THE LIST: 10 reasons why I’m happy to be home

 photo IMG_0138.jpg

Ik zou wel honderd dingen kunnen opnoemen die ik mis aan mijn vakantie. Mijn ouders en zusje. De pasta, pizza en ijsjes. Wakker worden en meteen naar buiten gaan en dat het dan ook LEKKER weer is. Iedere ochtend hardlopen. Aan het zwembad liggen. Geen verplichtingen. De chips en Aperol Spritz om zes uur ’s avonds. Het slenteren door Italiaanse dorpjes en steden. Iedere dag, de hele dag in bikini. Tafeltennis en Beach Tennis. De warmte. De rust. De zon.

Mar goed, wat heb je daaraan om dat lijstje continu voor jezelf te herhalen? Vrij weinig denk ik. Daarom maakte ik een lijstje met redenen waarom ik blij ben weer in Nederland te zijn. Gewoon om mezelf te overtuigen dat hier ook best wel leuk is. Ik zou mezelf niet zijn als ik dit lijstje niet met jullie zou delen.

 1. Het eten. Ja ik hou van pasta, ik hou van lekker ijs, ik hou van pizza. Maar op een gegeven moment wordt het ook wel een beetje eentonig. Ik miste sushi. Ik miste Thais. Ik miste kibbeling. Ik miste kroketten. Als ik in het buitenland ben (Oostenrijk of Italië) besef ik altijd maar weer hoeveel gelukkig ik hier (in de stad) heb, al het eten wat ik me kan bedenken is hier gewoon. Van schnitzels tot pasta’s en van sushi tot Thais en van een goede Amerikaanse burgers tot een lekkere steak tartaar.
 2. Het was best wel heet. Eigenlijk vind ik dat heel fijn, maar ook weer niet te lang. En het bevordert je productiviteit ook niet echt. Nu moet ik zeggen dat het weer hier in Nederland de afgelopen dagen wel weer het andere uiterste is, ik bedoel… is het herfst? Maar dat terzijde. Ok misschien is dit wel niet zo’n goede reden waarom ik blij ben om weer thuis te zijn.
 3. Eindelijk weer de vlogs van Casey kijken. Ik had wel internet in Italië en als ik zou willen kon ik ook YouTube video’s kijken, maar het was lastig en ik was op vakantie, dus waarom zou ik hemel en aarde bewegen om YouTube video’s te bekijken (ik bewoog overigens wel hemel en aarde om mijn video’s ge-upload te krijgen).
 4. Mijn bed hier in Nederland is ruim twee keer zo groot als mijn bed in de caravan. Do I need to say more?
 5. Ik hou van mijn ouders. Zou mijn zusje voor geen goud willen missen. Maar het is ook wel leuk om gewoon een vriendin te kunnen bellen en daar iets leuks mee te doen. Als ik een ding mee mocht nemen naar een onbewoond eiland dan zou het mijn familie zijn, maar het is toch ook wel fijn om de mogelijkheid te hebben om andere mensen te zien en spreken.
 6. Mijn kledingkast hier is toch wel iets groter dan mijn garderobe die ik mee had genomen op vakantie. Vorig jaar ben ik de helft van mijn vakantie-uitzet verloren omdat er in onze auto was ingebroken, dit keer had ik daarom redelijk spaarzaam ingepakt, omdat ik niet weer al mijn lievelingskleding kwijt wilde raken. Met als gevolg: ik heb regelmatig de was staan doen omdat ik alles dat ik meegenomen had al vuil gedragen had.
 7. Ik hoef een stuk minder spastisch mijn MacBooks continu te verstoppen omdat ik bang ben dat ze gestolen worden. Zul je net zien, worden ze hier in Nederland gestolen. Maar hé, die angst heb ik nu gelukkig niet.
 8. Ik hoef me niet meer iedere dag zorgen te maken over het feit dat mijn vakantie ‘over … dagen al is afgelopen’. Hij is afgelopen. Deal with it.
 9. Ik roep nu natuurlijk een muggenplaag hier in huis op mezelf af, maar over het algemeen heb ik een stuk minder last van muggenbulten hier, in vergelijking met Italië. Maar ik heb gelezen dat ze op andere plekken in Nederland wel heel veel last van muggen hebben gehad, misschien ligt het aan het feit dat ik dicht bij zee woon, ze gaan meer rond de meren en in bossen zitten, toch? Of heb ik dit zelf verzonnen.
 10. Ik kan eigenlijk op dit moment geen tiende reden bedenken. Het is vrijdag, het waait (windkracht vijf hier aan zee), het regent, het is donker buiten (zo donker dat ik een geurkaars aan heb staan voor een beetje licht en sfeer) en ik heb nog geen enkel plan voor het weekend gemaakt. ZOMER WAAR BEN JE. En als je niet snel tevoorschijn komt, KOM IK JE HALEN.

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. Lilian
  juli 30, 2016 / 12:31

  Het fijne van thuis zijn vind ik altijd dat je s’ochtends niet voor de moeilijke keuze staat om m’n tentje uit te komen om naar de wc te moeten! Het lastigste dilemma tijdens kamperen!

  Ik ben gister thuis gekomen en ben nu al mn blogs en vlogs etc. aan het inhalen, toch ook wel fijn, normaal internet waarmee dat kan :)

  • Annemerel
   Auteur
   juli 30, 2016 / 14:49

   welcome home!

 2. juli 30, 2016 / 12:34

  En dit is precies wat vakantie zo leuk maakt. Op een gegeven moment heb je er zo goed van genoten dat je weer terug naar huis wilt.

 3. esther
  juli 30, 2016 / 12:44

  Lekkere burgers in Den Haag? Tell me! Ik ben volgende week een paar dagen in Den Haag en op zoek naar lekkere adresjes :-)

  Fijn lijstje heb je gemaakt!!

  Ik snap dat je Italië mist maar ik vooral je eigen blogs gemist dus uh… welkom thuis :-)

  • Annemerel
   Auteur
   juli 30, 2016 / 14:49

   Burgerz is lekker!!! Zit zowel in de haven van Scheveningen als in het centrum.

  • L
   juli 30, 2016 / 20:07

   De Hudson is ook een aanrader!

 4. Marije
  juli 30, 2016 / 14:28

  Die zomer is hier in NL hartstikke geweest… en extreem ook. Toen jij aan het zwembad lag in die lekkere droge hitte, stikten wij ongeveer in een hele vochtige vieze hittegolf. :p

  • Annemerel
   Auteur
   juli 30, 2016 / 14:49

   Jaaaaaaa maar wat heb ik daar nu aan :P hahaha.

 5. juli 30, 2016 / 16:31

  De muggen zijn echt heel herkenbaar. Op vakantie werd ik helemaal lek gestoken maar dat valt hier gelukkig mee. Er zaten er zo veel!

 6. Ilse
  juli 30, 2016 / 17:24

  Altijd fijn om weer thuis te kijken! :)

 7. Manon
  augustus 6, 2016 / 05:25

  Ik ben al je blogs van de afgelopen weken aan het teruglezen en wou even zeggen dat je schrijfstijl overal echt heel leuk is om te lezen! Ik moet regelmatig hardop lachen! Dus bedankt daarvoor :)

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 7, 2016 / 09:18

   Wat leuk om te horen dankjewel!