THE LIST: 15 thing you might not know about me (yet)

 photo IMG_7413-2.jpg

Toen ik jullie vroeg naar onderwerpen voor mijn zomervakantieblogs, opperde ook iemand om een lijstje te maken met dingen die jullie nog niet van me weten. Vond ik wel een leuke uitdaging, want zijn er na dertien jaar bloggen echt nog dingen die jullie niet van mij weten? Ik ga mijn best doen!

 • Ik ben ontzettend slecht met namen. Ik kan ze gewoon niet onthouden, heel veel mensen heten dan ook ‘dingetje’. Als ik dan wel de echte naam van iemand denk de weten, haal ik ze vaak door elkaar. Laura wordt Ashley, Hugo wordt Guus. Het slaat nergens op.
 • Daarentegen ben ik wel ontzettend goed met data. Vertel me je geboortedatum en de kans is erg groot dat ik hem de rest van mijn leven nog herinner. Ik weet ook alle verjaardagen van mijn klasgenoten op de basisschool nog uit mijn hoofd.
 • Ik heb een keer in mijn leven gesnowboard, dat was in de Uithof. Ik was net dertien en we hadden een leraar die ik toen heel knap vond. In plaats van heel goed mijn best doen om indruk te maken liet ik me steeds heel dramatisch vallen omdat ik opgeraapt wilde worden. Ik zeg altijd tegen mensen dat ik echt niet kan snowboarden, maar als ik heel eerlijk ben heb ik het dus nooit een kans gegeven.
 • Mascha en ik gaan way way back, in 2003 waren we MSN vriendinnen. Ze was niet mijn enige MSN vriendin, ook Ashley Lynn en ik konden in die tijd uren met elkaar chatten! En Lindsey stamt ook uit die tijd. MSN was in die tijd mijn favoriete bezigheid. Ik ben zelf van mijn GTST verslaving afgekomen door MSN. Want als ik geen GTST keek had ik een half uur meer om te MSN’en. Jup. True Story.
 • Mijn ouders vertelden me altijd, als je slaagt voor je VWO krijg je een laptop. Ik wilde persé een MacBook, ook al wist ik helemaal niet waarom een MacBook zo bijzonder was. De enige reden was omdat al mijn favoriete acteurs en actrices in series Apple computers hadden. Van Carrie Bradshaw tot Rory Gilmore en van iedereen in Laguna Beach tot The OC. Dat Apple een compleet ander besturingssysteem had vond ik in eerste instantie maar stom, ik wilde daarom graag Windows installeren op mijn eerste MacBook. Ben nu ontzettend blij dat ik dat nooit gedaan heb, want OSX is juist super fijn!
 • Ik dacht vroeger dat ik uitzonderlijk goed kon zingen en dat ik het echt wel in me had om Britney Spears te worden, ondanks dat mijn moeder me herhaaldelijk verteld had dat ik daar vooral niet op moest rekenen. Ik geloofde haar pas toen ik een telefoon kreeg waarmee ik voice memo’s mee op kon nemen. Ik hoorde toen voor het eerst mijn eigen (zang)stem en schrok mezelf een ongeluk. Mijn droom was in een klap om zeep.
 • Afgelopen zomer had ik muizen, als je mijn blog toen volgde zal je dat niet ontgaan zijn. Ik heb drie weken bij mijn ouders gebivakkeerd omdat ik als de dood was voor die beesten. Uiteindelijk lagen ze alle drie dood in mijn keukenkastje (zelf niet gezien gelukkig). Ik was niet de moordenaar hoor, mijn bovenbuurvrouw heeft ze waarschijnlijk vergiftigd. Maar goed, sindsdien doe ik dus iedere avond voordat ik ga slapen een schietgebedje dat ze niet terugkomen.
 • Als ik een dood beest langs de kant van de weg zie liggen sla ik een kruisje. Ik heb dat ooit iemand zien doen (ik was twaalf denk ik) en ik ging dat ook doen en ik weet niet meer waarom ik dat ook ben gaan doen, maar nu ben ik dus bijgelovig geworden en MOET ik van mezelf een kruisje slaan. Anders krijg ik misschien wel een ongeluk.
 • OK, nog een stukje bijgeloof. Tijdens mijn boekpresentatie in februari gaf Marloes me een schattig engeltje, dat engeltje heeft toen een hele tijd in mijn tas gezeten en iedere keer ging er van alles goed. Mijn eerste interview voor TV, mijn presentaties bij Run2Day.. ik ben toen gaan geloven dat dat door dat engeltje kwam en toen ik dat engeltje ook nog eens in mijn zak had toen ik een PR liep op de halve marathon, wist ik het helemaal zeker. Nu doe ik dus geen belangrijke dingen meer zonder dat engeltje. Thanks Marloes.
 • Ik haat computerspelletjes, maar er is een spelletje dat ik wel leuk vind en dat is Mario Kart. Het liefst de Mario Kart die je had voor de Nintendo 64 (jeugdsentiment). Ik ken al die circuits uit mijn hoofd en heb ze zo vaak gespeeld dat ik allerlei trucjes had en binnendoor weggetjes. Toen ik op de middelbare school zat was Mario Kart mijn versiertruc, ik zorgde altijd dat Mario Kart in het (MSN)gesprek kwam en dan nodigde ik ze uit voor een spelletje. Nu klinkt het net alsof ik in die tijd de hele school regelde, in werkelijkheid heb ik op de middelbare school maar met drie verschillende jongens gedate.
 • Vroeger wilde ik tandarts worden omdat ik dacht dat ik dan heel veel geld zou gaan verdienen, want mijn tandarts had een grote auto en zijn dochters droegen mijn lievelingsmerk, O’Neill. Toen bleken zowel natuurkunde als scheikunde me absoluut niet te liggen, bleek ik een drama in biologie en besefte ik dat je als tandarts de hele dag in de monden van mensen aan het vroeten was. Het lijkt me overbodig te zeggen dat ik op zoek ging naar een andere manier om later mijn geld mee te verdienen.
 • Ik was vroeger zo bang voor camera’s dat wanneer er op straat gefilmd werd, ik er met een hele grote boog omheen liep, of gerust een straatje omging.
 • Over angsten gesproken, ik ben dus ook heel bang voor honden, maar dat heb ik volgens mij al eerder verteld. Ik ben gelukkig – nog – nooit gebeten, maar dat onvoorspelbare van honden zorgt ervoor dat mijn hart al naar mijn keel vliegt als ik een hond in de verte hoor blaffen. Dat is dan ook de reden dat ik haast nooit op het strand loop.
 • Vroeger was ik verliefd op Spike van Di-Rect en altijd als ik naar de stad – Den Haag – ging, hoopte ik dat ik hem tegenkwam. Nooit gebeurt. Of in ieder geval niet in die tijd, nu wel trouwens.
 • Ik kan niet stil zitten, er is altijd wel iets wat er aan mij beweegt. Als ik achter mijn MacBook zit bijvoorbeeld bewegen niet alleen mijn vingers op het toetsenbord, maar ook mijn voeten zitten niet stil. Ik denk oprecht dat dit een van de redenen is waarom ik redelijk veel kan eten zonder daarvan aan te komen, omdat ik de hele dag in beweging ben. Kan toch?

Nu weet ik van jullie natuurlijk een stuk minder dan jullie van mij, maar kunnen jullie me een leuk/stom/grappig feitje over jezelf vertellen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

34 Reacties

 1. Manon
  juni 21, 2016 / 17:09

  Haha dat van dat zingen is herkenbaar, ik was iedere keer zo boos op mijn moeder als de inschrijfperiode van Kinderen voor Kinderen weer was afgelopen… Mocht wel in het koor op de basissschool, het ´concert´ in het bejaardentehuis was echt vet cool. ;) Ook als de dood voor honden trouwens!

 2. nettelie
  juni 21, 2016 / 17:15

  Hahahaha, ik moest zo hard lachen! Heeeeel leuk lijstje. Dat van die MacBooks is heel herkenbaar :’) Jaaaaaren geleden ging ik met mijn loodzware Windows-laptop in de Starbucks in Madrid zitten studeren (in Nederland waren toen nog geen Starbucks, en ik woonde toen een semester in Spanje). Ik voelde me zo Carrie Bradshaw-achtig! Als ik daar nu aan terugdenk, schaam ik me echt helemaal dood :’) Vooral ook omdat het dus niet eens een MacBook was, maar gewoon een normale, zwarte HP. Zat ik daar, 23 jaar, met mijn latte en mijn studiespulletjes, een beetje te typen en semi-intellectueel voor me uit te staren. Jan-ken.

  PS wij gaan natuurlijk ook way, way back, al spraken we elkaar ten tijde van MEJN niet persoonlijk of zo. O, en dat over die verjaardagen is inderdaad niet gelogen. Ik weet namelijk ZEKER dat je mijn verjaardag weet! Kom op, ik daag je uit! :p

  • Annemerel
   Auteur
   juni 21, 2016 / 18:40

   6 februari 1986!

   • nettelie
    juni 21, 2016 / 19:23

    jaaaaa ! ! !

  • Tess
   juni 21, 2016 / 21:20

   Oke wow, ik was deze reactie aan het lezen zonder jouw naam er al bij Nettelie en toen herkende ik dat jij het was aan je schrijftstijl, Jan-ken.

   #mejn #swag

   • nettelie
    juni 22, 2016 / 09:12

    hahahaha, ik weet niet of dat juist goed is of slecht, mevrouw Pleister (weet je nog?!!!11)

    • Tess
     juni 22, 2016 / 14:43

     Hhahaha, dat wel, maar de context ben ik even kwijt :’)

  • Jac
   juni 24, 2016 / 21:28

   Wat is er mis met een normale loodzware HP dan Nettelie? Schaamde je dat je geen MacBook had. Er zijn mensen die helemaal geen laptop kunnen betalen. Of zelfs hun boodschappen niet for that matter. Als je materieel zo belangrijk vindt ben je niet eens semi-intellectueel maar gewoon oliekoeke dom. Jan-ken moest ik om dit berichtje, met m’n latte…

 3. juni 21, 2016 / 17:22

  Ik vond het vroeger zo stom dat ik niet bij Kinderen voor Kinderen mocht van mijn moeder. Ik kan dus ook ECHT niet zingen, begreep ik pas later. De enige die mij heeft horen zingen: mijn zusje en eventueel degene die stiekem een camera in mijn auto heeft geïnstalleerd.

 4. juni 21, 2016 / 17:56

  Mmmmm mijn grappige feit is dat ik Rick vroeger appelstroop voor curry aanzag zo inplaats Van bv Frikandel met curry at ik frikandel met appelstroop vond het toen wel redelijk lekker nu eet ik den frikandel snack het liefst met curry of ketchup.

 5. Margaretha
  juni 21, 2016 / 18:28

  Ik mocht nooit een solo bij kinderkoor. … daar was een reden voor denk ik zo ?

  • Annemerel
   Auteur
   juni 21, 2016 / 18:38

   Ik zat ook op koor en daar WAREN DUS GEEN SOLO’S! Vond ik heel erg.

 6. juni 21, 2016 / 18:36

  Wow, I’m really impressed you found so many things about you after 13 years of blogging! I don’t know if this is unusal but I like yoghurt with peach and cucumber :)
  xx Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 7. juni 21, 2016 / 18:49

  Hahaha ik had vroeger ook een crush op Spike van di-rect!! Grappig dat je niet goed bent in namen ik vond het knap dat je mijn naam had onthouden toen ik je tegen kwam in Leiden!

 8. Kate
  juni 21, 2016 / 19:02

  Ik was ook een uitzonderlijk zangtalent vroeger! Ik wist altijd wel dat ik waarschijnlijk geen zangeres wilde worden, maar ik zou het wel kunnen als het moest (bijv als andere carrières niet zouden lukken of iemand me per ongeluk zou ontdekken). Laten we zeggen dat het maar goed is dat ik in die tijd mijn huiswerk ben blijven maken..

  • nettelie
   juni 22, 2016 / 09:14

   :’)))))

 9. juni 21, 2016 / 19:47

  Een grappig weetje over mezelf. Oh waar begin ik :p
  Onlangs gebeurt. Ik was klaar met werken, ik kleed mij om, ga naar beneden naar de ondergrondse garage, wandel de ene gang in op weg naar mijn auto om dan op ’t einde opeens te beseffen dat hij helemaal de andere kant geparkeerd staat.

  • Annemerel
   Auteur
   juni 21, 2016 / 20:14

   Oh jaa dat gebeurt mij ook iets te vaak! Ik raak dan altijd wel een klein beetje in paniek dat mijn uitrij kaart niet meer geldig is als ik eindelijk mijn auto gevonden heb!

 10. juni 21, 2016 / 20:10

  Wat een leuke blog! Grappig om te lezen haha!
  Als ik iets zeg dat je moet afkloppen klop ik altijd 3 keer op mn hoofd. Dwang haha, kan echt niet zonder, stel je voor dat het dan ineens wel gebeurt!

 11. juni 21, 2016 / 20:29

  De voicerecorder op de telefoon helpt veel dromen om zeep, volgens mij. In ieder geval ook die van mij haha! En een feitje over mezelf.. Ik heb soms zo veel zin in iets (chocola, of iets zoutigs) dat ik me echt nérgens anders op kan concentreren. En als ik dit dan niet in huis heb ben ik ook wel weer zo lui om niet naar de winkel te willen lopen. En zo verkloot ik soms hele avonden :)

 12. juni 21, 2016 / 21:42

  Hahaha leuk om te lezen! Van het zingen is zoo herkenbaar! Ik kan ook moeilijk stilzitten.

 13. Jolijn
  juni 21, 2016 / 21:50

  Vraag me niet waarom maar ik heb een gruwelijke hekel om mijn sokken aan te trekken. Ik stel dit dan ook net zo lang uit tot ik echt weg moet. In de zomer loop ik dan altijd ook op teenslippers.

 14. Joska
  juni 21, 2016 / 22:34

  Haha wat een leuk lijstje! Ik was ook erg verliefd op Spike van di-rect en kon hun cd’s dan ook uren luisteren!

 15. Vanhove kimberly
  juni 21, 2016 / 23:03

  Ik vertel dit bijna nooit want ik wil niet dat andere mensen me raar of vies vinden maar ik was al 3 jaar lang mijn haar om de 2 maanden. Nog voor de grote ‘was je haar zo weinig mogelijk’ en ‘gebruik geen shampoo’ hype merkte ik al dat dit goed was voor mijn haar. Er gaat serieus geen dag voorbij zonder dat ik een complimentje krijg over mijn haar.. Ik douche gewoon alle dagen met een haarkapje maar sommige mensen vinden dit toch best vies. Maar ik kan het iedereen aanraden!

 16. Ilse
  juni 22, 2016 / 01:09

  Wat een leuke weetjes en wat grappig dat je met nu ook bekende bloggers hebt ge-msn-d.

 17. Phine
  juni 22, 2016 / 05:42

  Ik slaap al mijn hele leven zonder kussen.

 18. Ima
  juni 22, 2016 / 08:00

  Hahaha wat heerlijk herkenbaar dit! Ik heb dat met die namen en data Namen ben ik echt zo slecht in, en het komt ook altijd best uit de hoogte over op anderen, dan noem ik een Suzanne weer eens een Maaike oid. Maar cijfers, of cijferreeksen ben ik dan wel weer echt prima toe in staat om te onthouden. Heb jij dat ook met telefoonnummers of echt alleen met data? Wie weet heeft dit wel te maken met bepaalde delen van je hersenen oid. Ook dat van dat stilzitten en de reden voor het willen hebben van een MacBook: guilty!

 19. juni 22, 2016 / 09:05

  Haha ik had vriendinnen die ook echt verliefd waren op Spike en ik snap het nog altijd niet hahaha

 20. juni 22, 2016 / 09:17

  Wat leuk om te lezen! :) getallen weet ik meestal ook wel en meestal zijn dat telefoonnummers. Op zich best gek!

 21. Danielle
  juni 22, 2016 / 10:56

  Hahaha leukste blog die je ooit geschreven hebt! Mijn weetje; ik was vroeger zo slecht in gym, dat mijn moeder me op turnen heeft gedaan. Toen ik tijdens een opvoering voor ouders mezelf een bloedneus trapte met mijn knie zeiden andere moeders op de tribune: ‘Ahh, wat zielig. Dat meisje moet vast van d’r ouders.’ Ik mocht erna een andere hobby kiezen. M’n moeder en ik kunnen er nog steeds om lachen.
  En verliefd op Spike? Seriously? ;)

 22. juni 22, 2016 / 16:56

  Ik was vroeger ook bang voor honden maar nu ik er zelf 1 heb niet meer :-D mijn hond reageert nooit op hardlopers, hij rent er dus ook niet naar toe. Ik woon ook in Den Haag dus als ik je ooit tegenkom kun je hem gerust aaien haha. Leuk lijstje!

 23. juni 23, 2016 / 10:45

  Hahaha, oh god ja, MSN!! Wat een tijd. Met onze online dagboeken. Ken je In-fact nog? :’)
  Zo bijzonder trouwens, om te zien hoe dat internet ook helemaal veranderd is!

 24. Lianda
  juni 23, 2016 / 11:10

  Haha wat ontzettend grappig!
  MSN’n zo lang geleden! Ha! Leuk.

  Ik ben dus als de dood voor haaien, ja waar kom je die nou tegen zou je denken. Als ik het op TV zie slaat mn hart drie keer over, als ik in een aquarium ben (blijdorp bijv.) dan loop ik met mn ogen dicht er doorheen/langs. Zwemmen in de zee.. niet verder dan nodig -HAHA- Ja echt. Ik heb geprobeerd om er vanaf te komen door ze te bekijken via dat “sharktank” ofziets. NOPE Niet gelukt!

  Ik vind je blogs echt heel erg leuk om te lezen! -reageer normaal nooit- maar hihi leuk!!