LOVE: Perfect Basics

 photo IMG_6599.jpg

Al maanden was ik op zoek naar de perfecte zwart/wit gestreepte longsleeve. En net als dat met die prins op het witte paard schijnt te gaan (heb er nog geen ervaring mee), kwam ik het shirt tegen op een plek waar ik het van te voren nooit verwacht had te gaan vinden, bij Merci, in Parijs. Het was liefde op het eerste gezicht en 35 euro vond ik een heel redelijke prijs. We waren onafscheidelijk, totdat iemand het nodig vond om mijn tas uit de auto in Rome te stelen, toen was ik mijn geliefde streep shirt kwijt.

Gelukkig kun je bij Merci ook heel goed online bestellen, je betaalt wat verzendkosten, maar soit, ik had het er voor over. Een week na mijn vakantie had ik twee nieuwe longsleeves. Een wit met blauwe met hetzelfde streepje als mijn oude shirt had en een wit shirt met een heel fijn zwart streepje. Die shirts heb ik de afgelopen maanden heel erg veel gedragen. Ze zijn namelijk ontzettend, maar dan ook echt echt ontzettend fijn.

Het shirt is one size fits all, schijnt, ik kan alleen voor mezelf spreken, bij mij past ‘ie perfect. Het shirt sluit heel erg mooi aan, waardoor mijn figuur mooi uit komt. Daarnaast zijn ze ook heerlijk lang, waardoor ik nooit met een blote rug loop. En ze staan dus overal leuk bij. Bij een zwarte skinny jeans, een joggingbroek, een rokje, een boyfriend jeans, een zwarte hardlooplegging.. Echt overal.

Moderegel nummer één is: als je een goede basic gevonden hebt, sla deze basic dan in, sla hem groots in. Dus toen ik op de website van het merk (Norgaard Paa Stroget) belandde en zag dat ze meer dan 20 verschillende streepjes en kleurtjes hadden, heb ik vrij snel mijn slag geslagen. De shirts kosten 245 kronen (dat is ongeveer 32 euro), de verzendkosten zijn gratis en binnen een aantal werkdagen ligt de envelop met de shirts (ja het ging gewoon per brievenpost) in je bus. Bestellen vergt wel even wat vertrouwen in je eigen Deense taalkunsten, want de website is dus alleen in het Deens.

Goed, ik ga weer even heel gelukkig zijn met mijn longsleeves en ondertussen mijn best doen om niet nog een bestelling te plaatsen. Zes shirts lijkt me voorlopig wel even genoeg, toch? 

Liefs,
Annemerel

Delen:

25 Reacties

 1. november 27, 2015 / 12:01

  Wat handig! Ik zoek namelijk nog steeds een goed shirt met rode streepjes; ik ga straks eens op de website kijken!

 2. november 27, 2015 / 12:12

  Wat een motiverend stuk over een basic shirt ;-) Ik was pas ook op zoek naar een goede streep en ik was per ongeluk onverwachts geslaagd bij de Primark Den Haag, dat kan dus ook gewoon. Maar ben nu wel benieuwd naar dat Merci merk!

 3. Sigrid
  november 27, 2015 / 12:19

  Dankjewel! Meteen een bestelling geplaatst, was al zo lang op zoek naar een mooi gestreept shirt.

 4. Lisa
  november 27, 2015 / 12:23

  Zien er supermooi uit! Ben alleen bang dat ze voor mij te klein zijn, als ze voor jou perfect zijn..

 5. november 27, 2015 / 12:32

  Ik hou van strepen, horizontaal, verticaal hier liefst zwart-wit en dan het liefst een knallende roze rok eronder.

  Ik duik deze shop in! Thanks for sharing.

 6. Maaike
  november 27, 2015 / 12:48

  Dit is zó niet goed voor m’n portemonnee:(

 7. november 27, 2015 / 12:53

  Haha heerlijk dit! Ik heb nu drie van zulke longsleeves: wit-rood, wit-zwart en blauw-wit. Die zwart-witte van jou is ook heel mooi, ken dit merk nog niet. Gevaarlijk!

 8. Annemiek
  november 27, 2015 / 13:11

  Meh, bij 1 shirt betaal je 6 euro verzendkosten! Ze zien er wel mooi uit. Zou nog wel wat aan foto’s willen zien. Heb jij de extra lange gekocht of de gewone?

 9. Lisette
  november 27, 2015 / 13:35

  Mooie shirts! Alleen verschijnen bij mij de verzendkosten wel (45 kronen als ik wil bestellen). Heb jij geen verzendkosten betaald omdat je er meerdere hebt besteld misschien? :)

 10. Bella
  november 27, 2015 / 13:36

  Heerlijk geschreven artikel LOL! Ik heb helaas geen maatje Annemerel….

 11. Marit
  november 27, 2015 / 14:19

  Jaaa die zijn echt mooi! Ooehh nu wil ik ze ook bestellen, ik ben dol op mooie basics :p

 12. Marit
  november 27, 2015 / 14:20

  Ik volg je blog al jaren, en ik moet zeggen dat ik steeds meer artikelen ben gaan overslaan, omdat die me niet interesseerden, maar… De laatste tijd heb je echt weer hele leuke posts!

 13. november 27, 2015 / 15:58

  Ik ga deze site onthouden. Ben een sucker voor gestreepte shirts!

 14. november 27, 2015 / 16:55

  Slim dat je meteen groots hebt ingeslagen! Zelf heb ik een hele fijne met kol van de H&M, bijna perfect ;)

 15. november 27, 2015 / 16:56

  Ziet er goed uit zeg! Haha ik hou ook van streepjes!

 16. Lotte
  november 27, 2015 / 17:27

  Vanaf 3 shirts is het gratis verzenden. Wie in Amsterdam wil met me mee bestellen?

 17. Celine
  november 27, 2015 / 17:43

  Stel ik wil er een bestellen, welke kleur zou je dan aan aanraden? /welke is je favoriet?

  • Annemerel
   Auteur
   november 27, 2015 / 18:35

   Op dit moment de zwarte met het fijne witte streepje!

 18. november 27, 2015 / 18:04

  Wat naar dat je shirt gestolen was maar dan is het des te fijn om weer een nieuw shirt in je armen te sluiten. Ik draag ook ontzettend graag en vaak streepjesshirts: zwart met wit, bordeux rood met wit, blauw met wit, streepjes zijn gewoon the bomb! Die van mij komen van de Primark en ik moet zeggen: ik vind ze erg fijn en de stof blijft wonderbaarlijk mooi. :) Score! Low budget, fijn en mooi.

 19. Ilse
  november 27, 2015 / 18:47

  Wat een leuke shirts! :)

 20. november 27, 2015 / 20:48

  Basiscs vind ik altijd leuk en streepjes ook zo horizontaal. Enige minpuntje is dat dit mijn figuur nog breder maakt helaas, maar vaak heb ik daar een beetje lak aan. :)

 21. Suuz
  november 27, 2015 / 21:07

  Ik kan de middelste niet vinden op de website! de witte met de dunne zwarte streep…? ik zie hem alleen met een rode hals!

  Kan jij mij verder helpen?

 22. november 27, 2015 / 21:56

  Ben ook al tijden op zoek naar het perfecte gestreepte shirtje. Vind de rood-witte erg leuk!! Heb nu zelf net een col bij h&’m gekocht welke ook perfect voor mij is!

 23. november 29, 2015 / 09:47

  Ik ga ook eens even snel kijken, tnx voor de tip An!