TAG: Been there, done that

 photo Desktop1787.jpg

Ik zag deze tag op Lindsey’s blog, zij had hem op haar beurt weer gevonden op de blog van Cynthia. Omdat ik stiekem dol ben op het invullen van tags, besloot ik hem ook te plaatsen.

 photo image8.jpeg

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Dat rijtje valt eigenlijk best wel mee (of tegen), ik ben regelmatig in het buitenland, maar ga vaak naar dezelfde bestemmingen.
– Duitsland
– België
– Frankrijk
– Spanje
– Portugal
– Italië
– Monaco
– Groot Brittanië
– Zwitserland
– Oostenrijk
– Griekenland
– Kroatië
– Zweden
– Denemarken
– Letland
– Verenigde Staten
– En telt Curaçao al als zelfstandig land?

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?
Ik heb er drie, mag dat ook? Bovenaan staat een roadtrip door Californië. Beginnen in San Francisco en dan langs de kust naar San Diego rijden, natuurlijk onderweg stoppen bij Malibu, Laguna Beach en LA, hoewel LA niet erg boeiend schijnt te zijn, mag dat natuurlijk tijdens een roadtrip door Californië niet missen. Ik zou ook graag een roadtrip door een ander gedeelte van de VS maken, het zuiden. Door North en South Carolina, Louisiana. En ik wil ook graag nog een keer naar Australië, lijkt me heerlijk, in december of januari, even de winter hier laten voor wat het is en genieten van de zon in Australië en natuurlijk naar alle mooie stranden van Sydney en omstreken.

 photo image5_1.jpeg

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)
Mijn meest ideale vakantie is een combinatie van dit alles. Wel strand (of heel relaxt zwembad), maar ook in de buurt van steden. Op mijn ideale vakantie is daarnaast ook heel veel lekker eten. En als ‘ie echt echt echt ideaal is, dan is er ook nog een gletsjer op niet al te grote afstand zodat ik ook nog even kan skiën als ik daar zin in heb. Oh en mijn ideale vakantie heeft ook perfecte WiFi, want die ideale vakantie moet ik natuurlijk wel met jullie delen en het is zoveel fijner als dat gewoon met goedwerkende WiFi kan.

 photo image9.jpeg

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Oostenrijk en Italië zijn plekken waar ik ieder jaar naar terug keer, een jaar zonder die twee landen kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Een andere plek waar ik graag nog een keer naartoe wil is New York. Ik ben er nu twee keer geweest, maar twee keer omdat ik er een marathon ging lopen en daardoor heb ik toch niet alles kunnen doen wat ik wilde doen.

 photo image2_1.jpeg

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
JA! Daar zijn jullie natuurlijk allemaal getuigen van geweest. De meeste reisjes die ik de afgelopen jaren gemaakt heb waren voor werk gerelateerde doeleinden. In januari 2012 ging ik voor het eerst voor mijn werk naar het buitenland, Monaco! Dat is alweer vier jaar geleden. Eigenlijk zijn alle landen op mijn lijstje met buitenlandse bestemmingen ook landen waar ik geweest ben voor mijn werk. Behalve de VS misschien, maar indirect ook weer wel, want ik heb natuurlijk erg veel geschreven over New York en dat is eigenlijk ook werk. Ik ben een zeer gelukkig mens.

Met wie ga je meestal op reis?
Als ik niet op een persreis ben, ga ik meestal met mijn familie weg. Roos is mijn trouwste sidekick. Ik denk dat ik de afgelopen jaren het meest samen met haar in het buitenland geweest ben. Dit jaar zijn we samen in Italië en in Oostenrijk geweest. Daarnaast zijn we ook nog drie weken samen met mijn ouders in Italië geweest.

 photo image3_1.jpeg

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn familielid, vriend(in) of beroemd persoon):
Goede vraag… moeilijke vraag. De meeste mensen met wie ik op vakantie wil, daar ga ik ook gewoon mee op vakantie. Nu ben ik een celebrity crush aan het bedenken, maar die heb ik eigenlijk ook niet. Saai ben ik eigenlijk. Sowieso wil ik nog wel een keer met Roos op vakantie (ze vermoord me als ik dit nu niet zeg) en met Laura en Carlissa is reizen ook altijd nog net even iets leuker. Misschien moet ik gewoon zeggen ‘mijn toekomstige lover’, want die komt er ooit wel weer een keer ;-).

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Mag ik nu zoveel zeggen als ik wil? Waarschijnlijk is er op dat onbewoonde eiland geen internetverbinding dus aan mijn iPhone zal ik weinig hebben. Maar ik zou wel muziek meenemen, mijn vlog-camera en mijn MacBook, zodat ik – mocht ik er behoefte aan hebben – alles vast kan leggen. Sowieso gaan mijn hardloopschoenen en bikini ook mee en een goede zonnebrand, want verbranden is niet mijn ding.

 photo image6.jpeg

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Ja vroeger ben ik wel een paar keer in Nederland op vakantie geweest, dan gingen we in de herfstvakantie met mijn ouders naar Center Parcs. Meestal was dat in Noord-Brabant of Limburg, de precieze bestemmingen zou ik niet meer weten.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
Moeilijke vraag, maar ik ga toch voor een ski-vakantie. Als ik echt moest kiezen dan he? Reden? Naar het strand en zonnen kun je – met een beetje geluk – ook in Nederland, skiën gaat net iets lastiger. En op wintersport heb je vaak ook wel wat zon.

 photo image10.jpeg

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?
Ik heb heel veel mooie vakantieherinneringen. Mijn eerste keer New York vond ik heel bijzonder; ik ging alleen en voelde me ontzettend zelfstandig en van de wereld. Ik zwom samen met Francien en Fieke op het dak van het Gansevoort, at sushi in het zonnetje in Central Park, dronk de hele dag Starbucks koffie, zag New York van bovenaf en voelde me super klein, ik ontwikkelde een liefde voor avocado toast en liep de marathon.

Maar ik heb zoveel mooie vakantieherinneringen. Die keer met mijn ouders op wintersport toen er binnen 24 uur een meter sneeuw in het dorp was gevallen en we bijna niet naar huis konden en we door het dorp konden skiën. Mijn eerste persreis naar Monaco, dat was ook de eerste keer dat ik in het buitenland hardliep. Een wintersportpersreis waarop het meteen vanaf het eerste moment super goed klikte met mijn medereizigers, mijn allereerste wintersportpersreis waar ik mijn vriendschap met Marloes aan overhield. De Londen werkweek op de middelbare school, toen ik voor het eerst zonder ouders in het buitenland was. Eigenlijk heb ik aan vrijwel iedere vakantie mooie herinneringen.

 photo image4.jpeg

Wat is je minst leuke vakantieherinnering?
Dat we bestolen waren in Rome afgelopen zomer was een beetje zuur, maar het was voor mij geen wereldramp. Het waren uiteindelijk maar spullen. Een goede vriendin van mij overleed een paar jaar geleden toen ik in Italië was, dat was natuurlijk afschuwelijk, maar dat had eigenlijk niet met de vakantie te maken. Mijn koffer is een paar keer M.I.A. geweest, maar die is altijd weer terechtgekomen. De eerste keer dat ik in New York was heb ik een hele heftige migraineaanval gehad op het moment dat ik bovenop het Rockefeller Center stond, ik moest kotsend en half kruipend de weg naar mijn hotel (in mijn eentje) zien te vinden.

 photo image7.jpeg

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Het jaar is al bijna voorbij en ik weet dan ook nog niet zeker of ik nog naar het buitenland ga dit jaar. Maar het kan zomaar zijn dat ik nog naar Oostenrijk ga voor een paar dagen wintersporten in Sölden. Op het moment dat ik dit schrijf zit ik trouwens in de trein richting Parijs, maar als jullie dat lezen is dat al lang achter de rug.

In januari kan ik een nieuw land aan mijn lijstje met bezochte landen toevoegen, dan ga ik op persreis naar een wintersportgebied in Noorwegen! Heel erg benieuwd naar.

Wat is jouw mooiste reis-herinnering?

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. december 17, 2015 / 17:17

  Wat een leuke tag. Die ik ook wel gebruiken, al past die niet zo goed bij onze blog:-) En die foto’s van jou dier erbij staan. Zo fijn!

 2. Maaike
  december 17, 2015 / 17:43

  Noorwegen is zó leuk, ik ga daar elk jaar heen op wintersport. Al wonen mijn Oom en Tante daar, en slapen we daar. Het idee is wel wat anders dan in Oostenrijk, maar zeker niet minder leuk! En tip: ga shoppen is Oslo (als je daar in de buurt zit)

 3. december 17, 2015 / 17:45

  Leuk om te lezen! Australië is echt een heel erg leuk en mooi land, zeker waard om een keer naar toe te gaan! Liefs, Isa

 4. december 17, 2015 / 18:01

  Wow, je hebt echt al veel landen bezocht! Hele leuke tag!

 5. december 17, 2015 / 18:03

  Wat een leuke tag, en wat een leuke antwoorden. Mijn leukste vakantie tot nu toe was New York. Ik ben er afgelopen jaar een week heen geweest, en wat een geweldige stad. Wat mij betreft zou ik er zo willen wonen.

 6. december 17, 2015 / 18:06

  Leuke tag, vind ik als travelblogger erg leuk om te lezen ;)! Ben benieuwd naar je wintersportavonturen in Noorwegen!

 7. december 17, 2015 / 18:09

  Wat een heerlijke tag is dit he.. Wauw, jouw antwoord op je mooiste vakantieherinnering(en), super mooi :-)!

 8. Nikki
  december 17, 2015 / 18:21

  Leuk om te lezen weer! Ik ben dit jaar een maand in Nieuw-Zeeland geweest en dat is echt een aanrader! Een land met stranden, bergen, zon en sneeuw, heerlijk! Daarnaast ook nog de meest vriendelijke mensen die ik ooit heb ontmoet. Een bestemming voor op je lijstje dus ;)

 9. december 17, 2015 / 19:24

  Wat een leuke tag is dit! Ik zou willen dat mijn lijstje met vakantiebestemmingen zo lang is! haha

 10. december 17, 2015 / 19:31

  Oeh, wat ben jij op veel plaatsen geweest! Al die foto’s zijn zo tof <3

 11. december 17, 2015 / 20:06

  Wat een leuke tag!! Die ga ik van je overnemen. Ik vind reizen erg leuk! Je bent al op heel wat leuke bestemmingen geweest! Die reis door Amerika die je graag wilt maken klinkt erg gaaf!

 12. december 17, 2015 / 20:27

  Mooi verhaal, en dan die foto’s erbij… goed voor elkaar!

 13. Ilse
  december 17, 2015 / 21:45

  Wauw, leuke tag en wat ben je al in veel landen geweest! En Noorwegen lijkt me zo’n mooi land om naar toe te gaan!

 14. december 17, 2015 / 23:07

  Super leuke tag is dit om te lezen!

 15. december 17, 2015 / 23:20

  Curaçao is sinds 2010 zelfstandig, dus telt zeker mee! :) Je hebt al veel landen bezocht, ik vind het een flinke lijst hoor! Vind dit leuk om te zien en te lezen. Krijg meteen zin in een reis(je)!

 16. december 18, 2015 / 00:26

  Leuk om te lezen, en ik vind je lijstje ook niet verkeerd hoor, haha ;) morgen ga ik ook lekker richting Sölden!

 17. december 18, 2015 / 01:34

  Wat een heerlijke tag zeg om even bij weg te dromen haha ;-) De plek waar jij nog naartoe wilt is exact wat ik ook nog van Amerika zou willen zien haha. Dat staat ook echt heel hoog op mijn verlanglijstje .

 18. december 18, 2015 / 01:42

  Super leuke tag. En dat lijstje landen waar je al bent geweest valt helemaal niet mee (of tegen), want wat zijn dat er een hoop zeg. Ten minste als ik het vergelijk met mijn eigen lijstje, waar haast geen landen op staan.

 19. Tessa
  december 18, 2015 / 08:01

  Wat een fijne tag is dit! Krijg spontaan zin om op vakantie te gaan :)

 20. Bernice Visser
  december 18, 2015 / 12:20

  Wat een leuke tag, krijg er helemaal reiskriebels van!

 21. Elvira
  december 18, 2015 / 19:59

  Poeh, ik heb zo veel mooie reisherinneringen. Vroeger met mijn ouders een paar weken naar Landal in de zomervakantie – een kinderparadijs was dat. De eerste keer zonder mijn ouders met mijn toenmalige schoonfamilie op wintersport (tevens mijn enige wintersport) was ook ontzettend gaaf. De eerste keer vliegen (ook met mijn schoonfamilie van toen), was naar Turkije, was ook heel bijzonder. De eerste keer meemaken dat mijn ouders gevlogen hebben (en mezelf heel wijs voelen omdat ik ‘al’ 5x had gevlogen), de eerste keer echt met mijn vriend op vakantie (ook naar Turkije, toen was ik pas 17!) en een aantal jaar geleden met mijn vriend naar Mexico, omdat dat kon (het was een reis last miniute in de aanbieding en we hadden allebei onze tentamens al af op dat moment, dus ja, waarom niet). Afgelopen vakantie naar Turkije, om ons afstuderen te vieren en elke avond samen helemaal uit ons dak gaan.. Afgelopen zomer, met vrienden een appartement geboekt in Madrid, en daar naar gay clubs uitgaan omdat onze gay bff er bij was, super gezellig en echt uitgaan met de locals is dat..

  Samenvatting: ik kan niet kiezen en ik ben een heel gelukkig mens als ik zo terug kijk…