#WERUNNYC2014: Trouble in Paradise

 photo RecentlyUpdated113-1.jpg

Het voelde na het zwemmen gelijk eigenlijk al niet lekker, maar ik stond er niet echt bij stil. Ik voelde vaag iets in mijn lies, maar het was niet ontzettend vervelend, er gingen dus geen alarmbellen rinkelen. Ik liep een super snelle 6K, ik liep 10K, ik liep 25K en toen begon me ineens iets op te vallen, mijn lies deed nog steeds pijn. Shit. Ik liep dinsdag nog een ‘rustige’ 6K maar daarna heb ik mijn hardloopschoenen niet meer aangeraakt. Shit. Anderhalf jaar geleden was ik op 30 kilometer toen ik een liesblessure kreeg en daarom niet de Marathon van Parijs kon lopen, dat gaat me niet nog een keer gebeuren, echt niet.

Inmiddels is de pijn in mijn lies verdwenen. Goed, denk je. Ja, misschien ook wel, maar ik heb er pijn in mijn heup voor in plaats gekregen. Het is niet te pijnlijk om te lopen, maar ik voel het wel en ik ben als te dood dat ik iets forceer en dat ik straks helemaal niet meer kan lopen en DAT is mijn nachtmerrie. Deze week ga ik op zoek naar een nieuwe (sport)fysio hier in Den Haag. There’s no time to waste. Over zeven weken stap ik in het vliegtuig richting New York, over zeven-en-halve week word er van mij verwacht dat ik een marathon loop. DAMN. Stomme lies. Stomme heup. Stomme Annemerel die altijd veel te veel wil.

Het niet lopen valt me best zwaar. Na een maand waarin ik 204 kilometer liep ben ik volledig gewend en verslaafd geraakt aan de adrenaline. Ik ben mega onrustig, lig te draaien in mijn slaap (als ik überhaupt al in slaap kom) en focussen kost me meer moeite. Zo bizar wat hardlopen met je kan doen. Om het gemis van het lopen op te vullen heb ik een aantal keer een lang stuk gewandeld, maar dat doet eigenlijk net zo veel pijn als lopen dus dat is ook geen succes. Zondag ben ik ’s ochtends vroeg op de fiets gesprongen voor een stuk van 50 kilometer door de duinen. Ik deed twee precies dezelfde rondjes van 25 kilometer en dat was best lekker, maar het is niet hardlopen. Helaas.

Naast het fietsen heb ik mezelf ook twee keer tot buikspieroefeningen kunnen aanzetten, dat moet ik wel nog wat vaker doen want het schijnt dat het je kan helpen een liesblessure te voorkomen. Nou als je het er mee kunt voorkomen, dan kan het je vast ook wel helpen om het te genezen. Althans, daar ga ik vanuit. Vooral de schuine buikspieren schijnen belangrijk te zijn, ik doe gewoon de Ab Burner in de Nike Training Club applicatie en maak alleen van de sit-ups (die kan ik niet met mijn nek) bicycles, dan train bijna alleen maar je schuine buikspieren (op de standaard plank na, daar train je al je spieren in je core mee). Mijn uitdaging voor deze week is 5x de Ab Burner op deze manier, wish me luck. Ik heb nu één week lopen gemist, een tweede kan ook nog wel, maar een derde MAG niet.

Liefs,
Annemerel

Delen:

41 Reacties

 1. Olga
  september 10, 2014 / 17:03

  Oh noes!
  Ik duim hier als een MALLE: snel weer herstellen!!

 2. september 10, 2014 / 17:15

  Als je nog een (goede!) sportfysio zoekt? Ik weet er eentje voor je! Wel in Rotterdam, maar zeker de moeite waard. Let me know! X

 3. september 10, 2014 / 17:24

  Wat kut zeg! Hopelijk vind je snel een fysio in de buurt die de pijn een beetje weg kan nemen. Successs!

 4. september 10, 2014 / 17:35

  Echt super vervelend! Hopelijk gaat het snel over, succes!!

 5. september 10, 2014 / 17:38

  Wat balen, ik hoop dat je je snel weer beter voelt!

 6. september 10, 2014 / 17:56

  Wat kut zeg! Hopelijk krijg je meteen groen licht van je nieuwe fysio! zolang je in NYC maar wel kan lopen!!

 7. september 10, 2014 / 17:59

  Shit. Aan de andere kant, beter 7 weken van tevoren dan 2 weken van tevoren? Nu niet nog een keer over je grenzen gaan! Alleen doen wat goed voor je is nu! Kop op!

 8. Marieke
  september 10, 2014 / 18:21

  Frustrerend! Veel sterkte! Ik heb sinds mei – na het lopen van een lange afstand – al pijn in mn heup. Auw! Schijnt een dames-hardloopkwaal te zijn? :-/

 9. september 10, 2014 / 18:27

  Ai ai ai… Klinkt niet best. Hopelijk is het snel over en kun je de marathon in the Big Apple doen.
  Succes! En herstel wel.

 10. september 10, 2014 / 18:36

  Ah, supervervelend! Ik duim voor je dat het deze week allemaal goed komt. En vijf keer de Ab Burner lijkt me ook een heel goed doel voor zo’n week. Succes en sterkte!

 11. Femke
  september 10, 2014 / 18:36

  Ik ken een hele goede, zit in Den Haag en Monster. Hij heeft als fysio by Ado gewerkt. Laat t maar weten als je zn gegevens wilt.

  • Annemerel
   Auteur
   september 10, 2014 / 22:27

   Ja, wil ik!

   • Femke
    september 11, 2014 / 10:35

    Ik zag dat je z’n naam al gekregen had, idd ook Julien Hagen van Medsports, doe ‘m de groeten van mij ;)

 12. Alli
  september 10, 2014 / 18:37

  Hoi Annemerel,
  Ik volg je al een tijdje, maar nog nooit een reactie op een van je stukjes gegeven. Onwijs balen dat je last hebt van je heup. Ik heb een aantal jaren op hoog niveau gecoacht in de roeisport en het klinkt als een overbelasting. Je zegt dat je in een maand 204 kilometer hebt gelopen, daar heb je je antwoord. Wellicht is een trainingsschema met meer variatie, dus andere vormen van sport naast hardlopen een goed idee, zodat je minder kans hebt op overbelastingsblessures. Heel veel succes de komende tijd. Je gaat het halen!
  Groet, Alli

  • Annemerel
   Auteur
   september 10, 2014 / 22:28

   andere sporten zou ik inderdaad moeten doen, maar 200 kilometer in een maand met marathontraining is niet absurd veel. Ik liep drie keer per week 1×6 1×10 1xlang, doordat augustus vijf weekenden had kwam ik op zo’n hoog getal uit!

 13. september 10, 2014 / 18:45

  Oh nee, wat klote! Ik miste je al als vaste nummer een in mijn Nike+ ranglijst. Hopelijk is het snel weer over.

 14. september 10, 2014 / 18:59

  Noooooooo! Goed dat je opzoek naar een sportfysio. Veel sterkte!

 15. Mandy
  september 10, 2014 / 19:16

  Dat is balen! Ik duim met je mee! Na een lange rug- en heupblessure ben ik weer op de weg terug. Heel langzaam, maar pijnvrij bouw ik het weer op. Mijn redding zijn mijn manueel therapeut en sportfysio geweest, en het belangrijkste was mijn core sterker maken. Ik oefen dagelijks 3 kwartier met de core stability oefeningen van Sport Medisch Centrum Amsterdan, te downloaden via internet. Ik ben ijzersterk nu, aanrader! En verl sterkte en succes!

  • Annemerel
   Auteur
   september 10, 2014 / 22:29

   dagelijks drie kwartier, wat goed!!! Ik vind een kwartiertje per dag al heel erg heftig!

 16. Mams kim
  september 10, 2014 / 19:58

  Hoi annemerel, vervelend je blessure..ik weet wel goede fysio , zelfde als femke hier boven, denk ik.Medsports , in denhaag loosduinse hoofdplein, en in monster bij sportschool wsc , duyvenvoordestraat .Julien Hagen heet hij.Zelf onder behandeling bij hem voor versleten heupen en dubbele hernia, sport nu 4 x per week 2 uur per dag.. Gaat super, en inderdaad buikspieren en de schuine buikspieren trainen erg belangrijk……effe googlen en bellen zou ik zeggen. Succes en sterkte xxxx

  • Annemerel
   Auteur
   september 10, 2014 / 22:29

   Thank you! Eerste wat er morgen op mijn To Do Lijst staat!

 17. september 10, 2014 / 21:03

  Wat ontzettend balen zeg! Hopelijk hersteld je lies/heup snel en kun je weer lekker trainen. Op naar een goede fysio inderdaad! Heel veel sterkte en succes!

 18. september 10, 2014 / 21:54

  Ah wat balen! Hopelijk gaat het snel wat beter! Duim voor je!

 19. Ilse
  september 10, 2014 / 22:22

  Uuugh, balen zeg! Ik heb gelukkig -denk ik..- nog geen last van een adrealinekick.

 20. september 10, 2014 / 22:27

  Wat balen! Ik heb ook enige tijd geleden pijn in mijn heupen gehad, ik had een verkramping in mijn heup met veel stabilisatie oefeningen en massage is het over gegaan, daaenaast kreeg ik het advies om met regelmaat mijn core te trainen. Ik hoop dat je snel weer on the run bent

 21. september 10, 2014 / 22:33

  Wat kak!

  Veel succes, hoop dat je heup snel beter aanvoelt!

 22. september 10, 2014 / 23:12

  Wat balen zeg!! Ik hoop met je mee dat het goed komt.. En snel!!

 23. Elvira
  september 10, 2014 / 23:17

  Hou vol!!! Stay positive xx

 24. Nienke
  september 11, 2014 / 00:17

  Wat balen van je heup/lies! Misschien moet je uitkijken bij zwemtrainingen met de schoolslag. Ik heb lang gezwommen en als je knie- of liesblessures had, werd de schoolslag vaak afgeraden. Hou ons op de hoogte!

 25. Eef
  september 11, 2014 / 08:11

  Bach, blessures komen altijd zo ongelegen! De triathlon een jaartje uitstellen?

 26. september 11, 2014 / 08:57

  Aie aie aie… Misschien inderdaad de triathlon een jaartje uitstellen zodat je voldoende herstel hebt voor je marathon!

  Ik kamp al een aantal weken met pijn in mijn heup, maar voorlopig kan ik er wel nog mee blijven hardlopen en paardrijden… Maandag vertrek ik voor twee weken op vakantie en ga geen loopschoenen meenemen zodat mijn heup wat rust kan krijgen. Eind oktober wil ik mijn tweede halve marathon lopen.

 27. september 11, 2014 / 09:46

  Ohh zo balen! Je ging zoooo lekker! Ik duim met je mee, goed dat je naar een fysio gaat!

 28. Hedwig
  september 11, 2014 / 10:06

  Je bent ook meteen zo extreem met de afstand zwemmen (80 baantjes) en vervangend fietsen (50 km) haha. Ik zou nu echt het rustig aan gaan doen inderdaad! En hopen dat het snel over is. Ik zit ook al een paar maanden met een blessure en wordt knettergek van mezelf (en scheld in mijn hoofd stiekem alle hardlopers die ik zie uit van jaloezie :’)). Beterschap!

 29. september 11, 2014 / 10:13

  Ahh super balen zeg! Hopelijk kun je snel weer gaan hardlopen.

 30. september 11, 2014 / 10:32

  Annemerel wat balen! Ik volg je al een tijdje in je voorbereiding voor de marathon en ik heb ech bewondering voor je. Ik ben zelf ook in de beginfase van de marathonvoorbereiding maar meid wat doe je het goed.

  Deze blessure is kut dus ik hoop gauw dat een fysio je er boven op kan helpen. Doe je ook krachttraining naast het hardlopen? Dan is je lichaam net een tikkie sterker en misschien beter bestand tegen blessures? Of is het een zwakke plek? Aangezien je schreef dat je het al eerder hebt gehad?

  Ik ga in ieder geval heeel hard duimen dat het allemaal mee valt en dat je gauw weer je training op kan pakken!

 31. september 11, 2014 / 10:55

  SHIT!! Hoop dat de fysio snel voor wat verlichting kan zorgen.. misschien dat je van een paar weken rust ineens supercompensatie krijgt? Vast niet maar wishful thinking helpt zeggen ze ;-)!

  Ik ga hard voor je herstel duimen!

 32. september 11, 2014 / 11:17

  Oh meid dit suckt!! Maar we duimen en hopen allemaal met je mee, het komt wel goed!

 33. september 11, 2014 / 20:58

  Balen zeg :( ik ga heel hard voor je hopen dat het snel weer beter gaat, zodat je alsnog weer lekker kunt gaan rennen. Want een Annemerel zonder hardlopen… damn.

 34. september 12, 2014 / 17:27

  Neeee geen blessure! Je was zo lekker bezig! En ook stom dat je het nu even niet meer kan doen terwijl het zo’n groot deel van je leven is. Succes ermee!