THE 2012 PROJECT: February saving I

Wat een onwijs leuke reacties op mijn aankondiging van mijn spaarplan voor februari. Inmiddels is de eerste week voorbij. Ik heb het doorstaan, maar ik moet wel zeggen dat ik de stad dan ook vermeden heb. Zelfs toen ik een cadeautje voor mijn vader moest kopen had ik echt geen behoefte om geconfronteerd te worden met mijn koopwoede. In plaats daarvan kreeg hij een voucher (waar hij overigens wel blij mee was!).

Waar ik deze week geld aan uit gaf? Mijn ziektekostenverzekering werd afgeschreven (133 euro), mijn pathépas werd er ook weer afgehaald (als ik hem volgende week nog niet heb opgezegd mogen jullie me heel streng toespreken. Ik ben in een half jaar pas vier keer naar de bioscoop geweest. Dit is echt geld door de WC spoelen!). En ik gaf in totaal 25 euro uit aan eten en drinken. Een hele week ja! Hoe ik dat zo goedkoop gedaan heb? Geen pasta’s en Starbucks op het station. Geen luxe broodjes tussen de middag op kantoor. Veel uit de bonus meenemen, de vriezer opentrekken, drie keer bij mijn ouders aanschuiven en een keer uit eten op kosten van iemand anders (mijn oma was jarig). Ja als je het zo bekijkt is die 25 euro bijna veel.

Maar het is echt niet altijd even makkelijk. Zo kreeg ik op dag één een mailtje van Net a Porter, de laatste sale ronde was zojuist begonnen en kortingen liepen op tot 80%. Als vanzelf klikte ik direct op de link naar de webshop en ging mijn hart als een bezetene tekeer. Pas na tien minuten (en een vol mandje) herinnerde ik me mijn voornemen.

Ook wil ik heel erg graag schaatsen, maar die heb ik niet. Ik heb er even aan getwijfeld om mijn joker te gebruiken, ik bedoel dit is wel echt een jokerwaardigmoment. Hoe vaak kunnen we in Nederland op natuurijs schaatsen? Nou het feit dat ik als skeelerfanaat geen schaatsen heeft zegt hopelijk genoeg. Ik heb toch besloten om mijn joker niet te gebruiken. Jammer dan. De maand is nog jong en ik faal niet graag. Maar toen mijn vader me dinsdagmiddag belde met de vraag of ik echt geen schaatsen wilde kopen kreeg ik toch wel een beetje buikpijn.

Ach ja, ze zeggen dat alle begin moeilijk is toch?  Hoe gaat het met jullie voornemens? Houden jullie het nog een beetje vol?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

20 Reacties

 1. februari 9, 2012 / 12:47

  Goed dat je het zo sterk volhoudt! Vooral de schaatsen vind ik een lastige kwestie, zeker in deze periode is dat een joker waard! Het is maar goed dat ik al schaatsen heb anders was ik er in ieder geval allang voor gezwicht ;) Doe trouwens met je mee deze maand! Althans, poging tot maar alle begin is inderdaad moeilijk.

 2. Suzanne
  februari 9, 2012 / 13:36

  Goedzo! met die schaatsen is inderdaad jammer, maar het begint alweer te dooien, hier is het ijs zelfs al behoorlijk aan het smelten. (en bovendien gaan we volgens de maya’s in december toch allemaal eraan dus je kunt je schaatsen maar 1 keer gebruiken, haha! :P)
  Ik doe ook mee en het gaat goed, ik had alleen nagellakremover nodig, maar wilde dat niet kopen dus mn moeder heeft het voor me gekocht (lief!)
  Maar ik heb ook geen inkomen omdat ik geen werk kan vinden, dus ik moet wel, en ik ga 3 maart met mn moeder naar groningen omdat ik mijn diploma heb gehaald, dus dan wil ik wel iets kunnen kopen.
  (Ik heb namelijk wel geld, maar wil nu niet veel uitgeven, want stel je voor dat er straks iets groots/duurs kapot gaat terwijl ik nog steeds geen baan heb)

 3. februari 9, 2012 / 13:41

  Hi lieve Annemerel, streng zijn voor jezelf is soms gewoon nodig en bovendien goed, want: ontwikkelen van zelfdiscipline kan geen kwaad!
  Ik doe met je mee en mijn no-spending maand gaat goed, behalve een gezichtsmaskertje a €3 en natuurlijk de nodige boodschapjes (eten!) heb ik niets meer gekocht. En eigenlijk is dat helemaal niet zo erg. Want ook al loop ik iedere dag over De Meir naar mijn werk, (jaja, veel te verleidelijk om in Antwerpen te wonen) al die mooie kleertjes zijn er volgende maand ook nog wel. En zo niet, zijn er tegen die tijd weer talloze andere mooie dingetjes die ik gaag zou hebben. Kortom, lekker door sparen meid (en ik zelf natuurlijk ook:)!

 4. februari 9, 2012 / 13:45

  Nou het gaat toch nog best goed? Zelf heb ik geen vaste lasten, dus in deze maand heb ik nog helemaal niets uitgegeven :)

 5. femke
  februari 9, 2012 / 14:07

  Supergoed bezig!
  Ik doe met je mee, en heb het ook overleefd tot nu toe, al is de kantine op school een gevaarlijke plek^^
  Ik had vlak voor de 1ste van de maand al snel wat cadeautjes gekocht, voor een vriendin die deze maand jarig is haha.

  achjohh, volgende week ben je op de helft. :)

 6. februari 9, 2012 / 14:18

  ik heb keihard gefaald! een burton snowboard jack, die kon ik echt niet laten hangen! ooops..

 7. stef
  februari 9, 2012 / 14:20

  kan je niet van iemand schaatsen lenen ;)

 8. februari 9, 2012 / 15:01

  Wat goed, kun je geen schaatsen lenen? :)

 9. februari 9, 2012 / 15:27

  succes, volgens mij ga je het dubbel en dwars halen~!

 10. Calla
  februari 9, 2012 / 15:40

  Het niet-uitgeven gaat me opvallend makkelijk af! Ik zit in de vijfde en heb het behoorlijk druk op school, en pak in het weekend een film met mijn vriend of met vriendinnetjes, wat bespaart met mijn pathé kaart. Het tegenovergestelde van jouw geval: Ik heb sinds kort een kaart en vind bijna elk weekend wel een film om te kijken (aanrader: My week with Marilyn!)
  Verder super veel succes met de volgende week, je kan het!!

 11. Lianne
  februari 9, 2012 / 15:44

  Haha, ik herken dit. Alhoewel het niet-uitgeven gaat mij net als Calla makkelijk af. Ik vermijd wel de stad, kantine, automaat en webshop’s, maar ik red het. Ik heb deze maand nog €00,00 uitgegeven ;D

 12. Lianne
  februari 9, 2012 / 15:45

  BTW’ ik heb wel makkelijk praten, ik woon nog bij mn ouders en zit in HAVO 5; dus geen tijd voor de stad.

 13. februari 9, 2012 / 15:54

  Wauw jullie zijn ook lekker bezig zeg! Ik had schaatsen van mijn moeder kunnen lenen maar de vorige keer dat ik daar op stond kreeg ik super grote blaren (en dan kan ik niet hardlopen, ja het is ook altijd wat). Echt knap van degene die nog helemaal niets hebben gegeten. Ook al woon je thuis en zit je nog op school.. De verleidingen zijn er toch in de pauze en in het weekend!

 14. Jazz
  februari 9, 2012 / 15:58

  Hier ook een no-buy maand (liefst een paar maanden eigenlijk…). Er zitten nog wat rekeningen aan te komen (autoverzekering, wegenbelasting… :(), vriendje dat jarig is binnenkort, en ik heb vorige maand een vliegticketje thailand geboekt (oeps ;) ) dus euh… hier ook nood aan sparen! Ik heb gewoon ineens genoeg overgeschreven naar mijn spaarrekening, en dat haal ik er nu ook niet meer af dus ik moet het wel doen van die €100 die nog op de zichtrekening staat.

  Maar eh, tja, eigenlijk zijn er ook alweer schoenen onderweg die nog betaald moeten worden (50% korting… mmm…) dus of het mij n u zo goed afgaat?

 15. februari 9, 2012 / 19:38

  Gaat erg goed! Ik vind het zó lastig! Ik wil ook schaatsen kopen maar het mag gewoon niet!

 16. februari 9, 2012 / 19:42

  Misschien ga ik vanaf volgende maand wel meedoen. Mijn geld gaat veels te hard. :(
  Maarre, goed bezig jij!

 17. februari 9, 2012 / 20:23

  Hoe vaak kunnen we op natuurijs schaatsen… nou, de afgelopen drie winters toch? Bovendien: hoe vaak heb je TIJD om op natuurijs te gaan schaatsen (gezien je niet zo’n MEGAschaatsliefhebber bent, anders had je de schaatsen al). Succes de rest van de maand! :)

 18. februari 9, 2012 / 21:23

  Oei het lijkt me zo lastig om zo een maand te hebben, respect hoor. Nog even volhouden..

 19. februari 9, 2012 / 21:53

  Bij mij gaat het best goed! Tot nu toe niks uitgegeven, maar dit weekend stappen en de week erna carnaval.. Daar gaan al mijn gespaarde centjes weer!

 20. februari 10, 2012 / 09:51

  gaat best goed. ik loop nog steeds hard (ja nu niet ivm kou), ik eet nog gezond en geniet nog steeds :)