MOVIES: 20x Netflix Movie Tips

 photo Desktop2475.jpg

I love Netflix, maar soms word ik wel een beetje verdrietig als ik een film moet kiezen. Er is zoveel dat ik het soms lastig vind om het kaf van het koren te scheiden. Daarbij komt, ik heb heel veel ook al gezien (luxe probleem natuurlijk). Omdat ik vast niet de enige ben met dit probleem heb ik een lijstje met twintig van mijn favoriete films op Netflix gemaakt. Wellicht heb jij een groot gedeelte ook al gezien, maar misschien zit er nog iets nieuws voor je tussen?

Endless Love
Met:
Alex Pettyfer & Gabriella Wilde
Over:
Twee (knappe) tieners worden verliefd op elkaar, maar zij komt uit een ‘betere familie’ dan hij en haar familie is het natuurlijk niet met de relatie eens. Classic story. Alex is super knap (en nu weer vrijgezel, want Nederlands model Marloes Horst en hij zijn sinds kort uit elkaar).

The Last Song
Met:
Miley Cyrus & Liam Hemsworth
Over:
Dit is de Nicholas Sparks film waarbij de vonk tussen Liam en Miley in de zomer van 2009 oversloeg. Miley speelt een rebelse tiener die bij haar vader de zomer doorbrengt, Liam de knapste jongen uit het dorp. Drama drama drama. Natuurlijk is er liefde, natuurlijk gaat er iemand dood.

Life Happens
Met:
Kate Bosworth, Rachel Bilson & Krysten Ritter
Over:
Drie vriendinnen in Los Angeles proberen zo normaal mogelijk te blijven leven, ondanks dat er nu een baby in het spel is. Van het verhaal kan ik me niet heel veel meer herinneren, maar de drie actrices in de film maken heel veel goed.

Soul Surfer
Met:
AnnaSophia Robb (The Carrie Diaries)
Over:
Een surf talent verliest haar arm wanneer ze wordt aangevallen door een haai. Natuurlijk gaat ze door om haar droom te verwezenlijken. Waargebeurd verhaal!

What to Expect When You’re Expecting
Met:
Jennifer Lopez, Chace Crawford, Elizabeth Banks, Cameron Diaz & Anna Kendrick
Over:
Verschillende vrouwen raken in verwachting en krijgen een baby, ze gaan er allemaal op een andere manier mee om. Soms echt hilarisch.

Friends with Benefits
Met:
Justin Timberlake & Mila Kunis
Over:
Twee vrienden besluiten hun platonische relatie een seksueel tintje te geven, maar echt alleen als vrienden hoor. Moet natuurlijk fout gaan, dat snap jij, dat snap ik. Heb deze film denk ik wel tien keer gezien, blijft leuk!

Bad Neighbours
Met:
Zac Efron & Seth Rogan
Over:
Een jong gezin komt naast een huis van een studentenvereniging te wonen. Dat levert natuurlijk de nodige drama op.

Just Go With It
Met:
Adam Sandler & Jennifer Aniston
Over:
Een dokter betrekt per ongeluk zijn assistent in een leugen, nu is hij ineens haar man en de vader van haar twee kinderen. Maar wanneer het ‘gezin’ op vakantie gaat komt dit uiteindelijk toch niet zo heel goed uit.

Raising Helen
Met:
Kade Hudson, John Corbett & Hayden Pannettiere
Over:
Kate Hudson speelt een assistent bij een modellenbureau in New York, wanneer haar oudere zus overlijdt en ze de voogdij over haar drie kinderen krijgt. Hoe gaat ze drie kinderen in haar appartement ter grootte van een schoenendoos midden in Manhattan, opvoeden? Deze film komt uit 2003 of 2004 en is echt jeugdsentiment voor mij, zo vaak gezien!

The Proposal
Met:
Ryan Reynolds & Sandra Bullock
Over:
Sandra speelt de baas van Ryan, wanneer Sandra het landt uitgezet dreigt te worden omdat haar visum verlopen is, dwingt ze Ryan met haar te trouwen, zodat ze toch in de VS mag blijven.

Letters To Juliet
Met:
Amanda Seyfried
Over:
Een Amerikaans meisje reist – geïnspireerd door Shakespeare – af naar Verona om de liefde te vinden.

The Big Wedding
Met:
Robert DeNiro, Amanda Seyfried, Katherine Heigl & Diane Keaton
Over:
Een jong stel gaat trouwen, maar voor ze het ja-woord kunnen geven moeten ze eerst hun grote en gekke familie nog overleven.

10 Things I Hate About You
Met:
Julia Style, Joseph Gorden-Levitt & Heath Ledger
Over:
Bianca mag pas daten als haar oudere zus een date heeft van haar strenge vader. Maar haar oudere zus is een beetje onmogelijk. De jongen die smoorverliefd is op Bianca schakelt een rebelse jongen in om het hart van Bianca’s zus te winnen, in de hoop dat Bianca dan met hem uit zal gaan. Deze film keek ik voor het eerst op mijn ‘kinderfeestje’ in groep 7 of 8, nog steeds favoriet.

Bad Teacher
Met:
Cameron Diaz, Justin Timberlake & Jason Segel
Over:
Cameron speelt de slechtste docent op aarde, de enige reden waarom ze het werk doet is omdat ze graag geld wil verdienen voor een paar nieuwe borsten. Hilarisch.

The Lizzie McGuire Movie
Met:
Hilary Duff
Over:
Moet ik dit echt nog gaan vertellen? Lizzie is klaar met middle school en voordat ze naar high school gaat, gaat ze met haar nieuwe klas naar Rome. Daar wordt ze aangezien voor een popster en al snel speelt ze een dubbelrol. Mijn favoriete film aller tijden. Zonder schaamte.

Mean Girls
Met:
Lindsay Lohan, Amanda Seyfried, Tina Fey & Rachel McAdams
Over:
Cady komt terug uit Afrika waar ze in de jungle leefde, maar high school blijkt een nog veel gevaarlijkere jungle dan Afrika. Ja wat moet ik over deze film nog zeggen, waarschijnlijk heeft iedereen deze wel een keer gezien, maar blijft fantastisch. Toch?

The Hangover
Met:
Bradley Cooper
Over:
Een vriendengroep gaat de avond voor de bruiloft van een van de mannen naar Vegas, daar gaat het flink fout. De volgende dag worden ze wakker met een flinke kater en een vermist persoon. Dit blijft een van mijn favoriete films.

17 Again
Met:
Zac Efron, Leslie Mann & Matthew Perry
Over:
Matthew Perry speelt een man met een midlife crisis, als hij wenst dat hij weer zeventien is, verandert hij spontaan in een zeventienjarige. Met alle hilarische gevolgen van dien.

Marley & Me
Met:
Jennifer Aniston & Owen Wilsen & Eric Dane
Over:
Jennifer & Owen spelen een jong stel dat een puppy – Marley – adopteert, de film laat het leven van Marley zien en daarbij ook het leven van Jennifer en Owen, die steeds ouder worden in de film.

Hoeveel films kun jij al van je lijstje afstrepen? Welke films hadden volgens jou ook op dit lijstje moeten staan? (met andere woorden, welke films moet ik echt nog zien op Netflix!)

Liefs,
Annemerel

Delen:

33 Reacties

 1. april 16, 2016 / 12:05

  Ik ken er een hoop niet maar Mean Girls natuurlijk wel, nog altijd krijg ik een lachkick om die Math/wiskunde boy en die halve gayish jongen.

 2. april 16, 2016 / 12:19

  Jaaaa super handig dit artikel, ik ga nu meteen Endless love kijken!

 3. april 16, 2016 / 12:32

  Leuuuuuk, dankjewel voor de tips!

 4. myrthe
  april 16, 2016 / 12:40

  Yay! Ik ga morgen eens zitten voor Soul Surfer, de enige die ik nog niet gezien heb. En wat fijn dat Endless Love ook op Netflix staat, dat had ik nog niet gezien :) goed excuus om die nog eens te kijken. Ik vond Naomi and Ely’s no Kiss list ook een heerlijke film dus dat is misschien nog een tip voor als deze lijst ‘uit’ is! X

 5. Paola
  april 16, 2016 / 14:04

  Best erg ik heb alles al gezien behalve soul surfer. Binnenkort maar eens gaan kijken:) ik kijk eigenlijk vooral series op Netflix zoals orange is the new black, homeland, Orhan black. Maar die heb je vast ook wel gezien denk ik

 6. april 16, 2016 / 14:36

  Stuk voor stuk heerlijke romantische komedies. Ik ga vanavond mooi eentje uit dit lijstje kiezen en een avondje bankhangen!

 7. Elvira
  april 16, 2016 / 16:25

  Haha herkenbaar probleem maar je hebt voor mij hier wel wat goede tips tussen zitten. Ik heb laatst Moordwijven gekeken, was eventjes vermakelijk maar moet je wel met een korreltje zout nemen…

 8. Mirjam
  april 16, 2016 / 18:01

  Leuke tips! Ik raad One day en About time aan :)

  • Annemarie
   april 17, 2016 / 13:07

   Ik ook! Fantastische films.

 9. Ilse
  april 16, 2016 / 18:54

  Ik kan een deel al afstrepen maar sommige wil ik nog graag zien en sommige nog eens.

 10. april 16, 2016 / 18:58

  Er staan een aantal films tussen die ik nog niet gezien heb, bedankt voor de tips. Films die ik de laatste tijd gezien heb die hier misschien tussen passen: Laggies, My Fake Fiancé, The Duff, So undercover.

 11. april 16, 2016 / 19:02

  Mooie lijst alleen kijk ik geen netflix maar films via videoland

 12. april 16, 2016 / 19:31

  Altijd fijn om zo’n lijstje te hebben, voor het geval ik me een keer verveel! Marley & Me heb ik al gezien en dat is zo’n film waarbij ik moet huilen haha.

 13. Eva
  april 16, 2016 / 19:56

  Dank voor de lijst! Ik vond Laggies een hele mooie film….

 14. Mariska
  april 16, 2016 / 20:40

  Thanks voor de tips! :D Ik ben nu helemaal verslaafd aan de serie Jane the Virgin! Seizoen 1 staat sinds kort op netflix :D

  • Renske
   april 18, 2016 / 12:28

   Ja, heel herkenbaar dat heb ik ook!

 15. Ansofie
  april 16, 2016 / 23:09

  Super leuk en handig lijstje!
  Heb meteen Soul Surfer gezien, waargebeurde verhalen zijn echt mijn favoriet.
  Deze film is echt een aanrader, dankjewel!

 16. april 16, 2016 / 23:48

  Wat een geweldig artikel! Life happens kende ik nog niet dus die zal ik direct bekijken!

 17. april 17, 2016 / 11:03

  We hebben duidelijk dezelfde filmsmaal ;)

  • april 17, 2016 / 11:03

   *filmsmaak

 18. april 17, 2016 / 11:14

  Hahha oke super leuk artikel! Ik wil spontaan een filmdag in bed houden ;)

 19. april 17, 2016 / 11:53

  The last song is zo’n mooie film!

 20. april 17, 2016 / 11:54

  Wat grappig dat jij je verdrietig voelt als je een film moet kiezen op Netflix, omdat er teveel keus is.
  Ik voel me juist verdrietig, omdat het filmaanbod me meestal teleurstelt en ik niet kan kiezen, omdat er niets bijstaat wat me aanspreekt.
  Wat ik wil zien (Bad Teachter, The Hangover…) heb ik vaak al gezien in de bios of zo, voor het op Netflix komt.
  Maar goed, smaken verschillen en ik gebruik Netflix toch 99% voor series.
  En zo nu en dan een tekenfilm voor mijn neefje.

 21. april 17, 2016 / 15:06

  Wat een leuke films zitten hier tussen! Bad teacher heb ik nog niet gezien en lijkt me zeker grappig!

 22. april 17, 2016 / 21:17

  Allemaal leuke films. Ik heb er 3 niet van gezien en ik denk dat ik zo met Bad teacher ga beginnen. Even wat luchtig kijken op de zondagavond. Heerlijk.

 23. april 17, 2016 / 22:56

  Friends With Benefits en Bad Teacher zijn zo leuk! Die heb ik al meerdere keren gezien :)

 24. Eveline
  april 18, 2016 / 03:47

  Van dit soort lijstjes word ik heel gelukkig! Heb er een aantal nog niet gezien en sommige was ik vergeten maar blijven leuk! Thanks! Perfect voor een feel-good avondje :D

 25. Danielle
  april 18, 2016 / 09:48

  Ik zie toch weer nieuwe dingen staan! Top lijstje weer dit, thanks!

 26. Anneroos
  april 18, 2016 / 14:50

  Bedankt voor de tips! Ik ga beginnen met “the last song”

 27. april 21, 2016 / 18:22

  Aaaah wat een fijne films staan er tussen! Ik denk dat ik maar weer eens wat ‘oude’ films ga kijken, zo leuk!

 28. april 21, 2016 / 21:12

  Ahhh ik heb ze allemaal al gezien… :(

 29. Winnie
  april 24, 2016 / 12:06

  Stuk voor stuk heerlijke films, helaas allemaal al meerdere keren gezien, haha!

  • mei 2, 2016 / 18:47

   I will be putting this daznlizg insight to good use in no time.