SUNDAY TALK: Olympic Inspiration

 photo Nike-Unlimited-You-Campaign.jpg

Nu de Olympische Spelen in Rio zijn, ligt de rest van TV-land een beetje stil. Geen Jimmy Fallon, geen James Corden en geen Ellen Degeneres deze week. Gelukkig is er genoeg ander beeldmateriaal op YouTube te vinden dat ik met jullie wil delen. Om in Rio sferen te blijven, de meest inspirerende commercials voor de Olympische Spelen. Na het zien van deze video’s krijg ik zelf nog meer zin om mijn best te doen, niet alleen met hardlopen, maar eigenlijk met alles in het leven. Van Nike tot P&G, dit zijn mijn favoriete Rio commercials. Ik kan niet ontkennen dat er een (of meerdere) traantjes gevloeid hebben.

Onder het motto ‘It takes someone strong, to make someone strong’ geeft P&G een ode aan alle moeders van Olympisch sporters.

Under Armour’s campagne met als tagline ‘Rule Yourself’ is ook erg sterk. In de hoofdrol de Amerikaanse turnsters (die een paar dagen geleden goud wonnen als team).

In Amerika worden de Olympische Spelen uitgezonden door NBC en die hebben Katy Perry’s nummer ‘Rise’ als officieel Olympisch nummer gekozen. Ze maakte een video waarin hoogtepunten van eerdere Olympische spelen voorbij komen, met daaronder het nummer van Katy Perry. Kippenvel.

Nike’s Unlimited You is misschien nog wel de meest inspirerende video voor ambitieuze (absoluut) niet-professionele atleten zoals ik. Belangrijkste boodschap, de mogelijkheden zijn ongelimiteerd. En dat willen we eigenlijk allemaal horen, toch? De video is een intro voor een groot aantal andere video’s die de afgelopen week online gekomen zijn (en kan me voorstellen dat er nog meer zullen volgen).

Zoals deze met turnster Gabby Douglas…

En deze met Ashton Eaton. Ashton is trouwens een van de stemmen van de Nike+ Running App.. “Hi, It’s Ashton Eaton…..” oh en hij staat op de cover van het augustusnummer van Vogue, samen met Gigi Hadid. Hij wordt beschouwd als een van de beste meerkampers aller tijden.

Over ongelimiteerd gesproken. Chris Mosier is de eerste transgender atleet die geselecteerd is voor de Olympische Spelen. Wist hij dat hij snel genoeg zou zijn, nee. Wist hij dat hij sterk genoeg was, nee. Wist hij dat hij ooit zou mogen meedoen als transgender, nee. Wilde hij niet opgeven? Ja, maar hij deed het niet. Nog zo’n mooie video van Nike.

De NS reist terug in de tijd met Dafne Schippers.

Er zijn niet heel veel video’s van andere merken. De reden hiervoor? Er zijn strikte richtlijnen in Amerika, je mag alleen reclame maken met of voor de Olympische Spelen als je officieel partner bent (en dus heel veel geld neerlegt) van de Olympische Spelen. Dat is ook de reden dat de video van Under Armour al een half jaar geleden uitkwam en dat het woord Olympische Spelen niet direct genoemd wordt. Jammer, want ik denk dat een merk als Adidas ook iets heel gaafs had kunnen maken. 

Hebben jullie nog andere Olympische video’s voor mij? Misschien nog wat Nederlandse? Ik kijk zelf eigenlijk geen TV, zie alles via internet, dus Nederlandse reclames zie ik eigenlijk nooit. En raak jij ook zo geïnspireerd door dit soort video’s?

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 15, 2016 / 13:48

   Heel mooi!

 1. Annabel
  augustus 14, 2016 / 17:28

  De officiële van Londen 2012: https://youtu.be/82-cnbP6nVU
  Kippenvelwaardig wat mij betreft. Vind je ook niet?

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 15, 2016 / 13:48

   Jaaaa heel erg! Dankjewel voor het delen!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 15, 2016 / 13:48

   Thanks for sharing!!!!

 2. Ilse
  augustus 15, 2016 / 00:52

  Wat een mooie video’s alleen jammer dat het alleen van bepaalde merken is!

 3. augustus 16, 2016 / 10:09

  Ik vind dat sommige commercials echt zo sterk zijn. Niet alleen qua boodschap/verhaal, maar ook qua beeld. Heel filmisch en eigenlijk veel meer dan een reclame. Daar kan soms nog wel wat van geleerd worden, haha