THE HAGUE HOTSPOT: South of Houston

 photo Recently Updated111.jpg

Het werd wel weer eens tijd om een hotspot in mijn eigen stad, de hofstad, Den Haag te ontdekken. Nadat ik begin september met veel bombarie deze blogcategorie in leven bracht, ging ik een week later nog naar een ander restaurant, maar vervolgens bleef het stil. De reden? Ik ging naar Oostenrijk, liep een marathon in Berlijn en bijna de hele maand oktober kwam het er niet van om lekker uit eten te gaan. Tot afgelopen donderdag. Ik had zin om lekker te eten en besloot vriendin Carlissa een berichtje te sturen met de vraag of zij daar ook voor in was. Niet veel later was de date gepland, South of Houston op de Lange Houtstraat (grenzend aan Het Plein) werd het.


 photo IMG_5229.jpg

South of Houston is een concept van de tweeling Jaimy en Dylan Schmitt. Grootste inspiratie voor het restaurant was de New Yorkse wijk SoHo, waar het restaurant ook haar naam aan dankt. Als je het restaurant binnenkomt, kom je dan ook meteen in New Yorkse sferen en daar is absoluut niets mis mee. Een mooie bar, donkere houten tafels, bakstenen muren, een mooie grote open keuken. Het restaurant heeft internationale allure en daar word ik zeer gelukkig van.

 photo IMG_5229.jpg

Ik wacht aan de bar op Carlissa en bestel alvast een glas witte wijn. Ik heb zin in een Chardonnay met lekker veel eikenhout. Hij staat niet per glas op de kaart, maar er staat nog wel wat open dat ik mag proeven. Het is precies waar ik zin in heb, het is een Franse Chardonnay, helaas was ik na die eerste slok te enthousiast om de fles goed te bekijken en ik weet dan ook niet welke wijn het precies is. Maar dat ‘ie goed was moge duidelijk zijn.

 photo IMG_5229.jpg

Na een blik op de kaart wil ik eigenlijk alle voorgerechten hebben. Carlissa heeft hetzelfde en we besluiten dan ook allebei om gewoon voor twee voorgerechten te gaan, in plaats van een voorgerecht en een hoofdgerecht. Maar omdat het zelfs lastig is om twee voorgerechten te kiezen, zoeken we vier gerechtjes uit die we samen delen. We kiezen de truffel risotto, caesar salad, carpaccio en steak tartaar. Jaimy, of Dylan.. (het is een tweeling, vergeef me) denkt met ons mee. We kunnen het beste beginnen met de risotto en de caesar salad. En hij vraagt de kok om de risotto op twee verschillende bordjes te serveren. Heel fijn. Beide gerechten zijn heerlijk. De risotto is super vol van smaak en is misschien wel de lekkerste risotto die ik buiten de deur gegeten heb (de paddenstoelenrisotto van mijn moeder is tot nu onovertroffen). De caesar is ook heel goed, het eitje is perfect gepocheerd en de dressing is perfect op smaak.

 photo IMG_5229.jpg

Ons hoofdgerecht is ook al zo goed. We hebben de steak tartaar en de carpaccio met één portie curly fries. We krijgen er allebei een apart bordje bij zodat we de gerechten makkelijk kunnen delen. Mijn favoriet is de steak tartaar, die geserveerd werd met een klein kwarteleitje. Het vlees was ontzettend mals en goed op smaak.

Het is een schande, maar de desserts heb ik niet getest. Had ik natuurlijk eigenlijk wel moeten doen, als goed recensent. Ik moet binnenkort maar gewoon een keer terug voor de Key Lime Cheesecake, absoluut geen probleem. Ik heb namelijk ook de hoofdgerechten nog niet geprobeerd en de kip met crunchy herb crust klinkt toch ook wel heel erg goed, evenals de gegrilde King Prawns. Volgende keer moet ik gewoon met een groter gezelschap gaan eten, dan kunnen we NOG meer gerechtjes bestellen en proeven.

Liefs,
Annemerel

South of Houston, Lange Houtstraat 3, Den Haag – Southofhouston.nl

Bekijk hier eerder ontdekte The Hague Hotspots

Delen:

6 Reacties

 1. november 5, 2015 / 17:59

  Ziet er heerlijk uit!

 2. november 5, 2015 / 20:25

  Wauw, dat eten ziet er erg lekker uit!

 3. november 5, 2015 / 22:56

  Ooh lekker! Ik ga volgende week een weekendje naar Den Haag, dus ben leuke adresjes aan het verzamelen :)! Zometeen even snuffelen tussen je andere hotspots!

 4. november 6, 2015 / 11:21

  Klinkt lekker!

 5. Ilse
  november 6, 2015 / 15:27

  Ziet er heerlijk uit, opslaan voor als ik weer eens in Den Haag ben!

 6. november 8, 2015 / 19:22

  Ik heb hier ook hele goede verhalen over gehoord. Mijn vriend is laatst geweest en was heel enthousiast.