THE HAGUE HOTSPOT: Collectiv. Conceptstore

 photo collectiv.jpg

In Amsterdam struikel je over de hotspots. Iedere week openen er nieuwe hippe eetgelegenheden en je hoeft niet heel goed te zoeken naar bijzondere winkeltjes, het zit er vol mee. In Den Haag ligt dat net eventjes iets anders. Ik wil niet zeggen dat we achter lopen, ik wil niet zeggen dat er geen leuke restaurantjes en winkels zijn, maar je moet ze wel weten te vinden. Gelukkig zie ik steeds meer leuke initiatieven openen in Den Haag. Een daarvan is Collectiv. een conceptstore die gerund wordt door 20 ondernemers en designers in de Prinsenstraat.


 photo collectiv.jpg

Wat je bij Collectiv. allemaal vindt? Nou, wat niet kun je beter vragen. Vrijwel alles dat je in de winkel ziet is te koop. Van schilderijtjes, cactussen en stolpjes, tot sieraden, hoedjes en kleding. In de winkel vind je trouwens altijd één van de designers van de producten. Zij werken één a twee dagen per maand zelf in de winkel. Zo is de winkel dus echt een collectief van de designers zelf.

 photo collectiv.jpg

Toen ik – een dag voor de officiele opening – in de winkel was stond Jacqueline in de winkel. Jacqueline is de ontwerpster van sieradenmerk Catharins, ze maakt ontzettend leuke armbandjes, allemaal gemaakt van natuurlijke materialen. Ik had een armbandje met goudkleurige kraaltjes om die perfect combineert bij mijn Tiffany’s collectie. Gaat op de december wensenlijst (mama lees je mee?!).

 photo collectiv.jpg

Ook leuk! Je kunt bij Collectiv ook genieten van een lekker stukje (carrot)cake of andere taart, gemaakt door Sprinkles Bakery. Dat eet je natuurlijk niet zonder een kopje koffie of thee, die wordt geserveerd door Pop-up Espressobar.

 photo collectiv.jpg

De winkel staat verder vol met leuke hebbedingetjes voor in huis. Lijstjes met mooie quotes, stolpjes, cactussen, kaarsen.. leuk om voor jezelf te kopen, maar ook zeker een winkel waar je een goed en origineel cadeautje kunt scoren.

 photo collectiv.jpg

Ik werd in ieder geval naast heel erg hongerig (door die taart) ontzettend hebberig in de winkel. Ik wilde zeg maar alleen maar alles. Het is een heerlijke winkel om gewoon lekker in rond te snuffelen en om geïnspireerd te raken. 

Liefs,
Annemerel

Collectiv, Prinsenstraat 5A, Den Haag – Facebook.com/Collectivconceptstore

Bekijk hier eerder ontdekte hotspots in Den Haag

Delen:

12 Reacties

 1. Marieke
  november 12, 2015 / 17:43

  Leuk!!

 2. november 12, 2015 / 19:19

  Dit ziet er leuk uit! Grappig dat je er ook stukje taart kunt eten en daarnaast heel veel dingen kunt kopen.

 3. november 12, 2015 / 19:36

  Lijkt me heel gaaf! Weer een excuus om op bezoek te gaan bij mijn zusje dat in Den Haag woont :-)

 4. november 12, 2015 / 20:01

  Leuk! Daar zou ik me kunnen uitleven! :-)

 5. Ilse
  november 12, 2015 / 20:21

  Wat een leuke conceptstore, daar wil ik wel eens langs! :)

 6. november 12, 2015 / 21:20

  Leuk idee deze winkel, als ik weer eens in Den Haag werk (oftewel: volgende week dinsdag) ga ik even kijken of er ik langs kan gaan. Weet je toevallig of ze hier ook mensen aannemen of werken echt alleen de ‘ondernemers’ zelf er? Ik zoek iemand die ik coach een leuke baan als gastheer/in een winkel (superleuke man die acteur is geweest) Ben benieuwddd!

 7. november 12, 2015 / 23:17

  Ziet er zo gaaf uit!

 8. november 13, 2015 / 08:24

  Ahhh dit is zo leuk ingericht. Hier kun je heerlijk wegdromen!

 9. november 13, 2015 / 09:46

  Wat een super gave winkel! Hier wil ik zeker eens een keer een bezoekje aan brengen wanneer ik in Den Haag ben!

 10. november 13, 2015 / 10:05

  Heel leuk, daar ga ik zeker een keertje langs lopen!