september 11, 2014 / 23:18

  Tip voor de afwas! Gooi je afwasmiddel pas op het laatste moment erin. Daardoor krijg je niet zoveel schuim ;)

 47. Iris
  september 12, 2014 / 16:35

  Hi Annemerel,

  Ik vroeg me af waar je die superleuke kopjes met ‘goodmorning’ vandaan hebt! :)

  X-iris

 48. september 15, 2014 / 13:23

  Heel herkenbaar! Ik vind het heerlijk om alleen te wonen. Gewoon lekker je eigen ding doen, zonder dat ik met iemand rekening hoef te houden. Blijf ik een keer een hele dag in pyjama… who cares? Als ik geen bezoek krijg, is mijn kat de enige die het ziet! Door mijn werk en studie kom ik iedere dag wel onder de mensen. En anders kan ik altijd nog tegen mijn kat praten! ;)
  Dat afwasmiddel puntje is heel erg herkenbaar. Ik zie hier reacties van anderen die een jaar met een fles afwasmiddel doen… Hoe dan? Hahaha…
  Alleen wonen went vanzelf, geniet er lekker van en inderdaad… Alles komt goed!
  Ik lees je blog al jaren met veel plezier!

  Liefs,
  Naomi

 49. september 18, 2014 / 14:20

  I pay a quick visit every day some websites and blogs to read
  articles, however this webpage provides feature based posts.

 50. Joelle
  oktober 1, 2014 / 17:05

  De annanas bloemen staan erg vrolijk! Waar heb je ze gescored?