THE HAGUE HOTSPOT: Lapsang

 photo Desktop1745.jpg

Verstopt in de Oude Molstraat vind je Lapsang. Overdag is het een tearoom, ’s avonds is het een huiskamer waar je heerlijk kunt eten en drinken. Wat je bij Lapsang moet doen? De kaarten negeren en Pim zijn gang laten gaan. Het resultaat is een heerlijke avond met een ZEER vriendelijke rekening (serieus, ik dacht.. moet ik nu voor één couvert betalen? Nee… dit bedrag was voor twee personen. Acht gangen, inclusief bijpassende wijnen voor 34(!) euro per persoon. Ja, nu wil je wel verder lezen, toch?

 photo Desktop1745.jpg

Zoals ik al zei, Lapsang is net een gezellige huiskamer. Het is er lekker knus en je voelt je als gast meteen thuis. Tenminste, ik voelde me als gast meteen op mijn gemak. We krijgen de kaart, maar we wisten eigenlijk al snel dat we ons gewoon door Pim en zijn team wilden laten verrassen. Van eten tot drank, ze kregen carte blanche. En dat was een goede keus. We begonnen met een paar bruschetta’s met basilicum en tomaat. Om de eerste honger te stillen.

 photo Desktop1745.jpg

We gingen verder met een salade van spinazie, haricots verts, pompoen, pijnboompitten en parmezaan. Ik schrijf dit twee weken na dato en ik weet nog steeds precies wat er in de salade zat. Goed teken toch? Hij is me bij gebleven. We drinken trouwens een licht frisse witte wijn, volgens mij was het een sauvignon blanc, maar ik kan er naast zitten. De salade werd gevolgd door een carpaccio van zwaardvis met frisse citroen vinaigrette. We zitten er lekker in.

 photo Desktop1745.jpg

We gaan verder met een Spaanse witte wijn, een verdejo. Hou ik van. We eten een pasta carbonara gemaakt van sperzieboon en geserveerd met spekjes, champignons, een uitje en een klein kwarteleitje. Super lekker en een goed idee, dit wil ik thuis ook een keer gaan maken. De ‘pasta’ wordt gevolgd door een hamburgertje met kaas. Het plakje kaas haal ik er snel vanaf, want ik eet geen kaas. Wel parmezaanse kaas trouwens, maar Goudse kaas? Na-ah. Ik ben een beetje vreemd, ik weet het. Overigens hebben we tussendoor ook nog een glas witte bourgogne gekregen. Ik HOU van witte bourgognes. Mijn liefde voor Lapsang kan nu al niet meer kapot.

 photo Desktop1745.jpg

Het hoofdgerecht is een heerlijk lams koteletje met geglaceerde worteltjes en een stevige Spaanse rode wijn. Het vlees is perfect gegaard en ontzettend zacht. Heel goed! Dessert? Twee stukken taart.. een stuk worteltaart en een stuk monchoutaart, allebei even lekker. We drinken er ook nog een glas zoete witte wijn bij, geen mierzoete, maar een fris zoete uit het zuiden van Frankrijk. Heel erg lekker.

Voor al dit eten en drinken + water rekenen we dus met zijn tweeën 68 euro af. Ik vind dat een hele goede deal. Zeker omdat de wijnen die geschonken zijn zeker niet de goedkoopste waren. Ik ben fan en mocht je in Den Haag wonen, of in de buurt van Den Haag zijn, dan kan ik je alleen maar aanraden om een bezoekje te brengen. Oh ja.. reserveren is wel heel erg handig, want het zat gewoon vol en iedereen die op de bonnefooi binnenliep werd teleurgesteld!

Liefs,
Annemerel

Lapsang, Oude Molstraat 11, Den Haag – Reserveren via: 070-3603598

Bekijk hier eerder ontdekte hotspots in Den Haag

Delen:

11 Reacties

 1. Celine
  december 3, 2015 / 17:55

  Dat klinkt echt heel goed!

 2. Desiree
  december 3, 2015 / 21:48

  Jaa lapsang!! Ben er al een aantal keer geweest, elke keer even lekker:)

 3. december 4, 2015 / 01:12

  Kijk dit zijn echt perfecte tips! Ik ben dol op Den Haag maar ik woon niet in de buurt, dus als ik er eens naartoe ga is het wel handig om een soort van guide hiervoor te hebben. Ik word som overdonderd met tips voor Amsterdam en gelukkig tegenwoordig ook Rotterdam maar er is nog zo veel meer te beleven. En ik ben ook nog eens gek op dit soort concepten. Ik save hem in de favorieten :)

 4. december 4, 2015 / 09:34

  Oh dit klinkt echt superlekker! En zo goedkoop ook. Ik ga hem onthouden :)

 5. Elvira
  december 4, 2015 / 11:01

  Wat leuk! Voor ik de blog las dacht ik, door de naam, dat het een Aziatisch restaurant zou zijn haha

 6. december 4, 2015 / 11:29

  Dit ziet er allemaal ontzettend lekker uit en ik was even flabbergasted want man het is echt niet duur.

 7. Ilse
  december 4, 2015 / 12:26

  Wow, ziet er goed uit en helemaal niet duur!

 8. Cecile
  december 4, 2015 / 14:27

  WOW, dit klinkt goed. Heb ooit een verrukkelijke high tea gehad in Lapsang, maar wist niet dat je er ook kon dineren. En voor dat geld? Het dubbele is het ook waard, als ik het zo hoor… ga er zo snel mogelijk een keertje eten, dank voor deze tip!

 9. december 6, 2015 / 05:32

  Eten ziet er zeer smakelijk uit. Voor die prijs zeker een good deal. Woon zelf niet in Den Haag, maar wel dichtbij dus zal deze maand eens kijken.

 10. december 8, 2015 / 17:10

  Jáááá dit tentje is geweldig! M’n favoriet in DH! :)

 11. Natasja
  december 8, 2015 / 17:53

  Weet je toevallig ook een leuk tapas restaurant in Den Haag? Ik ga as zaterdag winkelen, maar we zijn niet zo bekend in de buurt!