SNAPSHOT DIARY: 2/12 (Paris)

 photo Recently Updated124.jpg


 photo Recently Updated124.jpg

Good morning! Het is kwart over zeven, een uur eerder is mijn wekker gegaan! Op naar Parijs! YES! Ik heb er zin in.

Missie van vandaag, dit keer niet mijn koffer in de trein vergeten, zoals ik in Berlijn deed. Oeps…

 photo Recently Updated124.jpg

Op Rotterdam Centraal, wachten op de Thalys. Hoewel ik van autorijden hou, is met de Thalys naar Parijs toch wel de meest relaxte manier van reizen. Vanaf Rotterdam zit je binnen 2,5 uur in Parijs en met een beetje geluk heb je een heel bankje voor jezelf. Deze trein is ook een stuk luxer dan de ICE waar ik in zat toen ik naar Berlijn ging. Hier heb je ook gewoon een stopcontact, waar ik ZEER gelukkig van word. Mijn koffie is natuurlijk al op voordat de trein arriveert, zo gaan die dingen. In de trein schrijf ik twee blogs. Dat vind ik ook zo fijn aan reizen met de trein, ik kan ongestoord werken.

 photo Recently Updated124.jpg

Bonjour! Mijn Noise Cancelling headphones zijn ook favoriet tijdens solo-reizen.

Had net dus de schrik van mijn leven, mijn nieuwe Tiffany’s armband uit Berlijn zat niet meer om mijn pols. De foto is een beetje een spoiler alert, want ik heb hem weer. Waar hij was? Hij lag tussen de stoel naast me. Is dus gewoon afgevallen op het moment dat ik mijn jas uit deed. Is nog nooit gebeurd, maar ga nu dus extra goed opletten.

 photo Recently Updated124.jpg

Arrivée! Ik doe lekker lui en luxe en neem een taxi naar mijn hotel.

Onderweg krijg ik last van de hongerklop, gelukkig heb ik op zo’n moment altijd een noodrantsoen in mijn tas. Lifesavers zijn deze repen.

 photo Recently Updated124.jpg

Ik ben in het hotel en krijg bij binnenkomst een heerlijke espresso geserveerd. Ik slaap vannacht in het Intercontinental op Avenue Marceau (op 200 meter van de Arc De Triomphe. Ik ben op uitnodiging van de IHG Rewards Club, hierbij zijn meer dan 4900 hotels over heel de wereld aangesloten, waaronder dus het Intercontinental. Het leuke van de Rewards Club is dat je met je overnachtingen punten spaart, die je op heel veel verschillende manieren uit kan geven. Aan andere overnachtingen bijvoorbeeld, of aan een ontbijt in het hotel bijvoorbeeld. Ik ben nu dus ook ‘Rewards Club Member’ en dat voelt poep chic, want toen ik het hotel binnenwandelde werd ik meteen begroet met ‘good afternoon Miss De Jongh’ serieus… hoe wisten deze mensen mijn naam al voordat ik mezelf netjes had voorgesteld. Ook Club Member worden, of gewoon meer lezen? Dat kan via deze link.

Kijk daar is ‘ie dan, de Eiffeltoren! Nu zijn we echt in Parijs.

 photo Recently Updated124.jpg

Ik heb eigenlijk niet echt een plan voor vandaag. Ik gewoon lekker lopen en kijk wel wat ik tegenkom. Ik heb trek en besluit een typische Parijse brasserie binnen te wandelen, ik ga voor een steak met frietjes en ik eet alles op, tot de laatste kruimel. Oh en ik drink een glas wijn, want hé ik ben in Parijs en ook al ben ik alleen, ik kan best wijn drinken, toch?

 photo Recently Updated124.jpg

Ok dilemma, moet ik deze Celine tas kopen of niet? Ik heb in april de Celine Trio bag gekocht, een dag nadat ik mijn boekcontract tekende. Ik beloofde mezelf dat wanneer ik mijn boek af zou hebben, ik terug mocht naar Celine. Ik heb namelijk geen mooie tas waar mijn MacBook in past. Ik vind de tas heel mooi, maar ik ben ook bang dat mijn MacBook hem snel lelijk zal maken, omdat het heel erg zacht leer is. De winkelverkoper zei dat de tas tot zeven kilo kan dragen, dus wat dat betreft zou het wel kunnen. Maar ja.. het is wel een heleboel geld voor een stukje stof. Ok, leer dan. Van dat geld kan ik ook een week op wintersportvakantie, inclusief reis, verblijf, skipas en eten en drinken. Ja, ik reken tegenwoordig in wintersportvakanties. Vroeger rekende ik in Happy Meals, tegenwoordig reken ik in wintersportvakanties.

 photo Recently Updated124.jpg

De etalages van warenhuis Le Bon Marché zijn trouwens fantastisch! De Bijenkorf is prachtig rond de kerstdagen, maar Le Bon Marché is een klasse apart.

 photo Recently Updated124.jpg

Ladurée! Tijd voor thee en taart!

Sad face, mijn lievelingsgebakje hebben ze niet meer, ik ben te laat!

 photo Recently Updated124.jpg

Gelukkig is het citroentaartje een heel goed alternatief!

EN KIJK DIT DAN! Ik heb anderhalf uur in de rij gestaan, maar het was het waard. Ik heb een gesigneerd exemplaar van Garance Dore’s boek Love, Style, Life en ik heb een foto! Dit levensdoel kan ik van mijn bucketlist afstrepen. Omdat ik hier HEEL veel over te vertellen heb, zal ik snel een uitgebreid blogje hier over schrijven. Ik vind het wel een mooi onderwerp voor de Sunday Talk. Zondag 12.00u, be there or be square!

 photo Recently Updated124.jpg

Ondertussen is het avond geworden in Parijs en Parijs is prachtig in het donker, zeker nu met alle lichtjes. Alle lichtjes zeg ik, behalve de Eiffeltoren dan, die is veel minder verlicht dan anders. Ik moet nog even uitzoeken wat daarvan de reden is. Zou het de klimaattop zijn? Of is dit naar aanleiding van de aanslagen een paar weken geleden?

Ok, ik heb het antwoord, hij is wel verlicht, maar het licht is groen (is van een afstand niet zo goed te zien) en het is omdat op dit moment de klimaattop plaats vindt.

 photo Recently Updated124.jpg

Kijk dit is mijn hotel, waar je de blauwe kerstlampjes ziet. Maar hoewel mijn voeten kapot zijn, ga ik nog niet naar mijn hotel. Ik ga eerst nog even sushi eten. Ik ga voor Côté Sushi, daar heb ik vorig jaar met Marloes een keer geluncht en dat was me toen goed bevallen. Toevallig zit dit restaurant in dezelfde straat als waar mijn hotel staat. Dus dat komt mooi uit.

SUSHI!

 photo Recently Updated124.jpg

Alle goede voornemens voor hardlopen door nachtelijk Parijs, of anders gewoon een normale wandeling. Of misschien zelfs wel ergens een drankje doen in een bar… nou al die goede voornemens dus, die gaan linea recta de prullenbak in, ik ben kapot! Het valt nog wel mee hoeveel kilometer ik gelopen heb, 19,99 kilometer om precies te zijn (ja echt, 19,99….) maar ik heb dus de hele dag laarsjes met een flinke hak aan gehad (mijn Acne laarsjes) en normaal loop ik daar heerlijk op, alleen bijna 20 kilometer is toch net iets teveel van het goede, zo blijkt.

Dus nu is het half tien en ik lig in bed dit blogje te schrijven. Ik heb mijn kleding nog wel aan en mijn make-up zit er nog op (wat er nog van over is van wat ik vanmorgen om kwart voor zeven heb opgebracht dan), maar ik denk dat ik me toch echt over ga geven aan mijn vermoeidheid. Morgen weer een dag, wellicht zijn mijn voeten dan enigszins uitgerust en kan ik morgenochtend hardlopen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. december 3, 2015 / 12:30

  I love Paris!! ben in augustus nog geweest maar zou nu al weer terug willen.
  Geniet ervan!!

 2. december 3, 2015 / 13:00

  Wat tof dat je dat in je eentje doet, dat wil ik ook zeker nog een keer doen!

 3. december 3, 2015 / 13:28

  Leuke snapshot dairy! Geniet er nog even van :)

 4. Ilse
  december 3, 2015 / 13:47

  Ooh, wat heerlijk zeg! Allemaal herinneringen naar mijn vakantie van een paar weekjes geleden. En naar mijn verloving onder de eifeltoren, hihi.

 5. marion
  december 3, 2015 / 14:45

  Wat heerlijk, zo’n solo-mini-tripje Parijs! Groot gelijk dat je om half 10 in je geweldige hotelkamer crasht en ga morgen ALSJEBLIEFT die geweldige Céline tas kopen zeg. Doen!

 6. december 3, 2015 / 15:06

  Wat een super leuke foto’s en tof dat je in Parijs bent. Ik zou dat niet durven hoor, in mijn eentje naar Parijs en daar de stad verkennen. En hoe leuk dat je een gesigneerd exemplaar van Garance Dore’s boek hebt en met haar op de foto staat!

 7. Kay
  december 3, 2015 / 15:36

  Haha rekenen in happy meals. Dan heb je het nu toch wel erg goed voor elkaar :)

 8. Juliet
  december 3, 2015 / 15:37

  Zo leuk!!!! Geniet ervan!!

 9. december 3, 2015 / 16:15

  Wat een fijne dag was dat in Parijs, zo te zien! Ik kan me voorstellen dat je kapot bent na bijna 20 kilometer lopen door de stad… Super tof dat je je boek heb gesigneerd én een foto hebt :)

 10. december 3, 2015 / 16:32

  Superleuke diary weer! Vind het zo stoer dat je dit gewoon in je eentje doet! En dan met al dat lekkers goed voor jezelf zorgen, Good work :-)!

 11. december 3, 2015 / 16:34

  Wat een heerlijke dag en wat fijn dat je toch bent gegaan! 19,99 kilometer, mooi is dat haha! Ik ben benieuwd wat je nou uiteindelijk doet. Ik vind dat je hem verdient, maar ik zou als ik jou was jezelf pas verwennen op het moment dat je jouw boek echt gelanceerd hebt :-)!

 12. december 3, 2015 / 16:40

  Wat leuk dat je Garance ontmoet hebt! En goed dat je de tote bag niet genomen hebt! Hij wordt snel lelijk…

 13. december 3, 2015 / 16:49

  Lijkt me ook inderdaad een ideale manier om in Parijs te komen! Helemaal als je in het westen van het land woont ben je er dan zo!

 14. Mieke
  december 3, 2015 / 17:16

  Superleuke en aanstekelijke snapshot diary.

  Persoonlijk denk ik dat er voor de prijs van een skivakantie mooiere tassen bestaan dan deze… Buiten het feit dat ie van leer is, vind ik hem vrij eenvoudig. Maar smaken verschillen natuurlijk. Ik zou alleszins nog eventjes verder neuzen :)

 15. december 3, 2015 / 17:23

  Vroeger rekende ik in Happy Meals :’) En ja, die tas… Ik zeg doen! Maar ik ben sowieso voorstander van tassen kopen, lol.

 16. december 3, 2015 / 18:38

  Wat heerlijk dat je in Parijs bent. Veel plezier!

 17. december 3, 2015 / 20:08

  Ahhh wat kan ik hier van genieten!! Ik ga van 30 december t/m 10 januari naar Parijs. Eerst Oud & Nieuw vieren in Disneyland. Zoveel zin in!!

 18. december 3, 2015 / 23:03

  Goed om dit te zien, krijg gelijk weer een beetje een positief gevoel bij Parijs!

 19. december 4, 2015 / 11:14

  Ziet er heel gezellig, met die kerstverlichting ! Knap dat je in je eentje naar Parijs gaat, ik zou me nogal snel eenzaam voelen in zo’n grote stad ;)

 20. december 5, 2015 / 00:05

  Haha, hoe je dat ook zegt ‘reken in wintersport vakanties’. :)

 21. december 6, 2015 / 13:20

  Super leuk om zo even naar Parijs te gaan!