THE HAGUE HOTSPOT: Walter Benedict

 photo walterbenedict00.jpg

Het beste excuus om iedere week uiteten te gaan in mijn eigen stad? Ik moet van mezelf iedere week een nieuwe hotspot met jullie delen.. Hoe anders kan ik straks een mooi lijstje met hotspots in Den Haag krijgen? Het is dus gewoon pure noodzaak.. en stiekem natuurlijk ook gewoon heel lekker, leuk en vooral… gezellig! Dit keer ging ik samen met Laura naar Walter Benedict op de Denneweg, een tentje dat ik ontdekte nadat ik op een mooie herfstdag een fietstochtje door het centrum van Den Haag maakte. Wat er op het menu van Walter Benedict stond wist ik niet, maar de naam klonk al goed. Frans. Goed dus.


 photo walterbenedict00.jpg

Van binnen ziet het er ook uit als een gezellige kleine Franse bistro. Het was maar goed dat ik ’s middags even gereserveerd had, want het hele restaurant zat om zeven uur al bomvol. We hadden goed gezelschap trouwens, op deze foto’s zijn ze niet te zien, maar Madelon en Nienke van Glowmag hadden die avond ook Walter Benedict als restaurant uitgekozen.

 photo walterbenedict00.jpg

Aller eerst wil ik even een compliment voor de bediening. Het (blonde) meisje dat ons hielp was super vrolijk en behulpzaam. Ik hou daarvan. Door haar vrolijkheid verlangde ik heel even terug naar mijn eigen horecadagen. Stiekem verlang ik daar trouwens best vaak naar terug. Niet dat ik mijn werk nu niet leuk vind, maar soms is het best wel eenzaam, omdat ik redelijk vaak alleen ben. Ik bedoel, schrijven doe je nu eenmaal vaak alleen. Dat is voor een prater zoals ik soms best heftig. Dat was trouwens ook mijn grootste zwakte toen ik in een restaurant werkte, ik stond soms veel te lang met mensen aan tafel te praten en vergat dan dat er ook nog wijnen geschonken moesten worden en borden naar tafel gebracht moesten worden. What can I say, love to talk.

We bestellen een fles bruisend water, een broodje met boter en olijfolie (Brood van Menno, voor de kenners.. héél goed brood dus) en we bestellen maar meteen een fles wijn. We gaan voor een chardonnay uit Frankrijk, de Corette. Een wijn die ik vroeger zelf ook vaak geschonken heb en waar ik dus van te voren van wist dat ‘ie lekker was. Als je houdt van een beetje vettige chardonnay met een klein beetje eikenhout, kies vooral de Corette.

 photo walterbenedict00.jpg

Laura en ik zijn zoals gewoonlijk eensgezind. We dragen allebei een zwart jurkje, hebben ons haar in een knot, dragen zwarte enkellaarsjes en de sieraden die we dragen zijn van Tiffany’s. Oh en we hebben allebei een jas van Maje, alleen die dragen we natuurlijk niet binnen in het restaurant. Maar goed hier blijft het niet bij.. we bestellen ook allebei hetzelfde. Als voorgerecht gaan we allebei voor de Bisque de Homard, kreeftsoep dus. Hij is lekker. Hij had misschien iets pittiger gemogen, maar daar is de pepermolen die op tafel staat heel handig voor.

 photo walterbenedict00.jpg

Als hoofdgerecht kiezen we allebei de steak tartaar. En dat… is veel. Ik heb nog nooit zo veel steak tartaar in een restaurant gekregen. Daarnaast krijgen we ook allebei een bak frietjes (met hele lekkere mayonaise), brood en botersla. Het brood laat ik voor wat het is, de frietjes, de sla en het vlees gaan tot de laatste kruimel op.

Helaas betekent dat wel dat er geen ruimte meer voor een dessert is. De desserts die op de kaart staan klinken namelijk niet bepaald licht verteerbaar. Crème Brûlée, iets met chocola, een kaasplankje (dat laatste is sowieso absoluut niet mijn ding, maar ik begrijp dat het erbij hoort op deze Franse menukaart). Voor de desserts moet ik nog een keer terug dus. Evenals voor de lunch, want ze serveren Eggs Benedict op drie verschillende manieren en jullie weten vast hoeveel ik van Eggs Benedict hou…

Liefs,
Annemerel

Walter Benedict, Denneweg 69A, Den Haag – Walterbenedict.nl

Bekijk hier eerder ontdekte hotspots in Den Haag

Delen:

7 Reacties

 1. Elvira
  november 26, 2015 / 18:25

  Leuke hotspot weer! Ik ga inmiddels bijna wekelijks met een vriendinnetje naar Den Haag. Ik luister altijd wel naar jouw hotspots maar we ontdekken ook zelf eigen hotspots (bijv. Tosti Josti vorige week).

  Ik ga binnenkort ook stoppen met de horeca na bijna 7 jaar, ben benieuwd hoe erg ik het ga missen…

 2. november 26, 2015 / 20:02

  Klinkt als een heel lekker restaurant! Ik ben benieuwd!

 3. Rosan
  november 26, 2015 / 20:55

  Leuk! Tip: doe een foto van de rekening erbij, vind ik altijd leuk om te zien en prijzen zijn natuurlijk van belang voor een recensie.

 4. Ilse
  november 27, 2015 / 07:16

  Klinkt goehoed en de horeca is leuk werk!

 5. november 27, 2015 / 11:57

  Jaaa weer een nieuwe hotspot! Heeel leuk. Ik ben echt dol op steak tartare, dus moet deze zeker eens gaan proeven daar.. (Goed excuus)

 6. Ellis
  november 27, 2015 / 21:51

  Ik kom helaas weinig in Den Haag, dus de hotspots checken wordt lastig. Nog wel een tip van mij: de vorige keer dat ik in je stad was heb ik fantastisch lekker gegeten bij Ciao Ciao. (Na de lunch direct ook gereserveerd voor ’s avonds). Annemerel, daar moet je echt een keer heen. De obers roepen in het Italiaans naar elkaar en als je pasta besteld komen ze met een grote ronde parmezaanse kaas aan tafel. Daar gieten ze alcohol in, steken ze aan en dan mengen ze de kaas met je pasta. Echt lekker, de wijn ook…

 7. december 6, 2015 / 20:17

  Leuk!! Al vind ik steak tartaar echt niet lekker, er staan vast ook nog andere lekkere dingen op de kaart!