SUNDAY BRUNCH

 photo IMG_2321.jpg

Sponsored – In het weekend ben ik regelmatig bij mijn ouders te vinden. Niet alleen omdat ik dat gezellig vind, maar ook omdat mijn vader en moeder heel goed voor me zorgen, wat eten betreft in ieder geval. Ontbijt, lunch, diner, borrelhapjes, het zijn altijd mijn vader of mijn moeder die ze bereiden. Het enige waar ik nog wel eens een hand voor uit wil steken is het maken van een cappuccino na het avondeten. Maar dat is nu ook niet bepaald iets waar je een lintje voor verdient. Een van mijn goede voornemens van 2016 is om meer zelf te koken. Nog een van mijn goede voornemens, tijd en aandacht voor de mensen om wie ik veel geef. Een ander goed voornemen is om minder geld aan eten uit te geven. En toen daagde Albert Heijn me uit om aan mijn lezers te laten zien dat boodschappen doen bij de AH heel erg betaalbaar kan zijn. En dat je hele lekkere dingen kunt maken van die betaalbare producten. Je begrijpt dat ik meteen JA zei, want hiermee kon ik meteen mijn drie goede voornemens in uitvoering brengen.

 photo IMG_2321.jpg

Ik besloot dat ik een lekkere uitgebreide brunch wilde maken, dat is namelijk mijn specialiteit. Ik verzamelde mijn boodschappen alvast op AH.nl, zodat ik in de winkel niet zoveel meer hoefde te zoeken. Heel fijn, als je je lijstje online gemaakt hebt kun je daarna de winkel selecteren waar je de boodschappen wilt gaan halen. Vervolgens klik je op ‘selecteer op looproute’ en je lijstje wordt netjes geordend op de route van de supermarkt. Super handig als je – net als ik – vaak honderdduizend rondjes door de supermarkt loopt omdat je lijstje zo onhandig is opgesteld.

 photo IMG_2321.jpg
Ik ging voor bonusaanbiedingen en ‘goed koopjes’, dit zijn goedkope items bij Albert Heijn die die de beste kwaliteit voor die prijs hebben.  Voor al deze producten betaalde ik 18,53 totdat ik zei ‘maar ik heb een bonuskaart’ toen was het 15,69. Niet slecht voor de hoeveelheid producten die ik hier heb liggen. We aten hiervan met vier personen, omgerekend waren de kosten per persoon dus nog geen vier euro. En ik had nog onwijs veel eten en drinken over.

 photo IMG_2321.jpg

Wat ik (we: mijn zusje hielp mij in de keuken) allemaal geserveerd hebben?
– Groene thee
– Scrambled eggs
– Gerookte zalm
– Baguettes
– Croissants
– Pannenkoeken
– Aardbeien/sinaasappelsap
– Slagroom
– Frambozen met slagroom uit de blender
– En een smoothie van appels, bevroren mango en frambozen en amandelkokosmelk.

Genoeg te eten dus, zeker voor vier personen!

 photo IMG_2321.jpg
 photo IMG_2321.jpg

Tips om je hapjes en drankjes betaalbaar te houden als je boodschappen gaat doen bij Albert Heijn?

– Maak van te voren een boodschappenlijstje en houd je hieraan, ga niet naar de winkel als je honger hebt, want dan koop je waarschijnlijk allemaal dingen die je helemaal niet nodig hebt. Op AH.nl kun je een lijstje maken en daarna je producten sorteren op de looproute van de winkel.
– Lees voor dat je je lijstje maakt de AH Bonus folder, wellicht is er iets in de aanbieding en misschien geeft het je nog wel kookinspiratie. Soms staan hier ook goed koopjes in en anders herken je die in de winkel aan de roodomrande prijskaartjes.
Kies voor ‘goed koopjes’ en Bonusaanbiedingen dit zijn de goedkoopste  en beste opties bij Albert Heijn als het gaat om betaalbare kwaliteit.
– Als je boodschappen doet met een scanner kun je continu in de gaten houden voor hoeveel geld er al in je mandje/karretje ligt. Sta je bij de kassa dus niet voor verrassingen.

Ik ben benieuwd of jullie nog tips hebben om het ‘goedkoop’ te houden met boodschappen doen. En wellicht hebben jullie ook nog wat hapjes tips, want ik ben bang dat ik vanaf nu vaker de keuken in gestuurd ga worden ;-). Op de community van Albert Heijn (waar ik sinds kort ook actief ben) vind je meer inspiratie.

Liefs,
Annemerel

Delen:

31 Reacties

 1. januari 31, 2016 / 12:41

  Ziet er lekker uit zeg! Kijk ook vaak naar de aanbiedingen of goedkope producten van de AH.

 2. januari 31, 2016 / 12:44

  Ohh, dat van die looproute wist ik nog niet! Dat ga bij mijn volgende bezoekje aan de AH meteen uitproberen. De smoothie met amandelkokosmelk lijkt me erg lekker.

 3. januari 31, 2016 / 12:50

  Ik leef momenteel van de 100-120 euro per maand. Hier moet ik alles van doen, dus mijn eten, schoolspullen, shampoo’s, wasmiddelen etc. Ik haal vaak vlees bij de turkse slager omdat dit en goedkoper is en betere kwaliteit.. Maar let vooral op alle soorten aanbiedingen. Is bijvoorbeeld iets langhoudbaars in de aanbieding.. Zoals wasmiddel 1+1 gratis? Dan haal ik extra zodat ik de komende maanden dat niet meer hoef te halen.
  Verder kook ik alles in grotere porties en vries delen in, zodat ik niks hoef weg te gooien, geen uien niks :) Bespaard ook een hoop geld.
  Wat ik eet hangt af van de aanbiedingen pas alles er gewoon op aan eigenlijk :)

 4. januari 31, 2016 / 12:52

  Ziet er echt heerlijk uit! Lekkere brunch op de zondag!

 5. januari 31, 2016 / 12:58

  Met een lijstje shoppen en op voorhand goed plannen helpt inderdaad, dat merk ik ook.

 6. januari 31, 2016 / 14:43

  AH maakt het zo makkelijk voor de klant. Ik heb een tijd gebruik gemaakt van albert.nl heerlijk de volle kratten boodschappen die zo in de keuken voor mij werden neergezet.

  Brunch ziet er lekker uit en de aankleding is mooi. Wil ik echt goedkoop boodschappen doen dan ga ik naar de Turk, Lidl en komt het fruit via mijn ‘fruidealer’ rechtstreeks van de boerderij naar mijn deur.

 7. januari 31, 2016 / 15:03

  Wij maken iedere week een weekmenu en halen enkel de ingrediënten en spullen voor die gerechten in huis. Dat werkt echt super voordelig. We zijn zojuist terug van boodschappen en hebben alles in huis voor heel de week en we waren nog geen €60 kwijt met z’n tweeën. Maar om het zo goedkoop te krijgen doen wij ook geen boodschappen bij AH ;-) Ja, enkele dingen halen wij er maar het meeste halen we bij Lidl.

 8. januari 31, 2016 / 16:00

  Dat zag er lekker uit! Die ‘selecteer op looproute’ functie is wel handig!
  Als ik naar de AH ga, kijk ik van tevoren ook altijd in de Bonusfolder.

 9. floflo_nl
  januari 31, 2016 / 16:13

  Come on !

 10. Krista
  januari 31, 2016 / 16:20

  Alles halen waar het het goedkoopste is! Groente en rijst, bonen etc. bij de multiculturele supermarkt, vlees bij de Turkse slager, zuivelproducten en broodbeleg bij de Lidl, en alleen naar de AH voor dingen die daar goedkoper zijn of die ze niet bij die andere winkels hebben. Alleen seizoensgroente/fruit kopen/wat er die week goedkoop is, en zoveel mogelijk zelf maken. Een beetje bloem, meel en een ei is alles wat nodig is voor een brood, terwijl je dat bij de AH zo 2-3 euro kost.

  • ilse
   januari 31, 2016 / 19:24

   Zo is het maar net waarom zou je dure basisspullen kopen. Teveel betalen doe ik wel voor mijn merkleding?

   • Annemerel
    Auteur
    februari 1, 2016 / 09:02

    Voor mij is tijd best een issue, net als dat boodschappen doen een issue is. Het klinkt misschien heel stom, maar ik heb gewoon geen zin en tijd om naar meerdere winkels te gaan voor mijn boodschappen. Ik kies voor gemak inderdaad.

 11. januari 31, 2016 / 16:40

  Ik moest stiekem lachen om die looproute haha. Leuk bedacht! En ik krijg spontaan trek in een uitgebreide en ietwat verlate lunch!

 12. januari 31, 2016 / 17:00

  Ik krijg er honger van haha! Het ziet er goed uit!

 13. januari 31, 2016 / 17:12

  Ziet er goed uit en je kan zeker goed en goedkoop boodschappen doen bij de Ap!

 14. januari 31, 2016 / 17:17

  Ik ga ook altijd met een lijstje de Albert Heijn in! Dus alles is erg herkenbaar. Ik probeer zeker met de aanbiedingen even flink in te slaan en ik gebruik ook altijd mijn bonuskaart. Als ik de persoonlijke aanbiedingen zie en het is handig om er gebruik van te maken neem ik die ook nog mee. En ik ben het er mee eens, de AH is echt niet altijd zo duur. Ik ben wel eens boodschappen gaan doen bij de Jumbo en daar was ik toch beduidend meer geld kwijt voor mijn boodschappen!

 15. januari 31, 2016 / 17:22

  Wat een leuke blog! Sinds begin december bestellen wij boodschappen bij Albert Heijn. Hiermee vang ik 2 vliegen in 1 klap. Ik hoef namelijk niet met alle boodschappen te sjouwen (=lui) en ik raak niet in de verleiding in de winkel. Dit scheelt ons echt zoveel geld. Ook vind ik het leuk dat Albert Heijn steeds meer goede en goedkope producten heeft. Zelf scones maken is trouwens ook echt een aanrader om een keer te doen! Of appelcakejes van de groene meisjes als je het wat gezonder wil. Laatste tip: croissantdeeg besmeren met een mengsel van gesmolten boter, suiker en kaneel. Zo krijg je heerlijke cinnamon rolls!

  • Annemerel
   Auteur
   februari 1, 2016 / 08:58

   Jaa ik denk dat ik binnenkort ook maar eens overga op bestellen, lijkt me zo handig! En die tip van de croissants/cinnamon roll klinkt echt heerlijk!

 16. ilse
  januari 31, 2016 / 17:23

  Iedereen weet inmiddels toch wel dat je op handen en voeten langs de schappen moet gaan, omdat je dan het voordeligst uit bent. Easy does it

  • Annemerel
   Auteur
   februari 1, 2016 / 08:58

   Haha ja nou ik las die tip dus deze week pas voor het eerst, toen ik op zoek ging naar tips!

   • ilse
    februari 1, 2016 / 12:25

    Misschien meteen even planken tussen de schappen scheelt ook weer tijd haha

 17. Elle
  januari 31, 2016 / 17:43

  Ik zie ook nog cake! Maar geen pannenkoeken?

 18. Elle
  januari 31, 2016 / 17:44

  Oh toch! Rechts achter (A)

 19. Ingrid
  januari 31, 2016 / 17:55

  Hihi, ik mis wel iets van beleg voor de broodjes bij je brunch;) maar appie is over het algemeen een chillen winkel. Ik heb nog wel een tip: ga vroeg op de dag boodschappen doen. Zo’n twee uur voor sluitingstijd zijn al veel dingen op en moet je voor de duurdere alternatieven gaan. Ik merk dit zelf bijvoorbeeld met brood, ik kies het liefst voor de voordelige volkoren broden, maar die zijn bijna altijd uitverkocht aan het ‘eind’ van de dag..

  • Annemerel
   Auteur
   februari 1, 2016 / 08:56

   Haha ik eet nooit beleg op broodjes, ik vind dat dus echt niet lekker! Alleen ei met zalm vind ik lekker!

 20. Ilse
  januari 31, 2016 / 18:45

  Ziet er uit als een heerlijke brunch en handige tips! En ik wist het helemaal niet van die looproute.

 21. Maria
  januari 31, 2016 / 20:13

  Een gouden tip voor als je goedkoper boodschappen wil doen: ga NIET naar de Albert Heijn. Slechtste en duurste supermarkt ever.

 22. januari 31, 2016 / 20:42

  Grappig, heb gisteren een soortgelijke post online gezet, maar dan over vegan food:) vind AH een hele fijne winkel, zij hebben echt het meest uitgebreide assortiment groenten en fruit!

  • Maria
   januari 31, 2016 / 21:05

   Oh dat vind ik dus niet. Het irritantste vind ik wel dat alles maar dan ook werkelijk alles in plastic verpakt zit. En dat je dus niet zelf kunt kiezen hoeveel je van iets wilt kopen. Nog los van het feit dat het slecht is voor het milieu.
   Nee, ik ga liever naar de Duitse concurrenten. Daar ben ik goedkoper uit en kan je je groentes en fruit vaak nog per stuk kopen, wat een stuk klantvriendelijker is.

 23. Marieke
  februari 1, 2016 / 07:52

  Als je wilt besparen, doe dan je boodschappen bij de Lidle! Bovendien hebben ze daar veruit de beste groente en fruit afdeling!!!
  Alleen voor hele specifike dingen zoals amandelmeel fiets ik langs de AH of bio-winkel.

  • Annemerel
   Auteur
   februari 1, 2016 / 08:57

   JA Lidl en Aldi zijn inderdaad op sommige punten wel goedkoper, maar als ik daar naartoe wil ben ik al weer geld kwijt aan benzine omdat die winkels hier niet om de hoek zitten. Je zou kunnen denken ‘sla dan groots in’ maar ik woon alleen dus als ik versproducten groots in sla krijg ik het nooit allemaal op.