THE HAGUE HOTSPOT: De Bijenkorf Kitchen

 photo BijenkorfKitchen10.jpg

De Bijenkorf is in Den Haag absoluut mijn favoriete winkel. Vrijwel alles dat ik ‘nodig’ heb, kun je krijgen bij de Bijenkorf. Van Maje en Sandro tot Zoë Karssen en Levi’s. Er zijn shop-in-shops van Skins Cosmetics, Nike én Adidas. Met kerst koop ik op de woonafdeling mijn kerstballen, bij Rituals koop ik mijn kaarsen en kamerparfum. De afgelopen twee jaar kocht ik drie keer schoenen en drie keer was dit bij de Bijenkorf (Acne Pistol Boots, Etoile Isabel Marant Dicker Boots en Chloé laarsjes, alle drie in de sale trouwens). Mijn creditcard is van de Bijenkorf en voor iedere uitgave die ik in de Bijenkorf doe krijg ik het dubbel aantal spaarpunten (die ik uit kan geven in de Bijenkorf) en ze verkopen er zelfs MIJN boek. Ook dronk je al een tijdje de lekkerste koffie in het Bijenkorf Café op de parterre, maar in het restaurant op de derde verdieping kwam ik eigenlijk nooit. Maar daar komt nu verandering in, want sinds een paar weken is de Bijenkorf Kitchen in geopend.

 photo BijenkorfKitchen11.jpg

Ik kreeg een uitnodiging om samen met mijn moeder kennis te maken van de nieuwe Bijenkorf Kitchen en je begrijpt, daar zei ik geen nee tegen. Mijn moeder speelde eigenlijk een beetje vals, want die had in de paar weken dat hij geopend was al twee keer eerder geluncht in de Bijenkorf Kitchen, maar dat maakt niet uit.

 photo BijenkorfKitchen05.jpg
 photo BijenkorfKitchen04.jpg
 photo BijenkorfKitchen06.jpg
 photo BijenkorfKitchen07.jpg

Het eerste dat me opviel bij het binnenlopen van de Kitchen was hoe ontzettend Instagramable het hele restaurant er uit zag. Van de counters waar je je eten en drinken kunt halen tot het gehele restaurant. Op de muren zit een prachtige donkerblauwe kleur en er wordt met gouden details gewerkt. Ik zei meteen tegen mijn moeder, mocht ik ooit in een huis groter dan 35 vierkante meter belanden, dan is dat de kleur die op mijn muren moet.

Maar goed, er zijn belangrijkere zaken dan de kleur op de muren van het restaurant, want wat eet je er? Nou, wat niet zou ik eigenlijk willen zeggen. Je hebt er heerlijke verse salades en broodjes en als je denkt, ik kan veel beter zelf mijn broodje samenstellen, dan kan dat ook en wordt het broodje of de salade a la minute voor je bereid. Natuurlijk is er ook soep en zijn er lekkere verse sapjes. Ook leuk: iedere maand is er een broodje dat is samengesteld door een lokale sterrenchef.

 photo BijenkorfKitchen01.jpg

Naast de ‘standaard’ lunchgerechtjes kun je ook kiezen voor een zelf samengestelde wok-maaltijd, heerlijke verse sushi, een stukje vlees of vis, of pizza. Mijn moeder ging voor de sushi (en was heel blij met haar keuze). Ik was ook heel blij met mijn Catch of the Day, een zeebaarsje op de huid gebakken met aardappeltjes uit de oven en gegrilde groenten. De citroen (van mij) en frambozen (van mijn moeder) limonade van Agro Posta maakte het af.

 photo BijenkorfKitchen03.jpg
 photo BijenkorfKitchen08.jpg

Als toetje kozen mijn moeder en ik voor de Haagse Hopjes Tompouce. Zo. Lekker. Super leuk dat er gewerkt wordt met lokale producten om het restaurant een eigen karakter te geven. Natuurlijk dronken we er een lekkere (Illy) cappuccino bij en daarna waren we volledig verzadigd en klaar om naar de tweede verdieping te gaan, waar ik ontelbaar veel jurken van Maje en Sandro paste. Er ging geen tasje mee de winkel uit, omdat ik ze allemaal mee naar huis had willen nemen. Maar ja, die Bijenkorf Creditcard heeft ook nog een bepaald limiet.. helaas.

 photo BijenkorfKitchen09.jpg
 photo BijenkorfKitchen02.jpg

Ik ben super blij met deze nieuwe aanwinst voor de Bijenkorf en voor Den Haag. Fijne lunchspot tijdens een dagje winkelen in de stad, of als je een zakelijke meeting in de stad hebt. Het restaurant is heel groot dus ik vermoed dat er – zeker doordeweeks – altijd wel een rustig plekje te vinden moet zijn. Wellicht spot je mij dan ook, want ik heb zo’n vermoeden dat dit mijn nieuwe favoriete hotspot gaat worden.

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. Ilse
  september 6, 2016 / 13:02

  Wauw! Ziet er mooi uit! Ik vind de Bijenkorf in Den Haag ook heel fijn, kijk er graag rond als ik een dagje in Den Haag ben!

 2. september 6, 2016 / 13:12

  Wow! It must be wonderful to eat there! Unfortunately we don’t have such spots here in the Bavarian country …
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 3. Marieke
  september 6, 2016 / 14:01

  Haagse Hopjes Tompouce? Oe ben net deze week weer suikervrij aan het eten, maar aiaijaj dat klinkt lekker!

 4. september 6, 2016 / 14:09

  Ziet er gezellig uit en het eten lijkt me ook heerlijk.
  Een goeie tip voor als ik de volgende keer weer eens in den Haag ben.

 5. september 6, 2016 / 14:54

  Hmm lekker zo’n plekje waar je tijdens het shoppen even kunt eten!

 6. september 6, 2016 / 15:36

  oeee, die gaan wij binnenkort ook maar even testen!

 7. september 7, 2016 / 21:49

  Ik vind het zo jammer dat je hiervan niet gewoon de menukaart online kan vinden

 8. Rianne
  september 12, 2016 / 11:23

  Lijkt me een leuke en fijne hotspot:) Ik ga zeker een keer de Haagse hopjes tompouce proberen, hoe origineel:)

 9. september 12, 2016 / 20:08

  Ik ben echt een groot fan van de Bijenkorf, ik kan er ook altijd alles vinden en het liefst ga ik nergens anders heen en werk ik er ook nog. Ontzettend gek wat een bedrijf kan doen met hun imago, ik blijf er zo aan vastklampen, belangrijk is het dus wel he merkvorming… Maar goed. Leuk artikel want nu heb ik er weer een hotspot bij, ziet er heel lekker uit dat eten. Ik ga het komende halfjaar ergens in de Randstad wonen dus zal er wel een keer komen.

 10. september 12, 2016 / 21:18

  Oeh, ziet er lekker uit allemaal!