LOVE: GoPro

 photo GoPro.jpg

Sponsored – Toen ik afgelopen zomer in Lapland was voor Fjällräven, had ik een GoPro te leen. Ik was enthousiast, maar heb de beelden nooit zelf in handen gehad, omdat de video die van mijn beelden gemaakt is, door een team van Fjällräven in elkaar is gezet. Ik moest dus ook helaas de GoPro inleveren en wist nog steeds niet zo goed of ik het apparaat die 400 euro waard vond. Toen ik twee weken geleden naar Oostenrijk ging om te skiën leek het me wel leuk om naast mijn gewone vlog-camera, ook beelden met een GoPro te schieten. Maar ja… die 400 euro he?!

Toen kwamen heel toevallig twee dingen ineens heel toevallig samen. Huren.nl wilde een samenwerking en bij Huren.nl verhuren ze ALLES, dus ook GoPro’s. Het werkt heel simpel, je tikt in wat je wil huren, geeft je postcode op en Huren.nl vindt voor jou bedrijven bij jou in de buurt, die het product verhuren. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het huren. Van partytenten en skiboxen, tot zelfs woningen en meubilair. Maar ik ging dus voor de GoPro.

En toen had ik dus ineens een GoPro die ik mee kon nemen naar Oostenrijk. Het was de Hero4 Silver Edition om precies te zijn. Dat is de (tot nu enige) GoPro met een schermpje, waar je meteen je beelden op af kunt spelen. Daarbij had ik ook een soort van Gorillapod statief, die we uiteindelijk alleen gebruikt hebben tijdens het autorijden. Alle overige beelden hebben we gewoon uit de hand geschoten. Er zijn allerlei handige gadgets waarmee je de GoPro op helmen, skistokken en jezelf kunt vastzetten, maar daar moet ik me nog net iets beter in verdiepen.

Want hoewel de GoPro weer terug is, weet ik nu wel 100% zeker dat het die 400 euro waard is. En dat huren ging prima, maar ja, ik wil hem gewoon veel vaker gebruiken. Ik wil hem gewoon hebben. Hieronder heb ik een video gemaakt met uitsluitend de beelden van de GoPro, binnenkort komt er een vlog van de reis, waarin ook de GoPro beelden verwerkt zullen worden.

Hebben jullie een GoPro? Zo ja, wat zijn je ervaringen? En welke gadgets moet ik echt bij mijn GoPro hebben tijdens mijn volgende wintersport tripje?

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. november 5, 2015 / 12:07

  Wat een onwijs gaaf filmpje! Wat ziet het er daar gaaf uit zeg en zo fijn dat je kunt skiën en filmpen, dan is zo een GoPro echt heel fijn.

 2. november 5, 2015 / 12:22

  Ik heb zelf de Go Pro Hero 4 Silver, ik gebruik hem tijdens fun runs zoals de Color Run en de Electric Run. :)

 3. november 5, 2015 / 12:28

  Wat een heerlijke video is dit! Ik krijg er echt een blij gevoel van. Heel leuk om je vakantie vast te leggen met een Go Pro!

 4. november 5, 2015 / 12:44

  Oooooh, wat een heeeerlijk filmpje! Gelijk zin om ook weer te skiën. :)

 5. november 5, 2015 / 12:47

  Hoe irritant hij ook is, de selfiestick is met skieën wel vet denk ik. Ook een tool om hem op je helm te zetten kan niet ontbreken. Mijn vriend is op dit moment onderweg naar Hintertux en de Go pro is weer mee. Hij gaat daar vaak heen om weekendjes te skieën. Hij heeft dezelfde geloof ik, ook eentje waarmee je de beelden kan afspelen in ieder geval. We hebben sowieso voor onze hond een harnas waar de Go pro in kan, zo kan je haar zien spelen in het water en sneeuw. Maar goed, dan moet je wel een hond hebben natuurlijk. Ik houd even de reacties in de gaten gezien ik nog een vet cadeau zoek voor zijn verjaardag.

  Ik zeg kopen! Je hebt er zoveel plezier van!!

 6. Lies
  november 5, 2015 / 13:31

  Wij hebben ook een Go Pro Hero 4. De prijs is inderdaad een drempel maar we hebben het onszelf cadeau gedaan voor onze verjaardag dit jaar. Mijn man gebruikt hem als hij op circuit rijdt met zijn moto en voor mij is het fantastisch om beelden zoals jouw filmpje te maken. Tijdens onze huwelijksreis hebben we ontzettend veel plezier gehad in het zwembad onderwater! (tip!)

  Doordat de camera een breed gezichtsveld heeft kun je ook prachtige foto’s maken. Mensen schrikken altijd als ik dicht bij hen kom staan en zeg “geen zorgen hoor, jullie staan er allemaal op!”

 7. november 5, 2015 / 14:19

  Gaaf! Ik wil ook heel graag een GoPro!

 8. Joëlle
  november 5, 2015 / 14:26

  Oooh ik krijg zo’n zin in wintersport hiervan. Nog twee maanden! En wat skiën jullie trouwens mooi :).

 9. Anneroos
  november 5, 2015 / 15:44

  Wat een prachtig landschap! En wat een super toffe video! Ik heb ook een Gopro, alleen dan een “neppe” variant, ik heb hem eigenlijk nog nooit gebruikt, toch maar een keer doen! Hopen dat die net zulke mooie videos maakt :)

 10. november 5, 2015 / 15:54

  Gaaf! Ik zou er ook graag een willen. Ik geef mezelf best graag (en soms best gulle) cadeaus, maar 400 euro gaat me tot nu toe nog net even te ver. Misschien als ik weer een mooie reis in het vooruitzicht heb dat ik eens gek doe ;-) De beelden zijn namelijk wel echt heel mooi.

 11. november 5, 2015 / 15:55

  Ik leen ook altijd de go-pro van mijn broer. Zo’n top ding is het! Erg leuk ook om aa het einde van de vakantie op terug te kijken :)

 12. Sanne
  november 5, 2015 / 20:16

  Ik heb ook een GoPro Hero 4 Silver, ideaal voor tijdens het skiën. Mijn vriend en ik hebben een tas vol met gadgets mee tijdens onze trip. Ik heb De GoPro zelf altijd het liefst in mijn hand met een statief, op mijn helm of ski. Ligt een beetje aan mijn dag. De gadgets daarvoor zijn zeker aan te raden! Succes met je research! :)

 13. november 5, 2015 / 21:18

  Oh Annemerel.. Ski filmpjes… Jaloerser kan je me nu even niet maken, haha! Wat een mooie beelden en dat landschap! Pure liefde voor de wintersport!!

 14. Mandy
  november 5, 2015 / 21:35

  Ahhhhh nu wil ik op wintersport, nu!!!
  En ja ik heb ook een Gopro, de meest simpele Hero zonder scherm en hij werkt prima. Jammer dat je de beelden niet direct kan terugzien, maar ach je zet ze toch op de computer op te verwerken!
  Ik gebruikt hem veel met paardrijden op mijn cap, maar op wintersport gaat hij dus op mijn helm. Vind de op helm zet band dus onmisbaar! Al veel gebruikt te paard. Leuke is dat je dan ook makkelijk achter je kan filmen door hem gewoon andersom op te doen, Gopro naar achteren richten en Go! (iets waar ik serieus op een vakantie van een week na een paar dagen pas bij na dacht, ja….)
  Ben wel heel benieuwd naar de batterij duur met die kou. Had je het idee dat hij daardoor sneller leeg ging?

 15. november 6, 2015 / 03:48

  Ik heb de gopro 3+, helaas had deze nog geen schermpje maar hij heeft al tijdens diverse vakanties voor mooie plaatjes gezorgd. Tijdens het snowboarden zet ik hem op mijn helm of aan de stok, en sinds we vorig jaar zijn begonnen met duiken gaat hij ook mee onderwater. Door de wijde lens levert het echt prachtige plaatjes op! Ik ben fan :)

 16. november 6, 2015 / 03:50

  Ohja, met de gopro app kun je de beelden wel direct terugkijken (wifi verbinding tussen gopro en telefoon) en je kunt de app zelfs als afstandsbediening gebruiken!

 17. november 6, 2015 / 08:17

  wauw wat een prachtig filmpje! Hij is zo steady! Echt heel gaaf.

 18. Evi
  november 6, 2015 / 12:50

  Ik krijg spontaan zin om te gaan skiën!! Leuk leuk leuk :)

 19. Ilse
  november 6, 2015 / 15:19

  Gaaf filmpje en ik wil wel zo’n camera proberen.

 20. Kelly
  november 6, 2015 / 16:25

  Geweldig die actioncamera’s. Ik heb zelf de SJCAM 5000+, een chinese variant die echt precies dezelfde kwaliteit video’s levert. Superblij met dat ding, lekker onderwater, alles!

 21. Kelly
  november 6, 2015 / 16:30

  Oh en een dik voordeel van de SJCAM 5000+ is dat er een schermpje achterop zit en ik weet dat dit bij de gopro alleen bij de gopro HERO 4(?) het geval is. Verder vind ik een dobber echt ideaal, zodat je hem tijdens een domme actie laat verzuipen in de zee. Voor jou is een helm denk ik ook ideaal waar je de gopro aan kunt bevestigen, volgens mij had je hem nu steeds in je hand vast? En natuurlijk een gewone stick! Kijk zeker eens op http://www.dx.com voor gadgets, want je hoeft de accessoires echt niet van het écht gopro merk te kopen!

 22. november 8, 2015 / 19:18

  Super vet! Ik heb sinds vorig jaar een gopro en kan niet meer zonder op vakantie! Voor wintersport is een helmet mount heel handig en een go pole, of iets van een stok die je kan uitschuiven!! Toffe beelden heb je gemaakt.