THE 2012 PROJECT: It’s a WRAP

Photobucket

Een maand geleden schreef ik:

Net als vorig jaar ga ik de hele maand februari GEEN CENT uitgeven aan kleding, luxe verzorgingsproducten, boeken, films en tijdschriften. Dit jaar ga ik het nog eventjes iets extremer voor mezelf maken. Ik ga ook geen geld uitgeven bij Starbucks en (houdt adem in) Julia’s Pasta’s.

Wat dat betreft kan ik met trots zeggen, IK BEN GESLAAGD.

Oh ja, het was lastig. Op dag één zat ik al op Net-A-Porter jurkjes van Isabel Marant en Alexander Wang met 70% korting in mijn digitale winkelmandje te gooien. Tot een collega zei, je ging deze maand toch geen kleding kopen? OH ja. Shit. Mijn Clinique drie stappen systeem raakte op, maar ik heb duidelijk een engeltje op mijn schouder. Ik werd namelijk gebeld door Clinique of ik de webshop wilde testen en voor 50 euro wilde shoppen. Kwam prima uit, maar dat maakt het misschien wel een beetje oneerlijk. Maar… aan de andere kant, toen mijn camouflagestift van Shiseido op raakte (waar ik zo ongeveer mee vergroeid ben), kocht ik geen nieuwe.

Dan boeken… Tsja, de boeken die ik graag wilde lezen bemachtigde ik toch weer via mijn blog. Films heb ik op illegale wijze gekeken en tijdschriften.. Ik had nog genoeg liggen om door te bladeren, daarbij koopt mijn moeder al zo’n beetje alle bladen die je je maar kunt bedenken. Ik heb wel een abonnement op Vogue genomen (vijf minuten nadat dat mogelijk was), maar dat hoef ik nu nog niet te betalen.

Julia’s rook heerlijk, maar kon ik makkelijk weerstaan doordat ik wist dat er thuis iets lekkers op me lag te wachten. Starbucks was lastiger, zeker die ene keer toen ik siroop voor mijn koffie moest halen. Maar ook dat heb ik zonder kleerscheuren doorstaan.

En wat dat nu dan met mij doet? Nou ik weet nu dus precies wat voor kleding ik wil gaan kopen. Ik ga volgende week niet als een kip zonder kop naar de stad. Ik weet wat voor broek ik wil, welke blouse en ik weet ook precies welke schoenen ik wil gaan kopen. Daar heb ik een maand over na kunnen denken. Kun je misschien zeggen, ja maar Annemerel, ga je nu weer hetzelfde verder als waar je vorige maand gebleven was? Neen. Ik heb nu een beeld voor ogen voordat ik naar de winkels ga, dat is iets anders dan kopen wat ik leuk vind wat ik in de winkel zie. Wil natuurlijk niet zeggen dat ik dat niet alsnog doe als ik eindelijk weer de ZARA betreed.

We zullen zien wat er gebeurt, over een paar maanden praten we verder….

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

14 Reacties

 1. Suzanne
  maart 1, 2012 / 17:10

  Yessss, goedzo!
  Ik heb het ook gehaald, en heb ook eindelijk werk gevonden, had de hoop al opgegeven, maar 2 weken later (eergister) belde ze toch dat ze me graag wilde aannemen, maar gewoon geen tijd had gehad om eerder te bellen.
  Heb ook meteen al een paar uurtjes gewerkt vandaag, goed begin van maart!

 2. Mariët
  maart 1, 2012 / 17:19

  Je hebt hele mooie dingen op je maart wensenlijst staan!

 3. femke
  maart 1, 2012 / 17:28

  jeeeh goedzo :D

  ik heb ook meegedaan, en moest alleen 1x beltegoed kopen (ging alleen weg) en verder helemaal niks uitgegeven (trots)

  vanmiddag wel meteen watjes enzo ingeslapen bij de kruitvat, was hard nodig.

  jeeeh ik heb weer geld

  • femke
   maart 1, 2012 / 17:28

   ik bedoel natuurlijk ingeslaGen

 4. maart 1, 2012 / 17:30

  Knap gedaan!

 5. maart 1, 2012 / 17:41

  Wat goed±

 6. maart 1, 2012 / 17:58

  Ik heb het ook gehaald.. maar ik heb wel gister DE laarsjes gekocht die van 100 euro naar 20 euro waren, compleet in suede en al.. tja die ik kon ik niet laten liggen en waren ook de laatste in mijn maat :P

 7. maart 1, 2012 / 18:57

  Gefeliciteerd! Ik merk nu zelf ook al dat ik beter over dingen nadenk enzo, is wel fijn.
  En ik bedoel het volgende absoluut niet lullig, maar ik vind het soms zo raar dat je vaak spelfoutjes maakt terwijl je een taal&communicatie studie (toch?) hebt afgerond.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 1, 2012 / 21:12

   Je leert bij Taal & Communicatie helaas niet foutloos schrijven.

 8. maart 1, 2012 / 19:31

  Ik heb ook altijd al in mijn hoofd wat ik wil kopen.
  Of toch ongeveer zo. Eigenlijk maakt het mij dat echt moeilijk
  om iets te vinden dat ik leuk vind. Ik weet altijd goed wat ik niet wil.
  Wat ik wél wil is moeilijker.
  Maar hey, goed voor mijn bankrekening :-)

 9. maart 1, 2012 / 21:20

  Ik heb het ook gehaald! Nu alleen nog zorgen dat ik deze maand niet alles uitgeef..

 10. maart 1, 2012 / 22:39

  Goed van je, ik moet ook strenger voor mezelf zijn.. ;s

 11. Lola
  maart 1, 2012 / 23:19

  Koop je echt elke maand kleren dan? Bij mij is het meestal dat ik een maand veel koop en dan maanden niks omdat ik dan gewoon genoeg heb zeg maar.
  Maarja iedereen zijn hobby.

 12. maart 2, 2012 / 13:27

  Gefeliciteerd! Fijn dat het gelukt is (ondanks je week Serfaus;) )