SUNDAY TALK: Live, Love, Run, tweede druk

 photo IMG_7939.jpg

Het is zondag en ik heb zin in een zondags praatje. Afgelopen week kwam namelijk de tweede druk van mijn boek in de winkel en daar wil ik het graag met jullie over hebben. Het is inmiddels ruim drie maanden geleden dat Live, Love, Run uitkwam en ik begin steeds meer te beseffen hoe gaaf dat eigenlijk is. Natuurlijk was ik drie maanden geleden ook super enthousiast, maar het was zo moeilijk te bevatten dat ik het toch op een compleet andere manier voelde dan nu.

Het was zo bizar op de dag van de boeklancering. Toen ik wakker werd had ik meteen het gevoel alsof ik jarig was, maar dan anders. Want wie voelt zich op zijn verjaardag nou echt echt echt jarig? Ik voel dat eigenlijk al lang niet meer. Ook al zorg ik er meestal wel voor dat mijn verjaardag een leuke dag is. Maar goed, dat is een ander verhaal. De hele dag kon ik maar aan een ding denken, alles stond in het teken van dat boek. En rond elf uur begonnen ze binnen te komen, de foto’s op Instagram van jullie met mijn boek. Een voor een, ik probeerde ze allemaal te liken en op alles te reageren, maar het waren er zoveel dat ik er vast ook veel gemist heb (sorry daarvoor!).

Nu, drie maanden later, besef ik eigenlijk pas echt hoe ontzettend gaaf het is dat mensen mijn boeken kopen, of krijgen, dat ze het lezen, dat ze er misschien zelfs wel iets uit halen en dat ze ook nog de moeite nemen om er een foto van op Instagram te plaatsen met een berichtje erbij. Jullie zijn degene die mijn boek tot een succes maken, jullie zijn degene die ervoor gezorgd hebben dat mijn boek daadwerkelijk verkocht wordt. Ik ben jullie ontzettend dankbaar, hoop dat jullie dat weten. En als ik een keertje niet op een foto reageer of de foto like, dan betekent dat niet dat ik ondankbaar ben. Die reactie kwam ik ergens op Instagram tegen op een foto die ik dus in eerste instantie over het hoofd gezien had. Moet zeggen dat dat best wel pijn deed, omdat dat echt niet waar is.

De vraag die ik de afgelopen maanden heel veel krijg is, komt er een deel twee? Ik hoop het wel en ik heb honderdduizend ideeën, maar er is er nog geen een geweest die langer dan een dag in mijn hoofd bleef zitten. Ik wil eerst een ontzettend leuk en nieuw idee hebben, voordat ik aan een tweede boek begin. Ik heb het idee dat ik in Live, Love, Run al een heleboel verteld heb en ik wil absoluut niet dat mijn tweede boek een slap aftreksel van het eerste deel is. Dus hoewel ik het liefst vandaag nog in de spreekwoordelijke pen kruip om aan deel twee te beginnen, ga ik eerst nog eens heel goed nadenken over wat ik in mijn tweede boek daadwerkelijk wil gaan vertellen. Mochten jullie fantastische hebben, laat ze dan vooral achter in de comments, jullie berichtjes zorgen vaak voor nieuwe ideeën dus wie weet zorgen ze nu ook wel voor een fantastisch idee voor een tweede boek? You never know!

Zo, ik denk dat ik alles nu wel gezegd heb. Nogmaals dank en mocht je mijn boek nog niet gelezen hebben en dit wel graag willen doen, sinds deze week ligt de tweede druk dus in de winkel.

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. Emilie
  mei 15, 2016 / 12:13

  oeps, er is iets foutgelopen, Annemerel!

 2. mei 15, 2016 / 12:43

  Gefeliciteerd met de tweede druk van je boek! Onwijs tof dat je eerste druk al zo veel verkocht was dat je al toe bent aan een tweede. Ik heb ook heel erg genoten van je boek en af en toe kijk ik er nog even in om inspiratie op te doen (en ik wil alle recepten nog proberen, haha). Het lijkt me ook echt héél leuk als je nog een boek gaat schrijven, dus ik ben benieuwd waar dat dan over zou gaan.

 3. mei 15, 2016 / 13:06

  Wat leuk dat er misschien een tweede boek komt!

 4. mei 15, 2016 / 13:47

  Ik stem natuurlijk voor!

 5. mei 15, 2016 / 13:48

  (een tweede boek dus, dat moest er nog achter)

 6. mei 15, 2016 / 14:27

  Super gaaf dat er een tweede druk komt! Ik weet nog nog je in een artikel voor de lancering schreef, dat je bang was dat je boek niet zou verkopen. Maar niks blijkt minder waar! Ik heb echt genoten van je boek.

 7. veer
  mei 15, 2016 / 16:09

  Even tussendoor, ik zie je site nu in het blauw met wolkjes bovenin. Is dat een soort virus iets van mij of van je site?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 16, 2016 / 12:47

   Wat raar, ik zie het zelf niet, is het er nog?!

 8. mei 15, 2016 / 19:17

  Gefeliciteerd met jouw tweede druk! Ontzettend gaaf dat je überhaupt een boek uitgebracht hebt natuurlijk. Ik denk dat dat nog wel een van mijn grootste dromen is, maar ik zou ook niet weten waarover haha! Geef het de tijd, dan komt het geweldige idee vast wel :)

 9. Ilse
  mei 15, 2016 / 20:24

  Ik zou het erg leuk vinden als er een tweede boek komt! Ik heb deze met heel veel plezier uitgelezen!

 10. Marije
  mei 16, 2016 / 07:08

  Een tweede druk… Nu al! Zo gaaf! Gefeliciteerd
  Oh en een tweede boek; heel graag!!!
  Misschien met wat tips om de motivatie er in te houden met of net na een blessure? Of wat je dan eventueel als vervangende work-out zou kunnen doen… (Heb steeds maar weer scheenbeenvliesontsteking, echt om te huilen!!)
  Of een road-trip boek, met alle mooie plekjes waar je bent geweest, tips voor mooie hardloop-rondjes, eten etc etc?!
  Je hebt in elk geval genoeg te vertellen, dus komt helemaal goed!!
  Alleen 1 verzoekje… Of je tweede boek ook als e-book uit kan komen tegen die tijd. Scheelt weer een hoop ruimte in m’n kast! Hihi
  Fijne dag!!!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 16, 2016 / 12:46

   Hi Marije, bedankt voor al je tips! E-Book ben ik bang dat niet gaat lukken als het eenzelfde soort boek wordt als dit boek, het schijnt dat dat met boeken zoals die van mij niet gebruikelijk is en niet goed te maken is.

 11. Elvira
  mei 16, 2016 / 11:26

  Hmm misschien meer een soort autobiografie en meer zakelijk? Dus bijv Hoe het jou gelukt is om op je 27e een goedlopend “bedrijf” (ookal zie je het zelf niet zo meen ik me te herinneren) te runnen? Of iets over reizen want daar ben jij inmiddels ook wel redelijk expert in ;-)

 12. mei 16, 2016 / 13:07

  Gefeliciteerd met je tweede druk! Wat gaaf zeg.
  Misschien leuk om al je travel-verhalen / hotspots /verblijfplaatsen / andere reis tips / etc. te bundelen in een boek?
  Althans, ik haal vaak uit jouw blogs inspiratie voor vakantie (uitjes)!