RUN BABY RUN: 10 ways to motivate your inner runningjunkie in winter

 photo Nike winter motivation gift pack.jpg

Sponsored – Ik begrijp het. Ik begrijp het helemaal. De dagen worden korter, de temperaturen dalen, het is nat, je hebt het druk, je bent moe en je hebt gewoon he-le-maal geen zin om je hardloopschoenen aan te trekken om naar buiten te gaan. Zoals ik al zei, ik begrijp je… maar weet je zeker dat je daar gelukkig van wordt? Een half jaar niet hardlopen? Ik heb tien redenen voor je om je hardloopschoenen niet uit het oog te verliezen deze herfst en winter.

1. Allereerst… Die gelukshormonen die hardlopen aanmaakt, dat is dus echt waar he. Serotonine, endorfine, testosteron, ze zorgen allemaal voor een feel-good gevoel en ze nemen toe wanneer jij hardloopt (of een andere manier van cardio doet). Veel mensen vinden de herfst en winter nogal deprimerend, tegen hen zou ik willen zeggen… GA HARDLOPEN! Echt. Of… BLIJF hardlopen.

2. Maar die stofjes serotonine, endorfine en testosteron doen meer. Ze zorgen ook voor minder stress. Ik weet dat je het druk hebt en dat je dat als excuus opgeeft om niet hard te hoeven lopen, maar weet je hoeveel minder stress je zou kunnen hebben als je wel gewoon bleef lopen. Geloof je me niet? Probeer het nou maar.

3. Deze herfst zijn er een aantal hele fijne albums uitgekomen en de komende tijd komen er nogal wat. Selena Gomez, Ellie Goulding, One Direction, Justin Bieber daar kunnen we inmiddels naar luisteren, maar later deze herfst en winter kunnen we ook genieten van nieuwe albums van Adele, Coldplay en Sia. Wat heeft dat met hardlopen te maken? Nou, tijdens het hardlopen is het het ideale moment om die nieuwe albums eens goed te beluisteren. Thuis ben je altijd ook wel met iets anders bezig, op je werk moet je je concentreren. Hardlopend ontdek je die nieuwe CD op de aller beste manier. Zorg wel altijd dat je niet helemaal niet in de muziek verdwijnt, want dat is gevaarlijk in het verkeer!

 photo IMG_5569.jpg

4. Wist je dat chocolademelk een hele goede hersteldrank is? De verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten schijnt ideaal te zijn in chocolademelk. Beloof jezelf na het hardlopen een lekkere warme chocolademelk (slagroom optioneel). Zo’n traktatie moet je natuurlijk wel verdienen, als je de hele winter warme chocolademelk met slagroom drinkt zonder je hardloopschoenen aan te raken, is de kans groot dat je halverwege de winter op zoek moet naar broeken in een maat groter.

5. Schrijf je in voor een hardloopwedstrijd. De bruggenloop half december in Rotterdam bijvoorbeeld, een 10 kilometer op tweede kerstdag ergens in de buurt, de halve (of de halve halve) marathon van Egmond, de Midwinter Marathon in Apeldoorn in februari. Je wil geen flater slaan tijdens die wedstrijd, toch?

6. Spreek samen met een vriendin of (je) vriend een doel af waar jullie voor gaan trainen. Train regelmatig samen (dan is lopen in het donker ook ineens een stuk minder eng), sleep elkaar de deur uit en daag elkaar uit. Als je samen gericht traint kun je niet verzaken. Je wil niet voor de ander onderdoen, lijkt mij…

 photo IMG_4737.jpg

7. Dan heb ik nog een tip van niemand minder dan Dafne Schippers. In een interview dat ik met haar had tijdens een evenement van Nike, vertelde ze hoe zij hardlopen leuk maakt in de winter. De gouden tip? Loop kortere stukjes en doe meer met intervallen. Dafne zelf loopt 30 seconden en wandelt vervolgens 30 seconden. Zij traint natuurlijk voor andere afstanden dan jij, dus misschien kun je er twee minuten rennen, een minuutje wandelen van maken? Dafne gaf ook nog als tip om je training wat speelser te maken. Dus misschien moet je gewoon niet te veel op je klokje kijken, maar moet je sprinten van lantaarnpaal tot lantaarnpaal (deze manier van trainen wordt Fartlek genoemd, zoek maar op!).

8. Ga lopen, nu! En maak na afloop een lijstje met redenen waarom hardlopen zo fijn is. Dat vind je nu misschien heel moeilijk om te maken, maar na het lopen heb je genoeg gelukshormonen verzameld om wél zo’n lijstje te maken. Bewaar dit lijstje goed en hang het lijstje op een plek waar jij het vaak tegenkomt, zodat je de hele herfst en winter herinnerd wordt waarom hardlopen je zo gelukkig maakt.

9. Ugh, ik weet dat het waarschijnlijk donker is als jij moet rennen. In het weekend kun je overdag nog rennen, maar doordeweeks heb je je studie of werk en zit je helaas vast aan de vroege ochtend of avond. Hardlopen in het donker vraagt om wat aanpassing. Als je alleen loopt kun je die route door het bos of door de duinen misschien eventjes vervangen voor een rondje door een woonwijk of door de binnenstad. Veiligheid voor alles. En dat betekent ook dat je er voor moet zorgen dat je goed zichtbaar bent in het donker. Kies voor reflecterende kleding en schoenen, van de Nike Flash collectie bijvoorbeeld. En draag lampjes!!!

 photo FLASH_JACKET_686977_FLASH_TIGHT_687012_517.jpg

10. En tot slot, wat voor mij altijd heel goed werkt… Mooie hardloopkleding en schoenen. Kleding die me niet alleen warm en droog houdt, maar die er ook nog eens leuk uit ziet. Zie je in het donker natuurlijk niet veel van, of… toch wel. De kleding die ik in het donker draag is reflecterend, wanneer er een lamp op geschenen wordt zie je het dus juist wél. Dat is niet alleen cool, dat is ook heel veilig.

Deze outfit staat hoog op mijn wensenlijst dit seizoen. De afgelopen drie jaar heb ik ieder jaar een paar Nike Flash hardloopschoenen aan mijn collectie toegevoegd en op mijn laatste paar Zoom Structure Flash zit alweer 600 kilometer. Ze reflecteren niet alleen in het donker, ze zijn ook water resistent, wat ervoor zorgt dat ik er ook prima met regen en sneeuw mee kan lopen, zonder het gevaar voor natte voeten. De legging is een Nike Lux Tight, ik heb deze al met een aantal andere printjes (en die zitten heel lekker), maar ik heb nog geen Lux legging met reflecterende delen. Ook het jasje is prachtig en heeft een heel cool patroon in het donker.

Win!!!!!
Kijk, met zo’n outfit is het natuurlijk een stuk makkelijker om naar buiten te gaan… Althans, dat is voor mij zo. Als dat voor jou ook zo is heb ik goed nieuws. Ik mag namelijk een giftcard ter waarde van 100 euro van Nike.com weggeven. Wat je ervoor moet doen om kans te maken? Laat zien dat ik je gemotiveerd heb om te gaan hardlopen, ga naar buiten, loop! En deel na afloop het bewijs op Instagram. Ook niet geheel onbelangrijk: tag mij in de foto, zodat ik kan zien dat je mee gedaan hebt! Kijk… als dat geen motivatie is om hard te gaan lopen, dan weet ik het ook niet meer?

Wat doe jij om jezelf te motiveren in de herfst en winter hard te blijven lopen?

Liefs,
Annemerel

P.S. ben je nog steeds niet gemotiveerd? Bekijk dan even deze video van Nike… Snow Day! Ik kreeg zoveel zin in sneeuw! (en hardlopen in de sneeuw!)

Delen:

37 Reacties

 1. november 13, 2015 / 09:17

  Wat een leuke winactie!
  Ik zou met de cadeaubon iets uit de Flash Pack collectie kopen voor m’n vriendje. Hij is net als mij een loper, maar hij gaat tijdens de winter vaak in het donker lopen zonder enige reflectieve spullen aan. Zo moet ik me geen zorgen meer maken om z’n veiligheid! :)

 2. november 13, 2015 / 09:50

  Hoe tof!

 3. november 13, 2015 / 09:53

  Ik zit momenteel een maandje in het buitenland en vind het echt moeilijk om s avonds achter het werk te gaan, dus om het donker voor te blijven ga ik lekker s ochtends! Een nieuw setje komt ALTIJD van pas! Ik doe mee!

 4. november 13, 2015 / 10:00

  Handige tips! Die tip van de intervallen pas ik zelf al toe, dit werkt voor mij erg goed! Vind het leuker dan aan één stuk door hardlopen en daardoor ben ik meer gemotiveerd.

  En die tip van de chocolademelk vind ik erg leuk! :)

 5. Tanja
  november 13, 2015 / 10:18

  Ik geniet er juist van om te rennen als het herfst of winter is. Ik kies bewust voor een marathon in het voorjaar zodat de training in de winter valt. Heerlijk om naar buiten te gaan in het donker en klaar te zijn met trainen als het licht is. Zelden zo’n mooie zonsopkomsten kunnen zien. Dit jaar weer trainen voor marathon Rotterdam. Goede kleding en reflectie is juist in deze periode van belang. Daarom is de cadeau bon meer dan welkom!

 6. november 13, 2015 / 10:27

  Dankjewel voor deze fijne tips, nu lekker veel signature hot chocolate drinken van de starbucks na elk loopje! (motivatie!!)

 7. november 13, 2015 / 10:29

  Oh, die tight van Nike is zo gaaf! Ik heb al een jasje die compleet reflecterend is, maar op mijn tights zitten alleen maar strepen met reflectie. Heerlijk om straks trouwens in verse poedersneeuw te gaan lopen, van mij mag het best kouder worden! Ik heb vandaag gewoon loafers met blote voeten aan naar kantoor, in november…
  Ik loop doordeweeks 2x om 5:45 de deur uit, zodat ik rond half 7 onder de douche sta en op tijd naar kantoor kan. Valt niet mee, helemaal als het regent een hele uitdaging! Maar dat is voor mij de enige manier om mijn drukke leven te combineren met +/- 4x in de week sporten. En voel me daarna altijd super goed! Beloof mezelf altijd wel een lekker ontbijt of een koffie van Starbucks in de trein. Perfecte motivatie inderdaad! Maar de midwinter marathon lijkt me ook super leuk, of Schoorl! Ik zal je taggen op instagram. Echt een leuke actie, love Nike!

 8. Carlijn
  november 13, 2015 / 10:47

  Ik ga zeker weten voor een nieuw paar tights. Die van Nike zijn en blijven zeker mijn favoriet en dat komt dat als ik ga squatten niet de hele sportschool van mijn achterwerk en ondergoed kan genieten.

 9. november 13, 2015 / 10:51

  Muziek helpt zeker, dat kan ik goed geloven. Da’s zo bij elke work-out vind ik. En een leuke outfit helpt natuurlijk ook, da’s waar :-)

 10. Charlotte
  november 13, 2015 / 11:02

  Ik zou graag een leuke nieuwe outfit kopen voor mijn vriend Vincent van Schijndel. Aangezien hij steeds vaker met mij mee het krachthonk induikt maar nog wel wat nieuwe kleding kan gebruiken om te laten zien dat zijn harde werk zijn vruchten afwerpt!

 11. november 13, 2015 / 11:24

  Ik ben net begonnen met hardlopen, en deze tips zijn perfect! Als ik nu niet ziek had geweest had ik mijn hardloopschoenen meteen aangetrokken en een rondje gaan rennen.

 12. Vincent
  november 13, 2015 / 11:24

  Ik gun mijn vriendin deze waardebon. Ze is al veel kilootjes kwijt en er gaan er nog steeds een aantal af. Haar broeken en dus ook haar sportbroeken worden steeds te groot. Steeds weer koopt ze nieuwe (sport)leggings die opnieuw afzakken. Maar het resultaat telt

 13. Petra
  november 13, 2015 / 12:05

  Om mezelf te motiveren heb ik mezelf.ingeschreven voor de halve marathon van Barcelona op 14 februari. Mijn aller, allereerste! Wat mooier dan die met mn vriend rennen op de dag van de liefde? En tsja, die duurloopjes die ik dan moet doen nu, die doe ik graag, het uitzicht van mn rennende vriend voor me is zeer goed ;)

 14. Nikole
  november 13, 2015 / 12:23

  Die nieuwe tight kan ik zeker wel gebruiken. Ben in 1 jaar 6 kledingmaten kleiner gegaan (63 kilo afgevallen) door combinatie van hardlopen, krachttraining en voeding aanpassen.

 15. Mariëlle
  november 13, 2015 / 13:25

  Mijn motivatie? Juist het donker…. ik ben helaas niet gezegend met een strak lichaam…. maar in het donker valt het minder op… nu in het donker trainen en dan straks al het weer licht is shinen :-)!

 16. Eva
  november 13, 2015 / 14:13

  Goeie tips!! Ik heb me meteen opgegeven voor de midwintermarathon in Apeldoorn! :)

 17. Ilse
  november 13, 2015 / 14:18

  Leuke en handige tips en die muziek en warme chocolademelk helpen zeker mee. Die nieuwe kleding komt goed uit dus de tag op instagram zie je binnenkort wel verschijnen! Leuk merk om voor te schrijven trouwens.

 18. november 13, 2015 / 14:28

  Ohhh wow ik wil echt een keer ipv boodschappen voor hardloopkleren gaan aangezien ik al een jaar in dezelfde kledij loop! Dat krijg je als je twee kinderen hebt met wie je het nog niet aandurft om naar de stad te gaan. Deze bon zou ik graag winnen zodat ik een goede reden heb om weer eens hardloopkleren te gaan shoppen. Op Instagram mijn motivatie voor vandaag!

 19. Britt
  november 13, 2015 / 14:56

  Super leuke win actie !
  Het is dat ik nu aan het werk ben maar anders had ik mijn schoenen gelijk aangetrokken

 20. Rieke
  november 13, 2015 / 14:58

  Die legging… Ik kwijl me stuk!
  Gister een prachtig stuk gelopen door de Limburgse heuvels met opkomende zon. Het weer was ook echt perfect, de hoogtemeters een pain in the ass, maar omg het uitzicht… En laat ik t gevoel te vliegen wanneer je al die meter naar beneden gaat niet vergeten! Yes endorphin overload :):):)

 21. Irene
  november 13, 2015 / 15:00

  Ja ik ben net terug, terwijl ik eerst weinig zijn had. Uiteindelijk is het 10 km geworden. Ik twijfelde nog even om nog langer te gaan, maar ik moet een beetje energie sparen voor de zevenheuvelenloop

  Nu voel ik mijn spieren tintelen.. Het is een lekker gevoel.
  Ook voelde ik tijdens het rennen de zon op mijn gezicht stalen, heerlijk!
  Verder is het altijd een leuk extraatje dat ik voor mijn idee wat meer kan eten dan normaal, omdat ik toch wat extra verbrand heb.

 22. november 13, 2015 / 15:09

  De hardlooplegging met stippeltjes is echt zo leuk! Fijne tips zijn dit, en ik ben het helemaal met je eens. Helaas ben ik al niet zo’n avondrenner en wordt dat nu inderdaad alleen nog maar lastiger. Maar muziek en het gevoel dat ik na een run heb maken veel goed :)

 23. Brenda
  november 13, 2015 / 17:47

  Ik heb me ingeschreven voor een eindejaars-run… En ben al gestart met een nieuw 10 km schema! Dus een item uit de flash collectie kan ik zeker gebruiken :)

 24. Nienke
  november 13, 2015 / 18:06

  Grinnik. Hoeveel foto’s moet ik plaatsen om te overtuigen hoe gemotiveerd ik ben :)

 25. november 13, 2015 / 19:59

  Haaaaa, ik heb je net getagd in mijn runningshoesfoto op Instagram! Voorlopig kan ik nog naar buiten met mijn capri van Nike, maar die begint al te verlangen naar een lange vriend… Zou ik dus kunnen kopen met die Giftcard!

 26. november 13, 2015 / 21:09

  Wedstrijden zijn voor mij een goede motivatie om door te blijven trainen. Zo heb ik me inmiddels ingeschreven voor de halve halve van Egmond, dus die stok achter de deur is er wel!

 27. november 14, 2015 / 00:08

  Ik heb afgelopen week na drie maanden ofzo ook mijn hardloopschoenen weer eens aangetrokken. Waarom ik dat niet eerder deed? Geen idee, het ging niet zoals ik wilde en gehoopt had dus gaf ik maar helemaal op. Nu kriebelde het toch weer om te beginnen, zeker met dat mooie weer van afgelopen week.
  Ik kan niet wachten om te gaan rennen als het sneeuwt. Ik baalde afgelopen winter serieus toen ik niet kon rennen toen het gesneeuwt had door de gladheid. Ik hoop dat ik nu wel kan volhouden en doorzetten (dat laatste ontbtreekt schijnbaar nog wel eens….)

 28. Andrea van der Meer
  november 14, 2015 / 09:38

  Hi Annemerel, wat een fantastische winactie zeg! En bedankt voor de tips!! Heel fijn, want de sportmotivatie waar ik het nu mee moet doen zijn de “liefkozende” woorden van mijn vriend: “Lieverd, we groeien naar elkaar toe”! Wat lief, zou je denken.. Maar hij bedoelt dus in kilo’s….! Hij traint voor de Iron-man en heeft inmiddels al een prachtig afgetraind lijf. Ik, daarintegen, hou ook van een reepje Tony’s Chocolonely op zijn tijd en heb soms net wat meer een duwtje in de rug nodig. Daar zou een mooie nieuwe outfit natuurlijk heel erg aan mee helpen. Met een stel fantastische nieuwe NikeID’s blijf je natuurlijk niet op de bank zitten.. Daar moet je mee gezien worden! Gaaf!!

 29. november 14, 2015 / 12:07

  Mijn motivatie om te blijven hardlopen? Het grote aantal snoepgoed dat ik deze maanden ga verorberen.
  Ik voel mij toch iets minder schuldig na een run! :)

 30. Anne
  november 14, 2015 / 14:11

  Wauwww, die hardlooplegging van Nike! Ik zag al dat jij ‘m hebt en zat te dubben of ik hem ook zou aanschaffen, maargoed zoals een arme student betaamt heb ik al mijn geld al uitgegeven aan boeken en ander studie(tijd) gerelateerde zaken: alcohol (SAY YES TO APEROL SPRITZ, ook in de winter), gezonde snacks/eten wat ik koop op AH to go’s op stations op weg van de universiteit naar huis etc. Ik ga m’n best doen, gemotiveerd lopen dankzij jouw tips, maar dan wel als het licht is zodat ik ook nog wat zie onderweg! See you on insta

 31. Marissa
  november 14, 2015 / 19:37

  Wauw superleuk!
  Wil het liefst nu gelijk m’n hardloopkleding aan doen en lekker een rondje rennen.
  Helaas ben ik nu aan het werk (ik heb pauze terwijl ik dit schrijf, enja ik lees blogs tijdens mijn pauze

 32. Marissa
  november 14, 2015 / 19:39

  Wauw superleuk!
  Wil het liefst nu gelijk m’n hardloopkleding aan doen en lekker een rondje rennen.
  Helaas ben ik nu aan het werk (ik heb pauze terwijl ik dit schrijf, enja ik lees blogs tijdens mijn pauze Haha)
  Morgen ochtend ga ik er weer vol tegen aan!

 33. Eline
  november 15, 2015 / 16:23

  Wat een leuke actie! Ik doe zeker mee :)

 34. november 16, 2015 / 11:18

  Leuke actie! I loveeee chocomelk als hersteldrankje! Ik heb je getagd in mijn rondje van gisteren.

 35. Marieke (@mariekjeh)
  november 22, 2015 / 21:43

  Ik heb net ook eindelijk een foto geplaatst van het bewijs dat ik mezelf laat natsneeuwen voor een heerlijk stuk hardlopen. Ik neem eigenlijk nooit mijn telefoon mee, en maak dus ook nooit foto’s. Maar heb vandaag een run van 15K gedaan door de sneeuw en hagel!! En lucky me: mijn versneeuwde hoofd is daar vastgelegd ;-) Dus die heb ik maar meteen even gepost op Instagram als bewijs dat ik me naar buiten wees te slepen in bizar slecht weer. Ik mis alleen nog heel erg een wind/regenjack.. Die van Nike zijn zo mooi, maar zó duur.. Maar wie weet zorgt mijn versneeuwde hoofd van vandaag er wel voor dat ik zomaar bij Nike mag shoppen

 36. Natasja
  november 25, 2015 / 12:20

  Hele leuke winactie, ik had je wel op instagram in mijn foto’s getagd maar niet hier gereageerd, super stom!
  Ik zou heel graag die nieuwe tight van Nike met die soort bomen erop hebben, lekker dik is die en mijn tights slijten tegenwoordig zoo hard door t vele lopen toen ik voor de marathon trainde haha

 37. december 4, 2015 / 17:33

  Hey Annemerel,

  Superleuke actie! Ik heb je getagd in een van m’n hardloopfoto’s: sinterklaas cross door de modder vorig weekend. Vieze nikes. ;(
  Maar als ik win, ga ik voor de tight waar ik helemaal verliefd op ben geworden: de epic lux flash (die jij ook hebt, met de leuke lichtgevende stipjes erop!).

  X Ellen